Murat Sahın 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Yakıt artacak sanırım. Takipteyim bekliyorum videoları. Bakalım ben yakalayabilecek miyim Hiper biter Hoş, ben biraz araştırdım, hiper için en çok eski karbüratörlü araçları öneriyorlar. Garip şekilde 92 civiclerden, swiftlerden falan bahsediyorlar. 92 Civic mi kalmış piyasada... Teknolojik motorların, özellikle dizellerin bu sürüş tarzından (hiper) pek hoşlanmadığı söyleniyordu yabancı forumlarda. Bende merak edip linea ile denedim, 3,5 - 4 lt arası yakar araba öyle kullanırsam. Ama 2 km öyle kullanınca insanın canı sıkılıyor. Yok bende o azim, 2 km sonra vites küçültüp gaza bastım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Varyatör düşük devirde daha stabil çalışması maksadıyla ayar yapıyor . Hafif yükte stabilite sorunu yaratıyor. O da devir kaybından anlaşılıyor. Sürüş Koşulları Eksantrik Mili Pozisyonunda Değişiklik Objektif Sonuç Rölanti Değişiklik Yok Valf Örtüşmesinin En Aza İndirgenmesi Rölanti Devir Sayısının Stabilize Edilmesi Hafif Motor Yükü Valf Kumanda Zamanının Geriletilmesi Valf Örtüşmesinin Azaltılması Stabil Motor Çıkışı Orta Motor Yükü Valf Kumanda Zamanının İlerletilmesi Valf Örtüşmesinin Artırılması Düşük Emisyonlarla Daha İyi Yakıt Ekonomisi Ağır Yükte Yüksek dev/dak. Valf Kumanda Zamanının Geriletilmesi Emme Valfi Kapanmasının Geriletilmesi Motor Çıkışının İyileştirilmesi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Ali Efe Erdoğan yazdı: dizel devir ister sever 1 lt az yakicam diyip motoru oldurmeyin hocam Yok benimki bir defaya mahsus 2 km'lik deneme. Merak ettim öyle yapsam aracın ne yakacağını. Yoksa eski bir motorcu olarak, 5. viteste 70 ile araba kullanmak zaten bana göre değil. 2 km gidebildim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Yakıt artacak sanırım. Takipteyim bekliyorum videoları. Bakalım ben yakalayabilecek miyim 3 tane video attım https://youtu.be/SZPdA0OFS5c Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Bir kaç yıl önce, eşim işsiz evde çoçuk bakar iken hanıma günlük 20 lira ekmek parası veriyordum Kazandığım maaşın bir kısmına evin kredisini, bir kısmı ile satın aldığım arabanın kredisini ödüyordum. Şu an eşim işten çıkmaya hazırlanıyor 50 tl harclık vermeyi planlıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 9 Nisan 2021 Paylaş 9 Nisan 2021 Focus 2.5 dizel 2009 ve c max 2005 benzinli araca hız sabitleme montajları yapıldı. https://hizliresim.com/do1vOa https://ibb.co/Lvk6b8R 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Mehmet Yeter yazdı: Ayna altlarını kuvvetlendirdik 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Zehri verdik mi? 😁 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 İki hafta önce 4 lastik aldım..Biraz kullanayım öyle paylaşayım dedim..205-55-16 Eurorepar ..1300 tl sökme takma balans dahil 6 taksit..Şu an çok memnunum..Oldukça sessiz ve çok konforlu..Arabam başka bi şey oldu sanki..Evet tereddütle aldım.Hala da teredütlerim var..İlerleyen zamanda nasıl olur bakacaz..Sonuçta bilinmedik bir marka..Petlasta yaşadığım sıkıntıları yaşamam umarım.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Metin Mankal yazdı: Eurorepar marka bu mudur? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Eurorepar lastik markası mı hocam? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: marka bu mudur? Evren Erakçora yazdı: Eurorepar lastik markası mı hocam? gugılda aratınca bir sayfa çıkıyor bu isimle. Oradan lastik seçince lastik-online diye bir siteye atıyor. Orada da hangi lastiği seçsem stokta yok diyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Demek 1 takım varmış, onu da Metin hocam almış Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Mehmet Yeter yazdı: Zehri verdik mi? 😁 Zehir çoktan var, yazılım açıldı, hat var kontrol edildi, powerled, sürücüsü ve mercek alındı... Işığı çok topladı kararsız kaldım montajda. Birde şu kablodan ek alma zımbırtısı bulamadım burada, internetten alacağım ama kablo kesiti kaç mm² almalı bilemedim, duruyor öyle proje. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Zehir çoktan var, yazılım açıldı, hat var kontrol edildi, powerled, sürücüsü ve mercek alındı... Işığı çok topladı kararsız kaldım montajda. Birde şu kablodan ek alma zımbırtısı bulamadım burada, internetten alacağım ama kablo kesiti kaç mm² almalı bilemedim, duruyor öyle proje. Bizim aracın aynasında zaten sistem olduğu için hat çekme gibi bir durum olmadı bizimkinde. Hatta bunlarla şimdilik idare edip ileride oraya 3d yazıcıdan sağ ve sola iki kapak yaptırıp ölçülerine ortasına deldirip bu kartal gözü olanlardan takacağız. Sağ olsun arkadaşın bu işlere eli yatkın. Hatta arka koltuk altına da ön ayak aydınlatmadan kablo çektik direk soketi içine yerleştirdi kabloların uçlarını ön koltuklatın arka kısmına koyduk arka koltukların altları da ışıl ışıl oldu. 11 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Mankal 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: marka bu mudur? Evet marka eurorepar..Kore malı.. Murat Sahın yazdı: gugılda aratınca bir sayfa çıkıyor bu isimle. Oradan lastik seçince lastik-online diye bir siteye atıyor. Orada da hangi lastiği seçsem stokta yok diyor. İnternette bende arattım ama bilgiye ulaşamadım.. Sani Gerşon yazdı: Demek 1 takım varmış, onu da Metin hocam almış Yok ya..İki büyük raf komple bu marka lastikle dolu.2020 11. ay üretimi benim aldıklarım.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 yok bulamadım markayı nasıl bir şey acaba fotosu varsa desenine baksak Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Mehmet Yeter yazdı: Bizim aracın aynasında zaten sistem olduğu için hat çekme gibi bir durum olmadı bizimkinde. Hatta bunlarla şimdilik idare edip ileride oraya 3d yazıcıdan sağ ve sola iki kapak yaptırıp ölçülerine ortasına deldirip bu kartal gözü olanlardan takacağız. Sağ olsun arkadaşın bu işlere eli yatkın. Hatta arka koltuk altına da ön ayak aydınlatmadan kablo çektik direk soketi içine yerleştirdi kabloların uçlarını ön koltuklatın arka kısmına koyduk arka koltukların altları da ışıl ışıl oldu. https://www.thingiverse.com/thing:3048725 burada hazır bir STL var hocam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Mehmet Unkun yazdı: https://www.thingiverse.com/thing:3048725 burada hazır bir STL var hocam. On numara atış oldu Valla çok teşekkür ederim.🤗 Cuk diye oturur bu. Şimdi bunu bastırabileceğim bir 3d yazıcısı olan firma lazım. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Mehmet Yeter yazdı: kartal gözü çok verimli değil onlar ve çabuk bozuluyor, şu ankinden neden memnun değilsiniz? Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: çok verimli değil onlar ve çabuk bozuluyor, şu ankinden neden memnun değilsiniz? Memnuniyet ziyade uzun ömürlü gibi durmuyor. 3,5 ay gider gibi geliyor. Bir de Mehmet hocamın göndermiş olduğu linkteki gibi bir bir kapak yapıp orijinali gibi durmasını istiyorum. Mesela bagaj aydınlatmasında eskisini iptal ettik ancak diğer lambaları takarken araç üzerinde kesme biçme yapmadık. Direk yan taraftaki eşya göz kapaklarının tutma bölümünün içine cuk diye oturdu. Bu yüzden orjinal ine yakına nasıl dönebilirim derken linkteki parçayı çıktı aldım mı geriye sadece lamba kalıyor. Bir de sökme ve takması kolay olsun direk tak çıkar olsun diye. Mesela bagajdakiler şu anda öyle. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Bana para verdi, 2 de bira almış. https://youtu.be/TEQJnetbni0 Antidepresan veren cevriye. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Merhaba değerli dostlar, Eşimin vertigo tedavisi için Kozyatağı köprüsündeki Medient KBB hastanesine gittim. Arabanın Cuma günü yapılan varyatör valf olanrımından sonra, inanılmaz net bir sürüş elde etmeyi başardım. Full soğuk başlangıc ile OBD verileri. 31,5 lastik basıncıları aşırı şekilde arabayı törpülüyor. Rampa inişlerinde gaza basmak zorunda kalıyorum. Araba full ekonomi modunda lakin, Alternatör yüke binmiyor ve klima kalorifer kullanımı yok. Arabanın soğuk motor başlangıcından dolayı Ecu ltft 7% pozitif tirimle başlıyor . Motor suyu sıcaklığı 90 derece ulaşmadan LTFT değeri düşmüyor. Oldukca nizami bir şekilde trim değeri motor ısındıkca düşüyor. https://youtu.be/TietVEDd0M4 Full sıcak başlangıc. Motor suyu sıcak lakin motor yağı ısındıkca tirim değeri dahada azalıyor. bu yolculuğun tüketimi 6,1 litre çıkıyor. Lastik basınclarının 31,5 psi olması inanılmaz etkiliyor. Motor yağı ısındığında artık ltft değeri 0.0 oluyor. İşte bu anda araba inanılmaz az yakmaya başlıyor. https://youtu.be/-liL81ARhMk Lastik basınçlarını eşim rafat yolculuk yapması için 31,5 psi düşürdüm. Bunu etkisi arabanın kadranında 5 km sapma yaptırdı. Rampa aşaği süzülemedik. Lastikler yere yapışıyor gibi gittik. Gelecek hafta muayene giderken tekerleri 39 psi yapacam. O zaman sonuç ne olacak . Yorum bağlantısı
Metin Mankal 11 Nisan 2021 Paylaş 11 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: yok bulamadım markayı nasıl bir şey acaba fotosu varsa desenine baksak Yorum bağlantısı
Recommended Posts