İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Arabanın plakalık lambaları yanmıyor, ampülleri değiştirip kontrol ettim. Yine yanmıyor. sorun tesisatta mı yoksa plakalıklara özel sigorta var mı?

Araç focus 2.

Bagaj kapığındaki tasarım hatasından dolayı kablo kesen model :)

bilenler hatırlayanlar olacaktır arada bagaj kilidi çalışmıyor kabloya ek yapıp devam ediyoruz 

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Çağlar Bayur yazdı:

ilgili konuda da belirtmiştim, pratikte sanayideki bu cihazlardan hassasiyet beklenmez, ben rakama değil pistonlar arası farka bakarım o yüzden,cihazda  kalibrasyona girersek dayak yeriz

Pistonlar arası en büyük fark %2 abi. O zaman kafa rahat mı olmalı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Pistonlar arası en büyük fark %2 abi. O zaman kafa rahat mı olmalı :D

fevkaledenin fevkinde, zamane motorları sağlam

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
(düzenlendi)

Sabah çalışmadı, üstüne arıza uyarılarında kombo yaptı resmen.

20221221_081221~2.jpg

20221221_081211~2.jpg

20221221_081205~2.jpg

20221221_081246~2.jpg

20221221_081251~3.jpg

Akü'den kaynaklandığını öğrenince, Kaskoyu aradım. Gelip takviye ile çalıştırdılar.

Doğru sanayiye, sıkışan 1.550₺ yi çıkarınca sorun ortadan kalktı 

tarihinde Remzi Karaca tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç dediğin çok akıllı olmayacak.. Akü bitse kafası karışıyor.. Ampul bozulsa beyni yanıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Yeni araçlarda beyin çok tabi. Hele elektirikliler nasıl olacak ne olacak belli değil. Yolda aküsü bitse kafası allak bullak oluyor. Büyük konuşmak istemem ama olurda tamamen elektrikli araba olursa ilk iş akuyu şarj edebilecek bisi almak. Mümkün değilse yeni akiyu bagajda taşımayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Çağlar Bayur yazdı:

fevkaledenin fevkinde, zamane motorları sağlam

Sayende tüm araçlarıma severek bindim. Cevaplarını okudukça arabayı ödüllendiresim geliyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ampul bozulsa beyni yanıyor. 

Deme böyle. Arabasında 52 tane beyni olan üyelerimiz var.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Sayende tüm araçlarıma severek bindim. Cevaplarını okudukça arabayı ödüllendiresim geliyor :D 

dünyanın en iyi arabası, otoparkında olandır, onların da canı var seviniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Honda Civic FB7 LPGLi aracıma SILZKR7C11DS kodlu NGK bujiyi Bursa İnallardan (İstanbul yolundaki) cumartesi günü gittim 520*3=1560 ₺ kredi kartına 3 taksitle aldım.
İnegöle dönünce tamirci ustaya taktırdım ayrıca boğaz kelebeğini de temizledi.
Arabayı malum ekonomik koşullar nedeniyle çok kullanmıyordum lakin son birkaç depodur titreme,rölanti dalgalanması,arada geç marş alma vb durumlar çoğalıp üstüne son 2 haftadır seyir halinde duraklayıp frene basınca stop etmesi gibi can sıkan bir vaziyet baş gösterince artık bujiden başlayayım diye yola koyuldum ve nihayetinde bujileri değiştirince araba çok ciddi fark etti. Bahsettiğim sorunlar hepsi düzeldi.
Ustanın subap ayarınıda yapalım tavsiyesi üzerine birkaç gün sonra müsait bir zamanda subap ayarınıda yaptıracağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Kuvvetle muhtemel arabanın cam suyu hortumlarını fare kemirmiş. Depoya koyduğum su itinayla aşağıdan boşalıyor. Camlara ise az tazyikle geliyor. Depo çatlak olsa camlara gelen suyun tazyikinde azalma olmazdı diye düşünüyorum. Umarım tamponu sökmeye gerek kalmaz. Can sıkıcı bir durum :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yurdaer Elay yazdı:

Kuvvetle muhtemel arabanın cam suyu hortumlarını fare kemirmiş. Depoya koyduğum su itinayla aşağıdan boşalıyor. Camlara ise az tazyikle geliyor. Depo çatlak olsa camlara gelen suyun tazyikinde azalma olmazdı diye düşünüyorum. Umarım tamponu sökmeye gerek kalmaz. Can sıkıcı bir durum :angry:

Hortumlarda genelde çekvalf vardır. Yani depoya koyduğunuz gidiyorsa, ilk düşünülecek yer, depodur maalesef.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Lastiğe giren 3 kuruşluk akıllı vida 130 tl ye çıkarıldı. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Sani Gerşon yazdı:

Hortumlarda genelde çekvalf vardır. Yani depoya koyduğunuz gidiyorsa, ilk düşünülecek yer, depodur maalesef.

O da olabilir tabi. Davlumbazı söküp sorunun kaynağını bulabilirim belki. 

Metin Uzunoğlu yazdı:

Lastiğe giren 3 kuruşluk akıllı vida 130 tl ye çıkarıldı. 

Sadece çıkarmasına mı 130? Lastik tamiri yok mu?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Sadece çıkarmasına mı 130? Lastik tamiri yok mu?

Tabiki tamiri de ...şanslıymışım arkadaşın lastiğin yanağına  çivi girip 5 cm yukarıdan çıkmış dikiş inesi gibi iki tane lastik almış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Tercihimiz sadelikten yana oldu. Ford bayi gibi gezmek yerine soyadımızı yazdık 😄

IMG_MI6_20230102_142959.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Cam suyu motoru beni illallah ettirdi, kendim değiştirdim.

Çakmaklık sigortası atmış, yenisini taktım çalıştı.

Bagaj ampülü yanmıyordu, bagaj açık uyarısı vermiyordu, az daha kilit siparişi verecektim, son bir kez bakayım dedim, bagaj plastiğini söktüm, soket yerinden çıkmış, dokundum çıt etti oturdu yerine, sorunum düzeldi.

Hazır açmışken bagaj bir açıp bir açmıyordu, motorunu söktüm yenisini taktım, fişek gibi oldu, her basışımda açıyor artık.

Baskı Balata(LUK), alt merkez, üst merkez değişti, volan tornaya gitti geldi, şanzıman yağı değişti, vites halatı orijinali ile değişti, aks bilyasının bozuk olduğu tespit edildi, değişti.

(Vites geçmez oldu son zamanlarda, çok zorluyordum, sürekli dişli cayırtısı geliyordu, o sebepten tüm bu işlemler. Vites halatı değişimi ise, tüm bu işlemlerin akabinde vites halen rahat geçmiyordu, değişimine karar verdi servis, şu an pamuk gibi maşallah, kalkışlarda titreme vardı, artık yok)

Sanırım sırada motor kulağı var, çokça kez söküldü takıldı 5-6 aydır, dönüşlerde debriyajı bıraktıktan sonra, gazlayınca, torpidoya vuran bir titreşim mevcut, çok önemsemiyorum şimdilik.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

plaka da çok şıkmış tesadüfen mi geldi

Yok abi 2006dan beri bizde araba. O zaman babam trafikçi yakın arkadaşı sayesinde alabilmiş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

2006 C-Max aracım rölantide zırıldıyor, gaz verince kesiyordu. Bunun için geçen hafta egzozcuya gidip kırılan egzoz borusu baglantı parcasına kaynak yaptırmıştım. Baktım yine zırıldıyor. Bu sefer bağlantı parçasını komple söküp kuvvetli bir kaynak yaptırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İnsan aracısı için neden bişey yapsın ki? Yapsa bile yazsın?

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
İlkay Başaran yazdı:

İnsan aracısı için neden bişey yapsın ki? Yapsa bile yazsın?

sen neden buradasın ki

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Celalettin Süğürtin yazdı:

2006 C-Max aracım rölantide zırıldıyor, gaz verince kesiyordu. Bunun için geçen hafta egzozcuya gidip kırılan egzoz borusu baglantı parcasına kaynak yaptırmıştım. Baktım yine zırıldıyor. Bu sefer bağlantı parçasını komple söküp kuvvetli bir kaynak yaptırdım. 

Çözüm oldu mu abi.

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Emmi’nin forumda tavsiyesi üzerine sipariş verdim geldi.

Nevşehir üretimi, yerli malı, internetteki yorumları çok iyi, kullanıp göreceğim yakında.

Paketlemesi çok iyiydi, firmanın kendi logosunun olduğu bir kutuda geldi, helal hoş olsun, işine önem verdikleri aşikar. 

E78C45C5-9549-43CE-8F8B-071EE9730E5E.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...