İçeriğe Yönlendir

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar)

Mehmet Zeki Yalçın

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Metin Mankal yazdı:

İşin aslı şu anki emeklilik şartlarını herkes istiyordu ama kimse beklemiyordu.En iyimser 47 yaş idi..Ne oldu da böyle oldu ,sandıktan cinmi çıktı bilinmez.

tahtakalede bir deyiş vardı: en kolay harcanan, başkasının parasıdır derler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

3000 dolar eğer eve yakın bir iş ise, değil eyt, abs, asr, eds çıksa bile koşarak giderim 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

3000 dolar eğer eve yakın bir iş ise, değil eyt, abs, asr, eds çıksa bile koşarak giderim 

Yurtdışında bir yazılımcı için (gelişmiş ülkelerde) 3000 usd ölücü maaş  yıllık 60-70 bin  usd veya Euro'dan başlar (brüt)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haşmet Güngör yazdı:

Yurtdışında

Kilit kelime. 3.çarkçılar da 3000-3500 alıyor. Ama 2.olursan 6-7 bin dolara çıkıyor maaş. O zaman değer işte.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten öyle olması lazım. Meslek kodlarında ağır iş kolları var. Onlar erken emekli oluyor

Kot pantolon yapan 45 oldu mu gidiyor emekli olamadan

Çağlar Bayur yazdı:

klima sırta çarpar eziyetttir ağır iş

Ufo yan duvarda açık. İşe yarar sanki

Haşmet Güngör yazdı:

Yurtdışında bir yazılımcı için (gelişmiş ülkelerde) 3000 usd ölücü maaş  yıllık 60-70 bin  usd veya Euro'dan başlar (brüt)

Abd yıllık 180-200.bin usd veriyor bana. Kafama tüküreyim ki İtalya ve Almanya teklifini kabul etmedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

saçlar rüzgarda kalmasın, hay kafana

Hem saçlı hem de emekliyim

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Ufo ya ne oldu ya değişmiş :crazy:

Ufo her zaman işe yarar :fiuw:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Ufo her zaman işe yarar :fiuw:

Klavye akıllı değil anlaşılan :spiteful:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

Kot pantolon yapan 45 oldu mu gidiyor emekli olamadan

Ufo yan duvarda açık. İşe yarar sanki

Abd yıllık 180-200.bin usd veriyor bana. Kafama tüküreyim ki İtalya ve Almanya teklifini kabul etmedim

Bana da aylık 12.750 usd teklif ettiler ille de vatanım dedim.. Hem çok kar yağıyormuş oraya iyi ki gitmemişsin hem belki seni tanıyamazdık..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aytac Sakal yazdı:

Tam 19 yıldır 365 gün 24 saat resmi ve dini bayramlar dahil günün her saati fiziksel ve zihinsel olarak çalışır durumda olabiliyorum bu benim seçimim ben istedim şikayetçi değilim.19 Yıl öncesini ve çalıştığım işyerlerini Vardiyalı olmadığım için saymıyorum bile.

86 Çıraklıktan başladım 90 Meslek Lisesine 95 MYO gittim.İş  Hayatımda yaptığım en büyük hata MYO oldu.Ne askerlikte nede iş hayatımda faydasını görmedim.Ne öğrendiysem çalıştığım iş yerlerinde çabalayarak uğraşarak elimi taşın altına koyup sorumluluk alarak öğrendim.

1999 Ağustos ayında çıkan o yasadan sonra kaydı başlayanlar bu düzenlemede bir kenara bırakıldı.

1991 Staja başladım 2 yıl normal çalışan gibi yüklenilerek çalıştırıldım.Şimdi Doktorlar ve Avukatlarda geçerli başlangıç kabul edilen Staj diğer Meslek Gruplarında geçerli sayılmıyor.7800 gün üzerinde Prim günü olan ben emekli olamıyorum.1991 de elime verilen o sigorta giriş kartının ve üzerinde yazan SSK sicil numarasının başlangıç sayılmayacaksa ne anlamı vardı? 

Bunların düzeltilmesini bekliyoruz.

Doktor ve Avukatların stajı öğrencilik bitip diploma alındıktan sonra yapılır. Farklıdır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Doktor ve Avukatların stajı öğrencilik bitip diploma alındıktan sonra yapılır. Farklıdır. 

Hocam öncelikle Doktorlarda Avukatlarda haklarını alsınlar yazdıklarımdan Lütfen yanlış algı oluşmasın zaten olması gereken bu.

Diploma öncesi yada sonrası sonuçta onlarda bizde Fiilen çalışmış oluyoruz.Myo da okul bitince diploma almadan kısa süre staj istenmişti.Meslek Lisesinde 2. ve 3. Sınıflarda haftanın 3 günü Staj 2 günü okul vardı ve Kamu Kurumunda elde takım sırtta yük Teknisyen kadar çalıştırılıyorduk.

Yazılanları okuyorum Emeklilik diyen arkadaşların Meslek Gruplarına bakınca yaşadıklarını okuyunca aslında herşey orta çıkıyor.Çok zor şartlarda çalışıyorlar.

Beni üzen ise Stajdır yada 99 sonrasıdır denilip görmezden gelinmek.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Serkan Toker yazdı:

Bana da aylık 12.750 usd teklif ettiler ille de vatanım dedim.. Hem çok kar yağıyormuş oraya iyi ki gitmemişsin hem belki seni tanıyamazdık..

Beraber giderdik. Alırdık 4x4 hammer gezerdik

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

Beraber giderdik. Alırdık 4x4 hammer gezerdik

Şu pozu veremezdik içi çok geniş..

C7Jj90fVsAEP6Fg.jpg

df20e69216542007e10329e9c14af265.jpg

• Mutlu 7
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aytac Sakal yazdı:

Hocam öncelikle Doktorlarda Avukatlarda haklarını alsınlar yazdıklarımdan Lütfen yanlış algı oluşmasın zaten olması gereken bu.

Diploma öncesi yada sonrası sonuçta onlarda bizde Fiilen çalışmış oluyoruz.Myo da okul bitince diploma almadan kısa süre staj istenmişti.Meslek Lisesinde 2. ve 3. Sınıflarda haftanın 3 günü Staj 2 günü okul vardı ve Kamu Kurumunda elde takım sırtta yük Teknisyen kadar çalıştırılıyorduk.

Yazılanları okuyorum Emeklilik diyen arkadaşların Meslek Gruplarına bakınca yaşadıklarını okuyunca aslında herşey orta çıkıyor.Çok zor şartlarda çalışıyorlar.

Beni üzen ise Stajdır yada 99 sonrasıdır denilip görmezden gelinmek.

Hayır aynı şey değil..

Böyle erken emeklilik zaten yanlış.. popülizm tavan yaptı. Bi yerden kesecek . O da 99.. umarım bi daha yapmazlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Öyle bir yasa  değişikliği ki 1999 sonrası işe girişli olan milyonları mağdur ettikleri gibi 2001 eylülünden bugüne emekli olan herkesi de magdur ettiler.

Çıkan bir yasa falan da yok henüz, CB nin tek cümle açıklaması var. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Böyle erken emeklilik zaten yanlış..

sırma saça tarak mı derler bir söz vardı saçım yok bilemiyorum da, mesela isveç te çalışsam erken olmasa da olur derim ama? perakende yöntemler yerine toptan değişmek lazım o da bizim coğrafyaya ters en başta müteahiitlik ve hal müessesi gibi şeyler var.

bizim eski serviste 25 milyonluk yatırım içinde bir naylon dan rüzgar kesici kapı aldıramamıştık, mimarı plaza bebesi olunca...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Göktürk yazdı:

Hayır aynı şey değil..

Böyle erken emeklilik zaten yanlış.. popülizm tavan yaptı. Bi yerden kesecek . O da 99.. umarım bi daha yapmazlar..

Hocam sizin bakış açınız birikiminize tecrübenize elbette saygı duyarım ama naçizane benim düşüncem aynı şey.

Hep yapıldı Hocam birine yapılırken diğeri ayrılınca adil olunmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Tabi bu paralar nereden gelecek, kimin parası kesilip kime verilecek karmakarışık durumlar. 9 bine yakın tavandan prim ödedim. Emekli olduğumda 3 asgari ücret alıyordum. Şimdi 1.5 asgari ücrete düştü. Herkes doğal olarak kendi tarafından bakıyor. Böyle gelmiş böyle gider bu ülke. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Eşim 1.5 asgari ücret karşılığı maaş alıyordu. Taban artışları yapıla yapıla oda şimdi tabana yapıştı. Şimdi bu adilmi. Sosyal adalet bumu sormak lazım. Sen 2 katı prim öde alttaki bir süre sonra sana yetişsin. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Cihaner Öztürk yazdı:

Tabi bu paralar nereden gelecek, kimin parası kesilip kime verilecek karmakarışık durumlar. 9 bine yakın tavandan prim ödedim. Emekli olduğumda 3 asgari ücret alıyordum. Şimdi 1.5 asgari ücrete düştü. Herkes doğal olarak kendi tarafından bakıyor. Böyle gelmiş böyle gider bu ülke. 

Cihaner abi bizde eski firmadayken bir yıl sonu tüm çalışanları 31 aralıkta çıkış yapıp 1 ocakta giriş yaptılar. Asgari ücretten oldu girişler. Kalan elden ödeme. Firma zorda 3 4 ay dediler. Biz kerizler olarak tamam dedik firma önemli gemi batmasın. 6 ay oldu e tamam düzeltin artık? Yok. Dilekçe verdik toplanıp yönetime yok. Şikayet edeceğiz düzeltin dedik açık açık. Ederseniz edin dediler. Ettik. Sgk 500 metre ileride bize. 2 sene sonra geldiler. Firma bizi başka bir firmaya devrettikten 1 hafta sonra. İş işten geçtikten sonra. Hem emekli maaşımızdan hem o sırada alacağımız yıpranmadan kaybettik.

Firma ne mi oldu. Ankara atakulenin yanında otel açılışı var yarın.

Orada kalan olursa eğer bir kısım eşyalar benim sayemde desteğimle alındı. Lobideki masa belki. Wc deki fırça olabilir.

Böyle gelmiş, böyle gider dediniz ya onun için yazdım. Öyle gerçekten.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

Cihaner abi bizde eski firmadayken bir yıl sonu tüm çalışanları 31 aralıkta çıkış yapıp 1 ocakta giriş yaptılar. Asgari ücretten oldu girişler. Kalan elden ödeme. Firma zorda 3 4 ay dediler. Biz kerizler olarak tamam dedik firma önemli gemi batmasın. 6 ay oldu e tamam düzeltin artık? Yok. Dilekçe verdik toplanıp yönetime yok. Şikayet edeceğiz düzeltin dedik açık açık. Ederseniz edin dediler. Ettik. Sgk 500 metre ileride bize. 2 sene sonra geldiler. Firma bizi başka bir firmaya devrettikten 1 hafta sonra. İş işten geçtikten sonra. Hem emekli maaşımızdan hem o sırada alacağımız yıpranmadan kaybettik.

Firma ne mi oldu. Ankara atakulenin yanında otel açılışı var yarın.

Orada kalan olursa eğer bir kısım eşyalar benim sayemde desteğimle alındı. Lobideki masa belki. Wc deki fırça olabilir.

Böyle gelmiş, böyle gider dediniz ya onun için yazdım. Öyle gerçekten.

Kapitalizme hoş geldiniz.

Benim anlamadığım buna nasıl şaşırıyorsun?

Yani sağ iktidarları seçip işçi yanlısı politikalar beklemek yani sol parti gibi davranmasını beklemek akıllıca değil bence.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

1999 o yasa çıktığında İktidar olan Koalisyon Partilerine bir bakın esas önemli olan yasa önüne geldiğinde altında imzası olan Başbakana Siyasal Anlayışına ve Mesleğine bir bakın.Kendisinden ne beklerdik ne yaptı başka bir şey yazmaya gerek yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...