İçeriğe Yönlendir

Vw Passat B8

Servet Aydın

Recommended Posts

Mustafa Arıkan

Servet abinin dediği durum gerçekte hoş bir durum değil gerçekten. Neden böyle yapıldığına dair belki haklı bir sebep vardır bilemiyorum. Ama bunun bir çözümü de vardır diye düşünüyorum. Yazılımla hallolur gibi. Vag’dan bahsediyoruz. :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bir saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Servet abinin dediği durum gerçekte hoş bir durum değil gerçekten.

Qashqai de nispeten böyle.. gazı bıraktığın an 5-6 sonuna kadar büyütür vitesi.. 

Çok dik olmalı ki mevcut vitesini korusun. Ha passat gibi de akıp gitmez.. çünkü boşa almaz.. sadece vites büyütür.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı:

Qashqai de nispeten böyle.. gazı bıraktığın an 5-6 sonuna kadar büyütür vitesi.. 

Çok dik olmalı ki mevcut vitesini korusun. Ha passat gibi de akıp gitmez.. çünkü boşa almaz.. sadece vites büyütür.. 

Benim araçta da öyle abi. Vites büyütüp gidiyor. Tabi bizde boşa alma gibi bir durum yok. DSG’de var.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
4 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

qasqaı 6 ilerimi ? o zaman ekonomik olur şehir dışı epey hemde sessiz 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Duracağın zaman önceden plan yapıcan gaz kesicen süzülecen. Yok öyle frene bas.. ;)

Hocam, kango 280.k orijinal debriyaj, fren balataları 60 80.k değişimi. Az buçuk hesap kitap yapıyorum ama bu nalet araba hesap kitaba uymuyor. Release breake yok araçta 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Hocam, kango 280.k orijinal debriyaj, fren balataları 60 80.k değişimi. Az buçuk hesap kitap yapıyorum ama bu nalet araba hesap kitaba uymuyor. Release breake yok araçta 

Abi sen niye DSG aldın? :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
5 dakika önce, Ali Gök yazdı:

qasqaı 6 ilerimi ? o zaman ekonomik olur şehir dışı epey hemde sessiz 

Tabi. sessizleşiyor.. zorlamaz isen 1500 devir ile yürüyebiliyor.. 

5 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

bu nalet araba 

Haha... 

Kangoyala kıyaslıyorsun güzel.. Peki artısı yok mu hiç kangodan. 

Yukarda keşke kango alsaydım demişin.. Onun için sordum.. 

8 bin km gayet yeterli.. 

Kango passat kıyaslama konusu bekliyorum senden :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yapmayın gözünüzü seveyim. Biri keşke (passat yerine) kangoo alsaydım diyor, diğeri passat-kangoo karşılaştırma bekliyoruz diyor, neler oluyor :)

Passattan bahsediyoruz, kangooyla aynı cümle içinde kullanmasak diyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

kangonun yanında araba değil canım :kutlama:

olmazzz olmaaazzz gen uymaz doku uymazzzz . servet abiye kurcalayacağı bir 4*4 zevk verir. 1 tane yetmiyorsa 2. si olmalı

bir an önce fasatı çocuklara devretmeli landroverı tez geri alıp ko2 leri takmalı . o zaman iç huzura gelir 

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
10 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Işıklara 90 km ile yaklaş. Ayağını gazdan çek, frene dokun hala 7.vites. Taki 7.vitesin en alt sınırına ulaş o zaman vitesi çekmeye başlıyor. Her duruş mutlaka fren ile oluyor. Motor yükü yok. Vitesi boşa alıp denedim aynı. 

14 saat önce, Murat Atagenç yazdı:

2014 1.6 tdi superb kendini salmıyor, çıktığı vitesin üzerine geçmiyor :unsure2:

Ek: hız sabitlemede denemedim, normal sürüş için geçerli dediğim durum

Bahsettiğim superb gazı bırakınca vites düşüre düşüre yavaşlıyor. Fabrikasyon fren balataları 135bin bakımında değişti.

Passatla superb şanzumanları aynı değil mi? Niye böyle farklı karakterleri?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
56 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Yapmayın gözünüzü seveyim. Biri keşke (passat yerine) kangoo alsaydım diyor, diğeri passat-kangoo karşılaştırma bekliyoruz diyor, neler oluyor :)

Herkes pasatı sevmek zorunda mı?

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
32 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Değil, ama hak ettiği saygıyı duymak gerek. Sevmekle ilgisi yok benim dediğimin.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Abi otomatik araba kullanan birine göre pratik değil ama tiptronik kumandayla vites küçültebilirsin. Sonuçta bunu kangoo’da debriyajla beraber zaten yapıyordun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
3 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Değil, ama hak ettiği saygıyı duymak gerek. Sevmekle ilgisi yok benim dediğimin.

Sahibisi yukarıda aklımda dalga geçiyorlar, gözü janjanlı gelen yerleri yapıp, esas önem verdiğim yeri atlamışlar diyor. Saygı karşılıklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
15 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Sahibisi yukarıda aklımda dalga geçiyorlar, gözü janjanlı gelen yerleri yapıp, esas önem verdiğim yeri atlamışlar diyor. Saygı karşılıklı.

Yaş 47. Sen haklısın :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Servet abi, birde eco modunu kapatıp, normal konfor modlarında sürdüğünde şanzıman tepkisi ne oldu . 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
5 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Yaş 47. Sen haklısın :)

Benim karşılıklı saygıdan burada bahsettiğim üretici-tüketici arasındaki. Sana sevgim+saygımın bunların yanında bahsi bile geçemez abi :flowers:

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
1 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Benim karşılıklı saygıdan burada bahsettiğim üretici-tüketici arasındaki. Sana sevgim+saygımın bunların yanında bahsi bile geçemez abi :flowers:

Bunu açıklamana gerek yok ki :)  ben anladım senin dediğini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
5 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Abi sen niye DSG aldın? :) 

Manuel olsa alırdık yok. Tam benlik olurdu. 

5 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Tabi. sessizleşiyor.. zorlamaz isen 1500 devir ile yürüyebiliyor.. 

Haha... 

Kangoyala kıyaslıyorsun güzel.. Peki artısı yok mu hiç kangodan. 

Yukarda keşke kango alsaydım demişin.. Onun için sordum.. 

8 bin km gayet yeterli.. 

Kango passat kıyaslama konusu bekliyorum senden :)

Sürat ve viraj farkı arasında uçurum var. Seyir halinde yorgunluk oranı aynı.Yakıt tüketimi 1.5 litre az. 

5 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Adı passat sadece. Altı üstü otomobil. 

4 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Ben sevemedim. 

3 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Demir yığınına neyin saygısı. 

3 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Servet abi, birde eco modunu kapatıp, normal konfor modlarında sürdüğünde şanzıman tepkisi ne oldu . 

Ali, yazdıklarımı hakikaten okumuyorsun. Eco vs yok standart araç. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
2 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Altı üstü otomobil. 

Anahtar cümle bu, sonuçta bir araç bu ama...  Fazla yukarıya çıkarmak kadar fazla yermek de mantıklı değil bence... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
4 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Anahtar cümle bu, sonuçta bir araç bu ama...  Fazla yukarıya çıkarmak kadar fazla yermek de mantıklı değil bence... 

Evet belki beklentilerdir bu arabayı sevdirmeyen.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
On 06.03.2019 at 12:36, Ali Darbaz yazdı:

kingde tek mod var, pilot mod...

On 06.03.2019 at 00:08, Servet Aydın yazdı:

Işıklara 90 km ile yaklaş. Ayağını gazdan çek, frene dokun hala 7.vites. Taki 7.vitesin en alt sınırına ulaş o zaman vitesi çekmeye başlıyor. Her duruş mutlaka fren ile oluyor. Motor yükü yok. Vitesi boşa alıp denedim aynı. 

Yokuş aşağı 90la in. Cc kapalı. Araç eğime göre boşta gibi akıp gidiyor ancak motor deviri yükseliyor. Ve anlık tüketim 0. Gaz pedalına dokunduğun anda ise renodan aşina olduğum motor koruma için 0.3 litre rölanti yakıtı yanma odasına gidiyor. 

Aynı olay cc açık iken de var. Sadece anlık tüketim 0 oluyor ayak gaza dokunsa dahi. 

şoför düşünsün bunları sana ne?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
9 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

şoför düşünsün bunları sana ne?

Kangoo olsa haklısın 

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Hiç kullanmayıp üzerinde binlerce km yapmadan yorum yapanlara da şaşırıyorum.

Kaçımız passat la 10 bin 20 bin km yaptık.

Mesela ben fiesta 208 ve polo ile 3 er sene geçirdim anlatın bana bakayım hangisi iyi hangisi kötü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
57 dakika önce, Fatih Keskin yazdı:

Hiç kullanmayıp üzerinde binlerce km yapmadan yorum yapanlara da şaşırıyorum.

Kaçımız passat la 10 bin 20 bin km yaptık.

Mesela ben fiesta 208 ve polo ile 3 er sene geçirdim anlatın bana bakayım hangisi iyi hangisi kötü.

abi yanlışın var burda.

millet olarak en iyi bildiğimiz şey anlamadığımız denemediğimiz  şeylere  yorum yapmak. :D 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...