İçeriğe Yönlendir

Vw Passat B8

Servet Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın

Bu modeller böyle deyip atmadı servis elemanı. Bizdeki fotoları da aldı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Trim sesi superb'lere mal edilmiş ama passatlarda da eksik olmayan çok hoş gizli bir özelliktir. VAG-com bağlantı olmadan kendiliğinden açılır :D :D :D

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
4 dakika önce, Hakan Tarım yazdı:

Trim sesi superb'lere mal edilmiş ama passatlarda da eksik olmayan çok hoş gizli bir özelliktir. VAG-com bağlantı olmadan kendiliğinden açılır :D :D :D

Passatta ki trim sesi Superb'de ki davulcu abi direk :D

10 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bu modeller böyle deyip atmadı servis elemanı. Bizdeki fotoları da aldı. 

Sana sormadan değişirler :p

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

2012 kangoda Trim sesi yok. Şaka gibi ya 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Senin ciddi kulak problemin var kesin kanaat getirdim. Her bindiğimde tıkır tıkır ses geliyordu :D

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
7 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

Passatta ki trim sesi Superb'de ki davulcu abi direk :D

Sana sormadan değişirler :p

Ne hikmetse benim araçta yok denecek kadar az. Arka taraf iç döşemeler vs'ler hep yenilendiğinden olabilir mi acep :D

Ağır hasar kayıtlı araç binmenin faydaları bunlar olsa gerek 😜

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hala kangoo diyo ya. Sonra da başkasına çamur atıyo, fakir diye. Hadi başkası fiziksel fakir, adamın zihniyet fakir. Bünye zengin arabasını kaldıramadı. "Köngöö 'dö yöktö tröm sösö."

• Beğen 3
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

B6 Comfortline’da trim sesi bolca vardı.
Gariptir güncel aracımız B6 Highline’da yok. Yalıtım farkı mı acaba.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
14 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

Senin ciddi kulak problemin var kesin kanaat getirdim. Her bindiğimde tıkır tıkır ses geliyordu :D

Hadi la oradan 

7 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Hala kangoo diyo ya. Sonra da başkasına çamur atıyo, fakir diye. Hadi başkası fiziksel fakir, adamın zihniyet fakir. Bünya zengin arabasını kaldıramadı. "Köngöö 'dö yöktö tröm sösö."

Sefer tası ile yemek götürüyorum tükkana 

1 dakika önce, Celal Aydın yazdı:

B6 Comfortline’da trim sesi bolca vardı.
Gariptir güncel aracımız B6 Highline’da yok. Yalıtım farkı mı acaba.

Çok soğuk havada arka sağ direğin oradan da geliyor ses. Alt takımdan kasislerde gelen gacırtıdan henüz bahsetmedim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Möhim olan sefer tası değil, möhim olan sefer tasının element seviyesi ve içindekilerin et oranı beyfendi :D

tenor.gif

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arabaya hiç bir ekleme yapılmayasın. 

Sadece youtube kanalı aılıp, uzun yol videoları, tüketim görüntüleri, yol manzaraları yapılıp anlatılsın. Benim olsa 50 tane road trip videosu yapardım :9  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Uçan halılığı gitmiş Passat’ın desene abi. Yinede Ford’dan iyidir yalıtımı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Bu arabaya hiç bir ekleme yapılmayasın. 

Sadece youtube kanalı aılıp, uzun yol videoları, tüketim görüntüleri, yol manzaraları yapılıp anlatılsın. Benim olsa 50 tane road trip videosu yapardım :9  

Hepsini yaparız inşallah 

1 dakika önce, Celal Aydın yazdı:

Uçan halılığı gitmiş Passat’ın desene abi. Yinede Ford’dan iyidir yalıtımı.

B5. 1.8t. Muhteşem idi 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
6 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Alt takımdan kasislerde gelen gacırtıdan henüz bahsetmedim 

Bundan kurtuluş yok, servisler yağlıyor bir şeyler yapıyor geçiyor, sonra yine başlıyor.

bende 3-4 ay sonra başladı hiç umursamadım, 2 yılın sonunda ses falan kalmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
9 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Sefer tası ile yemek götürüyorum tükkana 

onun nedeni fakirlik değilde başka birşey olmasın (yaşlılık, periz, diyetzorunlu olabilir mi 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Sıfır araç alındığında trim sesi ezelden beri olurdu ( gerçi ben en son ezelde sıfır araç almıştım, şimdikileri bilmiyorum :D ) sanırım şimdikilerde de vardır. Servise gidersin, "1-2 ay kullanın ondan sonra geçmeyen ses olursa bakalım" derlerdi ve gerçekten o sesler kesilirdi. Yani Servet, duyduğun ve duyacağın trim seslerinin çoğunluğu kendiliğinden kaybolacak, zaten sen de bilirsin bunu.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
B5. 1.8t. Muhteşem idi 

Gel ona b 5.5 1.8 t diyelim. En çok sattığıma üzüldüğüm aracım. Parlement mavisi ve otomatikti hingline 2 idi.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
31 dakika önce, Arda Bülent Güzel yazdı:

Gel ona b 5.5 1.8 t diyelim. En çok sattığıma üzüldüğüm aracım. Parlement mavisi ve otomatikti hingline 2 idi.

En son yılında niyetlenmiştim ama alamamıştım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva

Servet Bey, aracınızı güle güle kullanın.

Şanzımanın, kuru tip (DQ200) olması lazım.

Kavrama, aktarma ve mekatronik olarak, üç ayrı kompartımanı var.

Kavrama bölümü yağsızdır. Balatalar bitince, komple değişir.

Aktarma ve mekatronik bölümlerinin, kendi müstakil yağları vardır. Aktarma kısmı mineral, mekatronik ise sentetik yağ kullanır.

Üreticisi, her iki kısımın yağları için de, "ömürlük" diyor (Aktarma bölümündeki yağı 60 bin km de değiştirmekten, kimseye zarar gelmez bana göre.. )

Mekatronik bölümünde bir litreye yakın sentetik yağ bulunuyor. Eksilme, yada bir arıza olmadıkça, değiştirme önerilmiyor.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
(düzenlendi)
21 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

PTC ne kadar çekiyor acaba?

ptc devrede değilken anlık tüketim normalde soğuk havalarda 0.5-0.6lt  gibi oluyordu çok soğuk havada 1.3-1.5 lt arasında değişiyor kısa bir süre :)

tarihinde Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

2014 yılında sentetik yağ mineral yağ ile değiştirildi servis bülteni ile, bu tarihten sonra mekatronik problemleri yok denecek kadar azaldı.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Sıfır araç alındığında trim sesi ezelden beri olurdu ( gerçi ben en son ezelde sıfır araç almıştım, şimdikileri bilmiyorum :D ) sanırım şimdikilerde de vardır. Servise gidersin, "1-2 ay kullanın ondan sonra geçmeyen ses olursa bakalım" derlerdi ve gerçekten o sesler kesilirdi. Yani Servet, duyduğun ve duyacağın trim seslerinin çoğunluğu kendiliğinden kaybolacak, zaten sen de bilirsin bunu.

Renault araçların hiçbirinde ses olmadı. Şu an satılık plan 560.k km kango. Kapılardan dahi ses gelmiyor. 

Bir saat önce, Arda Bülent Güzel yazdı:

Kısaca yılan gibi araç 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
29 dakika önce, Osman Ünal yazdı:

2014 yılında sentetik yağ mineral yağ ile değiştirildi servis bülteni ile, bu tarihten sonra mekatronik problemleri yok denecek kadar azaldı.

Bahsettiğiniz, 34F7 çağrı kodu ile yapılmış olan ve 2015 öncesi araçları kapsayan, dişli (aktarma bölümü) yağı değişimidir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
39 dakika önce, Erdem Dertsiz yazdı:

passat mı kango mu :D 

Nereye gidileceğini bileyim öyle cavap vereyim :ninja:

Bir saat önce, Kerem Kurluva yazdı:

Servet Bey, aracınızı güle güle kullanın.

Şanzımanın, kuru tip (DQ200) olması lazım.

Kavrama, aktarma ve mekatronik olarak, üç ayrı kompartımanı var.

Kavrama bölümü yağsızdır. Balatalar bitince, komple değişir.

Aktarma ve mekatronik bölümlerinin, kendi müstakil yağları vardır. Aktarma kısmı mineral, mekatronik ise sentetik yağ kullanır.

Üreticisi, her iki kısımın yağları için de, "ömürlük" diyor (Aktarma bölümündeki yağı 60 bin km de değiştirmekten, kimseye zarar gelmez bana göre.. )

Mekatronik bölümünde bir litreye yakın sentetik yağ bulunuyor. Eksilme, yada bir arıza olmadıkça, değiştirme önerilmiyor.

Ömür kavramı 10 yıl zaten. Yani 150.k 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...