İçeriğe Yönlendir

Laguna 1 Hakkında Yardım

Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba 1999 model Laguna 2.0 RXT otomatik vites bir araba var, beni ilgilendiren tarafı şanzımanı , daha önce kullanan tecrübe eden fikir verebilecek kişiler var mı ? 

Şanzıman nasıl bir şanzıman arıza oranı nedir ( Her şanzıman arıza yapar kul yapımı ) fakat kronik yada çok sorunlu bir şanzıman mi ? Olduda aldım bozuldu yenisi alacaz piyasada var mı var ise ne kadar tahmini ? 

AD4 şanzıman sanırım tamda emin değilim 

Butcem kısıtlı ve otomatik almak zorundayım . 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Şanzımanı hakkında kulağıma gelen olumsuz yorum yok fakat sorduğunuz aracın parçaları çok pahalı, önden ufak bir tıklatma sonucu far ayakları kırılıp kaputu hafif katlanan bir laguna aracın perte ayrılmaya çalışıldığını gördüm. Bu anlamda bir kez daha düşünmek gerek

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bence kısıtlı bütceyle eski model Avrupa ve Amerika D sinifi arabalara bakmayin. Ziyadesiyle masrafli olurlar. İlla otomatik olacaksa japon arabalarina bakin. Civic, jazz, lancer, colt, corolla, avensis vb.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
3 dakika önce, Cem Işık yazdı:

Şanzımanı hakkında kulağıma gelen olumsuz yorum yok fakat sorduğunuz aracın parçaları çok pahalı, önden ufak bir tıklatma sonucu far ayakları kırılıp kaputu hafif katlanan bir laguna aracın perte ayrılmaya çalışıldığını gördüm. Bu anlamda bir kez daha düşünmek gerek

Katılıyorum.

Yürüyen ve motor aksamı mutlaka uyumlu modeli vardır Megane kango vs. ama kaporta aksamında sorun yaşanması çok muhtemel.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bu arada RXT yazmışsınız. Otomatik vites sadece RXE yani orta donanımında var diye biliyorum.

Eskiden otomatikler sadece en üst donanımda olurdu. Reno bile almayın demek istemiş sanırım :biggrin:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

D Segment bir araç gibi durmuyor. Okula dönüşümlü gittiğim aracımızın biri 2001 model 1.9 Dizel Laguna. Aynı arkadaşımın öncesinde sizinki gibi 99 model 2.0 otomatik Laguna sı vardı. Otomatiğinde selonoid denilen bir şeyi değiştirince vites saat gibi olmuştu. Yanılmıyorsam 4 ileriydi. Fiyatları çok uygun. Fakat yedek parça sıkıntısı çok oluyor. Kolay bulunmuyor. 

7 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Bence kısıtlı bütceyle eski model Avrupa ve Amerika D sinifi arabalara bakmayin. Ziyadesiyle masrafli olurlar. İlla otomatik olacaksa japon arabalarina bakin. Civic, jazz, lancer, colt, corolla, avensis vb.

Tamamı ile katılıyorum. Mitsubishi Carisma falan da olabilir. Yedek parça derdi olur mu bilemiyorum. Araştırmak gerekir...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu
(düzenlendi)

Cevaplar için çok teşekkürler , sanırım vazgeçmek üzereyim , Marea otomatikleri onlar hakkında var mı fikri olan 

tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Değer

Kronik olarak şanzıman sıkıntısı var. Bizde 1998 Laguna 2.0 Rxe A/T vardı. Almayın derim biz çok çektik, bir türlü adam edemedik. Biz çektik, siz çekmeyin... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...