İçeriğe Yönlendir

Kimin 4 Çekeri Daha Başarılı?

Servet Aydın

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

389 km olacakti. Bol rampali ve tam yuklu ve no mola. 

Googleden cikardim abi. 2 defa lpg almak icin durmuşum. 4 saat 12 dakika. 

6ardAl.png

98 km ortalama hız yapmışın.
O hızla 4,8 - 5 litre arası mazot yakarım ben.
5 litre olarak hesaplayıp tl olarak kıyaslayabilir misin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
9 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

98 km ortalama hız yapmışın.
O hızla 4,8 - 5 litre arası mazot yakarım ben.
5 litre olarak hesaplayıp tl olarak kıyaslayabilir misin.

Hocam dogrudur.  Benim balikesir yolunda ortalama 100 km hizin ustune cikmam imkansiz. Hem yol izin vermez hemde motorum o rampayi cikmaz.  Şartlar uygunda olsa benim bünyem kaldirmaz o hizlari. Otoban 120 hiz siniri. Arabaninda son hizi 149 km. 

En son yaptigim uzun yollardan biri. Balikesir Akçaydan - istanbul pendik tek depo gaz ile geldim. 3500 devir aşmadan. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
5 dakika önce, Celal Aydın yazdı:

Geçme ihtimali var mı? Merak ettim.

Diferansiyel yağı eski ise ve kendinden geçene kadar basarsan çıkabilir. 

Sonuçta roller da olsa bri dinamik sürtünme katsayısı var. Hızlı döndürdükçe burada kaybedilen enerji oranında itme gücü oluşur.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Sonuçta roller da olsa bri dinamik sürtünme katsayısı var. Hızlı döndürdükçe burada kaybedilen enerji oranında itme gücü oluşur.

Teşekkürler hocam.
Zorlu koşulların olmadığı, karın bile yağmadığı düzlük memlekette yaşadığımdan pek aşina değilim bu tür şeylere [emoji4]
2007 Fiestada sadece abs ve iki hava yastığı var, tcs/asr yok bildiğim kadarıyla, o yüzden sordum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
25 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Isı arttıkça yağın alışkanlığı artar ve su gibi olur. Çıkması için defransiyelin - 20derece gibi soğuk yerde olup yağın katılaması lazım. Çok ciddi devir çevrimi olursa çıkar sanırım. Marşpiyel veya tamponu dağıtma riski alınır ise denenir aslında. Gerçi rampayı atladığı anda aksı defransiyeli paramparça yapacağı kesin 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Zorlamaya gerek yok o halde King [emoji1]
Yakıtı koy bin arabası Fiesta, şu an teyit ettim sayenizde.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yurt dışında olsak kilitli defransiyel takardık. Mis gibi olurdu %25 lsd ile 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Mehmet Ozyurek abi hesaplamayı yazmamışım. 5 litre yaksan 30 liraya 100 km gidiyorsun,  benim aracımda aynı yolu 20 liraya gidiyor. Bendeki rakam daha aşaği inmez. Ama şöyle bişey varki, benim şehir içimde şehir dışımda nerdeyse aynı. 3 silindir olduğu için bir boğaz eksik. Otobanda yüksek devir cevirdiğinden 6,8 litrelerde gidiyor, şehir içi dur-kalk trafikte eksik boğazı sayesinde yine 6,8 litre lpg yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
[mention=23]Mehmet Ozyurek[/mention] abi hesaplamayı yazmamışım. 5 litre yaksan 30 liraya 100 km gidiyorsun,  benim aracımda aynı yolu 20 liraya gidiyor. Bendeki rakam daha aşaği inmez. Ama şöyle bişey varki, vebim şehir içimde şehir dışımda nerdeyse aynı. 3 silindir olduğu için bir boğaz eksik. Otobanda yüksek devir cevirdiğinden 6,8 litrelerde gidiyor, şehir içi dur-kalk trafikte eksik boğazı sayesinde yine 6,8 litre lpg yakıyor. 

Tabi ki. Ekonomik seninki.
Ne kadar ekonomik onu merak etmiştim.
Teşekkürler.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
13 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Tabi ki. Ekonomik seninki.
Ne kadar ekonomik onu merak etmiştim.
Teşekkürler.

Abi sana canli örnek. Şimdi ciksam yola Ankara uzerinden yanina gelmemin maliyet 150 lira. Sabah yaninda olurum. Sen kaca gittin geldin istanbula. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi sana canli örnek. Şimdi ciksam yola Ankara uzerinden yanina gelmemin maliyet 150 lira. Sabah yaninda olurum. Sen kaca gittin geldin istanbula. 

Kaç saatte geleceksin. Ben 5,5-6 saatte geliyom :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tl bazında lpg iyi de litre olarak,  1.2 motor 2.0 motordan fazla yakıyor 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Rollere çubuk bağlayıp döner ızgara yapalım 

Bence abi katlanir rampa yapalim, arabalar rampaya ciksin altina girelim. 

Free maintance etkinligi yapip , arabalarin bakimini yapalim. Herkes kendi malzemesini getirir. Kafa kafaya verip arabalara bakim yapariz. Youtubede var. 

Gerci forklif getirmek daha mantikli. Arabalari kaldirir. 

Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi ben google dedigi surede geliyorum. %99 tutuyor. 

Google 7 saat 8 dakika diyor. 

Şimdi, Servet Aydın yazdı:

Abi pompamda limitor var. Saate 15 litre basabiliyor.  Saate 15 litre ile yakit ile ancak 149 km/h mumkun oluyor. Buda 100 km yolda 10 litre demek. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

servet abi bi icat çıkardı yine başına iş açacak milletin anlaşılan:D

14 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

yazın düğüne gelmiştik. kapadokyadan kayseriye bi yoldan gittik. çok az araba geliyordu paso viraj  libertyle allah ne verdiyse dalıyordum arkadaşlar micra kiralamış yetişememişlerdi beklemiştim. 

aklıma geldi yazayım dedim çok keyifliydi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Isı arttıkça yağın alışkanlığı artar ve su gibi olur. Çıkması için defransiyelin - 20derece gibi soğuk yerde olup yağın katılaması lazım. Çok ciddi devir çevrimi olursa çıkar sanırım. Marşpiyel veya tamponu dağıtma riski alınır ise denenir aslında. Gerçi rampayı atladığı anda aksı defransiyeli paramparça yapacağı kesin 
acemi çılgın ofrotçuların, araç zıplayınca ve havadayken hala gaza basıp yere inince şanzıman balata mafsal ne varsa doğradıkları gibi galiba :)
Yorum bağlantısı
Ali Gök
15 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

benim gibi adam sürse 1.2 yi yakıta o zaman bi bak 15 litre yakar heralde . dayımın broadwaye 50 kuruş yaktırdım diye dayım karbürtör ayarı bozuldu heralde dediydi zamanında. :nargile:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Şimdi, Ali Gök yazdı:

benim gibi adam sürse 1.2 yi yakıta o zaman bi bak 15 litre yakar heralde . dayımın broadwaye 50 kuruş yaktırdım diye dayım karbürtör ayarı bozuldu heralde dediydi zamanında. :nargile:

Hocam otobanda kucuk motorlu araclarin  pompalarinin cok yakit basabilcegini sanmiyorum. 1.25 fiesta bile dip gaz 180 yaparken bile gostergedeki anlik tuketim 13 litreyi zor gormustu. Yani saate fuel flow degeri taş catlasa 19 18 litre felandir. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
4 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Hocam otobanda kucuk motorlu araclarin  pompalarinin cok yakit basabilcegini sanmiyorum. 1.25 fiesta bile dip gaz 180 yaparken bile gostergedeki anlik tuketim 13 litreyi zor gormustu. Yani saate fuel flow degeri taş catlasa 19 18 litre felandir. 

dün dmax te tamirat tadilat proğramı izliyordum belki takip ediyorsundur. hypermilingci biri katıldı biraz anlattı honda civice şehir içi 5 litre yaktırdılar  direk aklıma geldin 

otoyolda arabayı sıkıştırmak çok zor genelde sabit hız gittiğimiz için belli bir değeri istesekte geçmiyor. 

bende hyundai era vardı. ben sürünce otoyolda 800 km yapıyordu . amcam sürünce 450 km . belli bir şeye kadar yani bu limitte amcam paso 180 190 asılır nazar değmesin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
3 dakika önce, Ali Gök yazdı:

dün dmax te tamirat tadilat proğramı izliyordum belki takip ediyorsundur. hypermilingci biri katıldı biraz anlattı honda civice şehir içi 5 litre yaktırdılar  direk aklıma geldin 

otoyolda arabayı sıkıştırmak çok zor genelde sabit hız gittiğimiz için belli bir değeri istesekte geçmiyor. 

bende hyundai era vardı. ben sürünce otoyolda 800 km yapıyordu . amcam sürünce 450 km . belli bir şeye kadar yani bu limitte amcam paso 180 190 asılır nazar değmesin

Wheeler dealer bayilirim bendeki mazisi 5 yili bulur. 

1992 Honda civic 1.5 vx modeli var. En kral hypermil arabasi. Bulsamda alsam. Ulkemize gelmedi. 

Programda yapilan ilk civiclerden.  Hic sevmem o modeli.

Yuksek hiz yapmak ovunulcek bisey degil. Bence yapmayin surat.  Kul yapisi sonucta. En hizli arabada bile 160 km hiza zarzor ciktim. Yuregim dayanmiyor. Önume biri kirar , kaza yapar vucudum parcalari yola dagilir. Hep aklima boyle seyler geliyor. Zamaninda sansursuz cok trafik kazasi ceset fotosu gordum. Aklima geldikce sizliyor yuregim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...