Metin Mankal 19 Mart 2019 Yazar Paylaş 19 Mart 2019 23 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Hepsi de çok güzel. Karton dışında bir malzeme. Ne olabilir Şu an için en pratik ve masrafsız olan karton. Bir süredir gözlerde sorun oldu.Akşamları kitap okuma resim yapma gibi aktiviteleri askıya alınca böyle bir yol açıldı önümde..Dünyada karton maket yapan çok var.Elektrik motoru, hatta ardunio setler takanlar var maketlerine.Ben henüz yolun başındayım. Hep araba olmayacak, tarihi binalara da başlıyorum..Şu anda ilk meclis binasını yapıyorum.Yakında paylaşırım.. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 21 Mart 2019 Paylaş 21 Mart 2019 On 19.03.2019 at 21:01, Mehmet Ozyurek yazdı: Hepsi de çok güzel. Karton dışında bir malzeme. Ne olabilir Bir ağaç vardı yumuşak işlemesi kolay alçı gibi ama adı aklıma gelmedi Yapımdan sonra vernik uygulaması ile şahane bir görüntü yakalanır... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Mart 2019 Paylaş 21 Mart 2019 2 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Bir ağaç vardı yumuşak işlemesi kolay alçı gibi ama adı aklıma gelmedi Yapımdan sonra vernik uygulaması ile şahane bir görüntü yakalanır... balsa ağacı su ile ıslatıp belli miktarda şekil vermeye izin verir. maket yapımında sıkça kullanılan bir ağaçtır 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Mart 2019 Paylaş 23 Mart 2019 Orjinalinden daha sağlam görünüyor 2 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Mart 2019 Paylaş 23 Mart 2019 10 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Orjinalinden daha sağlam görünüyor Bugün formundasın bayım. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Mart 2019 Paylaş 23 Mart 2019 7 dakika önce, Emre Şimşek yazdı: Bugün formundasın bayım. İş yok oturuyoruz... 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 23 Mart 2019 Paylaş 23 Mart 2019 Çok güzel olmuş Hocam. Orijinallerini aratmıyor. Elinize sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 30 Mart 2019 Paylaş 30 Mart 2019 Bunlarda benim maketlerim. Birkaç tane de cami ve saat kulesi var bulursam yüklerim. 15 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Mart 2019 Paylaş 30 Mart 2019 erdogan bey cok guzel gorunuyorlar..Malzeme olarak ne kullanildi? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 30 Mart 2019 Paylaş 30 Mart 2019 erdogan bey cok guzel gorunuyorlar..Malzeme olarak ne kullanildi?Dekota karton, fotoblok ve inşaatlarda kullanılan renkli yalıtım straforu kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 31 Mart 2019 Yazar Paylaş 31 Mart 2019 23 saat önce, Erdoğan Temur yazdı: On 30.03.2019 at 10:49, Alpay Sumer yazdı: erdogan bey cok guzel gorunuyorlar..Malzeme olarak ne kullanildi? Dekota karton, fotoblok ve inşaatlarda kullanılan renkli yalıtım straforu kullanıyorum. Elinize sağlık..Çok güzel olmuşlar..Evdeki ayrıntılar çok hoş.. Benden de 65 mustang geliyor yakında.. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 3 Nisan 2019 Paylaş 3 Nisan 2019 Boyası da yapılınca on numara olacak 😃 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 3 Nisan 2019 Yazar Paylaş 3 Nisan 2019 14 saat önce, Mustafa YILDIRIM yazdı: Boyası da yapılınca on numara olacak 😃 Boyayınca karton buruşuyor maalesef.Sanki böyle daha doğal.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 3 Nisan 2019 Paylaş 3 Nisan 2019 Boyayınca karton buruşuyor maalesef.Sanki böyle daha doğal..O zaman doğallığını bozmamak lazım Yorum bağlantısı
Metin Mankal 7 Nisan 2019 Yazar Paylaş 7 Nisan 2019 (düzenlendi) Bu gün hava yağmurlu olunca araba yıkayamadım.Ben de bi tane peterbit yaptım..Şimdi sorun şu..Dorseye karar veremedim..Ne yapmalıyım sizce ? 7 Nisan 2019 tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Nisan 2019 Paylaş 9 Nisan 2019 Bunları görünce eskiden gazetelerin verdiği maketleri hatırladım. Sırf bunun için babama 2-3 gazete aldırırdık. Ev maket dolunca bir süre sonra sobayı boylamıştı hepsi Sonrasında plastik uçak maketlerine yöneldik, Kızılaydaki yeni karamürselden alır evde hemen yapardık. Ardından boyamaya başlardık. Sonraki aşama olarak THY nin maket kursuna gitmiştik. Balsa ağacı ile uçabilen , lastikli pervaneli maketler yapmıştık. Birçoğu uçuş denemelerinde haşat olmuştu. Sonra kendi çapımızda motor takıp denemeler yaptık ama ilerleyememiştik. vay be :;) Fotoğraflar temsilidir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 9 Nisan 2019 Yazar Paylaş 9 Nisan 2019 31 dakika önce, Erhan Doruk yazdı: Bunları görünce eskiden gazetelerin verdiği maketleri hatırladım. Sırf bunun için babama 2-3 gazete aldırırdık. Ev maket dolunca bir süre sonra sobayı boylamıştı hepsi Sonrasında plastik uçak maketlerine yöneldik, Kızılaydaki yeni karamürselden alır evde hemen yapardık. Ardından boyamaya başlardık. Sonraki aşama olarak THY nin maket kursuna gitmiştik. Balsa ağacı ile uçabilen , lastikli pervaneli maketler yapmıştık. Birçoğu uçuş denemelerinde haşat olmuştu. Sonra kendi çapımızda motor takıp denemeler yaptık ama ilerleyememiştik. vay be :;) Fotoğraflar temsilidir. THY nin kursu hariç aynı yollardan geçmişiz.Maltepe Onur pasajında bir maketçi vardı.Her hafta sonu vitrinine saatlece bakardım.Zaten anca seyredebiliyorduk..Sonra bi kaç arkadaş birleşip uçak maketleri almaya başladık.Bitirdikten sonra maket birer haftayla el değiştiriyordu..Anlaşmazlık çıkınca o işte sonlandı.. Şimdilerde çocukluğumda yaşayamadığım heveslerimi gerçekleştiriyorum heralde.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts