Barış AÇIL 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Lastikler de 1 mm 10k km gidiyor frenlerde 1 mm 15k km gidiyor bu güne kadar gözlemim bu.İşin aslı fren balatalarini takip ederim hep en azından yilda iki kez yazlık kislik değişirken bakarım. Bende biraz daha ömrü olduğunu biliyordum ama internetten olduğum ses şikayeti diski yeme vs yorumlar yüzünden servisten olsun dedim. Biraz fazla evhamliyim. Eeee serviste en yakın Kayseri de git gel 400 km, seneye 550 tl yazdığı balata değişimi en az 700 tl olacak birde ondan yüklenecek. Böylesi daha mantıklı geldi.Soyle bir degerlendirm yapabilirim aslında sıfır balata yaklaşık 12 mm kadar tabladan dışarıda. Benim kullanimimla 8 mm yi 71000 km de harcamışım bu hesaba göre bir 35000 daha varmış ama hersey bu kadar düz mantık mıdır bilemem.Diskin yipranmasi var balatanin ömrünü doldurup çabuk asinmasi olabilir veya en önemlisi fren kabiliyetine dusme veya gecikme ihtimali olabilir 4 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Fusion 88 binde iken servis gerek yok dedi ben değişelim dedim. Mondeonun önleri 93k den sonra @Emrah Korkmazzdeğişmişti. Barış AÇIL yazdı: 4~5 mm kaldığı zaman değişirim normal şartlarda. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Kale balatanin bundan haberi var mı 😁 5 yılda 70 bin km yapan ön balatam Taksici balatası. Bir marka lastik gibi. Hiç bitmiyor 😀 çünkü sert, erimiyor. Fren performansı bence çok kötü. Toz atan balata iyidir. Çabuk erir ama frende gayet güzel tutar. Ben bilmediğim bir marka balata almak zorunda kalırsam, iki balatayı birbirine sürterim avucumun içinde. Hemen tozu dökülürse avcuma alırım o balatayı. Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Taksici balatası. Bir marka lastik gibi. Hiç bitmiyor 😀 çünkü sert, erimiyor. Taksiciler ekseriyetle Veka veya MGA marka balata kullanıyor Kale’nin fiyatları aldı başını gitti. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: Fusion 88 binde iken servis gerek yok dedi ben değişelim dedim. Mondeonun önleri 93k den sonra @Emrah Korkmazzdeğişmişti. 4~5 mm kaldığı zaman değişirim normal şartlarda. Aynen abi motorcraft takmıştım.Motorcraft candır,ben çok memnunum. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Fren performansı bence çok kötü Katılıyorum. Motocraft balatalar alındı bekliyoruz, disk alacağım ama bütçe zorlanıyor orijinal disk için, kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Katılıyorum. Motocraft balatalar alındı bekliyoruz, disk alacağım ama bütçe zorlanıyor orijinal disk için, kararsız kaldım. Fiyatını unuttum ama marka önlerde delphi disk balatalarda ise yine aynı marka üzerinden devam ettik. Gözlemlerim fren performansı güzel gibi. Ancak toz durumu mevcut. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Katılıyorum. Motocraft balatalar alındı bekliyoruz, disk alacağım ama bütçe zorlanıyor orijinal disk için, kararsız kaldım. Valeo veya delphi alabilirsin abi bence. Güzel ürünler disk için. Trw de iyi. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 N11 de ferodo diskler sepette bekliyor kaç aydır. 770 TL ye geliyor şuan. Valeo hiç görmedim ama diğer markalar var bir bakayım fiyatlara. 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Yıkandık paklandık 22 Eylül 2021 tarihinde Kerim Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Periyodik bakımını yaptırdım aslan parçasınınTabi cepten çıktı 1200. Bayrampaşa baykaralar 1400 dedi generalde güzel oldu. Sağ olsunlar kupa hediye ettiler bir de tatil sonrası batan aracın içini temizlemişler çok makbule geçti.Geçen sene olduğu gibi bu sene de arka balata bitmiş dediler [emoji2359]Bunlar bitmiş mi Allah aşkına. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Ercüment Yıldırım yazdı: Periyodik bakımını yaptırdım aslan parçasının Tabi cepten çıktı 1200. Bayrampaşa baykaralar 1400 dedi generalde güzel oldu. Sağ olsunlar kupa hediye ettiler bir de tatil sonrası batan aracın içini temizlemişler çok makbule geçti. Geçen sene olduğu gibi bu sene de arka balata bitmiş dediler Bunlar bitmiş mi Allah aşkına . Baya erimiş ama. Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Baya erimiş ama. Erimiş ona lafım yok ta. Gıcık olduğum şey geçen sene de bitmiş dediler. 2020 de 900 2021 de 1150 TL sadece arka balata yapar mı? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Ercüment Yıldırım yazdı: Erimiş ona lafım yok ta. Gıcık olduğum şey geçen sene de bitmiş dediler. 2020 de 900 2021 de 1150 TL sadece arka balata yapar mı? Gerçekten çok fazla. garantiden ötürü mü gidiyorsunuz? Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Gerçekten çok fazla. garantiden ötürü mü gidiyorsunuz? Evet. Garanti olmasa bakıma da gitmem servise. Balata garanti dışı olduğu için başka yere gidicem yakın zamanda. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Balata değişimi garantiyi bozar mı ? Sanmıyorum dışarıda da değiştirebilirsiniz Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Balata değişimi garantiyi bozar mı ? Sanmıyorum dışarıda da değiştirebilirsinizBozmuyor hocam özellikle iki servise birden sordum. Zaten orjinal takıldığı sürece onlar da anlamazlar. Ancak kayıtlara düşmeyeceği için farkedilir. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 (düzenlendi) Ercüment Yıldırım yazdı: Periyodik bakımını yaptırdım aslan parçasının Tabi cepten çıktı 1200. Bayrampaşa baykaralar 1400 dedi generalde güzel oldu. Sağ olsunlar kupa hediye ettiler bir de tatil sonrası batan aracın içini temizlemişler çok makbule geçti. Geçen sene olduğu gibi bu sene de arka balata bitmiş dediler Bunlar bitmiş mi Allah aşkına . Bence bitmiş bu balatalar, 3~4 mm altı bana güvensiz geliyor sanayide ani fren sonucu kırılmış disk görmüştüm. balata az kalınca ani frende komple atabiliyormuş o yüzden son demine gelmeden değişme taraftarıyım güvenlik açısından ama yılda 1 de çok fazla eski mondeonun arka balataları 70-80 binde değişmişti. 23 Eylül 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Bence bitmiş bu balatalar, 3~4 mm altı bana güvensiz geliyor sanayide ani fren sonucu kırılmış disk görmüştüm. balata az kalınca ani frende komple atabiliyormuş o yüzden son demine gelmeden değişme taraftarıyım güvenlik açısından ama yılda 1 de çok fazla eski mondeonun arka balataları 70-80 binde değişmişti.Değişme zamanı evet gelmiş gibi geldi banada.Bunlar arabanın sıfırken takılı olan balataları. 50k gördü şuan. Yılda 1 değişme olmadı geçen sene de söylediler ben değiştirmedim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 Bacanağın Megane in farları ayak üstü elden geçirdik. Mercek temizliği hatta değişimi istiyorum aslında farlar, tampon falan çıkıyormuş sanırım, focus gibi olsa sökerdik. 8 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: aslında farlar, tampon falan çıkıyormuş sanırım, o tamponda da 88 tane tırnak geçme falan var 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Bacanağın Megane in farları ayak üstü elden geçirdik. Mercek temizliği hatta değişimi istiyorum aslında farlar, tampon falan çıkıyormuş sanırım, focus gibi olsa sökerdik. Abi tamponu sökmek o kadar basit ki sökünce bu muymuş dersin. Kaputu açınca tamponu panele bağlayan çeyrek turlu tırnaklar var 6 adet olması lazım. Bir de çamurluk davlumbazlarında 2şer adet torx vida var. Onları söküp tamponu yere indiriyorsun. Alt muhafaza bağlı duruyor, tamponun altına paspas koymanızı öneririm. Videosunu ekliyorum. Farı da 1 yukarıda 2 alt tarafta toplam 3 tane torx vida tutuyor. Merceği de 5.5 lokma ile sökebilirsiniz. Sökerken vidanın dişleri sayın da öyle takın odağı şaşmasın abi. 24 Eylül 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 benim tamponnuu böyle yarım bağlı yere koysa usta, masayı ters çeviririm. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: benim tamponnuu böyle yarım bağlı yere koysa usta, masayı ters çeviririm. Ben her söktüğümde böyle bırakıyordum. Muhafazanın altına mühendis bükülme ueri koymuş 😀 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2021 Paylaş 24 Eylül 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Ben her söktüğümde böyle bırakıyordum. Muhafazanın altına mühendis bükülme ueri koymuş 😀 kendim söksem davlumbazı bile kesiyorum o başka 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts