İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Umut Taşlı
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sadece takma işçiliği için 1000 ile 1500 lira arasında sanayide fiyat verdiler

ön sis yuvası boş tofaş için, sadece tesisat çekmek için de aynı paraları istemişler. yeri hazır, kesme vs yok. benden yardım istediler, hava sıcak olmasa sokakta bile bi saat sürmeyecek bi şey

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Dün süpürgenin halı-koltuk yıkama aparatları ile aracın koltuklarına bir el attım.

Yarı deri yarı kumaş koltuklar olduğu için dikiş yerlerine dikkat ederek güzelce yıkadım.

Arka koltukları sökmek kolay olduğu için söküp güneşe bıraktım, 2 dakikada kurudu :)

Ön koltuklarda da ısıtma olduğu için onları da 2-3 dk. da kurutabildim.

Yıkamanın yemizlik haznesine bakınca beyaz olan su epey bi kirlenmişti.

Koltuklar kuruyunca kendine geldi, rengi açıldı resmen :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ü.Emre Kartal yazdı:

Geri görüş kameram olmasına rağmen özellikle dik çıkışlarda aracın geri geldiğini göre göre atlayan yayalar yüzünden park sensörü aldım internetten. 

Bir yerde montajını yaptırırım, uğraşmam diyordum fiyatları duyana kadar. Sadece takma işçiliği için 1000 ile 1500 lira arasında sanayide fiyat verdiler 😂 Yetkili servis 1500 liraya montaj dahil fiyat vermişti. Sensörlerde indirimli 450 liraya geldi. 

Fiyat verirken geçen konuşmalardan bazıları;

-Tamponda delik yok, delinmesi zor ve uğraştırıcı. 1500 liraya yaparım. 

-Tamponda delik olsaydı 1000 lira olurdu, 1500 e yaparım. Genelde delik olmayanlara yapmıyorum. 

Özetle; sanayide bu tutumlar yüzünden kendim yapacağım. Setin içinde herşey var, delinecek yerlere işaret koyup panç ile delinip sadece bağlantı yapılacak. En fazla süreceği 1 saat ve karşılığı 1500 lira. Üstelik lütuf şeklinde tavırlar da cabası....

Montajını yaptım, ilk defa yapmama ve aracın altında açıkta serbest kablo bırakmayacak şekilde sabitleme, içeriye aldığım orjinal giriş noktasının yalıtımı, kıl tüy uğraşmalar ile 1.5 saat sürdü. Bagajı boşaltmak ve geri yerleştirmek dahil.

Sensörler gayet iyi çalışıyor, sadece sesi biraz az (ayarı en yüksekte) Hoparlörünü bagajda iç kısıma koydum, eğer çok rahatsız ederse onu içeride bir yere alabilirim

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
(düzenlendi)

Fren yağını değiştirdim, basit bir aparat ile tekerleri sökmeden hava yaptırmadan değişim yaptım 1.5L fren yağı ve aparat toplam 800 TL. 

Gel gelelim neticeye hissedilir bir değişiklik olmadı sadece biraz daha fren tepkisi iyileşti o kadar.IMG_5435.jpeg.b4e31d405b02c64b56a1551cf681c886.jpeg

Normalde rengi sarı ama zamanla kararmış yani değişmek zaruri…Bir gün sonra kontrol ettiğimde bidondaki yağ  sanki taze meyveyi sıkınca suyunun içerinde biraz meyve özü olur ya ona benzer bir hal almış sanırım hava ile teması sonucu oldu.

IMG_5437.jpeg

tarihinde Furkan Bakırel tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Eline sağlık, tezgah güzelmiş :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Furkan Bakırel yazdı:

Fren yağını değiştirdim, basit bir aparat ile tekerleri sökmeden hava yaptırmadan değişim yaptım 1.5L fren yağı ve aparat toplam 800 TL. 

Gel gelelim neticeye hissedilir bir değişiklik olmadı sadece biraz daha fren tepkisi iyileşti o kadar.

Normalde rengi sarı ama zamanla kararmış yani değişmek zaruri…Bir gün sonra kontrol ettiğimde bidondaki yağ  sanki taze meyveyi sıkınca suyunun içerinde biraz meyve özü olur ya ona benzer bir hal almış sanırım hava ile teması sonucu oldu.

tezgah süper bencede, bu arada yağ değişmeden önce aletle nem oranına bakman lazım, normalse gereksiz değişmen, ben önceki aracımda 10 sene değişmedim, sonrasında keyfe keder değiştim, ölçümde hala normal sınırdaydı, bu arada balata diskte değişmediydim, 200 bindeyi araç :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Ali Cihangiroğlu yazdı:

tezgah süper bencede, bu arada yağ değişmeden önce aletle nem oranına bakman lazım, normalse gereksiz değişmen, ben önceki aracımda 10 sene değişmedim, sonrasında keyfe keder değiştim, ölçümde hala normal sınırdaydı, bu arada balata diskte değişmediydim, 200 bindeyi araç :)

Olayın çok öncesi var aslında iki üç kez yüksek hızda fren yapınca pedal bir anda yumuşacık oldu ondan sonra tat vermemeye başladı daha sonra frenler şişmeye başladı bu sırada arıza ışığı da yandı vakum hattında hortum patlamış değiştim şişme ortadan kalktı ama pedal halen yumuşaktı ondan sonra 4 disk değiştik balata değiştik lakin frenler bir türlü eskisi gibi olmadı en son yağ kalmıştı.

Selçuk Bakış yazdı:

Eline sağlık, tezgah güzelmiş :bravo:

Made in Suvas, biz yaptık 😊

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selim Bilgin

Bugün değil ama haftaya başlarken ufak bir macera yaşadık, direksiyon pompası bu strese dayanamadı.

a1.jpeg.8d9b0757830bd839ccdb7bd8fb0b93ac.jpeg

a3.jpeg.ca20f5e8c6cbdb734d2e436006ba1dc6.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bi kere daha zortlamıştı çorum’da. Nolacak böyle

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bi kere daha zortlamıştı çorum’da. Nolacak böyle

O alternatördü. Yaptırdık biniyoruz, yenisine paramız yetmiyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

O alternatördü. Yaptırdık biniyoruz, yenisine paramız yetmiyor.

Doğru. Baktım hatırlıyor musun :) 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Doğru. Baktım hatırlıyor musun :) 

Oradan o kadar kötü mü görünüyorum 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Oradan o kadar kötü mü görünüyorum 😄

yoo röportaj iyiydi yakışıklıydın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Bugün değil ama haftaya başlarken ufak bir macera yaşadık, direksiyon pompası bu strese dayanamadı.

a1.jpeg.8d9b0757830bd839ccdb7bd8fb0b93ac.jpeg

a3.jpeg.ca20f5e8c6cbdb734d2e436006ba1dc6.jpeg

kac km de oldu bu? 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

kac km de oldu bu? 

~332K 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun Yavuz.. 

Yenisini alsan 7-8 milyon falandır. 

İdare et işte :)

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geçmiş olsun Yavuz.. 

Yenisini alsan 7-8 milyon falandır. 

İdare et işte :)

İşin kötüsü yeniler de bozuluyor. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Pembiş pembiş yıkandık

IMG_20240707_192302.jpg

IMG_20240707_192218.jpg

• Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Gülderen

Mehmet Ozyurek abi bu konuya göz gezdirdim ne çok şey yapmış abiler kardeşler, neler neler var :) şu konuyu tekrar mı gündeme getirsek güzel paylaşımları takip ederiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Yeni paspaslarımıza kavuştuk.

Screenshot_20240720_193743_Gallery.jpg

Screenshot_20240720_193808_Gallery.jpg

Screenshot_20240720_193821_Gallery.jpg

Screenshot_20240720_193835_Gallery.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Cam filmi yaptık rayban marka dünya varmış dedirten cinsten😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Erkam Elma yazdı:

Cam filmi yaptık rayban marka dünya varmış dedirten cinsten😊

Gece geri geri gelirken cam açma derdi olmasa kusursuz bir buluş. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

Gece geri geri gelirken cam açma derdi olmasa kusursuz bir buluş. 

o renkli filmlerde olur, uv kesenlerde fark olmaz, çok az olur yani

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

o renkli filmlerde olur, uv kesenlerde fark olmaz, çok az olur yani

UV engelleyen film de varmış. Vay benim şu fukaralığım. :( 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...