Ahmet İhsan Akşen 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Bunu hep söylüyorum, ilk yıl her lastik güzel tutuyor. Mesele sonraki yıllarda ne kaybettiği. 3. yılında 1. viteste çok fazla patinaj yapıyorsa falken bana gelmez. Bu arada 2 sezon mu kullandın daha önce yoksa 1 sezon mu? Tahmini kaç bin km yürüdün lastiğin üzerinde? Lastik lazım bana da, karar veremiyorum bir türlü. 3 sezon sıkıntısız kullandım, 4. sezon olacak yine takınca bilgi veririm. Hankook ventus prime 3. Ümit Türk yazdı: Böyle ibare varsa sıkıntı. İkame adres belgeni sorar yada bakarsa yine sıkıntı. Benim anlamadığım Ankara sınırları içerisinde herhangi bir ilçeden bir ilçeye gidilemiyor mu yani? Belki otelde kaldın. İkame adresinde durmak zorunda mısın? Çok saçma geldi bana. Lastikçi neden açık gidilmeyecekse? Yarım Sabah baktım lastik inmiş, 3 gün hastalık var sağlık var, gidip yaptıramam mi? 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Merhaba Arabanın egzantrik mili fazları arasına mikrofon bağlayıp otobanda 4000 devirde rampa tırmandım. Önce düşük yük yüksek vitesde fazların geçikmesini dinledim. Sonra gazı bırakıp yüksüz nört halini dinledim. Rampaya vuruncada 4000 devir 140 km hızla fazların tam retard modunu dinledim. Araba cirlop gibi . Video , subap yayı, enjektör sesi, emme manifold sesi hepsini duymak mümkün. https://youtu.be/IIEACM29O_A Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Yazlıkları taktım. 3 gün oldu. 1.viteste çok fazla patinaj yapıyor biraz yüklenince. 2019 falken ecorun Bende geçen hafta taktım falken leri 2021 5 haftası üretim araci sert kullanmam üç yıl formunu korursa kardayim.Aslında iki yılda bile kardayim ama yeni lastik araştırma zahmeti nedeniyle 1 yilda ben ekledim 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Alptuğ Özcan yazdı: Cuma günü sokağa çıkma yasağı var sanayi açık oluyor mu? benim planımda öyleydi cuma günü yazlıklara geçecektim plan değişti. pazartesi ya da salıya kaldı. yasak işi hesapta yoktu. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Barış AÇIL yazdı: Bende geçen hafta taktım falken leri 2021 5 haftası üretim araci sert kullanmam üç yıl formunu korursa kardayim. Aslında iki yılda bile kardayim ama yeni lastik araştırma zahmeti nedeniyle 1 yilda ben ekledim Hayırlı olsun. Umarım 3 yıl korur abi. Güneş görmeyen havadar serin yerde muhafaza ediyorum ben ama geçen sene ile bu sene arasında çok fark var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Merhaba Arabanın egzantrik mili fazları arasına mikrofon bağlayıp otobanda 4000 devirde rampa tırmandım. Önce düşük yük yüksek vitesde fazların geçikmesini dinledim. Sonra gazı bırakıp yüksüz nört halini dinledim. Rampaya vuruncada 4000 devir 140 km hızla fazların tam retard modunu dinledim. Araba cirlop gibi . Video , subap yayı, enjektör sesi, emme manifold sesi hepsini duymak mümkün. https://youtu.be/IIEACM29O_A özlemişim ne güzek uzun yol testi olmuş.. egzos manifoldda kaçak yok umarım? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: özlemişim ne güzek uzun yol testi olmuş.. egzos manifoldda kaçak yok umarım? Abi egzosdan kaçak yok. Egzos uzata kalıyor mesafesi. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Hayırlı olsun. Umarım 3 yıl korur abi. Güneş görmeyen havadar serin yerde muhafaza ediyorum ben ama geçen sene ile bu sene arasında çok fark var. falken alayım mı almayayım diye zaten kıllanıp duruyordum,siparişi verdim olumsuz yorumlar art arda gelmeye başladı. hadi hayırlısı 😅 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 falken alayım mı almayayım diye zaten kıllanıp duruyordum,siparişi verdim olumsuz yorumlar art arda gelmeye başladı. hadi hayırlısı [emoji28]Bende falken aradım çok ama ebadım yok puanlaması iyidi. Üstelik kışlık alacagım. Yetide lassa snoways4 vardı. Çok memnundum. Ama 205 55 17 yok 4 sadece 3 var mecburen onu aldım. 2020 40 hafta. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Hayrettin Gücin yazdı: Haluk Şentürk yazdı: falken alayım mı almayayım diye zaten kıllanıp duruyordum,siparişi verdim olumsuz yorumlar art arda gelmeye başladı. hadi hayırlısı Bende falken aradım çok ama ebadım yok puanlaması iyidi. Üstelik kışlık alacagım. Yetide lassa snoways4 vardı. Çok memnundum. Ama 205 55 17 yok 4 sadece 3 var mecburen onu aldım. 2020 40 hafta. Hayrettin Hocam ,benim kışlıklar da lassa snoways 4,ben de iki kıştır çok memnunum. bakalım çok fazla olumlu yorum okuyarak falken tercihi yaptım. kazasız belasız kullanırız inşallah 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: falken alayım mı almayayım diye zaten kıllanıp duruyordum,siparişi verdim olumsuz yorumlar art arda gelmeye başladı. hadi hayırlısı 😅 Takmadan geri gönder hocam 😀😀 sadece kalkışta sorun yaşıyorum şuan. Virajda denemedim henüz Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Otosan bej paspasları koydum arabaya, Mercedes gibi oldu. 2 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 (düzenlendi) Değişenler: Sağ sol salıncaklar (Delphi) Sağ sol Z rot (Delphi) Sağ sol amortisör (Motorcraft) Sağ sol amortisör bilya ve üst takoz (Motorcraft) Şanzıman alt takoz (Fomoco) Sağ sol iç dış aks körükleri (STD Ecem) Ön aks şaft bilyası (INA) Triger seti (INA) Devirdaim pompası (PSA) Antifriz (Castrol Radicool) Rot balans ayarı yapıldı. Ön fren diskleri torna edildi. Her ne kadar içime sinmese de yağ kaçaklarının tespit edilmesi için ustanın isteğiyle motor alt üst yıkandı. Yıkandıktan kısa bir süre(10 dakika) yağ lambası yandı ve söndü epey tırstım. Birkaç gün böyle kullandıktan sonra yağ kaçaklarına bakılıp yağ ve filtre bakımları yapılacak. İçime sinmeyen iki husus oldu. 1. Arabanın yağ soğutucusu patlamıştı, ustalar da gerekli özeni göstermeyip iyice temizleyemediler soğutma sistemindeki yağları. Ben bir günümü büyük bir titizlikle bu işe harcayıp tertemiz yapmıştım. Devirdaim değişeceği için geçici süreliğine çeşme suyu koymuştum, bugün de içindeki suyun tamamen tahliye edilmesini istedim. Bana ısrarla devirdaim kısmından çıkan suyun tüm dolaşımdaki su olduğunu söylediler, sonra da 3 litrelik antifrizi boşalttılar, üstüne saf su eklemeye bile gerek kalmadı. Yani içinde yaklaşık 3 litre çeşme suyu kaldı. O kadar dedim radyatörün tapasından açın diye. 2. Yukarıdaki tüm parçaları ben alıp gittim, bir tek şanzıman yağını almayı akıl edemedim, 80w90 Castrol Axle yağ konuldu. Bildiğim kadarıyla 75w90 yağ konulması gerekiyordu. İki hususta yorumlarınızı merak ediyorum. Koskoca Adana'da titizlikle iş yapacak bir usta bulamadım gitti. Fren kaliperlerini hortumu ile sallandırmayacak bir usta mesela. Araç Focus 2 Titanium 1.6 TDCi 109PS 22 Nisan 2021 tarihinde Can Coşkun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 6-7 litre soğutma suyu alıyor yanlış hatırlamıyorsam, dediğiniz gibi yarısı çeşme suyu olarak kalmış. Şanzıman yağı da 75w90 ne kadar farkeder bilmiyorum ama yanlış olmuş o da. Yorum bağlantısı
Can Coşkun 22 Nisan 2021 Paylaş 22 Nisan 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 6-7 litre soğutma suyu alıyor yanlış hatırlamıyorsam, dediğiniz gibi yarısı çeşme suyu olarak kalmış. Şanzıman yağı da 75w90 ne kadar farkeder bilmiyorum ama yanlış olmuş o da. Ne desem boş. Eğitimsiz adamlar, bir tane aracın açıp da kitabında ne yazıyor bakmaya tenezzül etmiyorlar. Yağ değişimi olmadı, onda da 4 litreyi boca etmeyin dedim, 3.8 lt malûm. Yok neymiş o yağ filtresindeki miktar hariç kısımmış. Önceki ustayı bıraktım, bunu önerdiler bu daha kötü çıktı. Zaten çoğu işi çocuklara yaptırdı. Ne yapsam antifrizi heba edip boşaltıp yenisini mi doldursam, bilemedim. Şanzıman yağı da sorun olur olmaz mı ona göre onu da değiştireyim olmadı. Sırf bu yüzden yan sanayi ürün alıp takmasın diye kendim aldım gittim tüm parçaları, bir eksik çıktı onu da yanlış yaptılar. Sinir harbi yaptım bütün gün. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Can Coşkun yazdı: o yağ filtresindeki miktar hariç kısımmış Maalesef öyle, ezbere hepsi. Filtresiz 3.4, filtreli 3.8 ama 7 yıldır hep 4 litre dolduruldu benim motora da. Hatta bu baskımda az koydurdum yine fazla çıktı çubuğa göre. Bu arada soğutma sıvısı da 7,3 litreymiş. Yorum bağlantısı
Can Coşkun 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Maalesef öyle, ezbere hepsi. Filtresiz 3.4, filtreli 3.8 ama 7 yıldır hep 4 litre dolduruldu benim motora da. Hatta bu baskımda az koydurdum yine fazla çıktı çubuğa göre. Bu arada soğutma sıvısı da 7,3 litreymiş. Şanzıman yağı ile ilgili baya gezdim yabancı forumlarda. Koyduğu yağ Api GL-5 standardındaymış. İçerdiği katkı maddeleri bakır üzerinde aşındırıcı özelliğe sahipmiş. Sanırım senkromeçler de bakır. Kesinlikle Api GL-4 standardında yağ koymak lazım. Piyasadaki en uygun aday sanırım Castrol Syntrans 75W90 Multivehcile. Antifriz belki çeşme suyunun kötü taraflarını tolere eder. Ama şanzıman yağı değişecek kesin olarak. Burada şanzıman yağ standartları ve kullanım alanları ile ilgili yararlı bilgiler mevcut: https://www.rymax-lubricants.com/updates/the-differences-between-gl-4-and-gl-5/ Bunu ben biraz araştırma ile öğrendiysem bu işten para kazanan adam neden öğrenmez, öğrenmeye çabalamaz anlayamıyorum. 23 Nisan 2021 tarihinde Can Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Coşkun 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 GL-4 ve GL-5 dişli yağları arasındaki temel fark, EP katkılarının miktarıdır. EP katkı maddesi olarak kükürt / Fosfor içeren ürünler kullanılmaktadır. Bu katkı maddesinin amacı, EP koşullarında geçerli olan yerel yüksek sıcaklıklarda (800 ° C'yi aşan sıcaklıklarda!) Dişli yanaklarında mikro kaynakların oluşmasını önlemeye yöneliktir. GL-4, ön aks ve arka aks diferansiyeli gibi yüksek basınçlı koşullarda sıklıkla kullanılmasının nedeni budur. Ancak kükürt / Fosfor katkı maddelerinin olumsuz bir özelliği vardır: bronz ve bakıra karşı agresif tepki verebilirler. Bu, bir dişli kutusunun senkromeç halkaları için felaket olabilir. Bu nedenle, üretici izin vermedikçe, bir dişli kutusunda GL-5 kullanılması önerilmez. Sonuç olarak: GL-4, ağır hizmet altında olduklarında ancak şok yüklemesi bulunmadığında hipoid dişli servisi için uygundur. GL-5, ağır hizmet ve şok yükleri altında hipoid dişli servisi için uygundur ve bir dişli kutusunda kullanılmaya uygun değildir. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Takmadan geri gönder hocam 😀😀 sadece kalkışta sorun yaşıyorum şuan. Virajda denemedim henüz aklıma gelmedi değil😀 lastikler bugün geldi.2021 13. hafta. yani yirmi günlük lastikler.ne yapsam geri versem mi.bir viraja gir de gel da😅 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: aklıma gelmedi değil😀 lastikler bugün geldi.2021 13. hafta. yani yirmi günlük lastikler.ne yapsam geri versem mi.bir viraja gir de gel da😅 Viraja girerim ama 5 dk sonra gelmezsem lastikleri geri gönder hocam 😀😀 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Yok ben bilindik markalardan şaşmayacağım anlaşılan. Bir kere bile zorda kalınca görevini yerine getirmesi bile fiyatını hak ettiği anlamına gelir. Sonuçta bir tampon iki far bir takım lastik parası... Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Viraja girerim ama 5 dk sonra gelmezsem lastikleri geri gönder hocam [emoji3][emoji3]Orda mısın, iyi misin [emoji16] Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: Orda mısın, iyi misin Hocam araba parkta paket dağıtıyorum motorla. Anca gece deneyebilirim 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Şaka ya kardeşim, kazasız belasız günler dilerim . Aldık valla, uğraşamam iade VS. Takalım görelim olmazsa bir daha alırız. Japon lara ve biz Türklere güveniyorum ben. [emoji2956] Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: Şaka ya kardeşim, kazasız belasız günler dilerim . Aldık valla, uğraşamam iade VS. Takalım görelim olmazsa bir daha alırız. Japon lara ve biz Türklere güveniyorum ben. Sağol hocam. Güle güle kullanın tekrar hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts