İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Eger buysa iyi ki yokmus 😂

image.jpeg.1d13da4822bee6a5576c57175df450e5.jpeg

Varta diye gittim Exide cikti. VW oem marka oldugunu ögrenince sorun etmedim. Zaten ömrü dolana kadar elden cikar araba. 

vw oem banner diye biliyorum ben.  Buny jetta’dan çıkardık oem akü. Birkaç tane oem marka olabilir tabi 

C157035F-700F-44EB-800A-B1718C69B767.jpeg

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

vw oem banner diye biliyorum ben.  Buny jetta’dan çıkardık oem akü. Birkaç tane oem marka olabilir tabi 

Evet birden fazla marka varmış oem olarak.

c62b91ac-cba3-4e02-bb2e-7b17786ce93d?rul

Aküyü araca tanırtırken bir liste çıkıyor. O listedekiler muhtemelen oem aküler.

80a4b7as-960.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Mondeo'nun yeni kışlıklarını taktık.4 adet Riken almıştım ebadı da 215/50/17 yerine 225/45/17e düşürmeye karar vermiştim fiyat olarak uygun olduğu için.Ben bu ebadı çok sevdim çünkü bol rampalı ve virajlı Karadeniz'de 3. vites girip çıkılan virajlarda ağır olduğu için 1.6 dizel Mondeo geç topluyordu,bazen 2ye düşmem gerekiyordu,2. vitesle de fazla bağırıyordu,bu ebatla hiç düşmeden 3le dönüyor aynı virajları.Kış performansı da iyi olursa marka ve ebat benden tam not alır.Bu arada Ordu'da küçük bir ilçede 4 lastik değişimi+balans 150tl.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Triger set ve devirdaim değişti.v kayışta tabii.sol z rot hafif bi bozulmuş ,araba lifteyken değiştim.artı iki kutu dot 4 kullanarak fren hidroliğini yeniledim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
(düzenlendi)
Emrah Korkmazz yazdı:

Mondeo'nun yeni kışlıklarını taktık.4 adet Riken almıştım ebadı da 215/50/17 yerine 225/45/17e düşürmeye karar vermiştim fiyat olarak uygun olduğu için.Ben bu ebadı çok sevdim çünkü bol rampalı ve virajlı Karadeniz'de 3. vites girip çıkılan virajlarda ağır olduğu için 1.6 dizel Mondeo geç topluyordu,bazen 2ye düşmem gerekiyordu,2. vitesle de fazla bağırıyordu,bu ebatla hiç düşmeden 3le dönüyor aynı virajları.Kış performansı da iyi olursa marka ve ebat benden tam not alır.Bu arada Ordu'da küçük bir ilçede 4 lastik değişimi+balans 150tl.

Lastik ebatının viteste tutunmaya yardımcı olduğu nokta ne acaba ?

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Hasan Basri Bayraktar yazdı:

Triger set ve devirdaim değişti.v kayışta tabii.sol z rot hafif bi bozulmuş ,araba lifteyken değiştim.artı iki kutu dot 4 kullanarak fren hidroliğini yeniledim.

Yıldan dolayı triger değişimi aklımdan geçiyor kaça maloldu bu drğişim?

Ve ne marka ürün kullandınız? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Yaptığım hesaplamada 2000 d/dk orjinal lastik 3. Viteste 53 km/h ile giderken yeni lastikte 52 km/h hızında gidiyor. Aradaki bu fark aracın daha geç vites küçülmesine neden olabilir. Böyle bir deneyimim olmadı tamamen tahmin. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Oğuzkan Erışık yazdı:

Taktigim ebat yaklaşık % 2 daha küçük orijinaline göre, muhtemelen çekişteki  değişimin sebebi bu diye düşünüyorum,ilahi bi güç arabaya müdahale etmediyse😃 Değişim derken böyle 15-20 beygir gelmiş gibi bişey değil bahsettiğim.Önceki lastiklerle de aynı viteste kalıyordum çoğu zaman ama biraz geç topluyordu araba kendini rampada devirli girilemeyen viraj çıkışlarında.Şimdi daha rahat devam ediyor aynı viteste.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem
(düzenlendi)

Kışlık moda geçtik 

IMG_20221203_154113.jpg.f3bb991d969bd43036b375b1c6873e12.jpg

IMG_20221203_154107.jpg

tarihinde Mücahit Erdem tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yıldan dolayı triger değişimi aklımdan geçiyor kaça maloldu bu drğişim?

Ve ne marka ürün kullandınız? 

Orjinal set aldım… satan arkadaşımın indirimiyle 2200 tl tuttu. Sonrasında z rot da yolladı o da 300 tl…işçilik 1000 tl yaklaşık 3500 liraya tuttu…

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Kışlık pabuçları taktırdık ve sonrasında yıkamasını gerçekleştirdik 😌

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de kışlıklara geçtim bugün. Bizim burada havalar gündüz iyi ama sabah erken saatlerde 4 derece, akşam da sıfıra yaklaşıyor. Henüz eksiye düşmedik ve yağış da yok. Ama zamanı geldi artık. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bugün aracın muayenesini yaptırdım.

Muayene, egzos eksikleri tamamla derken 1000 lik olduk.

Yılbaşından sonra %100 zam bekleniyormuş.

Muayenesi ocak şubat gibi olanlara aralık ayı bitmeden 507 TL den muayene yaptırmalarını öneririm.

Bir de şöyle enteresan bir şeye denk geldim. Araç muayeneden geçti, imzamı attım evragı bekliyorum. Eleman geldi dedi abi en baştan 1 kez daha standa gireceksin.

TÜV merkez denetlemecileri çalışanları denetlemeye gelmişler, benim aracı seçmişler 1 kez daha tüm testleri denetci yaptı.

Yine geçtik çok şükür.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

inanamamışlardır :) tekseferde nasıl geçti diye, bazen oluyor bana denk gelsin isterdim muabbet olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Denetçi  zaten 1 tane hafif kusur yazdı . İlk testte var mıydı emin değilim.

2 yıl önce leş gibi buğulu farlarla hatasız geçmiştim.

Bu sene ayrıntılı far temizliği, far folyo kaplama ve muayeneden 1 gün önce cihazla far ayarı yaptırdım.

Kısa far ayarı hatalı yazdılar. :):) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Pandizot yapıldı montaj yakın 😂😂😂

IMG-20221210-WA0010.jpeg

Pandizot yapıldı montaj yakın 😂

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Kaskosu yapıldı, 8600 diyelim.

Emmi sigorta sağolsun.