İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Emre Sutay
Moral bozmak istemem ama iş bilmeyen ustalarımızın en sevdiği laf. Bir sorun yoksa yoktur varsa vardır. Olması gerektiğinden başka bir şekildeyse sorun vardır. Fabrikadan çıktığında da sertlik var ve sonradan düzeldiyse amenna. Ama hiç ihtimal vermiyorum 
Acikcasi tavsiye uzerine gittigim bir yer, direksiyon sokulup bilyeler vs kontrol edildigini soyledi. Sorun olsaydi daha fazla iscilikle cok daha fazla para almak varken cuzi bir paraya birakirmiydi diye de dusunuyorum.
Kayis illa ki bir yerde su koyuverecek orasi kesin, aracin diger kayislari gibi. Ama kolay kopan bir parca degilmis.
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici

Ön diskler ön balatalar değişti 10 bin bakımı yapıldı kışlık lastikler takıldı rot ayarı için gidildi tabla burçları patlamış rotçu yaptır gel dedi bakalım nabacuk...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Benim değil  fakat eşimin aracını bakıma soktuk. 2017 VW Polo, 42750 km'de. VW her bakımda polen filtresini değiştirmiyormuş artık. Birer bakım atlayarak değiştiriyormuş, ama tabi kontrolde değişmesi gerekiyorsa karar veriyormuş. Yağ filtresi değişti, 5w/30 yağ eklendi 4 litre, silecekler değişti, açılır tavan temizlendi, cam suyu eklendi, karter tapası, işçilik vb. 1801 TL tuttu. 

Egzoz muayenesi yaptırdım 110 TL, pazartesi de TÜV'e gidilecek muayeneye...     

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Mondeo da iki tane termostat geçen birini değiştirmiştim ama küçük olan kaçırıyormuş onunla beraber direksiyon kayışı da değişti
2c1c56009ad29ee3b2f11cfac7d6dd1a.jpg

8703439172507d32bec0838e4e511866.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fatih Keskin yazdı:

Mondeo da iki tane termostat geçen birini değiştirmiştim ama küçük olan kaçırıyormuş onunla beraber direksiyon kayışı da değişti
2c1c56009ad29ee3b2f11cfac7d6dd1a.jpg

8703439172507d32bec0838e4e511866.jpg

V tahrik kayışı mı o?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bugün muzlu puding almak için A101'e gittim Michelin lastik basınç ölçer gördüm onu aldım 🙂 Bu arada muzlu puding bulamadım. 

9785091751986.jpg

• Beğen 3
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

V tahrik kayışı mı o?

direksiyon.... mondy dünyası başkadır zamanın ötesinde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

direksiyon.... mondy dünyası başkadır zamanın ötesinde

Neyse ne, bende o da yok 😁

Murat Gedik yazdı:

Bugün muzlu puding almak için A101'e gittim Michelin lastik basınç ölçer gördüm onu aldım 🙂 Bu arada muzlu puding bulamadım. 

9785091751986.jpg

Muzlu almışsın ya işte 😂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bende o da yok

bir 50 tl lik kayışın işini 15binlik sargılı mıknatıslı motora yaptırmayı kim akıl etti ise....büyük başarı

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bir 50 tl lik kayışın işini 15binlik sargılı mıknatıslı motora yaptırmayı kim akıl etti ise....büyük başarı

Kayış tek başına dönmüyor ama sargılı cihaz dönüyor :) 

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Muzlu almışsın ya işte 😂

Anlamadım :-) Eşim muzlu puding istedi. Onu ararken Lastik basınç ölçer gördüm. Fiyatı 99 TL. İnternete bi baktım en ucuzu 180 TL hemen aldım. 

Muzlu puding bulamadım ama. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Gedik yazdı:

Anlamadım 🙂 Eşim muzlu puding istedi. Onu ararken Lastik basınç ölçer gördüm. Fiyatı 99 TL. İnternete bi baktım en ucuzu 180 TL hemen aldım. 

Muzlu puding bulamadım ama. 

Cihaz diyorum, tuzlu biraz diyecektim ama fiyatı fena değilmiş. O cihazı birkaç sene önce 300 liralara falan satıyorlardı. 90 lira bedava. 

ben a101’den piranha basınç ölçer aldım. Arabanın lastik sensörleri ile aynı değeri okuyor. 20 liraya almıştım geçen sene

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hafta sonu aküyü değiştirdim. Start stop devre dışı uyarılar vermeye başlamıştı. Önümüz yine soğuk olacak, çalışmama riski olmasın diye değiştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

4 ay kadar önce değiştirdiğim silecekleri yine değiştirmek zorunda kaldım. Bu defa kaliteli bir şey olsun deyip Bosch aerotwin serisi aldım ön ve arka set olarak. İndirimliymiş 270 lira 🙄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Gezici

Şu kusurları tespit ettirmek adına 507 lira ödedim 110 lira da egzoz dumanı için...c2a33717efcf9e17dba0b5f127aec941.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

. Bu defa kaliteli bir şey olsun deyip Bosch aerotwin serisi aldım

silecek uçlarında logo basılı mı? plastik üstünde?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bugün çocukların karda kaydığı şsmbrel patlamıştı yaptırmaya gittim 20 tl ye yama yapıldı. Lastikçim İsmail abiye tek eksiğin tork anahtarın yok demiştim. 2 bin küsüre izeltaş tork anahtarı aldığını söyledi. Artık gönül rahatlığıyla bijon sıktırabilirsiniz.

Ford araçların bijon sıkma değeri 135 Nm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

silecek uçlarında logo basılı mı? plastik üstünde?

Evet basılı olarak geldi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bugün çocukların karda kaydığı şsmbrel patlamıştı yaptırmaya gittim 20 tl ye yama yapıldı. Lastikçim İsmail abiye tek eksiğin tork anahtarın yok demiştim. 2 bin küsüre izeltaş tork anahtarı aldığını söyledi. Artık gönül rahatlığıyla bijon sıktırabilirsiniz.

Ford araçların bijon sıkma değeri 135 Nm.

Ya kalibresi :) 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya kalibresi :) 

Fabrikadan kalibrasyonu yapılarak çıkmıştır. Deney yapılmayacağı ve pilli uydu parçaları sıkılmayacağı için sıkıntı olmayabilir. Olursada yılda bir kalibrasyonu yapılır.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Fabrikadan kalibrasyonu yapılarak çıkmıştır. Deney yapılmayacağı ve pilli uydu parçaları sıkılmayacağı için sıkıntı olmayabilir. Olursada yılda bir kalibrasyonu yapılır.

Bizim lastikçi allah ne verdiyse sıkıyor. Yolda kendi kendine çıkmasın da diğer türlüsü çözülür diyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mert Gülkokan yazdı:

60 torkla sıktığı sanıyormıuş

Hata işte. Allah ne verdiyse hava tabancası ile sıkması lazımdı :) 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Bugün değilde geçen hafta Bosch Aerotwin silecek aldım, dünya varmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bugün değil de geçen cumartesi yağ ve filtre bakımlarını yaptırdım

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Bugün değil de dün depoyu doldurdum :D 🔫 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...