H.Cenk Bayrakçı 11 Ekim 2021 Paylaş 11 Ekim 2021 Hem benim hem hanımın arabasını yıkattım. Her iki aracın da deposunu doldurdum. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 11 Ekim 2021 Paylaş 11 Ekim 2021 13 yasindaki orjinal akuyu degistirdim 170 euroacitti biraz varta 110ah 3 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Depoyu doldurdum. 65 lt mazot aldı. 500 tl tuttu. Bayadır fullemiyordum. Fulle deyince bir anda kola filan patlattılar istasyonda. [emoji4][emoji12][emoji41] 3 3 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Biraz önce Emmi aradı müsait durumda Mercedes ve Audi kart var Kasko'nu yeniledim hangisinden çekeyim dedi tabii ki Yıldızlı kart tercih ettim. 1 4 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Adnan Çakır yazdı: Biraz önce Emmi aradı müsait durumda Mercedes ve Audi kart var Kasko'nu yeniledim hangisinden çekeyim dedi tabii ki Yıldızlı kart tercih ettim. Ben de yıl başını bekliyorum abi, 3 dask 2 trafik var 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Depoyu doldurdum. 65 lt mazot aldı. 500 tl tuttu. Bayadır fullemiyordum. Fulle deyince bir anda kola filan patlattılar istasyonda. aynı saatlerde 2012 deki mazot fiyatını günümüze çekmiştim, 22 Tl olmalı idi şu anda, subvansiyon olmasa idi. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: aynı saatlerde 2012 deki mazot fiyatını günümüze çekmiştim, 22 Tl olmalı idi şu anda, subvansiyon olmasa idi. Zaten 7570 olmuş petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor devlet ne kadar dayanavacak bakalım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2021 Paylaş 12 Ekim 2021 Erkan Işık yazdı: Zaten 7570 olmuş petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor devlet ne kadar dayanavacak bakalım yakıtta dayanmak hiç adil değil, salmak lazım 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Bugün kızımı okula almaya gittim el mecbur hergün kaldırıma araba cıkarıyom inerken fıss etti topuk dibinin az üstünen 5cm yarılmıs lastik tabi çöp kriko orda çalısmayacagı ıcınde trafık yogun olan bir yer oldugundan ileriye uygun bir yere üstünde yürüyerek aracı ileri aldım, sonrasında dedim kızım öbür arabayı getir beni al eve gidip ek kriko yedek lastik jantlı şarjlı somun sökme koydum fiestaya bagaj acık kaldı , fiesta rolantide yüksek çalısıp fanı açdı bagajdan pis bir koku eksoz dumanı içeri girmeye basladı geldigim yol 3 km rampa aşagı fan açık araç vuu diyerek yaklasık 30 dk çalısdı fiesta dpf temizligi mi yapdı acaba çift cam acık zor nefes aldık :)) lastik üzmedi beni ama eksoz gazının ne pis bişey oldugunu bugun ögrendim takım olunca 5 dk işimi halletdim lastikçi nasıl bir sıkma yapdıysa 2 bijonu anca 3 kademe ayara alınca sökdü 3 kademe ayar yaklasık 650 tork güç hatta izeltaş lokmanın agnızın ucunun kenarını dahi kırdı :)) bugunde böyle bir maceramız oldu 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Erkan Işık yazdı: fiesta rolantide yüksek çalısıp fanı açdı bagajdan pis bir koku eksoz dumanı içeri girmeye basladı geldigim yol 3 km rampa aşagı fan açık araç vuu diyerek yaklasık 30 dk çalısdı fiesta dpf temizligi mi yapdı acaba çift cam acık zor nefes aldık :)) lastik üzmedi beni ama eksoz gazının ne pis bişey oldugunu bugun ögrendim aynen dpf rejenerasyon yapmış, canlı şahidi olmuşsunuz, pis pis kokar yumurta çürüğü gibi. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: aynen dpf rejenerasyon yapmış, canlı şahidi olmuşsunuz, pis pis kokar yumurta çürüğü gibi. Peki çaglar abi dpf temizlenmesimi gerekiyor yani o anlamamı geliyor bu araç 157 bınde daha hiç ışık yandıgını görmedim fiestada dpf sökmek kolaymı dpf içinde görünmeyen sensör varmı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Erkan Işık yazdı: Peki çaglar abi dpf temizlenmesimi gerekiyor yani o anlamamı geliyor bu araç 157 bınde daha hiç ışık yandıgını görmedim fiestada dpf sökmek kolaymı dpf içinde görünmeyen sensör varmı şimdiye kadar 1570 defa temizlik yapmıştır, ışık uyarı sinyal vb. yapmaz, sessiz sedasız... ne zamanki sistem arızalanır o zaman kendisini çok güzel belli eder meraklanmayın 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 19 Ekim 2021 Paylaş 19 Ekim 2021 Aracın konusuna da yazdım ama fiyat olarak buradan daha çok kişi görür ve faydalanır belki diye düşünüyorum. 72 anoer hugel marka akü taktık aracımıza. İnternette en ucuz bulduğum 580 lira idi bu akü için. 450 liraya aldım. Klas aküye 600 fiyat çekenler oldu. Ankara'da 2 yerde 450 liraya buldum. Hugel marka inci akünün yan üretimi. Birkaç arkadaşıma almıştık önceden aynı aküden. Memnunlar bir sorun yaşamadılar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 19 Ekim 2021 Paylaş 19 Ekim 2021 (düzenlendi) Dün akşam ustama bırakmıştım arabamı..Bu gün aldım..Ön takım komple elden geçti..Ön iki amortisör (maysan),Amortisör kuleleri komple , Tablalar ,z rotlar , (bi kaç bi şey daha var hatırlayamadığım) değişti.Topamda 2300 Tl ödedim..Bunun 400 ü işçilik..Bir süredir ben at arabasına biniyormuşum meğerse..Bu kadarmı değişir bir araba.. İşin garibi direksiyon kutusundan çok ses geliyordu..Direksiyoncuya götürdüğümde revizyona girecek 450 revizyon 200 sökme takma ücreti demişti..Ustam önce ön takıma bir bakalım hocam dedi..Şimdi hiç ses yok direksiyonda..O direksiyoncu ustayı da saygıyla andım bu gün.. 19 Ekim 2021 tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Uzun zamandır hiç bir şey yapmıyorum, 3 ay önce gurbet ellere göçtüm daha 7-8 ay muhtemelen aracımı göremeyeceğim. Garajda yatıyor, gider gitmez yağı - filtresi değişecek. O zamana yağın litresi 100 lira olmazsa tabi Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Bugün aracın Akü sü marş basmadı [emoji17] 12.1 volt gösteriyor iç aydınlatma gündüz farı çalışıyor marş çok az basıp kaldı yol bilgisayarı bile sıfırlandı. Akü yü söküp eve aldım iyice yıkadım temizledim daha sonra laptop şarjı ile 4 saat kadar şarj ettim 12.6 volt oldu akşam 10 da şarj dan aldım bakalım sabah kaç volt kalacak sabah gene şarj edeceğim öğlen takıp marş basayım diyorum Akü 2016 da alınmış yaklaşık 6 yıllık 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Ne yaptın sen ya.. Yanacak adaptör Araya seri lamba tak akü patlar adaptör patlar.. 12volt 55watt bağla hemen 3 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Ne yaptın sen ya.. Yanacak adaptör Araya seri lamba tak akü patlar adaptör patlar.. 12volt 55watt bağla hemen Teşekkürler abi şu an bağlı değil abi nasıl olacak anlatabilirmisin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Servet Aydın yazdı: 12volt 55watt bağla hemen TEknik olarak amaç nedir? Amperi mi sabitliyor, ne yapıyor? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Teşekkürler abi şu an bağlı değil abi nasıl olacak anlatabilirmisin. Adaptör dış ucu eksi. Aküye direk bağla. H serisi x model ampülün bir ucunu adaptör artı çıkışa diğer ucunu akü artı ucuna bağla. TEknik olarak amaç nedir? Amperi mi sabitliyor, ne yapıyor?Lamba içindeki tel ısısı arttıkça direnç değeri yükselen bir sigorta gibi görev yapar. Adaptör 19volt. Akü 12. Akü akım çeker lamba ısınır ve direnç değeri yükselir.. Böylelikle aküye direk 19volt gitmez ve lamba akımı sınırlar. Aşırı dolumu da engeller. 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Servet Aydın yazdı: Adaptör 19volt. Akü 12. Bunu atlamışım ben. Peki mesela standart bir 12v 1a adaptör de şarj eder mi araya herhangi bir ampul olmadan? Servet Aydın yazdı: Böylelikle aküye direk 19volt gitmez ve lamba akımı sınırlar Hiç ölçüm yaptın mı bu durumda? Kaç volta düşüyor biliyor muyuz? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Çekilen akım ile orantılı çöküş voltajı. Ne kadar yüksek tüketim o kadar parlak yanan ampül ve o kadar düşük voltaj çıkışı Standart 12volt adaptör akü doldurmaz ve hatta uzun süre bağlı kalırsa aküyü öldürür. Yöntem sabittir. Hücre başı 2.4volt voltaj ve akü kapasitesinin %10 ila %30u kadar şarj akımı. Hücre başı 2.4 volt sonrası ise en fazla 4 saat olmak şartıyla akü kapasitesin %10'unu aşmayan şarj akımı 6 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Çekilen akım ile orantılı çöküş voltajı. Ne kadar yüksek tüketim o kadar parlak yanan ampül ve o kadar düşük voltaj çıkışı Standart 12volt adaptör akü doldurmaz ve hatta uzun süre bağlı kalırsa aküyü öldürür. Yöntem sabittir. Hücre başı 2.4volt voltaj ve akü kapasitesinin %10 ila %30u kadar şarj akımı. Hücre başı 2.4 volt sonrası ise en fazla 4 saat olmak şartıyla akü kapasitesin %10'unu aşmayan şarj akımı Abi bu konu hakkında güzel bir konu açılsa varsada ben bilmiyorum bulamadım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Yok. Demin yazarken aklıma geldi. Video çekeceğim 2 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 25 Ekim 2021 Paylaş 25 Ekim 2021 Yok. Demin yazarken aklıma geldi. Video çekeceğim Abi internette yapanlar var bu şekilde yapıyorlardı bende oradan bakıp yapayım dedim. Senin yapacağın konu ve video güzel içerik olacak . Yorum bağlantısı
Recommended Posts