İlkay Başaran 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: yanlış, çalışanlar vasıflı olmadıktan sonra olmaz o iş, 10 kişilik ailede nasıl onada bakmak lazım, ana baba +8 çocuksa zaten o iş baştan yanlış, çekirdek aile olarak düşüneceksin, yoksa saldım çayıra 8 ini ne oldu? koca bir hiç... kastteğim kalite vasıf, elbette herkes çalışcakki ilerleyelim, herşey dozunda olacak ama, yoksa ama 1 kişi çalışıp 10 kişiye bakmak nasıl yanlışısa, 10 kişide çalışıp anca karın doyurmayacak, şuanki halimiz böyle gibi... bu çalışmayla bireyere varamayız, anca çoğalırız sonra çökeriz sonrada ülken elden gider... Oradaki kısım da ispark ve avm girişi güvenliği örneğinde var Ali abi. Valelik yapmanın ekonomiye katkısı 1 se tarımsal faaliyet yapan adamın 100 dür. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: bu çalışmayla bireyere varamayız, anca çoğalırız sonra çökeriz sonrada ülken elden gider... Yaptığın iş bir katma değer oluşturmuyorsa maddi anlamda hiçbir önemi yok. Ancak manevi tatmin olur. Eskiden beri yaptığımız şey değil mi.. çoğalmak, kendine yetememek, göç etmek veya yeni topraklar istila edip ganimete çökmek.. Şimdi öyle bir şey de yapamayız. Katma değeri olan üretim şart 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Oradaki kısım da ispark ve avm girişi güvenliği örneğinde var Ali abi. Valelik yapmanın ekonomiye katkısı 1 se tarımsal faaliyet yapan adamın 100 dür. vasıf vasıf vasıf, olay bu, Köy Enstitülerinin acil açılması ve zorunlu olması lazım bazı şeylerin, hemde hemen ve acımda kayırma olmadan.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Oradaki kısım da ispark ve avm girişi güvenliği örneğinde var Ali abi. Valelik yapmanın ekonomiye katkısı 1 se tarımsal faaliyet yapan adamın 100 dür. evet dediğim budur. Ali Cihangiroğlu yazdı: yanlış, çalışanlar vasıflı olmadıktan sonra olmaz o iş, 10 kişilik ailede nasıl onada bakmak lazım, ana baba +8 çocuksa zaten o iş baştan yanlış, çekirdek aile olarak düşüneceksin, yoksa saldım çayıra 8 ini ne oldu? koca bir hiç... kastteğim kalite vasıf, elbette herkes çalışcakki ilerleyelim, herşey dozunda olacak ama, yoksa ama 1 kişi çalışıp 10 kişiye bakmak nasıl yanlışsa, 10 kişide çalışıp anca karın doyurmayacak, şuanki halimiz böyle gibi... bu çalışmayla bireyere varamayız, anca çoğalırız sonra çökeriz sonrada ülken elden gider... dikkatli okumadın. çalışma yaşındaki nüfustaki 10 kişi. ailedeki değil. aileyle ilgisi yok. 1 kişinin "ürettiği" 10 kişinin boğazını (çalışma yaşında) doyuruyor. bu geri kalan 9 kişinin 1 i siyasetçi, 1 i sosyal yardım alıyor gezenti, 1 i asker 1 i avm de bekçi 4 ü ev hanımı 1 i de belediyede çalışıyor 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 not: 9 dan fazla galiba ya.. saymadığım meslekler var.. 1 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 (düzenlendi) Tartışma yaratacak vazgeçtim. 31 Mart 2022 tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Tartışma yaratacak vazgeçtim. Şaka bi yana tartışma bi yana gerçek bu. Her meslekte belli sayıda gereksinim elbette var. İyileri ayrı tutuyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 kısaca çalışmak şart, yalnız şu ortamda emeklilik te şart, ömür kısa bizde, genç nüfus çalışsın biz hem emekli olalım hemde hafiften çalışalım, yoksa aç kalırız zaten 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: onun içinde önce yaşam kalitesini, gelir seviyesini arttımak lazım, şaun 50 yaş dedinmi emekli moduna geçiyorsun, sonrası 20 sene daha yaşa ve bye bye, ee nerede kaldı emeklilik, ömür boyumu çalışıcaz, önce standartlar yükselmeli bu olana dek hem emekli olup hemde çalışmak zorundayız, sadece çalışmakta yetmiyor artık... benim 9000 gün 25 yıl hizmet doldu mesela, artık yeter... 1. derece tehlikeli ağır işte hayatım gençliğim geçti, benden bu kadar... Meslek kısmında haritacı yazıyor, 1. derece tehlikesi nerede harita işinin ? Sıcak hava balonuyla havadan mı çiziyorsun hocam haritayı ? İlkay Başaran yazdı: Oradaki kısım da ispark ve avm girişi güvenliği örneğinde var Ali abi. Valelik yapmanın ekonomiye katkısı 1 se tarımsal faaliyet yapan adamın 100 dür. Bu ülkede özel güvenlik adı altında yüzbinlerce gence iş imkanı sağlandı ama bence bu kadara gerek yoktu. Yap fabrikayı parça preslesinler bence daha iyiydi.. 4 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: Bu ülkede özel güvenlik adı altında yüzbinlerce gence iş imkanı sağlandı ama bence bu kadara gerek yoktu. Yap fabrikayı parça preslesinler bence daha iyiydi.. Adamı fabrikada işe alıyoruz. Asgari ücret+4 ikramiye var. Konuda bahsi geçti, iş güvenliğine son derece dikkat edilir. Kişisel koruyucu kullanmaları için neredeyse çalışanları zorlayacağız. Bildiğiniz özel sektör gibi değil yani. Bir de her ramazanda iaşe yardımı var ki saysam inanmazsınız. İşten çıkarılmak için de çok belirgin sorunlar olmalı ya da yüz kızartıcı suç falan olmalı. Buna rağmen adam burayı beğenmiyor, gidiyor avm'de çalışıyor ya da güvenlik olmak için oraya buraya gidiyor. Kimse gidip de pres makinesinde çalışmaz. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: Meslek kısmında haritacı yazıyor, 1. derece tehlikesi nerede harita işinin ? Sıcak hava balonuyla havadan mı çiziyorsun hocam haritayı ? Fiziki harita ama siyasi değil 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Adamı fabrikada işe alıyoruz. Asgari ücret+4 ikramiye var. Konuda bahsi geçti, iş güvenliğine son derece dikkat edilir. Kişisel koruyucu kullanmaları için neredeyse çalışanları zorlayacağız. Bildiğiniz özel sektör gibi değil yani. Bir de her ramazanda iaşe yardımı var ki saysam inanmazsınız. İşten çıkarılmak için de çok belirgin sorunlar olmalı ya da yüz kızartıcı suç falan olmalı. Buna rağmen adam burayı beğenmiyor, gidiyor avm'de çalışıyor ya da güvenlik olmak için oraya buraya gidiyor. Kimse gidip de pres makinesinde çalışmaz. Benim oturduğum sitede 25 tane özel güvenlik var.. Önceden başka firmaydı, teklifleri yüksek geldi firmayı değiştirdiler ama güvenlikler değişmedi.. Meğer diğer firmayla aynıymış.. İlkay Başaran yazdı: Fiziki harita ama siyasi değil Elin oğlu uzaydan kolundaki saati görüyor 2 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Aytac Sakal yazdı: Mehmet Hocam ben kendi adıma konuşayım 5 yıllık ara hariç zaten 10 yaşımdan beri çalışıyorum 46 yaşında emekli olayım demiyorum zaten ama 60 yaş benim gibi Formenlik Teknisyenlik yapanlar için çok değilmi. Bizim nesil Çalışanları 30 lu yaşların ortalarında emekli eden Siyasal Kararların Ceremesini çekiyor. Sayın meslektaşım, sen hiç boşuna emeklilik hayali kurma. Formen olabildiğine göre meslekte iyisindir. Hiç z kuşağıyla işe adam almak için görüşme yaptın mı? Sizin yaş grubunun altı komple boş. Emekli olsan da çalışmaya devam edeceksin. Ya işyerin devam et diyecek yada bilenlerden daima teklifler gelecek. 2-3 ay dinlenme sonrası oyuna geri döneceksin. Sana benim modelimi tavsiye ederim. Dönemsel yada proje bazlı çalışma. Veya problem çıkınca git hallet dön. Evet 60 yaş da çok ama 58de tam jubile yapmak lazım. Aktif çalışma hayatındayken 50de tam jubile diyordum ama olmadı. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 (düzenlendi) Serkan Toker yazdı: Meslek kısmında haritacı yazıyor, 1. derece tehlikesi nerede harita işinin ? Sıcak hava balonuyla havadan mı çiziyorsun hocam haritayı ? hehe ağır inşaat işleri sakattır kardeş, harita çizmek kolay yanı, keşke hep öyle olsa, dikkat etmedin direk mekan değişiyorsun bizim işte... Serkan Toker yazdı: Elin oğlu uzaydan kolundaki saati görüyor mesele onun göremediğini görmek şaka bir yana bizim iş harita değil inşaat, amele işi, okumuş teknik amalellik zor iştir... 31 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 İbrahim Arslan yazdı: Sayın meslektaşım, sen hiç boşuna emeklilik hayali kurma. Formen olabildiğine göre meslekte iyisindir. Hiç z kuşağıyla işe adam almak için görüşme yaptın mı? Sizin yaş grubunun altı komple boş. Emekli olsan da çalışmaya devam edeceksin. Ya işyerin devam et diyecek yada bilenlerden daima teklifler gelecek. 2-3 ay dinlenme sonrası oyuna geri döneceksin. Sana benim modelimi tavsiye ederim. Dönemsel yada proje bazlı çalışma. Veya problem çıkınca git hallet dön. Evet 60 yaş da çok ama 58de tam jubile yapmak lazım. Aktif çalışma hayatındayken 50de tam jubile diyordum ama olmadı. Size kendinizden daha Genç bir Meslektaşınız olarak izin verirseniz İbrahim Abi diye hitap etmek isterim.Saygı kavramı gitgide kayboluyor en kötüsü mesleğe saygı ve iş disiplini kayboluyor sonuç başarısızlığa gidiyor biz şu an kuşaklar arası iletişim eğitimleri alıyoruz elimizden geleni yapıyoruz ama çözüme ulaşamıyoruz.Kendimi sorguluyorum dinleyip anlamaya çalışıyorum empati kurmaya çalışıyorum çok az ilerleyebiliyoruz. Gece Gündüz Bayram Seyran demeden çok çalıştım gelişim için çok çaba sarfettim.Benim ilerisi için öze dönme planım var Toprağa dokunmak daha az internet çok çok daha az televizyon ve kitap okumak.Asgari yaşam şartlarına adapte olmak gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: kısaca çalışmak şart, yalnız şu ortamda emeklilik te şart, ömür kısa bizde, genç nüfus çalışsın biz hem emekli olalım hemde hafiften çalışalım, yoksa aç kalırız zaten Kısmi emeklilik diye bir şey olmalı. Erken emekli olacaksın ama aynı zamanda çalışacaksın belli bir süre. Maaşın da tabi ona göre olmalı. Ve tüm bunlar denetim altında olmalı. Erkenden emekli olup gidip başka bir yerde kayıt dışı çalışırsan, ki genelde öyle, o zaman da işte yetişen yeni kuşak liyakatli iş bulamayıp işsiz kalıyor veya hiç alakası olmayan işlerde çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 İbrahim Arslan yazdı: Sayın meslektaşım, sen hiç boşuna emeklilik hayali kurma. Formen olabildiğine göre meslekte iyisindir. Hiç z kuşağıyla işe adam almak için görüşme yaptın mı? Sizin yaş grubunun altı komple boş. Emekli olsan da çalışmaya devam edeceksin. Ya işyerin devam et diyecek yada bilenlerden daima teklifler gelecek. 2-3 ay dinlenme sonrası oyuna geri döneceksin. Sana benim modelimi tavsiye ederim. Dönemsel yada proje bazlı çalışma. Veya problem çıkınca git hallet dön. Evet 60 yaş da çok ama 58de tam jubile yapmak lazım. Aktif çalışma hayatındayken 50de tam jubile diyordum ama olmadı. valla hocam 50 dedimi benden paso, sonrası dediğin gibi ek iş, esnek zamanlı oda canım isterse yoksa kavrulur gideriz yağımızda, yeter, bizim ülkede yıpranma stres düşük gelir herşey had safada, 50 yaşı görmek ve sağlıklı kalmak başarı bizim memlekette... yeni kuşakların boşluğuna ise üzülerek katılıyorum, bilinçli olarak bu hale getirildiler demedende edemiyorum.... 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Adamı fabrikada işe alıyoruz. Asgari ücret+4 ikramiye var. Konuda bahsi geçti, iş güvenliğine son derece dikkat edilir. Kişisel koruyucu kullanmaları için neredeyse çalışanları zorlayacağız. Bildiğiniz özel sektör gibi değil yani. Bir de her ramazanda iaşe yardımı var ki saysam inanmazsınız. İşten çıkarılmak için de çok belirgin sorunlar olmalı ya da yüz kızartıcı suç falan olmalı. Buna rağmen adam burayı beğenmiyor, gidiyor avm'de çalışıyor ya da güvenlik olmak için oraya buraya gidiyor. Kimse gidip de pres makinesinde çalışmaz. 50 yaşında yüksek lisans bitirmiş, 2 yabancı dili olan eleman alır mısınız hocam? Hemen yarın geleyim evrakları hazırlayıp 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Yurdaer Elay yazdı: Kısmi emeklilik diye bir şey olmalı. Erken emekli olacaksın ama aynı zamanda çalışacaksın belli bir süre. Maaşın da tabi ona göre olmalı. Ve tüm bunlar denetim altında olmalı. Erkenden emekli olup gidip başka bir yerde kayıt dışı çalışırsan, ki genelde öyle, o zaman da işte yetişen yeni kuşak liyakatli iş bulamayıp işsiz kalıyor veya hiç alakası olmayan işlerde çalışıyor. yok öyle olmuyor bence, zaten deneymli kalifiye olmuşuz, emeklim oluncada aynı işe devam ederiz, biz olmadan yeni kuşağa kim öğretecek işleri, yeni kuşak mezun oldu geldi yanıma ee ben mezunun hemde süper üstünüm, hadi bakkim der veririm eline kazığı arazide kazık çaktırırım, okul bitirip geşmeyle olmaz bu işler, her işin çıraklığı vardır, yeni kuşak önce bu aşamaları geçecek sonra konuşacak, hem bizde adam gibi gelir olsa ki en önemli dertte bu, emekli olduktan sonra çalışmaz kimse.... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: hehe ağır inşaat işleri sakattır kardeş, harita çizmek kolay yanı, keşke hep öyle olsa, dikkat etmedin direk mekan değişiyorsun bizim işte... mesele onun göremediğini görmek şaka bir yana bizim iş harita değil inşaat, amele işi, okumuş teknik amalellik zor iştir... Senin elini A4 kağıt kesti mi hiç ? Bizim işte çok tehlikeli, makinenin şarj telinde 5 bin volt var, 75 Mikroamper ama olsun ilk rakam ürkütücü, teli morartıyor insanı ne yapar sen hesapla.. 31 Mart 2022 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 (düzenlendi) Serkan Toker yazdı: Senin elini A4 kağıt kesti mi hiç ? Bizim işte çok tehlikeli, makinenin şarj telinde 5 bin volt var, 75 Mikroamper ama olsun ilk rakam ürkütücü, teli morartıyor insanı ne yapar sen hesapla.. ohooo çok kesti 5000 volt geç onu sen, sen kış vakti zorda kalınca direğe tırmanıp senkyonelden sigorta değiştinmi, yada daralan demir direğe tırmanıp izaltöreden çıkıp direğe değen teli - bilmem kaç ısıda tekrar bağlayıp üstüne elin donup aşşağı inemeyip mahsur kaldınmı, 60 tonluk dozer geldimi üstüne, 200 mt uçurumdan kayıp kayaların üstünden seke seke düşerken son anda kayanın ucunda kaldınmı hiç, öçlerken uçmuştum, 2 cm daha duramasaydım parçamı toplarlardı, daha çoook sayarım, bizim iş pis iştir, daha HES de çalışırkenkı maceralarıma girmedim, iş güvenliği harikaydı tabii 31 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: yok öyle olmuyor bence, zaten deneymli kalifiye olmuşuz, emeklim oluncada aynı işe devam ederiz, biz olmadan yeni kuşağa kim öğretecek işleri, yeni kuşak mezun oldu geldi yanıma ee ben mezunun hemde süper üstünüm, hadi bakkim der veririm eline kazığı arazide kazık çaktırırım, okul bitirip geşmeyle olmaz bu işler, her işin çıraklığı vardır, yeni kuşak önce bu aşamaları geçecek sonra konuşacak, hem bizde adam gibi gelir olsa ki en önemli dertte bu, emekli olduktan sonra çalışmaz kimse.... E sen kısmi emekli oldun ama yine part-time çalışıyorsun işte aynı işyerinde.. Elemanları yine yetiştirirsin. Sen yetiştirmezsen mutlaka emekli olmamış deneyimli personel vardır onlar yetiştirir. Ama yok ben hem emekli olacağım hem de şirkete kazık çakacağım diyorsan o zaman sıkıntı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Onu geçin siz, madende patlatma yaptığımız lokumlarla kıtlama çayi çiyoruz biz. Serkan Toker yazdı: Senin elini A4 kağıt kesti mi hiç ? Bizim işte çok tehlikeli, makinenin şarj telinde 5 bin volt var, 75 Mikroamper ama olsun ilk rakam ürkütücü, teli morartıyor insanı ne yapar sen hesapla.. . Ali Cihangiroğlu yazdı: ohooo çok kesti 5000 volt geç onu sen, sen kış vakti zorda kalınca direğe tırmanıp senkyonelden sigorta değiştinmi, yada daralan demir direğe tırmanıp izaltöreden çıkıp direğe değen teli - bilmem kaç ısıda tekrar bağlayıp üstüne elin donup aşşağı inemeyip mahsur kaldınmı, 60 tonluk dozer geldimi üstüne, 200 mt uçurumdan kayıp kayaların üstünden seke seke düşerken son anda kayanın ucunda kaldınmı hiç, öçlerken uçmuştum, 2 cm daha duramasaydım parçamı toplarlardı, daha çoook sayarım, bizim iş pis iştir, daha HES de çalışırkenkı maceralarıma girmedim, iş güvenliği harikaydı tabii . 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 (düzenlendi) Yurdaer Elay yazdı: E sen kısmi emekli oldun ama yine part-time çalışıyorsun işte aynı işyerinde.. Elemanları yine yetiştirirsin. Sen yetiştirmezsen mutlaka emekli olmamış deneyimli personel vardır onlar yetiştirir. Ama yok ben hem emekli olacağım hem de şirkete kazık çakacağım diyorsan o zaman sıkıntı yok ben emekli oldummu yapmam bu işi artık, başka planlarım var İlkay Başaran yazdı: Onu geçin siz, madende patlatma yaptığımız lokumlarla kıtlama çayi çiyoruz biz. . . sen geç, Niğdede yatağımın altında 50 kg lokum yanımdada kutularca elektrikli ve adi kapsül olurdu, hatta geceleri havaya sıktıklarında lokumdan 2 cm keser adi fünye 20 cm fitil yak at şeklinde vadide eko yaptırırdım daha havaya sıkmazlardı.... sor söylerler, dinamit yerleştirmişliğide var, patlama sonrası sağlam kalan fünyeleri ölçüp tekrar gümlettiğimde, hatta ensemden aşşağı sırtıma paralel taş düşmüştü, sırtım bir hafta yandıydı, tehlike bizim işimiz kardeş, ne aptalca şeyler yaptık ne deli cesareti vardı bende, tabii gençken lokumla iyi gider çay, kaya tuzu gibi tatlı olur edit formül vermeyelim 31 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: yok ben emekli oldummu yapmam bu işi artık, başka planlarım var sen geç, Niğdede yatağımın altında 50 kg lokum yanımdada kutularca elektrikli ve adi kapsül olurdu, hatta geceleri havaya sıktıklarında lokumdan 2 cm keser adi fünye 20 cm fitil yak at şeklinde vadide eko yaptırırdım daha havaya sıkmazlardı.... sor söylerler, dinamit yerleştirmişliğide var, nitrat pudra şekeri mazot karıştırıp amfom yapıp kaleme sardığım telle 220 volt verip gümlettiğimde var, patlama sonrası sağlam kalan fünyeleri ölçüp tekrar gümlettiğimde, hatta ensemden aşşaı sırtıma paralel taş düşmüştü, sırtım bir hafat yandıydı, tehlike bizim işimiz kardeş, ne aptalca şeyler yaptık ne deli cesareti vardı bende, tabii gençken Valla bizde 20 devlet dairesinden izin alınıyor sonra jandarmalar getiriyor onların gözetiminde yine devlete ait ekip yapıyor patlatmayı. Zimbabwe de miydi o vadi Ali abi. Nasıl bir rahatlık bu 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts