İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Metin Akbal

Haftaya uzun yol var kismetse. Ufak ufak bakimlari tamamlayayim. Zaten Ekim ayinda triger ve yag bakimlari yapilmisti.

Bugun lpg gaz kesici ve enjektor filtrelerini degistirdim. Enjektor filtresi temizdi acaba degismesemmi diye dusundum. Cunku gaz kesici filtre tum pisligi topluyor.

1d84f82ebf904da029201d135920489f.jpg

Gaz kesici filtrenin icinde kucuk bir miknatis var. Neredeyse tum demir tozunu topluyor.

0aad5c478b2a08a7f14df8b5d3917fb2.jpg

Birazdan da KN hava filtresini sokecegim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Würth motor temizleyici ile motoru temizledim ve yıkayıp sonax bsd uyguladım telefonumu yanıma almamışım kaputun içini çekmedim ama çok işe yaradı würth.

r0qvDN.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Gaz kesici filtre degisimini bende yapacagim. Takilirsam sorarim.

Metin Akbal yazdı:

Bugun lpg gaz kesici ve enjektor filtrelerini degistirdim. Enjektor filtresi temizdi acaba degismesemmi diye dusundum. Cunku gaz kesici filtre tum pisligi topluyor.
Gaz kesici filtrenin icinde kucuk bir miknatis var. Neredeyse tum demir tozunu topluyor.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Gaz kesici filtre degisimini bende yapacagim. Takilirsam sorarim.

Tamamdir. Bence acilen al ve degistir.

Kutu ici filtreyi cikardim. Arac kamerasina park kitini taktim.

9f9d72e94fac1a9984de8376b11ec6ab.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

İstanbul Tuzla dan yola çıkıp Gölcük eriklitepe ye çıktık dağ yolunda gaz pedalının tepesine tepesine çıktım [emoji1] tutunabilse zalım gidiyor [emoji23] 7dee48851e3c4beba3d337d792bf5bc6.jpg685aafaded9cc437104965dd0b9b8c91.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Geçen gün gelen silbak silecekleri taktım. İzmir'de sanayiden bilmediğim bir marka almıştım, atlama ve ses yapıyordu havalar soğuduğundan beri, silbak gibisi yok aynı para üstelik.

Tavsiyen doğrultusunda internetten silbak silecek sipariş etmiştim, taktım ve gerçekten umduğumdan daha iyi sonuç aldım. Çok sessiz ve işini iyi yapıyor. Fiesta ön cam takım fiyatı 50 tl.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ngk nikel bujileri 15 bin km üstüne değiştirdim. Lpg’li araç. Sizce silindir içinde aksi bi durum var mıdır? 

SDeFxn.jpeg

Zo0Ir5.jpeg

zBgbGW.jpeg

BXRVQg.jpeg

olU5mU.jpeg

Değişimden sonra yakıt tüketimi ciddi anlamda düştü. Eski bujileri internetten almıştım. Sahteliğinden bile şüpheleniyordum

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fatih Keskin yazdı:

Kar gelecek dediler kışlıklara geçtik
bda434750b2fd9ba6613470199809227.jpg

İstanbul’da tutmaz da  hadi tuttu diyelim, yazdım 2 gün. 2 gün arabayla gitmem işe. Bakalım başka kar-soğuk olacak mı 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

aksam annemgile geldik cumaya kadar burda kalacagız cuma aksamı mersin'e gidecegiz.

kapının önüne parkettim vitesi bosta unutmusum el frenide tam tutmamıs araba yürümüş iyiki direksiyonun yönü duvara karsı cevirmişim. sadece teker yaslamıs tamponda cizilme degmesi yok.

nn6jtt.jpg

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İstanbul’da tutmaz da  hadi tuttu diyelim, yazdım 2 gün. 2 gün arabayla gitmem işe. Bakalım başka kar-soğuk olacak mı 

Kış lastiği yağmurda da başarılı. Neden kar ile kısıtlı kaldın ki?
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Yerinde sıkılmış. Geçmiş olsun el frenine de baktırman gerekiyor demek ki. Neyse birşey olmamış. Görende diyecek adam arabayı nası park etmiş :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

Geçmiş olsun, rot ayarlarına baktır

@Okay Kaygusuz

tamamdır zaten yarın arkadastan ödünc kıslık taktırcam önlere sagolsın

tarihinde Okay Kaygusuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Değişimden sonra yakıt tüketimi ciddi anlamda düştü. Eski bujileri internetten almıştım. Sahteliğinden bile şüpheleniyordum

30 binde değişiyordum bende 15 binde böyle olması normaldir zaten. Yakıt tüketimine yorumum yok. Sahte olmasına birşey diyemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Okay Kaygusuz yazdı:

parkettim vitesi bosta unutmusum el frenide tam tutmamıs

sen bi okut kendini Okay :learn:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Kış lastiği yağmurda da başarılı. Neden kar ile kısıtlı kaldın ki?

Yazlıklar Yağmurlu ılık-az soğuk havada kışlıklar kadar iyi. Benimkiler çok iyi tutuyor. Gy efficientgrip. Şubata geldik. Hala eksi görmedik. İlk defa yarın olacak işte. Onda da 2 gün araba kullanmam. Toplamda 1 hafta karlı çok soğuk gün olmaz. Bir hafta için kışlık masrafına gerek yok. Kışın uzun yol yapıyor olsam alırdım. Ben kışın en fazla Güneşli Halkalı bayrampaşa üçgenindeyim. Napayım kışlığı :) 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Yerinde sıkılmış. Geçmiş olsun el frenine de baktırman gerekiyor demek ki. Neyse birşey olmamış. Görende diyecek adam arabayı nası park etmiş :D 

Aynen yazıyı okumadan bu arabadan nasıl indi, ne kadar zayıf birisiymiş diye imrenmiştim, oysa durum farklıymış, geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
aksam annemgile geldik cumaya kadar burda kalacagız cuma aksamı mersin'e gidecegiz.
kapının önüne parkettim vitesi bosta unutmusum el frenide tam tutmamıs araba yürümüş iyiki direksiyonun yönü duvara karsı cevirmişim. sadece teker yaslamıs tamponda cizilme degmesi yok.
nn6jtt.jpg
Gecmis olsun. Rampa asagi ise fren tutmustur ama arabada kaymis olabilir. Tanidigim bir arkadasin araba oyle oldu [emoji16]
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Fatih Evcin yazdı:

sen bi okut kendini Okay :learn:

mersin'e gidince kayna naya söyleyim okusun bişeyler :)

Metin Akbal yazdı:

Gecmis olsun. Rampa asagi ise fren tutmustur ama arabada kaymis olabilir. Tanidigim bir arkadasin araba oyle oldu emoji16.png

saol metin. el frenini tam cekmemişim. vites bosta o net.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

önlere arkadasımdan ödünc aldıgım jant lastikleri taktım takarken tekerdeki bosluklara baktım sag teker oynuyor solda biişey yok

nQITAR.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

evet 2 gün cabuk geldi gecti cuma aksamı yola cıktım şereflikochısar'dan ulukıslaya kadar cok feci kar ve fırtına vardı 1bucukta mersine varmıstım.

cumartesi günü mersinde 1 tane golf4 3 tanede bora aracı sıcaklıga kavusturdum.

pazar günüde adana'ya gectim orda da 2 tane bora araclarının kalorifer işini yaptıktan sonra bir arkadasımın yanına ugrayıp aksam 6da yola cıktım blablacardan 1 müsteri almayıda ihmal etmedim 25 yasında kafa dengi cocuktu gazide okuyormuş yine dönerken aksaray'da acayip kar vardı kazasız sag salim gittim geldim radar durumu karısık gelebilirde gelmeye bilirde.

nuWY40.jpg
nuWHyv.jpg
nuWIIq.jpg
nuWxAP.jpg
nuWTmY.jpg
nuWNl6.jpg
nuWLix.jpg
nuWjRp.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Egzozdan gelen ses için bugün tekrar egzozcuya gittim. Daha önce orta egzozu değiştirmiştik ama ses kesilmedi. Usta egzozun tıkalı olduğunu, bu sebeple ses yaptığını, stepnenin hemen yanındaki büyük parçanın (videoda) değişmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili sizlere bir kaç sorum olacak:

1- Hararet göstergesinde motor sürekli soğuk görünüyor. Hızım arttıkça gösterge daha da aşağı iniyor motor buz kesiyor. Ben termostattan sanıyordum ama egzozdan da olabilir mi?

2- Bu parça için 350 TL fiyat verdi. Sizce normal mi?

3- Orta egzozu boşuna mı değiştirmiş oldum?

4- Videoda egzoz sizce de tıkalı gibi mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ahmet Caliskan yazdı:

1- Hararet göstergesinde motor sürekli soğuk görünüyor. Hızım arttıkça gösterge daha da aşağı iniyor motor buz kesiyor. Ben termostattan sanıyordum ama egzozdan da olabilir mi?

2- Bu parça için 350 TL fiyat verdi. Sizce normal mi?

3- Orta egzozu boşuna mı değiştirmiş oldum?

4- Videoda egzoz sizce de tıkalı gibi mi?

1- Hayır.

2- Normal.

3- Galiba.

4- Seste sorun yok gibi ama son susturucu kaçırıyor sanırım. Oradan duman atıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Sani Gerşon yazdı:

1- Hayır.

2- Normal.

3- Galiba.

4- Seste sorun yok gibi ama son susturucu kaçırıyor sanırım. Oradan duman atıyor.

1- "Duman içeride kalınca içerisi soğumuyor, bu sebeple o sıcaklığı soğutmak için termostat sürekli açık kalıyor" gibi bir şeyler kurdum kafamda :) Mümkün değil mi?

4- Ses videoda çıkmamış herhalde ama patlak egzoz sesi gibi bir ses var aslında. O stepnenin oradaki parçanın içinde su birikiyormuş ve bu sesi o yapıyormuş ustanın demesine göre. Aracı kısa mesafe kullandığım için o suyu atamıyormuş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...