Erkan Işık 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Coşkun Basan yazdı: Abi internette yapanlar var bu şekilde yapıyorlardı bende oradan bakıp yapayım dedim. Senin yapacağın konu ve video güzel içerik olacak . Servet abim hergün akülerle yatıp kalkıyor akücülerin bize söylemedigi püf noktaları bile bilir :)) ama gel gelelim zamanı kalmıyordur işden güçden 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Abi bu konu hakkında güzel bir konu açılsa varsada ben bilmiyorum bulamadım Biz de şu tip bir ürün var pek çok kez oğlumun işini gördü. 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Bugün aracın Akü sü marş basmadı [emoji17] 12.1 volt gösteriyor iç aydınlatma gündüz farı çalışıyor marş çok az basıp kaldı yol bilgisayarı bile sıfırlandı. Akü yü söküp eve aldım iyice yıkadım temizledim daha sonra laptop şarjı ile 4 saat kadar şarj ettim 12.6 volt oldu akşam 10 da şarj dan aldım bakalım sabah kaç volt kalacak sabah gene şarj edeceğim öğlen takıp marş basayım diyorum Akü 2016 da alınmış yaklaşık 6 yıllık Eski Akü yü verip inci marka 72 amper Akü aldım 450 tl verdim 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Demek şarj tutmadı. Hayırlı olsun.Evet maalesef şarj tutmadı. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Coşkun Basan yazdı: Coşkun Basan yazdı: Bugün aracın Akü sü marş basmadı 12.1 volt gösteriyor iç aydınlatma gündüz farı çalışıyor marş çok az basıp kaldı yol bilgisayarı bile sıfırlandı. Akü yü söküp eve aldım iyice yıkadım temizledim daha sonra laptop şarjı ile 4 saat kadar şarj ettim 12.6 volt oldu akşam 10 da şarj dan aldım bakalım sabah kaç volt kalacak sabah gene şarj edeceğim öğlen takıp marş basayım diyorum Akü 2016 da alınmış yaklaşık 6 yıllık Eski Akü yü verip inci marka 72 amper Akü aldım 450 tl verdim Redresör şarjı yapılsa belki toparlardi diyeceğim ama 5 sene olmuş zamanı gelmiş gibi. Benim de pandemi zamanı yatınca marş basmadı, bu şekilde şarj ettim, hala kullanıyorum bu kış su koyuvermezse. 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Redresör şarjı yapılsa belki toparlardi diyeceğim ama 5 sene olmuş zamanı gelmiş gibi. Benim de pandemi zamanı yatınca marş basmadı, bu şekilde şarj ettim, hala kullanıyorum bu kış su koyuvermezse. Önümüz kış olunca cesaret edemedim . Değişim zamanı gelmiş zaten .Zamansız sorun yaşamak istemedim. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Ekim 2021 Paylaş 26 Ekim 2021 Servet Aydın yazdı: Yok. Demin yazarken aklıma geldi. Video çekeceğim Abi geçen kış 500ün aküyü marş basarken bitirdim, akülü arabanın şarj cihazı ile 24 saat boyunca cam balkonda şarj etmiştim. Hatalı mıyım? Yorum bağlantısı
Emre Sutay 27 Ekim 2021 Paylaş 27 Ekim 2021 Gecen hafta yağ ve filtre, arka fren balata degisimi yapilmisti, bugun ise triger + v kayışı ve gergi rulmanlari, devirdaim, motor takozu, silecek takimi degisimi yapildi. Islemler serviste yapildi. Motor takozu oncesi aracta titresim hissediliyordu, simdi titresim kesildi, arac onemli olcude sessizlesti.Direksiyon kutusunda hafif bosluk oldugu soylendi ki daha onceden bazi durumlarda ses geliyordu. Bi ara el atilacak. 3 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 28 Ekim 2021 Paylaş 28 Ekim 2021 2011 MKI KUGA'nın powershift şanzımanını resetledim, kavrama problemi gibi vuruntu yapıyordu, inanılamz bir değişiklik oldu, vuruntu gitti, vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Yücel Metin 28 Ekim 2021 Paylaş 28 Ekim 2021 Alişan YILMAZ yazdı: 2011 MKI KUGA'nın powershift şanzımanını resetledim, kavrama problemi gibi vuruntu yapıyordu, inanılamz bir değişiklik oldu, vuruntu gitti, vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. Kavrama noktası ögretmesi Yeniden tanıtma mı yaptınız peki 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 28 Ekim 2021 Paylaş 28 Ekim 2021 Yücel Metin yazdı: Kavrama noktası ögretmesi Yeniden tanıtma mı yaptınız peki Aynen hocam Yorum bağlantısı
Barış Göktürk 29 Ekim 2021 Paylaş 29 Ekim 2021 Alternatör kayış seti (V-kayışı + alt-üst gergileri) değişti. Değişen Parça Numaraları: 6PK1020 (96723487.80) > Alternatör Kayışı 9601875280 > Gergi Makarası (Alt) 9676854880 > Gergi Makarası (Üst) Tamamı GATES marka (6PK1020EST Kayış, T39008 Üst Gergi, T39189 Alt Gergi) Ustanın anlattıklarından anladığım: e-Hdi (Start-Stoplu) olan motorlarda ikinci bir gergi(alt) oluyor. Hazır sanayiye kadar gitmişken eskiyen sustalı anahtar kabı yeni tip C4'lerinkine benzer şekilde yenilendi. 1 Yorum bağlantısı
Yücel Metin 29 Ekim 2021 Paylaş 29 Ekim 2021 (düzenlendi) İyi akşamlar, Megane 3 otomatik dizel aracımın sağ motor kulağını değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasaya baktığımda üçel, rapro, mga markalarının yayğın olduğunu görüyorum, bir kaç satıcıda ise hutchınson markasını gördüm, fiyatlar internet sitelerinde değişken olduğu için gidip parçacılara bakmayı düşünüyorum. Üçel markasının kauçuk kalitesinin iyi olduğunu okumuştum konu hakkında fikir sahibi olan abim, arkadaşım varsa yorum bekliyorum. 29 Ekim 2021 tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Ekim 2021 Paylaş 29 Ekim 2021 Geçen hafta cumartesi günü araç sola çekiyordu önce aracın travers düzeni yapıldı ardından rot balans yapıldı 400 lira ödendi. Motor yağ kapağının iç contası eskimiş yeni orjinal kapak alındı 120 lira ödendi. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 Selçuk Bakış yazdı: Abi geçen kış 500ün aküyü marş basarken bitirdim, akülü arabanın şarj cihazı ile 24 saat boyunca cam balkonda şarj etmiştim. Hatalı mıyım? Akülü arabaların adaptörleri farklı farklı. Bende bi tane Pilsan var 17 küsur volt veriyor. Bu bile fazla. Ve şarj edince akımı kesmiyor. Bu da bir sorun. Ölçmek lazım. King’e sayıları verirsen sana net bir şey söyler 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 Emre Şimşek yazdı: Akülü arabaların adaptörleri farklı farklı. Bende bi tane Pilsan var 17 küsur volt veriyor. Bu bile fazla. Ve şarj edince akımı kesmiyor. Bu da bir sorun. Ölçmek lazım. King’e sayıları verirsen sana net bir şey söyler Bende ki de Pilsan 15 küsür volt veriyordu. Üzerinde ışık var şarj ederken kırmızı şarj olunca yeşil yanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 Bir muayeneyi de kusursuz geçtik (motor no okunmuyor). 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 gizli no lu motorlarınız öldüm fiyatına aa. 1 1 Yorum bağlantısı
Barış Göktürk 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 Yücel Metin yazdı: İyi akşamlar, Megane 3 otomatik dizel aracımın sağ motor kulağını değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasaya baktığımda üçel, rapro, mga markalarının yayğın olduğunu görüyorum, bir kaç satıcıda ise hutchınson markasını gördüm, fiyatlar internet sitelerinde değişken olduğu için gidip parçacılara bakmayı düşünüyorum. Üçel markasının kauçuk kalitesinin iyi olduğunu okumuştum konu hakkında fikir sahibi olan abim, arkadaşım varsa yorum bekliyorum. Geçtiğimiz yıl benim aracın sağ ve sol salıncak arka burçlarını ÜÇEL marka yerli imalat ürünler ile değişmişti. Bu markaya oradan aşinayım. Kalitesine bir şey diyemem ama fiyat bakımında makul idi. Parça taramasını netten ben de yapmıştım öncesinde. ÜÇEL gibi başka bir kaç yerli imalat markalara daha rastlamıştım ama ustanın temin edebildiği parça ÜÇEL oldu. Bu noktada parçanın markasından önce tercihin ve de tedarik aşamasının ustaya bırakılması önemli bence. Hangi markanın ürününü istiyorsa onu taksın. Bu sayede, beklenenden daha önce bu parça ile ilgili sorun yaşanır ise durumu kotarmak da yine kendisine düşecektir. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 30 Ekim 2021 Paylaş 30 Ekim 2021 Yücel Metin yazdı: İyi akşamlar, Megane 3 otomatik dizel aracımın sağ motor kulağını değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasaya baktığımda üçel, rapro, mga markalarının yayğın olduğunu görüyorum, bir kaç satıcıda ise hutchınson markasını gördüm, fiyatlar internet sitelerinde değişken olduğu için gidip parçacılara bakmayı düşünüyorum. Üçel markasının kauçuk kalitesinin iyi olduğunu okumuştum konu hakkında fikir sahibi olan abim, arkadaşım varsa yorum bekliyorum. Hutchinson iyi bir marka bildiğim kadarıyla. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Pazar akşamı aracın harareti birden yükselmiş ve araçta su kalmamış. Babam hararet seviyesini görünce motoru durdurmuş. Radyatörün giriş tarafındaki (avuç içi kadar) plastik parçalanmış. 2014 yılında ufak bir kazada radyatörün üst tırnağı kırıldığı için BSG marka radyatör taktırmıştık. Çin malı radyatör 7 sene dayanmış. Kale marka radyatör takıldı. Radyatör, Antifriz, Çekici ve İşçilik 1050 TL ödedik. 4 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Geçmiş olsun, bsg yine iyi bile dayanmış, termostat olarak kullandım 1 sene de gitmişti. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Barış Göktürk yazdı: Geçtiğimiz yıl benim aracın sağ ve sol salıncak arka burçlarını ÜÇEL marka yerli imalat ürünler ile değişmişti. Bu markaya oradan aşinayım. Kalitesine bir şey diyemem ama fiyat bakımında makul idi. Parça taramasını netten ben de yapmıştım öncesinde. ÜÇEL gibi başka bir kaç yerli imalat markalara daha rastlamıştım ama ustanın temin edebildiği parça ÜÇEL oldu. Bu noktada parçanın markasından önce tercihin ve de tedarik aşamasının ustaya bırakılması önemli bence. Hangi markanın ürününü istiyorsa onu taksın. Bu sayede, beklenenden daha önce bu parça ile ilgili sorun yaşanır ise durumu kotarmak da yine kendisine düşecektir. Üçel marka kaucuk dayanıklıdır kalitedir bir febi swagdan aşagı kalmaz eşdegerdir ha bu kanıya nasıl vardın dersen 90 lı yıllardan beri üretim yapmakda ısuzu ya bile orjinal parça tedarikçisidir parçacılarda kaucuk la ilgili bir ürün lazım olursa ilk tercihim üçeldir Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 (düzenlendi) Yedekte duran bosh aerotwin silecekleri taktım, antifirizli cam suyu doldurdum. Kışa antrenman başladı. 2 Kasım 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts