İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Murat Sahın

Bu gün arabam için araba pazarlığı yaptım, istediğim noktaya getirdim, yarın ekspertiz ve akabinde beklediğim gibi çıkarsa noter hallolacak. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Öbür tarafta karbon izini sorduklarında “23 çok muydu yaa” diye cevap verirsiniz artık 

:seytan:

Hepimiz donalım mı? :D Bazılarımız eskimo değil sanki. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben kışın çocuklardan önce iniyorum. 
Arabayı çalıştırıp kaloriferi hi yapıyorum. 
Ptc devreye giriyor. 
Ben camları temizlerken içeri 23 dereceye çıkmış oluyor.   

Dizel arabada sabah ilk çalıştırmada rölantide bu söylediğin büyük konfor biliyorsun değil mi abi? Bizim focus 30 km yürümeden ısınmaz mesela, camı kazırsın yolda tekrar donar falan :D  Vesile ile benim sigortayı iptal ettik mi? Yenisi geliyor pazarlığı bitti. Ama bu sefer rahatsın, iki yıl istesemde satamam bu sefer :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ptc devreye giriyor

🥲

Hat yok malesef, çok istiyordum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Dizel arabada sabah ilk çalıştırmada rölantide bu söylediğin büyük konfor biliyorsun değil mi abi? Bizim focus 30 km yürümeden ısınmaz mesela, camı kazırsın yolda tekrar donar falan :D  Vesile ile benim sigortayı iptal ettik mi? Yenisi geliyor pazarlığı bitti. Ama bu sefer rahatsın, iki yıl istesemde satamam bu sefer :D 

Mondeo değildir umarım :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bugün aracım için çok acayip şeyler yapacağım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Ü.Emre Kartal yazdı:

Alıntı yapmadığınızdan ben yeni gördüm. Genelde son dönemde onlineyedekparca üzerinden alıyorum. Fakat şu marka model için diye değil de parça kodlarından bakarak araştırıyorum, fiyat farkı oluyor. Alternatiflere bakıyorum karar veriyorum o şekilde

Hiç dikkat etmemişim alıntıya :D 

Teşekkürler

Almayı düşündüklerim standart yağ bakımı için yağ ve filtre grubu ürünler.

Filtre grubunu MANN almayı düşünüyorum bu sefer.

Motor yağını da Liqui Moly almayı düşünüyorum.

Murat Sahın yazdı:

Bu gün arabam için araba pazarlığı yaptım, istediğim noktaya getirdim, yarın ekspertiz ve akabinde beklediğim gibi çıkarsa noter hallolacak. 

Bizim focus 30 km yürümeden ısınmaz mesela, camı kazırsın yolda tekrar donar falan :D 

Şimdiden hayırlı olsun. Mondeoyu kaçırdık ya. Önümüzdeki 1 sene içinde durumlar ne gösterir bilmiyorum ama model düşürme durumu olabilir bir ihtimal.

Hakikaten dizel Focus zor ısınıyor. 5-6 km hareket halinde anca ısınıyor

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

6. aracım dizel oldu. Önceki 5 aracım benzinli/lpgli idi. Ve gerçekten çabuk ısınıyordu. 

Dizel de henüz soğuk hava sıkıntısını yaşamadım. Desene işimiz zor. Önceden işe git gel gez falan aylık bin kim yapardım.  Şimdi servis kullandığım için özel işlerim için toplasan en fazla max 200-250 km yapıyorum. Bu ay mazot almadım mesela. iki gün önce ışık yandı. Ay sonuna kadar kullanmamam lazım. Money yok. :( 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bugün dışarı 11 derece iken yola çıktım, 3 km sonra içeri niye soğuk diye aklıma geldi, fan en düşükteymiş, 5/8 hıza getirdim. 1 dk sonra "yav çok sıcak oldu" deyip sıcaklığı düşürdüm. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

maceracı haypercı olsan buzlu camla yola çıkardın , yaşlandın lem

ben öyle yapıyorum çünkü ptc yok...

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ümit Türk yazdı:

6. aracım dizel oldu. Önceki 5 aracım benzinli/lpgli idi. Ve gerçekten çabuk ısınıyordu. 

Dizel de henüz soğuk hava sıkıntısını yaşamadım. Desene işimiz zor. Önceden işe git gel gez falan aylık bin kim yapardım.  Şimdi servis kullandığım için özel işlerim için toplasan en fazla max 200-250 km yapıyorum. Bu ay mazot almadım mesela. iki gün önce ışık yandı. Ay sonuna kadar kullanmamam lazım. Money yok. :( 

Benim eski araç da benzinliydi daha mahallede köşeyi dönerken ısınmış oluyordu.

Kıymetini bilemedik ekonomik olsun diye mazota geçtik. 1-2 sene sonra mazot-benzin fiyatları eşitlendi :s şuan ki durum malum zaten

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Alptuğ Özcan yazdı:

Kıymetini bilemedik ekonomik olsun diye mazota geçtik. 1-2 sene sonra mazot-benzin fiyatları eşitlendi :s şuan ki durum malum zaten

Ben mazotun bir anda bitmemesini sevdim. Benzinli de öyle olmuyor. Her çalıştırmada ibre iniyor :D 

Fiyatlar pahalı olsada benim için benzinliye göre biraz daha uzun gitmesi sevindiriyor.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ümit Türk yazdı:

Ben mazotun bir anda bitmemesini sevdim. Benzinli de öyle olmuyor. Her çalıştırmada ibre iniyor :D 

Fiyatlar pahalı olsada benim için benzinliye göre biraz daha uzun gitmesi sevindiriyor.

Kışın ve kısa mesafede dezavantaj benim için hem ısınmıyor daha fazla yakıyor hem de DPF'nin hızlı dolmasına sebep oluyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sahın yazdı:

Hepimiz donalım mı? :D Bazılarımız eskimo değil sanki. 

Ettim ettim sıkıntı yok.. Borçluyum sana.. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ettim ettim sıkıntı yok.. Borçluyum sana.. :)

Yarın yine yer değişiriz be emmi :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Mondeo değildir umarım :D 

Değil, aslında 2,5 v6 baktım da hanım bir taraftan babam bir taraftan kanıma girdiler v6 ile ayda 3 bin km yapılır mı diye. 

Alptuğ Özcan yazdı:

Hiç dikkat etmemişim alıntıya :D 

Teşekkürler

Almayı düşündüklerim standart yağ bakımı için yağ ve filtre grubu ürünler.

Filtre grubunu MANN almayı düşünüyorum bu sefer.

Motor yağını da Liqui Moly almayı düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun. Mondeoyu kaçırdık ya. Önümüzdeki 1 sene içinde durumlar ne gösterir bilmiyorum ama model düşürme durumu olabilir bir ihtimal.

Yani mondeo için hiç bir yere ilan açmadım. Hatta pazarlığımız bittiğinde aracın daha forumda bile ilanı yoktu, sırf alıcı ne aldığını görsün diye ilan açmıştım. Muharrem kardeş herkesten hızlı çıktı :) 

Ümit Türk yazdı:

Sen önce vir v6 kullan, sonra hep v6 kullanırsın. Vesile ile, 1.3 multijet daha çabuk ısınır. Eski fordlar bu konuda çok fena :D 

Doğan Arşiray yazdı:

ben öyle yapıyorum çünkü ptc yok...

Hocam benzinli değil mi? Azıcık gaz verince homurdanırken ısınır o ya ;)

Alptuğ Özcan yazdı:

Daha çoook ararsın sen onu. En çok benzinlikte pompa hesabı yaparken :) 

Ümit Türk yazdı:

Matematik değil ama bu. O zaman depoyu büyüttür hiç bitmesin :D 

Alptuğ Özcan yazdı:

Kışın ve kısa mesafede dezavantaj benim için hem ısınmıyor daha fazla yakıyor hem de DPF'nin hızlı dolmasına sebep oluyor

Tam olarak bu aklımı kurcalıyordu. 2015 dizel linea alacaktım hanımın gazıyla. Adamlar dolandırıcı çıktı, yırttık :D Sonra bir hesap ettim, dpf falan derken, boşa üşüyüp boşa fazla yakacağz. Yapıştırdım lpgliyi :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

v6 ile ayda 3 bin km yapılır mı diye. 

1ay sorunsuz çalışması mucize olurdu

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

1ay sorunsuz çalışması mucize olurdu

Ama mondeo v6 düşünmüyorum abi. Başka bir araç vardı aklımda. Gerçi sen böyle diyosan bütün v6 lar 1 ay sorunsuz çalışmaz anlamı çıkartmalı mıyım bilemedim. Neyse, bir sonrakine inşallah, v6 olmazsa sıralı 6 olsun, ama bir 6 silindire binmek istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Ama mondeo v6 düşünmüyorum abi. Başka bir araç vardı aklımda. Gerçi sen böyle diyosan bütün v6 lar 1 ay sorunsuz çalışmaz anlamı çıkartmalı mıyım bilemedim. Neyse, bir sonrakine inşallah, v6 olmazsa sıralı 6 olsun, ama bir 6 silindire binmek istiyorum. 

2.5 lt ler nedense tüm markalarda bir garip , sanırsın zamanında birşey denemişler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Sağ sileceğin bağlantı yerinde boya atması vardi. Usulüne uygun söküp zimpara sonrası boyadım. Biraz da yukarda duruyordu ona da ayar verdim.

0CC3A4A2-F634-4DEE-8751-3CD1BC9C2322.jpeg

E8069319-774A-4D46-A6C9-F958FEB9BEBC.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sökme aparatı neymiş ya... Çekiç yok muydu sanayi usulü?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Yani mondeo için hiç bir yere ilan açmadım. Hatta pazarlığımız bittiğinde aracın daha forumda bile ilanı yoktu, sırf alıcı ne aldığını görsün diye ilan açmıştım. Muharrem kardeş herkesten hızlı çıktı :) 

Daha çoook ararsın sen onu. En çok benzinlikte pompa hesabı yaparken :) 

Tam olarak bu aklımı kurcalıyordu. 2015 dizel linea alacaktım hanımın gazıyla. Adamlar dolandırıcı çıktı, yırttık :D Sonra bir hesap ettim, dpf falan derken, boşa üşüyüp boşa fazla yakacağz. Yapıştırdım lpgliyi :) 

Mondeo için herşey nasip kısmet tabi ki. Ama arasan bulunmayacak kıvama gelmişti araç.

Bi ara pompa hesabı yapmayı bırakmıştım ama son zamanlarda tekrar başladım hesap yapmaya aylık yaptığım km artmaya başlayınca. Çocuğu her gün kreşe bırakma işim olmasa hafta içi kontak açmam ama şuan mecbur her gün 30 km kullanıyorum

Valla en iyisini yapmışsın Benzin/Lpg alarak. Ben 2018 yılında şimdiki aracımı aldığımda "ohhh bee dünya varmış" demiştim. Performans desen var az tüketim desen var. Ama yıllar içinde durum bu hale gelince şimdi de Lpg'li olsa iyi diyorum :) 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Sani Gerşon yazdı:

Sökme aparatı neymiş ya... Çekiç yok muydu sanayi usulü?

Şiddet yok şiddet yok. Komşu görse polisi arar. Al başına bela :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdem Doğan yazdı:

Sağ sileceğin bağlantı yerinde boya atması vardi. Usulüne uygun söküp zimpara sonrası boyadım. Biraz da yukarda duruyordu ona da ayar verdim.

0CC3A4A2-F634-4DEE-8751-3CD1BC9C2322.jpeg

E8069319-774A-4D46-A6C9-F958FEB9BEBC.jpeg

Vaay alman mühendisler gibi çalışılmış.. Bizde olsa direk çekiç ve levye ile dalardık.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben astra g nin sileceğini elektrikçide böyle çektirmiştim, hala umut var :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...