Behlül Baş 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 350 lira bayıldık yine napıcaz 4 ayda 9800 km devirmişim. Yağ da pahalı. Ucuz olsa neyse. Önceki bakımda mann filltre kullandım özellikle hava filtresi farkını hissettirmişti. Bu sefer filtron kullanacağım bakalım nasılmış. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 350 lira bayıldık yine napıcaz [emoji3] 4 ayda 9800 km devirmişim. Yağ da pahalı. Ucuz olsa neyse. Önceki bakımda mann filltre kullandım özellikle hava filtresi farkını hissettirmişti. Bu sefer filtron kullanacağım bakalım nasılmış.Ben 15 binde yapıyorum bu yıllık bakımı. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Behlül Baş yazdı: 350 lira bayıldık yine napıcaz 4 ayda 9800 km devirmişim. Yağ da pahalı. Ucuz olsa neyse. Önceki bakımda mann filltre kullandım özellikle hava filtresi farkını hissettirmişti. Bu sefer filtron kullanacağım bakalım nasılmış. Ben 15 binde yapıyorum bu yıllık bakımı. Benimkinin km yüksek 187000de ve bir miktar da yağ eksiltmesi var o yüzden 10.000 kmyi geçirmeyi pek istemiyorum. Aslında 15000 de olabilir hatta bu yağ için 15000 ömür biçti usta yağ kağıdına da öyle yazdı fakat sürekli uzun yol yapıyorum riske atmaktan korkuyorum biraz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Benimkinin km yüksek 187000de ve bir miktar da yağ eksiltmesi var o yüzden 10.000 kmyi geçirmeyi pek istemiyorum. Aslında 15000 de olabilir hatta bu yağ için 15000 ömür biçti usta yağ kağıdına da öyle yazdı fakat sürekli uzun yol yapıyorum riske atmaktan korkuyorum biraz. Yurtdışında aynı yağla 30 bin km yapılıyor Yağ eksiltmeyle erken değişimin çok bir farkı olur mu bilemedim. Israf yazık günah [emoji16] Uzun yol yapıyorsa 10 bin erken. Şehir içi olsa haklı olabilirsin. Yanımda yarım litre yağ bulunsa yeter. 1.6 degil mi bu araba? Zaten 4.5 litre alıyor yarım litre küçük bir şişeye doldur geç. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Yurtdışında aynı yağla 30 bin km yapılıyor Yağ eksiltmeyle erken değişimin çok bir farkı olur mu bilemedim. Israf yazık günah Uzun yol yapıyorsa 10 bin erken. Şehir içi olsa haklı olabilirsin. Yanımda yarım litre yağ bulunsa yeter. 1.6 degil mi bu araba? Zaten 4.5 litre alıyor yarım litre küçük bir şişeye doldur geç. Aslında evet 30 bin yapan bile var ama benim yapmam çok zor minimumun altına iner. Araçta ya kaçak var(görebildiğim kısımlarda hiçbir belirti yok) ya da pcv sistemi çöktü ya da başka bir şey. Ki yağ değişiminden bu yana 1 litre yağ ekledim 1000 km'de 100-150 ml gidiyor Forumda konusunu da açmıştım. Az yağ vanoslara zarar veriyor diye dikkat ediyorum. Aslında şunu da fark etmiştim. LPG'de kullanmazsam hiç eksiltmiyor ya da azıcık eksiltiyor gibiydi. Fakat şuan lpg sisteminde de sorun yok görünen o ki. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 (düzenlendi) Behlül Baş yazdı: Aslında evet 30 bin yapan bile var ama benim yapmam çok zor minimumun altına iner. Araçta ya kaçak var(görebildiğim kısımlarda hiçbir belirti yok) ya da pcv sistemi çöktü ya da başka bir şey. Ki yağ değişiminden bu yana 1 litre yağ ekledim 1000 km'de 100-150 ml gidiyor Forumda konusunu da açmıştım. Az yağ vanoslara zarar veriyor diye dikkat ediyorum. Aslında şunu da fark etmiştim. LPG'de kullanmazsam hiç eksiltmiyor ya da azıcık eksiltiyor gibiydi. Fakat şuan lpg sisteminde de sorun yok görünen o ki. yahu seni işletmişler. Sana kim bunlar söylemişse halt etmiş. 1000 kmde 0,6 litre yağdan fazla yakıyorsa anormal demiş. Sen 150 milimden bahsediyorsun. Yağ Tüketimi Diyagnozu Kaçak dışı bir sebeple aşırı yağ tüketimi, 1000 kilometre (622 mil) içerisinde 0,6L (0,14 galon) veya daha fazla motor yağı kullanılmasıdır. Aşırı yağ tüketiminin nedenleri, aşağıdaki sorunları içerir: • Harici yağ sızıntıları Gereken şekilde cıvataları sıkın ve/veya contaları ve yağ contalarını değiştirin. • Yanlış yağ seviyesi veya yağ seviyesi göstergesinde yanlış değer Araç dengeli bir yüzeydeyken yeterli bir tahliye süresi tanıyın ve doğru yağ seviyesi olup olmadığını kontrol edin. • Yanlış yağ viskozitesi Mevcut sıcaklıklar için tavsiye edilen SAE viskozitesini kullanın. • Sürekli yüksek hızda sürüş ve/veya sert kullanım • Krank gövdesi havalandırma sistemi tıkanıklıkları veya arızalı bileşenler • Supap kılavuzları ve/veya supap sapı yağ contaları aşınmıştır veya conta ihmal edilmiştir Kılavuzları raybalayın ve standart üstü ölçüde servis valfleri ve/veya yeni supap sapı yağ contaları takın. • Piston segmanları kırık, yanlış takılmış, aşınmış veya doğru şekilde oturmamıştır Segmanların oturması için yeterli süreyi tanıyın. Gereken şekilde kırık veya aşınmış segmanları değiştirin. • Piston yanlış takılmıştır veya yanlış alıştırılmıştır. 10 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: yahu seni işletmişler. Sana kim bunlar söylemişse halt etmiş. 1000 kmde 0,6 litre yağdan fazla yakıyorsa anormal demiş. Sen 150 milimden bahsediyorsun. Yağ Tüketimi Diyagnozu Kaçak dışı bir sebeple aşırı yağ tüketimi, 1000 kilometre (622 mil) içerisinde 0,6L (0,14 galon) veya daha fazla motor yağı kullanılmasıdır. Aşırı yağ tüketiminin nedenleri, aşağıdaki sorunları içerir: • Harici yağ sızıntıları Gereken şekilde cıvataları sıkın ve/veya contaları ve yağ contalarını değiştirin. • Yanlış yağ seviyesi veya yağ seviyesi göstergesinde yanlış değer Araç dengeli bir yüzeydeyken yeterli bir tahliye süresi tanıyın ve doğru yağ seviyesi olup olmadığını kontrol edin. • Yanlış yağ viskozitesi Mevcut sıcaklıklar için tavsiye edilen SAE viskozitesini kullanın. • Sürekli yüksek hızda sürüş ve/veya sert kullanım • Krank gövdesi havalandırma sistemi tıkanıklıkları veya arızalı bileşenler • Supap kılavuzları ve/veya supap sapı yağ contaları aşınmıştır veya conta ihmal edilmiştir Kılavuzları raybalayın ve standart üstü ölçüde servis valfleri ve/veya yeni supap sapı yağ contaları takın. • Piston segmanları kırık, yanlış takılmış, aşınmış veya doğru şekilde oturmamıştır Segmanların oturması için yeterli süreyi tanıyın. Gereken şekilde kırık veya aşınmış segmanları değiştirin. • Piston yanlış takılmıştır veya yanlış alıştırılmıştır. Ali abi bu yazdığını daha önce de görmüştüm de bana biraz garip gelmişti. 1000 km'de diyelim yarım litre eksiltse 5000 kmde arabada yağ kalmaz. Mesela sende ve Metin hocamda tahminime göre daha az bir yağ eksiltmesi mevcuttur bana göre Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Behlül Baş yazdı: Ali abi bu yazdığını daha önce de görmüştüm de bana biraz garip gelmişti. 1000 km'de diyelim yarım litre eksiltse 5000 kmde arabada yağ kalmaz. Mesela sende ve Metin hocamda tahminime göre daha az bir yağ eksiltmesi mevcuttur bana göre Benim motor yağım 17500 kmde bi gıdım azaldı. 100 belkide 200 mililitre. @Behlül Baş ve @Metin Akbal yoldan geldim, kaputu açtım. Bir süredir dikkatimi çekiyor bu boru hep böyle şişmiş oluyor. Sizde yoldan gelince böyle oluyormu? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ali abi bu yazdığını daha önce de görmüştüm de bana biraz garip gelmişti. 1000 km'de diyelim yarım litre eksiltse 5000 kmde arabada yağ kalmaz. Mesela sende ve Metin hocamda tahminime göre daha az bir yağ eksiltmesi mevcuttur bana göreBen farketmedim eksilme. Ayda bir kontrol ederim. Benim km 94 bin şu an. Lpg mevcut. Benim motor yağım 17500 kmde bi gıdım azaldı. 100 belkide 200 mililitre. [mention=59748]Behlül Baş[/mention] ve [mention=76937]Metin Akbal[/mention] yoldan geldim, kaputu açtım. Bir süredir dikkatimi çekiyor bu boru hep böyle şişmiş oluyor. Sizde yoldan gelince böyle oluyormu? Hiç bakmadım dikkatimi çekmedi. 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Benim motor yağım 17500 kmde bi gıdım azaldı. 100 belkide 200 mililitre. @Behlül Baş ve @Metin Akbal yoldan geldim, kaputu açtım. Bir süredir dikkatimi çekiyor bu boru hep böyle şişmiş oluyor. Sizde yoldan gelince böyle oluyormu? Ben artık bir yerde kaçak olduğundan şüphelenmeye başladım 😔 Bir de Ali abi bozuk katalitik konvertör yağ yakmayı arttırma ihtimali var mı? Veya yağın özelliğinin çabuk bozulmasına sebebiyet verme? Karartmaya? Senin soruna gelince o hortum sertleşiyor basınçtan ama şişmiş gibi de durmuyor pek. Bir sonraki Diyarbakır a gidişimde varınca senin için bir foto çekerim daha net anlaşılır karşılaştırılabilir 😁 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ben artık bir yerde kaçak olduğundan şüphelenmeye başladım [emoji17] Bir de Ali abi bozuk katalitik konvertör yağ yakmayı arttırma ihtimali var mı? Veya yağın özelliğinin çabuk bozulmasına sebebiyet verme? Karartmaya? Senin soruna gelince o hortum sertleşiyor basınçtan ama şişmiş gibi de durmuyor pek. Bir sonraki Diyarbakır a gidişimde varınca senin için bir foto çekerim daha net anlaşılır karşılaştırılabilir [emoji16]Çıkışın eksilmeye bir etkisi veya katkısı olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ya yanlış anlamayın. Sadece tespiten ibaret. Epey cruze sahibi ile yazıştım. Onlarca insan bana arızaları için danışdı. Sorun yaşayanların hepside sonradan lpg takılmış arabalardı. Hiç benzinli sorun yaşayana denk gelmedim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Benim motor yağım 17500 kmde bi gıdım azaldı. 100 belkide 200 mililitre. @Behlül Baş ve @Metin Akbal yoldan geldim, kaputu açtım. Bir süredir dikkatimi çekiyor bu boru hep böyle şişmiş oluyor. Sizde yoldan gelince böyle oluyormu? Önce kirli yedek depo sonra şişik radyatör hortumu Çanlar kimin için çalıyor 😛 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Dün yetkilide bakıma girdik. Mazot filtresi dahil 1300 lira bayıldık bakalım 🙂 Sol direksiyon rotunda hafif bozulma var ama daha idare eder diye değiştirmedi servis. Benimde hissettiğim bir sıkıntısı olmadı zaten. Tikirti vs yapana kadar devam. 5 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Ya yanlış anlamayın. Sadece tespiten ibaret. Epey cruze sahibi ile yazıştım. Onlarca insan bana arızaları için danışdı. Sorun yaşayanların hepside sonradan lpg takılmış arabalardı. Hiç benzinli sorun yaşayana denk gelmedim. Bence böyle bir genelleme yapamayız Ali abi. Lpgsiz arıza çıkaranlar da var. Biliyorsun zaten kronik sorunları. LPG'den dolayı meydana gelebilecek aklıma iki arıza geliyor biri sübap diğeri katalitik konvertör 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Behlül Baş yazdı: Bence böyle bir genelleme yapamayız Ali abi. Lpgsiz arıza çıkaranlar da var. Biliyorsun zaten kronik sorunları. LPG'den dolayı meydana gelebilecek aklıma iki arıza geliyor biri sübap diğeri katalitik konvertör Sadece tespit dedim, bana gelen mesahjları görsen. En son Azerbeycan'dan birine yardımcı oldum. Fan rölesi bozulmuştu. Mustafa Tüfekçi yazdı: Önce kirli yedek depo sonra şişik radyatör hortumu Çanlar kimin için çalıyor 😛 yahu hepde kötü konuşuyon. O boru bu arabaya bindim bineli şişiyor. Yoldan gelince açıp bakıyorum. 2 aydır su ekislmiyor mesela 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Önce kirli yedek depo sonra şişik radyatör hortumu Çanlar kimin için çalıyor 😛 sonra 6 ay sonunda conta neden yandı önceden hiç belirti yoktu denen vaka olmasın da Yorum bağlantısı
Koray Demir 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: sonra 6 ay sonunda conta neden yandı önceden hiç belirti yoktu denen vaka olmasın da Cruzelarda kronik termostat sorunu var. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: sonra 6 ay sonunda conta neden yandı önceden hiç belirti yoktu denen vaka olmasın da Ben demedim 😛 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 10 yıl hortum deforme olmuş. Şekli öyle kalmış. Araba çalışmıyor , hortumda basınç yok. Buz gibi ama görüntüsü böyle . Turuncu antifiriz var arabada, renginden dolayı kirli intibası var. Buda kapak tertemiz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Bakım yaptırdım yetkili serviste. Standart bakım, 2 ampül ıvır zıvır, lastik değişimi , balans , far ayarı falan. 790TL. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Ben demedim 😛 dedin gibi geldi bana Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Sadece tespit dedim, bana gelen mesahjları görsen. En son Azerbeycan'dan birine yardımcı oldum. Fan rölesi bozulmuştuLpg li mi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Lpg li mi? Sanırım değildir. Dün gece yazmış. istatistiğin dışında. Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Ford Kuga mk1 aracıma ford eco modu açtım, ayarlanabilir webasto (1 yıl ileri kadar ayarlanıyor) ve lastik basınç değerlerini açtım. Bunların nasıl açılacağını da videoya çekeceğim. Beğenip destek olursanız çok sevinirim ailem 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts