İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:
Oğuzkan Erışık yazdı:
Mercekli farları aldım. Montaj için gerekli soket ve aparatları alıp, farların temizliğini yaptıktan sonra montajını yapacağım. 
HSVgsq.jpg
HSVqBn.jpg

Valeo mercekle randıman alamazsın mümkünse değiştir ya da Valeo bixenon mercek koyabilirsen en azından çift uzun olur.

Bir arkadaşa yaptık abi aynı işlemi. Gayet güzel randıman alıyor valla. Tabiki bixenon mercek farklı verim gösteriyor. Bunlar 3 inç bixenonlar 3.5 inç ondan fa fark ediyor. Bixenon merceğinin tanesine 500 lira istiyorlar Metin abiiii bizi bitirirler valla 😀😀

Metin Akbal yazdı:

Antifrizli cam suyuna rağmen donmuş.

Kalitesi iyi değilmiş demekki abi. Ben yıllardır snc oil marka cam suyu kullanıyorum. Şirket araçlarına da onu koyuyorum. Çok memnunum hiç donmadı. 2 gündür eksi 14 16 arasında sabahları havalar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Jantlar ve arka tampon faz1

Farlar stoplar ön tampon faz2

Kapı kolları, yan aynalar ve janttan anlaşıldığı üzere araç dinamik. Ama kapı bantları ve tampon ekleri otantik. 

51000e göre normal. Çok kurcalamışlar dışardan. Hayırlı olsun kazasız belasız. 

Keyfi oynamış olabilirler mi?

Mesela geçen bir forumda gördüm, lineayı makyajlamaktan bahsediyordu eleman. Makyajdan kasıt 2012 modeli yeni kasaya çevirmek. Hatta buna o kadar takılmış ki bagaj kapağını değiştirmeyi bile göze almış :)

Malum doğan görünümlü şahin sever bir toplumuz... :D 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Keyfi oynamış olabilirler mi?

Mesela geçen bir forumda gördüm, lineayı makyajlamaktan bahsediyordu eleman. Makyajdan kasıt 2012 modeli yeni kasaya çevirmek. Hatta buna o kadar takılmış ki bagaj kapağını değiştirmeyi bile göze almış :)

Malum doğan görünümlü şahin sever bir toplumuz... :D 

Olabilirler tabiki Murat abi. O da abartmış. Far tampon neyse de bagaj kapağı değiş mi? Millet değişen olmasın diye yırtılan sacı kaynattırmaya çalışıyor... 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İsmail Bilge

evet depodaki taşıt tanıma araç eskiden şirket aracıymıs

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Olabilirler tabiki Murat abi. O da abartmış. Far tampon neyse de bagaj kapağı değiş mi? Millet değişen olmasın diye yırtılan sacı kaynattırmaya çalışıyor... 

Özellikle sordum, hani kaza vardır, madem değişecek, yeni kasa bari olsun demiştir belki diye, yok, adam sağlam tamponları farları stopları sökecek, yenilerini takacak, yetmeyecek, bagaj kapağını da değiştirecek. Ama işte takıntılı çok. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

mtv sini yatırdım.1. taksit 398 gayme 😒

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Haluk Şentürk yazdı:

mtv sini yatırdım.1. taksit 398 gayme 😒

Al benden de o kadar ☺️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kalitesi iyi değilmiş demekki abi. Ben yıllardır snc oil marka cam suyu kullanıyorum. Şirket araçlarına da onu koyuyorum. Çok memnunum hiç donmadı. 2 gündür eksi 14 16 arasında sabahları havalar. 
Az geldi diye tahmin ediyorum cam suyunu. Bixenon mercekler de 3" :)
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bora aracın plakalık kısmı dikdörtgen ve kare olan 2 farklı bagaj kapağı var. Kare olan Amerikan tip Jetta diye satılanlarda var Gürcistanda falan denk gelmişti. Hasta olanlar ya ondan getirtip değiştirdi bulamayan da o kısmı macun vs doldurttu :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Az geldi diye tahmin ediyorum cam suyunu. Bixenon mercekler de 3" :)

Bir megane 2 sahibi yaptırmıştı far tasarım merkezinde. 3.5 inç takmışlardı. Valeo diye biliyordum. Demek değilmiş 🤔

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bir megane 2 sahibi yaptırmıştı far tasarım merkezinde. 3.5 inç takmışlardı. Valeo diye biliyordum. Demek değilmiş [emoji848]
Passat B6 Valeo halojen mercekli farda direk Valeo bixenonla değişim yapmıştım. Orijinal çıkma merceklerin (halojen bixenon ) hemen hepsi 3" oluyor. Istisnalar var.
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

Leon aracımda şanzımandan ses geliyordu . 1-2-3 vites bilyeleri değişti hazır inmişken debriyaj bilyesi ve baskı balata da değişti. Haricinde kalorifer petek temizligi yapıldı ve kırmızı antifriz konuldu . işlevini yitiren bagaj amortisörleri Soguk havalarda bagaj kapagını hiç tutmaz olmustu o değişti .

BTvcgu.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
https://hizliresim.com/BTvcgu

Leon aracımda şanzımandan ses geliyordu . 1-2-3 vites bilyeleri değişti hazır inmişken debriyaj bilyesi ve baskı balata da değişti. Haricinde kalorifer petek temizligi yapıldı ve kırmızı antifriz konuldu . işlevini yitiren bagaj amortisörleri Soguk havalarda bagaj kapagını hiç tutmaz olmustu o değişti .

Mşllh iyi girişmişsiniz. Güle güle kullanın.
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Bu gün direksiyondan gelen tıkırtı için sanayiye gittim.Ustam ön sol amortisör ve arka sağ amortisörün ses yaptığını ayrıca ön sol amortisör kulesinin değişmesi gerektiğini söyledi..Araba 175 binde.Dördünüde değiştireyim diyorum..Usta monreo önerdi..Tanesi 450 liraymış..Siz ne önerirsiniz..İnternetten alayım diyorum ama nereden alabilirim fikir verirseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)
Mert Gulkokan yazdı:

+90 535 923 52 16

Bu numaradan ön 2 sachs amortisöre 500 tl fiyat almıştım

Metin Mankal yazdı:

Bu gün direksiyondan gelen tıkırtı için sanayiye gittim.Ustam ön sol amortisör ve arka sağ amortisörün ses yaptığını ayrıca ön sol amortisör kulesinin değişmesi gerektiğini söyledi..Araba 175 binde.Dördünüde değiştireyim diyorum..Usta monreo önerdi..Tanesi 450 liraymış..Siz ne önerirsiniz..İnternetten alayım diyorum ama nereden alabilirim fikir verirseniz sevinirim..

benim parçacıda da çifti 500 sachs'ın:

https://www.otoyedekmarket.com/urun/peugeot-308-on-amortisor-sol-sachs

şöyle bir set var, avantajlıysa bakın derim: https://www.otoyedekmarket.com/urun/peugeot-308-2001-2008-on-amortisor-seti-sachs-2ad-amortisor-2ad-amortisor-takozu-2ad-amortisor-rulmani

şunlar var, bu parçacıdan hiçbir şey almadım ama kötü bir şey de görmedim hakkında:

https://www.onlineyedekparca.com/urun/peugeot-308-on-sag-amortisor-monroe-marka

https://www.onlineyedekparca.com/urun/peuget-308-on-sol-amortisor-monroe-marka

bazı şeylerini daha ucuza gördüm 307'nin.

ben de 307'nin 4 amortisörünü de sachs ile değiştirdim, hatta ön-arka yedekleri de var, gerekli şeyler de beraberinde değişmişti, yumuşama az hissettim ama virajda daha rijit olduğu bariz anlaşılıyor. esp'nin ışığını özellikle zorlayınca bile görmüyorum.

mert abi sana şunu sorayım: https://www.parcagonder.com/urun/1-6-hdi-mazot-filtresi-euro-4-dv6td-orijinal-1901-95

bu filtrenin ölüsünü 140'tan aşağı vereni görmedim geçen yaz bile, parçagönder'de mi bi şey var anlamadım sahte vs, olacak şey değil gibi ama insan bilemiyor.

düzeltme: şimdi baktım da monreo amr. attığım site de 120 demiş ama eurorepar mı oem sogefi mi açıklama yok: https://www.onlineyedekparca.com/urun/peugeot-307-1-6-hdi-euro-4-mazot-filtresi-peugeot-psa-orjinal-fabrika-montaj-urunu

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Hayrettin Gücin yazdı:
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:
https://hizliresim.com/BTvcgu

Mşllh iyi girişmişsiniz. Güle güle kullanın.

Eyvallah abi. Biraz daha eksikleri var ama biraz tuzlu , zamana ihtiyaç var

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Az önce gidip kar yığınının kalıntılarının arasında arabamı buldum, çalıştırdım, azıcık geri sonra azıcık ileri yaptım :D Sonra bıraktım kendi halinde 15 dk çalıştı. Çalışırken karlarını temizledim. Sonra kilitleyip eve döndüm.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Eğer kalorifer temizliği yetmezse değişim gerekirse , göğüs sökülmeden petek değişebiliyor bilginiz olsun çoğu kişi söktürüp değiştiriyor.
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

V kayışından ses geliyordu bir baktım püsküllenme olmuş. Dayco yoktu Boch aldım. 

HN9yqQ.jpg

HN95be.jpg

Geri vitese geçiyor ama sensör devreye girmiyordu, Müşürü sökerken ustanın elinde kaldı diğer yarısı da şanzımanın içinde. Çok uğraştırmadan çıktı şükür...

HN9rLs.jpg

Son olarak ön panjurdaki Ford logosunu değiştirdim.

HN9xGR.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

V kayışı bu hale gelmemeliydi. Muhtemelen bir yere sürtüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@Onur Çelebi v kayış bir yere sürtmüş ve zorlamış doğal olarak o şekilde hasar almış kayışın genelinde iz göremedim yada takarken usta kasnak gevşetmeden tornavida ile taktıysa oradan ufak hasar verdirip gerdirince ve soğukta daha fazla gerilip hasar çoğalmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
Sani Gerşon yazdı:

V kayışı bu hale gelmemeliydi. Muhtemelen bir yere sürtüyor.

Arif Aykın yazdı:

@Onur Çelebi v kayış bir yere sürtmüş ve zorlamış doğal olarak o şekilde hasar almış kayışın genelinde iz göremedim yada takarken usta kasnak gevşetmeden tornavida ile taktıysa oradan ufak hasar verdirip gerdirince ve soğukta daha fazla gerilip hasar çoğalmış olabilir.

Araç yaklaşık 1 yıldır bende öncesini bilmiyorum kaç yıllık üzerindeki kayış, bu süre zarfında kapak contası için sökülmüştü o sırada bişey olmuş olabilir... ama dediklerinizi dikkate alarak bir süre kontrol ederek kullanayım bakalım yeni kayışta bir sorun olacak mı... Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...