Mehmet Göktürk 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Aytac Sakal yazdı: Eyt de Mağduriyetleri giderdiklerini ifade etmişler... Staj 1991 İşe giriş 12 Mart 2001.Aslında önceside var 12 Mart öncesi çalıştığım yerlerdeki sigortamı yaptık deyip yapmayan iş verenleri Allah'a Havale Ediyorum.Bugün oturdum kendim bir hesap yaptım 540 gün askerliği ödesem 10 gün ile kaybediyorum. 10 gün ile 13 yıl bu mağduriyet değilde nedir ? 22 senedir sigortanız ne zaman yapılmış kontrol etmediniz mi? Bu bir mağduriyet değil. Bana sorarsanız haksız yapılmış "güya kanuni" bir kıyağı kaçırmaktır. Bir haksızlık varsa bana sorarsanız geçişlerin kademeli olmamasındadır. Kademeli geçiş en doğrusu idi.. 1 er yıl kaydıra kaydıra.. böylece 10 günle kaybettim diyen olmazdı. 22 sene çalışıp 40 sene emekli maaşı almak nedir? Kim ödeyecek o parayı? kim? Gecekondu yıkmaya gelirler.. ahali tv ye çıkar: "ben 40 senedir burda oturuyorum" "???" O zaman 40 senedir oturduğunun tazminatını da ödemen lazım devlete...biz kirada 40 senedir süründük kanuna uyduk diye.. Ha ne olur... tapu verirler gecekonduya oy için.. Daha sonra kentsel dönüşümden 8 tane daire kapar amcamız.. E200 ile gezen odur.. Adalet buysa ben neyim? 4 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Mehmet Göktürk yazdı: 22 senedir sigortanız ne zaman yapılmış kontrol etmediniz mi? Bu bir mağduriyet değil. Bana sorarsanız haksız yapılmış "güya kanuni" bir kıyağı kaçırmaktır. Bir haksızlık varsa bana sorarsanız geçişlerin kademeli olmamasındadır. Kademeli geçiş en doğrusu idi.. 1 er yıl kaydıra kaydıra.. böylece 10 günle kaybettim diyen olmazdı. 22 sene çalışıp 40 sene emekli maaşı almak nedir? Kim ödeyecek o parayı? kim? Gecekondu yıkmaya gelirler.. ahali tv ye çıkar: "ben 40 senedir burda oturuyorum" "???" O zaman 40 senedir oturduğunun tazminatını da ödemen lazım devlete...biz kirada 40 senedir süründük kanuna uyduk diye.. Kontrol konusunda haklısınız Hocam zaten o nedenle ' yaptık deyip yapmayanlar' diye yazdım.Biri yapacağım dedi yapmadı bende işi bıraktım. Kademeli geçiş yapılabilirdi bende öyle düşünüyorum en doğrusu bu olurdu. Birde kıyak düşüncenize katılmıyorum bu kıyak değil haktır benim bakış açım bu. Bu konuda artık daha fazla yazmayacağım genel bakış açısı ve düşünce belli.Hayırlısı Olsun... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 eyt de mağduriyet giderilmdimi, alakası yok aslında, abo denen saçmalık geçerli hala, esas mağdurlar bundan sonra emekli olacaklar, maaşları habire düşecek, kısa zaman sonra 3 dönem kalmayacak, 2008 sonrası girişliler tam yandı, hele hele şimdi işe başlayanların vay haline, şimdi kızılacak yer eyt liler mi yani, geldik 50 yaşına, zaten ortalama yaşam süresi 70 bu memlekette unutmayın, bizden zaten geçti, sorumlu aranıyorsa herkes aynaya bakacak öncelikle.... burada sorun eyt liler değil, zaten ekonomiye yük falanda değiller geçiniz onu... burada sorun saçma emeklilik oranları, kaçak çalışmaya izin verilmesi, düşük prime izin verilmesi ve ağır cezaların olmaması.... mesela firma eksik primmi ödüyor dalaveremi yapıyor, tek şikayetle mahkemelik olacak, dava olmadan hakim ön inceleme yapıp direk bilirkişiye yollayacak, tarafsız bilirkişi incelemesi 15 gün içinde sonuçlanacak 16. gün ilk dava olacak (bilirkişi hata yapmayacak, yaptığı an 20 yıl afsız indirimsiz hapis cezasından başlayacak cezası) o celsede çözülecek iş, yok öyle aylarca mahkemelerde oyalama, direk ezip geçecek devlet, iş yapacak firma ya adam gibi yapacak işini yada anında yokedilecek, sıfır acıma, yapacak adam çıkar nasılsa, hadi olmadı sadece adam gibi 3-5 firma olsun herkes gitsin orada çalışsın.... tabi boş laf ediyorum yine, balık baştan kokar, tam bitik yoz ve ultra mega cahil sadece kendini düşünen ufak hesap yapan ve devrimini tamamlayamamış uyuyan toplumlarda ne olursa onlar oluyor, bu düzelmeden hiçbirşey düzelmez... bize çok sağlam bir ders lazım, korkarımki bu derste bizim topluma tam uyan yumurta deliğe gelip iş işten geçtikten sonra alınan bir ders olacak, sonrası zaten bir bakmışsın mülteci olmuşsun... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Aytac Sakal yazdı: .. Birde kıyak düşüncenize katılmıyorum bu kıyak değil haktır benim bakış açım bu. .. Biriyle sözleşme imzalıyorsun.. baskı altına adam.. (bu konuda devlet baskı altında o zaman).. imzalıyor... sonra aklı başına geliyor düzeltmeye çalışıyor kanunu... sen tutturuyorsun sözleşme de sözleşme.... yasal hak dediğin bu.. önemli olan doğruya ulaşmak, yasa dediğimiz şeyler sözleşmeye dayalı şeyler her zaman öyle olmuyor işte.. Al sana mesela Lozan..son günlerin sözleşmesi.. Yahut meis adası..ortada bir imza var bir de gerçek var.. ne halt etmeli? Bu konu gurur yapacak konuşmayacağım denilecek bir konu değil. Burda aileyiz. her konu konuşulur, birbirimize laf çakmıyoruz. artısı ile eksisi ile konuyu değerlendiriyoruz. kötü olmuş sonuçta durumun ama bir taraftan kaybederken diğer taraftan kazanırsın boşver. 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Biriyle sözleşme imzalıyorsun.. baskı altına adam.. (bu konuda devlet baskı altında o zaman).. imzalıyor... sonra aklı başına geliyor düzeltmeye çalışıyor kanunu... sen tutturuyorsun sözleşme de sözleşme.... yasal hak dediğin bu.. önemli olan doğruya ulaşmak, yasa dediğimiz şeyler sözleşmeye dayalı şeyler her zaman öyle olmuyor işte.. Al sana mesela Lozan..son günlerin sözleşmesi.. Yahut meis adası..ortada bir imza var bir de gerçek var.. ne halt etmeli? Bu konu gurur yapacak konuşmayacağım denilecek bir konu değil. Burda aileyiz. her konu konuşulur, birbirimize laf çakmıyoruz. artısı ile eksisi ile konuyu değerlendiriyoruz. kötü olmuş sonuçta durumun ama bir taraftan kaybederken diğer taraftan kazanırsın boşver. Yok Hocam Gurur yada Laf çakma meselesi değil ben doğruya ulaşmaya çalışıyorum birde çok yazdım kendimi ifade ettim diye düşünüyorum. Bakıyorum genel kanı adam 25 yıl ödeyip 20 yıl 40 yıl maaş alacak ben ödeyeceğim çok net haklı. Benim düşünceme bakıyorum 22 yıldır Prim ödüyorum o bu herşey maaşımdan kesilmiş çevreme bakıyorum geçmişe bakıyorum.Süper Emeklilik denilmiş yapılmış Staj ödemesi denilmiş yapılmış sıra bize gelince sen daha 13 yıl bekle , beklede önceden yapılmış olanlara rağmen bekle. İnsan üzülüyor... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Ersen Tapan yazdı: Bize yeniçerileri anlatsana , o zamanlar portif işleri nasıl yapılıyordu. Gebze Bursa 22 dakika Serkan Toker yazdı: 3 aylığı alalım da gidip bir döner yiyek, sonrada gavede kağıt oynarız. İyi fikir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Aytac Sakal yazdı: Yok Hocam Gurur yada Laf çakma meselesi değil ben doğruya ulaşmaya çalışıyorum birde çok yazdım kendimi ifade ettim diye düşünüyorum. Bakıyorum genel kanı adam 25 yıl ödeyip 20 yıl 40 yıl maaş alacak ben ödeyeceğim çok net haklı. Benim düşünceme bakıyorum 22 yıldır Prim ödüyorum o bu herşey maaşımdan kesilmiş çevreme bakıyorum geçmişe bakıyorum.Süper Emeklilik denilmiş yapılmış Staj ödemesi denilmiş yapılmış sıra bize gelince sen daha 13 yıl bekle , beklede önceden yapılmış olanlara rağmen bekle. İnsan üzülüyor... üzülüyor tabi de. bi yerden kolu kesecek adam..yoksa bundan böyle emekliliği 40 yaşa indirdim desin nasıl olur? 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Servet Aydın yazdı: Gebze Bursa 22 dakika Mazota yazık. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Mehmet Göktürk yazdı: üzülüyor tabi de. bi yerden kolu kesecek adam..yoksa bundan böyle emekliliği 40 yaşa indirdim desin nasıl olur? Anlamaya çalışıyorum Hocam neden böyle yaptılar sanırım biraz acele ettiler vakit az kaldı . Benim ve aynı durumdaki çalışanların tek beklentisi eşitlik Dediğiniz gibi kademeli geçiş olmalıydı en adil çözüm bu olurdu. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: eyt de mağduriyet giderilmdimi, alakası yok aslında, abo denen saçmalık geçerli hala, esas mağdurlar bundan sonra emekli olacaklar, maaşları habire düşecek, kısa zaman sonra 3 dönem kalmayacak, 2008 sonrası girişliler tam yandı, hele hele şimdi işe başlayanların vay haline, şimdi kızılacak yer eyt liler mi yani, geldik 50 yaşına, zaten ortalama yaşam süresi 70 bu memlekette unutmayın, bizden zaten geçti, sorumlu aranıyorsa herkes aynaya bakacak öncelikle.... burada sorun eyt liler değil, zaten ekonomiye yük falanda değiller geçiniz onu... burada sorun saçma emeklilik oranları, kaçak çalışmaya izin verilmesi, düşük prime izin verilmesi ve ağır cezaların olmaması.... mesela firma eksik primmi ödüyor dalaveremi yapıyor, tek şikayetle mahkemelik olacak, dava olmadan hakim ön inceleme yapıp direk bilirkişiye yollayacak, tarafsız bilirkişi incelemesi 15 gün içinde sonuçlanacak 16. gün ilk dava olacak (bilirkişi hata yapmayacak, yaptığı an 20 yıl afsız indirimsiz hapis cezasından başlayacak cezası) o celsede çözülecek iş, yok öyle aylarca mahkemelerde oyalama, direk ezip geçecek devlet, iş yapacak firma ya adam gibi yapacak işini yada anında yokedilecek, sıfır acıma, yapacak adam çıkar nasılsa, hadi olmadı sadece adam gibi 3-5 firma olsun herkes gitsin orada çalışsın.... tabi boş laf ediyorum yine, balık baştan kokar, tam bitik yoz ve ultra mega cahil sadece kendini düşünen ufak hesap yapan ve devrimini tamamlayamamış uyuyan toplumlarda ne olursa onlar oluyor, bu düzelmeden hiçbirşey düzelmez... bize çok sağlam bir ders lazım, korkarımki bu derste bizim topluma tam uyan yumurta deliğe gelip iş işten geçtikten sonra alınan bir ders olacak, sonrası zaten bir bakmışsın mülteci olmuşsun... çalışanı her zaman bulursun. Hatta ithal bile edersin. Ama firmanın kurulması, firmalar kuracak potansiyelin oluşması yıllar alabilir. Hatta kurulmayabilir. herkes hakettiği maaşı, emekliliği, çalışma şartlarını almalı elbet. Savunmamız her zaman budur. Ama batı devletlerin zenginleşme sürecinde ilk yıllar hak adaletle geçmedi maalesef. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Bence çalışma saatine ve yıpranma ortamına bakılması lazım. Çok tehlikeli işler sınıfındayız biz mesela ve ortam da berbat. 63 mikron altı taş tozu ile çalışıyoruz ne takarsan tak geçiyor ciğerlere. Gemisökümde çalışan adamlar var. Bilmeyen şunu diyebilir, çalışma kardeşim banane ama olay öyle değil. Bu memlekete foseptik içinde çalışacak adam da lazım, pilotda. Yukarda yazmıştım yıllarca 2 haftada 1 gün izinle çalıştık vs vs. İyi bir denetim sistemi ve vicdan lazım. İşçi ve işveren için. İşçide ya ben birşey yapmıyorum neden buradayım diyebilecek duyarlılıkta olması lazım. Devlet ya da özel fark etmeksizin. Saçma gelebilir ama devlet masa başı çalışılan kardolara bence atıyorum 100 kişiye 1 kişi gelecek şekilde fizyoterapist atasa süper olur. Duruş bozukluğu, omurga sağlığı bunlar başındayken engellenebilecek ve ilerdeki işgücü kaybını, sağlık masraflarını ciddi düşürecek basit önlemler. İsg kapsamında bu işe eğilmek gerekli. Belki vardır da uygulama görmedim ben hiç. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 İlkay Başaran yazdı: Belki vardır da uygulama görmedim ben hiç. isveçe alalım bu arkadaşı 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sol partiler gelince sağ partilerden iyi olacak yani. Ülkeyi tanımadığı için ilkay’a dem vurdunuz ama bu cümleyi kuracak kadar ülkeyi tanımadığınızı düşüyorum. 'Türkiyedeki sol partiler' deyince bir gülme geliyor. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çalışanı her zaman bulursun. Hatta ithal bile edersin. Ama firmanın kurulması, firmalar kuracak potansiyelin oluşması yıllar alabilir. Hatta kurulmayabilir. herkes hakettiği maaşı, emekliliği, çalışma şartlarını almalı elbet. Savunmamız her zaman budur. Ama batı devletlerin zenginleşme sürecinde ilk yıllar hak adaletle geçmedi maalesef. firma adam olsun kalsın, firma dediğindede esas olan deneyimli insan zaten, makine kurmak iş değilki, potansiyel dediğin kısım kalifiye insan yani, bu arada bizimde ilk yıllarımız değil, 100 sene oldu, biz zahmet düzelsin artık, yok olmuyormu, zaten olacağına doğru gidiyoruz, benim yazmama gerek yok... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 EYT'li arkadaşlar.. EGT olmuşsunuz. Açıkmadan böyle anladım ben.. Sizin için tespit edilen günü doldurmuşsanız yaşa bakmayacağız diyor. Yani yukardaki listedeki günleri isteyeceğim diyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Hükümete gidenler yaşa takıldık diye şikayet etmişler, onlar da yaş şartını kaldırdık demiş. 4 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Flu listenin en sonundayım ben 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: EYT'li arkadaşlar.. EGT olmuşsunuz. Açıkmadan böyle anladım ben.. Sizin için tespit edilen günü doldurmuşsanız yaşa bakmayacağız diyor. Yani yukardaki listedeki günleri isteyeceğim diyor. Çocuk ödemesi yaptık (hanım için) 5000 güne göre. Kısa kalıyoruz. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yani yukardaki listedeki günleri isteyeceğim diyor. 8000 + gün ile emekli olmayı bekliyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: Çocuk ödemesi yaptık (hanım için) 5000 güne göre. Kısa kalıyoruz. Acayip para topladılar.. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Ersen Tapan yazdı: 8000 + gün ile emekli olmayı bekliyorum. Bağkur mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: 5000 gün değişmiş mi? Öyle anlıyorum ben.. Tamam yaş dediniz, yaşı ortadan kaldırdık diyorlar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Acayip para topladılar.. Bizim burada biri var. 2004 girişli, askerliğini 1996'da yapmış. Buna demişler ki, git askerlik borçlanmasını yaptır, sen de hak kazanırsın. Dedim ki git askerliği yatır, millete bir sürü emekli maaşı verecekler, faydan dokunur. 1 5 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Acayip para topladılar.. Bu adamların en iyi bildiği iş para toplamak. Bu konuda hiç kimse ellerine su dökemez taktir ediyorum açıkçası. Mehmet Ozyurek yazdı: Öyle anlıyorum ben.. Tamam yaş dediniz, yaşı ortadan kaldırdık diyorlar. 'Siz yaş mı dediniz biz kaş anladık' da diyebilirler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts