Harun Kocaçalışkan 6 Temmuz 2024 Paylaş 6 Temmuz 2024 Konuyu zıplatayım. Alibaba'dan alıyorum ben bazen bulamadığım şeyleri. Alibaba.com a üye olun orada aradığınız parçayı bulun, sonra satıcı ile iletişime geçin. Minimum sipariş miktarı 1 olan ürünlere bakın. Satıcıyla kargo konusunda anlaştıktan sonra satıcı sizin için bir sipariş oluşturuyor. Daha sonra ücretini ödüyorsunuz. Kargo ile gönderiyorlar. Aman dikkat edin kargonun üzerine mutlaka proforma fatura veya sipariş özetini yapıştırsınlar. Sonra PTT ürünün fiyatını anlayamazsa size PİM den kağıt gelir. Ben bana kağıt gelmesini beklemeden mail attım. Araç ruhsatı, kimlik fotokopisi, sipariş özeti, proforma fatura vs. Vergi çinden gelen ürünlerde %30 bu arada. Ürün kapıma kadar geldi. Aldığınız ürünün boyutunun bir önemi yok ancak ağırlığı 30 kg ı geçmeyecek. 8 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Temmuz 2024 Paylaş 6 Temmuz 2024 Harun Kocaçalışkan yazdı: Sonra PTT ürünün fiyatını anlayamazsa size PİM den kağıt gelir. En kötü kapısına gidip sipariş mailini gösteriyorsunuz. Vergisini tahsil edip salıyorlar sizi. Pim'e nasıl önceden bilgi verdiniz, onu çözemedim ama. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 6 Temmuz 2024 Paylaş 6 Temmuz 2024 Sani Gerşon yazdı: En kötü kapısına gidip sipariş mailini gösteriyorsunuz. Vergisini tahsil edip salıyorlar sizi. Pim'e nasıl önceden bilgi verdiniz, onu çözemedim ama. Kargo UKIM e girdi sonra oradan PIM e gonderildi. Ben anladim zaten gumrukte bir sebeple kaldigini. Eve kagit gelmeden ben belgeleri mail attim. Onlarda cevap yazdilar hemen. Sonra vergiyi benim attigim belgelere gore hesaplayip adresime yolladilar. Ancak gumrukten gecmesi yasak bir urunse iade ediyorlar. PIM e gitmeye gidilir de uzak bana. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Temmuz 2024 Paylaş 6 Temmuz 2024 Oo arabayı topluyoruz hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Yeni gümrük yönetmeliğiyle artık bu iş de yalan oldu. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts