İçeriğe Yönlendir

Siz Giderken Ben Dönüyordum - Efsane Kasa Toyota Corolla

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Bu daa 1998 Toyota Corolla 1.3 XE ‘miz. Yaklaşık 8 sene kullanıldı. Özelliklerini yazmaya gerek görmüyorum çünkü ne tadı ne tuzu hiç bir şeyi yoktu.

Yine görüldüğü üzere zorlu arazi (Abant galiba) şartlarındayım :f1:

Bu esnada birileri -isim vermiyim- mangal yapıp çay içerek göbeğini kaşıyordu zaten damlar birazdan atıp tutar safi rüzgar   :p :vroom:

Bilenler bilir Japon araçlarından hazzetmem bu nedenle olsa gerek bu araçla sadece bi tane fotoğrafım var :nea:

BA0C8D4E-EDDE-4F0F-BBDD-70E9E9E51A0C.thumb.jpeg.1a0f5fff46c741bc90c2eedc8bff9354.jpeg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
3 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı:

...ne tadı ne tuzu hiç bir şeyi yoktu.

Yanlış motor seçiminden dolayı çok iyi anılarınız olmamış bence.

Yine de sıvı bakımı dışında kullanıcısını üzdüğü pek görülmediğinden, işletme maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle tercih edilebilir durumdaydı.

Güvenlik açısından zamanının kriterlerini karşılayabilse de, günümüzde bu alanda oldukça kötü sonuçlar alınabilir.

Yakın zamana kadar 6-7 yıl XEi ve GLi donanım seviyelerinde kullandığımız bir araçtı.

Tadı gerçekten başka ancak, ihtiyacı olan için kuş serisi ya da uçan tenekeden (her ikisini de kullandık) sonra alınabilir. Haricinde, keyif arabası olarak garajda bulunsun isterim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

1.6 GLi, bordo, uzun süre bindik.

Dönemine göre çok iyi arabaydı bence. Trimleri ve döşemeleri eskimiyordu bir de, nasıl bir malzemeden yaptılarsa. :) 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ae101 kasa.. efsanedir. Amcamda 1.6 xei olanı vardı, klimalı falan.. Güzel günlerdi :)

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Efsane kasa deniyo ya zaten ,baska araclar icin bu tutulan kasa diye soyleniyo ama bu kasayi tarif ederken insanlar efsane kasa diyo.egzoz sesini cok severim bunlarin kendine has bi sesi var

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İğrenç bir motor... 

Eşek ölüsü.. 

Ben de evi alınca 6 ay kadar hapsolmuştum bu kasa ve bu motora.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
31 dakika önce, İsmail Avcı yazdı:

Efsane kasa deniyo ya zaten ,baska araclar icin bu tutulan kasa diye soyleniyo ama bu kasayi tarif ederken insanlar efsane kasa diyo.egzoz sesini cok severim bunlarin kendine has bi sesi var

ĞĞĞĞĞĞĞĞĞNN

Esas GLi değil GL yazıp karbüratörlü olanların sesi efsaneydi, tam gırtlaktan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
(düzenlendi)

98 model GLİ special pakedine binmiştim. bordo renk. Klima abs ve airbag vardı(sadece şöför) . babamda 97 XLİ  var 550bin Km 'de . hala biner dere tepe. mekanik tınısı olan , az donanım az sorun , uzun ömürlü motor , içeride esen rüzgar sesi , zayıf frenler , sürekli yere sürten egzos dirseği ama günümüz araçlarından bile rahat arka koltuğu , ekonomisi , seriliği ile tam bir efsane..

Temizine iyi para isteniyor şu sıralar. 

ayrıca " İ " varsa enjeksiyonlu 1.6 anlamına gelir :) "G" varsa klima otomatik cam "E" varsa sadece otomatik cam olurdu genelde. ama opsiyonlu klimalıları da vardı 

tarihinde Murat Azalma tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bugüne kadar 3 farklı DX modeli denk geldi ilanlarda.

Bunlarda da 4AFE motor yerine yanlış bilmiyorsam 7AFE 1800 CC motor var.

Ayrıca hız sabitleyici ve yolcu hava yastığı da var artı olarak. Sadece koltuk döşemeleri ile kadran grubu farklı. Hatta GLi 'den de kötü bence.

Kumaş kalitesi olarak 93-94 model GL ve GLi 'lere ayrı bir paragraf açmak gerek. Kapı döşemelerinden ayırt edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Ben iki kere kullandım ıkısı de 1.3 dü gidiyor ama arac durmuyordu kızaga bınıp kayıyordu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ben iki kere kullandım ıkısı de 1.3 dü gidiyor ama arac durmuyordu kızaga bınıp kayıyordu

Bunu bilmiyorum.
Benimki duramayacak kadar gitmiyordu.
  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

GLİ kasa Japon imalat XEİ kasa Türkiye imalat diye biliyorum.Enjeksiyonsuz olanların direksiyonları 2 kolludur.GLİ ve XEİ 3 kolludur.Ev aldığımda arabamı satmıştım.Temiz 1.6 motor 1998 GLİ bulsam affetmezdim.Yere çok yakın olması dezavantaj.Dolu aracın kasiste egzozunun yere deyip kıvılcım çıkarttığına şahit olmuşumdur.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bundan 12 sene önce forumdaki Ae101 paylaşımlarında ben oluyordum :)

Bakalım kimler hatırlıyor 

Llg1mZ.jpg

grVZE0.jpg

22 saat önce, Murat Azalma yazdı:

ayrıca " İ " varsa enjeksiyonlu 1.6 anlamına gelir :) "G" varsa klima otomatik cam "E" varsa sadece otomatik cam olurdu genelde. ama opsiyonlu klimalıları da vardı 

1.3ten GL kadar hepsinde opsiyondur klima. Klimasız bir sürü gli var :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
2 saat önce, Ahmet Kaleli yazdı:

.Enjeksiyonsuz olanların direksiyonları 2 kolludur.GLİ ve XEİ 3 kolludur.

. XE, GL, XEi, GLi 3 kol diğerleri 2 kol direksiyon.

Motordan değil donanımdan fark ediyor.

98 Öncesi

8a2DpW.jpg

98'

26N8Gd.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gencler nerde yav buralar hep tecrubeli forumdaşlarla dolmus [emoji14]

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
9 saat önce, Murat Atagenç yazdı:

Llg1mZ.jpg

AE101 Çorum ve Tokat 'ın milli arabası sanırım. Dikkatimi çekiyor benim de. Genelde alınabilecek temizlikte olanlar bu civardan çıkıyor. 

Osmaniye 'de o kadar olmasa iyi AE101 barındırıyor.

Maşallah bu arada :) 

Yorum bağlantısı
Hasan Güngör

Amcamda var halen bineyim dedim güzel araba ama ilk bindiğimde sanki asfalta oturmuşum gibi geldi😁F1 sonra...

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
4 saat önce, Murat Atagenç yazdı:

grVZE0.jpg

1.3ten GL kadar hepsinde opsiyondur klima. Klimasız bir sürü gli var :)

Şu deri maskeler de ne modaydı, şeffaf kaplama olmadığı zamanlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...