İsa Erdoğan 5 Şubat 2021 Paylaş 5 Şubat 2021 Furkan Bakırel yazdı: Son günlerde pek nazlı gidiyordu , rolanti bariz sallanıyordu sanki nefes alamıyordu.VCDS programıyla arıza sorgulaması yaptım ; egr valfi , sol manifold hatası , kızdırma bujisi gibi hatalar sıralanmıştı. Temizlik öncesi rölanti videosu ; https://youtu.be/528S19QyM1I Zaten emme manifoldu flapleri 3.0tdi da kronik bir arıza bunu arabayı almadan önce araştırmıştım ve sökmeye karar verdim.Bu konu da bir uyarı yapayım kesinlikle anahtar takımı yoksa böyle bir işe girişmemek lazım işçiliği çok ama çok zor olan bir motor iğne deliğinden girip civatayı düşürmeden almak gerekiyor. Önce plastik manifoldu ve mazot borularını söktüm.Boğaz kelebeğinin kiri resimde çok belli . Ardından emme manifoldu flaplerini , boğaz kelebeğini ve Egr valfini söktüm. Her tarafı sökmüşken kızdırma bujisinin yeri de çok müsait olunca aradan çıkardım.Hangisi 6 numaralı buji olduğunu bilmediğim için tek tek ölçtüm. Temizlik işlemleri o kadar sıkıntılıydi ki her taraf yağ ve pislik olduğu için resim çekemedim.Flapler bu şekilde elektronik olarak açılıp kapanıyor lakin kirden dolayı resmen zifte bulanmış gibiydi ve sıkışıp kalmışlardı.4-5 kutu temizlik spreyi hiç fayda etmedi.Sıcak su olayı çözdü . Topladıktan sonra kablolar düzenli olsun diye iki tane plastik kelepçe kullandım. İşlemler bittikten sonra ki rölanti ve arıza sorgulaması videosu ; ( motor kulak hatasını halledeceğim ) Manifolddaki flapları söküp hiç takmasak, aracın çekişinde alt devirlerde düşme olurmu ? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 Şubat 2021 Paylaş 5 Şubat 2021 Koray Demir yazdı: Sol arka teker yolda giderken aniden sekip fırlayan metal profil parçasından ötürü yanaktan yarıldı o an şeritler uygun olmadığından sağa veya sola manevra yapıp kaçamadım. Arkaları mecburen çift olarak yeniledim. Geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 5 Şubat 2021 Paylaş 5 Şubat 2021 Manifolddaki flapları söküp hiç takmasak, aracın çekişinde alt devirlerde düşme olurmu ?Alt devirler de zayıflar muhtemelen.Flapleri sökmeden flapleri kontrol eden motorun söketini söküp deneyin.Motor sıfır konumunda iken flapler açık kalıyor . 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 kulbutor kapagini sökmüşken boyadım [emoji106] 13 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 7 sene önce yapmam gereken şeyler yaptım 4 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Ses yapan delphi balataları Trw balatalar ile değiştirdim şuan için ses yok ama sadece 3 km kullandım daha alışmadı Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 Gelinimin L200 e kapı altı yer aydınlatma modül led yaptım, kısa farlara aldığım led ampulleri taktım. Ama kapı altı ledler bayağı yordu beni. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 86 gündür yakıt almamışım bugün doldurdum.57,35 lt benzin 720 km ortalama hiz 21 km/h ortalama 7.96 lt/100kmSivas ta kış yakitini da bu şekilde atlattık (bir daha kara kış bastirmazsa) diyebilirim Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 (düzenlendi) Uzun zamandır aklımda olan demir tozu temizliğini jantlarda denedim.Sonuc beklediğimden çok iyi.Jantlarin kirli halini çekmeyi unuttum karsilastirma açısından ama jantların ne kadar kirli olduğu temizleyicinin demir tozlariyla tepkimeye girip çıkardığı mor renkten anlayabilirsiniz.Bu arada ürün olarak Tugachemie markasının jant ve demir tozu temizleyicisini kullandım.Fiyat-performans olarak en ideal ürün kesinlikle.1 litresi 87tl+kargo ücreti.Diger kalitesini ispatlamış ürünlerin yarım litresi bu ürünün neredeyse 2 katı fiyatı.Arabamin kaporta aksamına da en yakın zamanda uygulayacağım bu ürünü. 11 Şubat 2021 tarihinde Emrah Korkmazz tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Radar cezası gelmiş ve geçen senenin mtvsi gecikme zammıyla bekliyordu onları hallettim 2600tlcik.Yaştan dolayı vergi dilimi değişti artık tam kıvamında .2 tane daha vergi de bizi bekliyor [emoji846] . Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Furkan Bakırel yazdı: Radar cezası gelmiş ve geçen senenin mtvsi gecikme zammıyla bekliyordu onları hallettim 2600tlcik.Yaştan dolayı vergi dilimi değişti artık tam kıvamında .2 tane daha vergi de bizi bekliyor . Sağlık olsun, bende %50den fazla hız cezası yazdıklarını ilk defa görüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Osman Yavuz yazdı: Sağlık olsun, bende %50den fazla hız cezası yazdıklarını ilk defa görüyorum. 50 ile gidilmesi gereken yerde 76 ile gittin mi tamamdır Çok tırsıyorum ben. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 @Furkan Bakırel Bende o yolu kullanıyorum. O yolda nasıl 135 km hıza çıktın çok şaşırdım. Bildiğin çarşı yolu gibi yol orası. Yaya ve araç trafiğinin çok olduğu bir yer. Yanlış mı hatırlıyorum acaba diyerek baktım haritada. Gerçekten tamda emniyetin önünden gecen ana caddede 135 km hız yapmışsın. Büyük cesaret Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Sağlık olsun, bende %50den fazla hız cezası yazdıklarını ilk defa görüyorum.Çok ceza yiyorum lakin bende ilkkez kendisi ile tanıştım. Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Arabam ilk aldığım zamanlar dış sıcaklığı ekrana yazıyordu, sonraları yazmaz oldu. En son usta dış sıcaklık sensörünün yerini göstermişti. Bugün plaka ızgarasını söküp kontrol ettim soketinden çıkmış, soketi ve sensörü temizledikten sonra tekrar taktım sorunsuz çalıştı. İkinci olarak aracı aldığımdan beri far ve sinyal lambaları patlayıp duruyordu, far lambası iç yansıtma plakası kırıktı ondan dedik farı değiştirdim bir daha sorun çıkmadı ancak sinyal hep sorun çıkarıyordu. Bugün onu da hallettim, sinyal duyu bozukmuş tel ile alelusul bir şey uydurmuşlar zamanında titreşimden dolayı tel ile lamba arası gevşeyince de temassızlık olurmuş. Önce duyun sağlıklı olması olması için ikinci bir delik açmam gerekti, önce orta kutbu hallettim sonra yan kutbu lehimledim, kablonun diğer uçlarına da kablo ucu yapıp vidayla sabitledim. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 @Ali Darbaz Senin dediğin yer İnönü bulvarı.Burası eski stadyumu geçince SGK ve askerlik şubesinin olduğu yer.Google Maps aracı ne hikmetse ara sokaklardan geçmiş ana caddeden geçmemiş [emoji3526]. Beyaz Doblo'nun olduğu yerde başka bir beyaz Doblo vardı ama ters istikamette park etmiş vaziyette kör noktada kaldığı için göremedim , görünce frene bastım ama pek faydası olmadı. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: @Furkan Bakırel Bende o yolu kullanıyorum. O yolda nasıl 135 km hıza çıktın çok şaşırdım. Bildiğin çarşı yolu gibi yol orası. Yaya ve araç trafiğinin çok olduğu bir yer. Yanlış mı hatırlıyorum acaba diyerek baktım haritada. Gerçekten tamda emniyetin önünden gecen ana caddede 135 km hız yapmışsın. Büyük cesaret 3.0 tdi quattro yazıyor profilinde. Çok zor olmamıştır. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Selim Bilgin yazdı: 3.0 tdi quattro yazıyor profilinde. Çok zor olmamıştır. Launch yapan a6 3.0 tdi bindim. Performansına şahidim. Bahsekonu yer sivasın en işlek yollarından biri. Tüm devlet daireleri, bankalar, bu yol üstünde. Haliyle polis dolu. Ona istinaden cesaret ister. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Launch yapan a6 3.0 tdi bindim. Performansına şahidim. Bahsekonu yer sivasın en işlek yollarından biri. Tüm devlet daireleri, bankalar, bu yol üstünde. Haliyle polis dolu. Ona istinaden cesaret ister. Senin belirttiğin yer değil, çok sonrası orada da polis yok hız sınırı 70 km ve bende o kısımda ilk defa radar olduğunu duyuyorum. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Senin belirttiğin yer değil, çok sonrası orada da polis yok hız sınırı 70 km ve bende o kısımda ilk defa radar olduğunu duyuyorum.İş çıkışı saatinde gidiş dönüş çakmışlardı radarı . 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Furkan Bakırel yazdı: Selçuk Bakış yazdı: Senin belirttiğin yer değil, çok sonrası orada da polis yok hız sınırı 70 km ve bende o kısımda ilk defa radar olduğunu duyuyorum. İş çıkışı saatinde gidiş dönüş çakmışlardı radarı . Halı sahanın yanında karşısında hep denk geliyorum ama senin nasibine oraya atmışlar. Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 O yolda nasıl bir rampa ise arabayı 70 km de tutmak zor, hem şehir içi gibi hem yola tepeden baktigin ve dum duz gördüğün için hızlanma isteği. Sen yavas gitmek istesen bile arkadan sıkıştıran mutlaka var...Yani tam radarlik 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts