İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Ngk nikel bujileri 15 bin km üstüne değiştirdim. Lpg’li araç. Sizce silindir içinde aksi bi durum var mıdır? 

SDeFxn.jpeg

Zo0Ir5.jpeg

zBgbGW.jpeg

BXRVQg.jpeg

olU5mU.jpeg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Uçlar hafif beyazlamış. Bu da kuru yakıtın etkileri olsa gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunlar da flaş ile çekilmişleri

FdeahB.jpeg

BNdtFI.jpeg

JZtJC1.jpeg

e1FvlD.jpeg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Uçlar hafif beyazlamış. Bu da kuru yakıtın etkileri olsa gerek.

Olabilir. Kükürt de olabilir ama emin değilim. Benzin kurum bırakıyor doğru. Lpg’de o da yok ama google’a yazınca bujilerin anlattıkları diye konular açılmış. Donanımhaber’de gördüm. 10’a yakın durumdan söz edilmiş. Gri uçluya normal denmiş. Öyledir inş. O kadar bakıyorum ayara önem veriyoruz. Benim ki de yanlışsa satarım at alırım :) 

2PxUaH.jpeg

https://mobile.donanimhaber.com/bujilerin-anlattiklari--18546419

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu açıklamalar benzinle çalışan motorlar için ama.

@Çağlar Bayur bi baksın bakalım.

Çağlar Bayur yazdı:

güzell

Bakmış bile. Onun lafı üstüne laf söyleyen taş olur taş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Bu açıklamalar benzinle çalışan motorlar için ama.

@Çağlar Bayur bi baksın bakalım.

Bakmış bile. Onun lafı üstüne laf söyleyen taş olur taş.

ne ısmarliim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Tansu Kalafatoğlu hocam neden 15000 kmde değiştirmek zorunda kaldın anlayamadım :) Bizimki 20 liralık champiyon buji kullanıyor. servis 90000 kmde değişelim dediği için değiştirdim. Temiz çıkmışlardı. El kitabında buji değişim km si ne yazıyor. Benim 165000 kmde kontrol edin yazıyor sadece :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

@Tansu Kalafatoğlu hocam neden 15000 kmde değiştirmek zorunda kaldın anlayamadım :) Bizimki 20 liralık champiyon buji kullanıyor. servis 90000 kmde değişelim dediği için değiştirdim. Temiz çıkmışlardı. El kitabında buji değişim km si ne yazıyor. Benim 165000 kmde kontrol edin yazıyor sadece :) 

abi Kitapta nikel buji için 20bin değişim aralığı veriyor. Hem lpg var. Bendeki de titizlik biraz. Değiştim. Ama değiştikten sonra farkettimki araba eski bujilerle hantallaşmış. Bu yavaş yavaş olduğu için anlayamamışım. Yenilerle bi atik oldu, ben de şaşırdım. 

Çağlar Bayur yazdı:

daha az yaksın diye olabilir, motorunu seviyor da olabilir

7500’de yağ, filtre, 15’de buji abi. Daha fazlasını bekleyemiyorum değişim için. Kurt döküyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi Kitapta nikel buji için 20bin değişim aralığı veriyor. Hem lpg var. Bendeki de titizlik biraz. Değiştim. Ama değiştikten sonra farkettimki araba eski bujilerle hantallaşmış. Bu yavaş yavaş olduğu için anlayamamışım. Yenilerle bi atik oldu, ben de şaşırdım. 
7500’de yağ, filtre, 15’de buji abi. Daha fazlasını bekleyemiyorum değişim için. Kurt döküyorum :) 

Allah Allah senin araba atmosferik değilmi , Çok fazla sarf malzemesi yapıyor. Direk enjeksiyon olduğu içinmi buji bu kadar çabuk eskiyor.  Benim bujim değiştiğinde arabada hiç bir şey değişmedi. Aynı tas aynı hamam. Boşuna para vermişim dediğim oldu. 

@Çağlar Bayur bizim iki arabada Port Fuel enjektör ,  Mazda direk enjeksiyon olduğu içinmi bujiyi bu kadar hırpalıyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Allah Allah senin araba atmosferik değilmi , Çok fazla sarf malzemesi yapıyor. Direk enjeksiyon olduğu içinmi buji bu kadar çabuk eskiyor.  Benim bujim değiştiğinde arabada hiç bir şey değişmedi. Aynı tas aynı hamam. Boşuna para vermişim dediğim oldu. 

@Çağlar Bayur bizim iki arabada Port Fuel enjektör ,  Mazda direk enjeksiyon olduğu içinmi bujiyi bu kadar hırpalıyor. 

benimki de sıralı enjeksiyon. Direkt değil. Niye 20 bin bilmiyorum. Ama nikel için 20, iridyum için 100 bin değişim aralığı vermiş kitapçıkta. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Bu arada motul antifrizi değiştim :) nerede nasıl değişirim diye düşünürken bizim makine ikmal geldi aklıma. 

ess46i.jpeg

mevcut antifrizi radyatöre giren en alt boruyu sökerek boşalttım. Üstten 6-7 litre musluk suyu döktüm ve boruyu yerine taktım. Ardından 4lt saf su doldurdum. Aracı çalıştırdım. Motor çalışma sıcaklığına ulaşınca kaloriferi açtım 2 seviye. 

5eNKTb.jpeg

Sonra yine boruyu söküp boşalttım. Tekrar taktım. Yine 4lt saf su koydum. Bu sefer hareket halinde gezdim 3 dk. Motor çalışma ısısındaydı. Kalorifer de açıktı. Sonra yine çektim kanala ve boruyu söktüm boşalttım. Kalan saf suyu yukarıdan boca ettim ve boruyu taktım. Fl22’yi max’a kadar doldurdum. 

images?q=tbn:ANd9GcTxi672JOMDbm__Xo7tvza

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bizim Cruze bu sene sadece yağ ve yağ filtresi değişcek anlaşılan. :)

LvkMRz.png

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

60bin hava filtresi :D Peki. Hafriyat kamyonlarının güzergahında 4000km de felç oldu benim filtre.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Bizim Cruze bu sene sadece yağ ve yağ filtresi değişcek anlaşılan. :)

LvkMRz.png

45 mi? 60 mı? Şaka mı o? 

15 binde çıkan polen bu. Würth petek temizleme ile de peteği temizledim. İçeride nefes aldım resmen. 45 bin çok aşırı fazla. Hele 60 bin hava filtresi 🤭

SIz4eE.jpeg

9g60Cx.jpeg

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Valla beyler el kitabı 3 tane var. 3 ündede tarihler aynı. 

15000 km de bakım.  2 periyot halinde. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Valla beyler el kitabı 3 tane var. 3 ündede tarihler aynı. 

15000 km de bakım.  2 periyot halinde. 

İlginçmiş. Ama bunu söyleyen kişi makinenin ömrünü 10 yıl biçiyordur heralde. Hepsinin ekonomik ömrü 10 yıl ama bu periyotlarla 10 yıl sonunda daha bi sıkıntı olur gibime geliyor. 

bu arada ben hava yağ filtre ve yağ değişimi de yaptım. Hantallığın kalkma sebebinde onun da katkısı vardır tabi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İlginçmiş. Ama bunu söyleyen kişi makinenin ömrünü 10 yıl biçiyordur heralde. Hepsinin ekonomik ömrü 10 yıl ama bu periyotlarla 10 yıl sonunda daha bi sıkıntı olur gibime geliyor. 

bu arada ben hava yağ filtre ve yağ değişimi de yaptım. Hantallığın kalkma sebebinde onun da katkısı vardır tabi. 

Peteğe nasıl ulaştın ve temizledin. Acıp bakabildiğin kapakmı var. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Peteğe nasıl ulaştın ve temizledin. Acıp bakabildiğin kapakmı var. 

Polen filtresini çıkardım. Polen filtresinin giriş yuvasından elimi soktum. Bende ön yolcu ayak üstünde kalıyor. Biraz zor belim ağrıdı ama yapabildim. Würth’ün spreyi var. Onu 3 kere sıktım. İçindeki pislikleri de süpürgeyle çektim çekemediğimi ıslak mendille sildim. Epey yaprak pislik toz çıktı. Gerçekten içeride nefes aldığımı hissettim ama değişimden sonra. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Polen filtresini çıkardım. Polen filtresinin giriş yuvasından elimi soktum. Bende ön yolcu ayak üstünde kalıyor. Biraz zor belim ağrıdı ama yapabildim. Würth’ün spreyi var. Onu 3 kere sıktım. İçindeki pislikleri de süpürgeyle çektim çekemediğimi ıslak mendille sildim. Epey yaprak pislik toz çıktı. Gerçekten içeride nefes aldığımı hissettim ama değişimden sonra. 

Obd 2 videosu çekte izleyek 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Obd 2 videosu çekte izleyek 

Torque benim aracın sensörlerini okumuyor ki, sinir etti beni. Özel pid eklemem lazım :( benim kullandığım uygulamanın da track record’u yok. Sırf ekran görüntüsü çeksem kim izler :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Torque benim aracın sensörlerini okumuyor ki, sinir etti beni. Özel pid eklemem lazım :( benim kullandığım uygulamanın da track record’u yok. Sırf ekran görüntüsü çeksem kim izler :) 

Referans olması için iyi olurdu, tabi yolun videosu olmayanca pek anlam ifade etmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Trigeri teslim aldık bugün. V kayışı, bilyası ve devirdaim pompası da yolda, bekliyoruz.

40Mrtp.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...