İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Erkan Işık
Coşkun Basan yazdı:

Abi internette yapanlar var bu şekilde yapıyorlardı bende oradan bakıp yapayım dedim.
Senin yapacağın konu ve video güzel içerik olacak .

Servet abim hergün akülerle yatıp kalkıyor akücülerin bize söylemedigi püf noktaları bile bilir :)) ama gel gelelim zamanı kalmıyordur işden güçden 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Abi bu konu hakkında güzel bir konu açılsa varsada ben bilmiyorum bulamadım
Biz de şu tip bir ürün var pek çok kez oğlumun işini gördü.ded86bb59c98ca7efb6bf54192d060dd.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
Bugün aracın Akü sü marş basmadı [emoji17]
12.1 volt gösteriyor iç aydınlatma gündüz farı çalışıyor marş çok az basıp kaldı yol bilgisayarı bile sıfırlandı.
Akü yü söküp eve aldım iyice yıkadım temizledim daha sonra laptop şarjı ile 4 saat kadar şarj ettim 12.6 volt oldu akşam 10 da şarj dan aldım bakalım sabah kaç volt kalacak sabah gene şarj edeceğim öğlen takıp marş basayım diyorum Akü 2016 da alınmış yaklaşık 6 yıllık 20211025_141346.thumb.jpg.51b72713d0ed63547392dde99d5c8bda.jpg20211025_141400.thumb.jpg.262f544605e158519ade693c76b149e2.jpg20211025_134423.thumb.jpg.cc211839570591e2e01a15556bd169cd.jpg20211025_121219.thumb.jpg.538ad1502df10eb880451ee2027857af.jpg20211025_121213.thumb.jpg.f9fa9fe8a720e5501b00d825ef095dd2.jpg
Eski Akü yü verip inci marka 72 amper Akü aldım 450 tl verdim
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
Demek şarj tutmadı. Hayırlı olsun.
Evet maalesef şarj tutmadı. Teşekkür ederim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Coşkun Basan yazdı:
Coşkun Basan yazdı:
Bugün aracın Akü sü marş basmadı emoji17.png
12.1 volt gösteriyor iç aydınlatma gündüz farı çalışıyor marş çok az basıp kaldı yol bilgisayarı bile sıfırlandı.
Akü yü söküp eve aldım iyice yıkadım temizledim daha sonra laptop şarjı ile 4 saat kadar şarj ettim 12.6 volt oldu akşam 10 da şarj dan aldım bakalım sabah kaç volt kalacak sabah gene şarj edeceğim öğlen takıp marş basayım diyorum Akü 2016 da alınmış yaklaşık 6 yıllık 20211025_141346.thumb.jpg.51b72713d0ed63547392dde99d5c8bda.jpg20211025_141400.thumb.jpg.262f544605e158519ade693c76b149e2.jpg20211025_134423.thumb.jpg.cc211839570591e2e01a15556bd169cd.jpg20211025_121219.thumb.jpg.538ad1502df10eb880451ee2027857af.jpg20211025_121213.thumb.jpg.f9fa9fe8a720e5501b00d825ef095dd2.jpg

Eski Akü yü verip inci marka 72 amper Akü aldım 450 tl verdim

Redresör şarjı yapılsa belki toparlardi diyeceğim ama 5 sene olmuş zamanı gelmiş gibi.

Benim de pandemi zamanı yatınca marş basmadı, bu şekilde şarj ettim, hala kullanıyorum bu kış su koyuvermezse.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
Redresör şarjı yapılsa belki toparlardi diyeceğim ama 5 sene olmuş zamanı gelmiş gibi.
Benim de pandemi zamanı yatınca marş basmadı, bu şekilde şarj ettim, hala kullanıyorum bu kış su koyuvermezse.

Önümüz kış olunca cesaret edemedim . Değişim zamanı gelmiş zaten .
Zamansız sorun yaşamak istemedim.
Teşekkürler
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Servet Aydın yazdı:

Yok. Demin yazarken aklıma geldi. Video çekeceğim

Abi geçen kış 500ün aküyü marş basarken bitirdim, akülü arabanın şarj cihazı ile 24 saat boyunca cam balkonda şarj etmiştim. Hatalı mıyım?

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Gecen hafta yağ ve filtre, arka fren balata degisimi yapilmisti, bugun ise triger + v kayışı ve gergi rulmanlari, devirdaim, motor takozu, silecek takimi degisimi yapildi. Islemler serviste yapildi.
Motor takozu oncesi aracta titresim hissediliyordu, simdi titresim kesildi, arac onemli olcude sessizlesti.

Direksiyon kutusunda hafif bosluk oldugu soylendi ki daha onceden bazi durumlarda ses geliyordu. Bi ara el atilacak.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ

2011 MKI KUGA'nın powershift şanzımanını resetledim, kavrama problemi gibi vuruntu yapıyordu, inanılamz bir değişiklik oldu, vuruntu gitti, vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yücel Metin
Alişan YILMAZ yazdı:

2011 MKI KUGA'nın powershift şanzımanını resetledim, kavrama problemi gibi vuruntu yapıyordu, inanılamz bir değişiklik oldu, vuruntu gitti, vites geçişleri neredeyse hiç hissedilmiyor. 

Kavrama noktası ögretmesi Yeniden tanıtma mı yaptınız peki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ
Yücel Metin yazdı:

Kavrama noktası ögretmesi Yeniden tanıtma mı yaptınız peki

Aynen hocam

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Alternatör kayış seti (V-kayışı + alt-üst gergileri) değişti.

Değişen Parça Numaraları:

6PK1020 (96723487.80) > Alternatör Kayışı 

9601875280 > Gergi Makarası (Alt)

9676854880 > Gergi Makarası (Üst)

Tamamı GATES marka (6PK1020EST Kayış, T39008 Üst Gergi, T39189 Alt Gergi)

Ustanın anlattıklarından anladığım: e-Hdi (Start-Stoplu) olan motorlarda ikinci bir gergi(alt) oluyor.

Hazır sanayiye kadar gitmişken eskiyen sustalı anahtar kabı yeni tip C4'lerinkine benzer şekilde yenilendi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

İyi akşamlar, Megane 3 otomatik dizel aracımın sağ motor kulağını değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasaya baktığımda üçel, rapro, mga markalarının yayğın olduğunu görüyorum, bir kaç satıcıda ise hutchınson markasını gördüm, fiyatlar internet sitelerinde değişken olduğu için gidip parçacılara bakmayı düşünüyorum. Üçel markasının kauçuk kalitesinin iyi olduğunu okumuştum konu hakkında fikir sahibi olan abim, arkadaşım varsa yorum bekliyorum.

tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Geçen hafta cumartesi günü araç sola çekiyordu önce aracın travers düzeni yapıldı ardından rot balans yapıldı 400 lira ödendi. 

Motor yağ kapağının iç contası eskimiş yeni orjinal kapak alındı 120 lira ödendi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Selçuk Bakış yazdı:

Abi geçen kış 500ün aküyü marş basarken bitirdim, akülü arabanın şarj cihazı ile 24 saat boyunca cam balkonda şarj etmiştim. Hatalı mıyım?

Akülü arabaların adaptörleri farklı farklı. Bende bi tane Pilsan var 17 küsur volt veriyor. Bu bile fazla. Ve şarj edince akımı kesmiyor. Bu da bir sorun.

Ölçmek lazım.

King’e sayıları verirsen sana net bir şey söyler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Emre Şimşek yazdı:

Akülü arabaların adaptörleri farklı farklı. Bende bi tane Pilsan var 17 küsur volt veriyor. Bu bile fazla. Ve şarj edince akımı kesmiyor. Bu da bir sorun.

Ölçmek lazım.

King’e sayıları verirsen sana net bir şey söyler

Bende ki de Pilsan 15 küsür volt veriyordu. Üzerinde ışık var şarj ederken kırmızı şarj olunca yeşil yanıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bir muayeneyi de kusursuz geçtik (motor no okunmuyor).6a8e37f1351525c2b6be2dddead1c413.jpg8a9007089ab5d46081f48945d5b05367.jpg811859a4caa43e9948e9f6c034f94e0f.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Barış Göktürk
Yücel Metin yazdı:

İyi akşamlar, Megane 3 otomatik dizel aracımın sağ motor kulağını değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasaya baktığımda üçel, rapro, mga markalarının yayğın olduğunu görüyorum, bir kaç satıcıda ise hutchınson markasını gördüm, fiyatlar internet sitelerinde değişken olduğu için gidip parçacılara bakmayı düşünüyorum. Üçel markasının kauçuk kalitesinin iyi olduğunu okumuştum konu hakkında fikir sahibi olan abim, arkadaşım varsa yorum bekliyorum.

Geçtiğimiz yıl benim aracın sağ ve sol salıncak arka burçlarını ÜÇEL marka yerli imalat ürünler ile değişmişti. Bu markaya oradan aşinayım. Kalitesine bir şey diyemem ama fiyat bakımında makul idi. Parça taramasını netten ben de yapmıştım öncesinde. ÜÇEL gibi başka bir kaç yerli imalat markalara daha rastlamıştım ama ustanın temin edebildiği parça ÜÇEL oldu.

Bu noktada parçanın markasından önce tercihin ve de tedarik aşamasının ustaya bırakılması önemli bence. Hangi markanın ürününü istiyorsa onu taksın. Bu sayede, beklenenden daha önce bu parça ile ilgili sorun yaşanır ise durumu kotarmak da yine kendisine düşecektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Yücel Metin yazdı:

Hutchinson iyi bir marka bildiğim kadarıyla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Pazar akşamı aracın harareti birden yükselmiş ve araçta su kalmamış. Babam hararet seviyesini görünce motoru durdurmuş. Radyatörün giriş tarafındaki (avuç içi kadar) plastik parçalanmış. 2014 yılında ufak bir kazada radyatörün üst tırnağı kırıldığı için BSG marka radyatör taktırmıştık. Çin malı radyatör 7 sene dayanmış. 

Kale marka radyatör takıldı. 

Radyatör, Antifriz, Çekici ve İşçilik 1050 TL ödedik.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun, bsg yine iyi bile dayanmış, termostat olarak kullandım 1 sene de gitmişti.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Barış Göktürk yazdı:

Geçtiğimiz yıl benim aracın sağ ve sol salıncak arka burçlarını ÜÇEL marka yerli imalat ürünler ile değişmişti. Bu markaya oradan aşinayım. Kalitesine bir şey diyemem ama fiyat bakımında makul idi. Parça taramasını netten ben de yapmıştım öncesinde. ÜÇEL gibi başka bir kaç yerli imalat markalara daha rastlamıştım ama ustanın temin edebildiği parça ÜÇEL oldu.

Bu noktada parçanın markasından önce tercihin ve de tedarik aşamasının ustaya bırakılması önemli bence. Hangi markanın ürününü istiyorsa onu taksın. Bu sayede, beklenenden daha önce bu parça ile ilgili sorun yaşanır ise durumu kotarmak da yine kendisine düşecektir. 

Üçel marka kaucuk dayanıklıdır kalitedir bir febi swagdan aşagı kalmaz eşdegerdir ha bu kanıya nasıl vardın dersen 90 lı yıllardan beri üretim yapmakda ısuzu ya bile orjinal parça tedarikçisidir parçacılarda kaucuk la  ilgili bir ürün lazım olursa ilk tercihim üçeldir 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Yedekte duran bosh aerotwin silecekleri taktım, antifirizli cam suyu doldurdum. Kışa antrenman başladı.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...