Erdoğan Temur 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: Araç LPG den benzine atıyordu ara ara bugün iki kez daha yaptı getirdim arıza kayıt sayfası kapalı dedi açtı ve ayar yaptım dedi. Tekrar yaparsa kayıttan yakalarız dedi. Filtre değişimi yapıldı. Aynı zamanda dolum ağzı kaçırıyordu değişim yapıldı. Ayar+filtre+dolum ağzı =215 TL değişim yapıldı. LPG 1.5 sene boyunca hemen hemen her seferinde Shell istasyonundan alınmıştır. O nasıl filtre öyle. 2 defa filtre değiştirmek nasip oldu. hepsi tertemiz çıkmıştı. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Ümit Türk yazdı: 4 adet 185/65/14 nexen-185-65-r14-86t-n-blue-hd-plus-oto-yaz-lastigi lastik aldım. ( eski lastikler bridgestone 2014 üretim.) 2 adet silecek. Tabi lastik değişiminde sağ arka teker 3 adet bijon yalama olduğu için kırıldı ve yenilemek zorunda kaldık. Hangi arabaya? Logan gitmedi mi? Yenisi mi geldi? Neden görmedik? Yorum bağlantısı
Coşku Mert 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 rot kollarını ve direksiyon körüklerini değiştirdim. direksiyonda varolan bi miktar boşluk gitmiş oldu. sonra da rot ayari yapıldı tabii 3 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Ben de bugün bakımını 2 bin km kadar geciktirdiğim aracımın bakımını yaptırdım. Açıkçası beni biraz üzdü. Bakımdan son üç dört gün önceden itibaren, soğuk sıcak farketmeksizin ilk çalıştırmada ya çalışmıyordu ya da çalışıp (gaza bassam dahi) yavaş yavaş stop ediyordu. Çalışmaya devam etse de gaza geçene kadar rolanti düzensizliği oluyordu. Hatta bazen normal çalışıyor, motor soğuksa vitese taktığımda stop etmeye yüz tutup tekrar gaz verip devam ediyordu. Bu problemlerin hiç biri LPG de çalışırken olmadı. Servise aracı bıraktım. Peryodik bakım yapılmasını istedim. Fren balataları 50 bin km önce değişmişti. Onları değiştirdiler. Bujiler iki bakımdır değişmemişti 4 tane buji değiştirdiler. Benzin pompası arızalanmış. Basıncı düşükmüş çok. Depo söküldü benzin pompası değişti. 750 TL + 400 TL işçilik ile giderildi. 150 TL peryodik bakım işçiliği. 4 buji takma işçiliği 100 TL, Balataları takma işçiliği de 350 TL yazdılar. Toplamda 3095 TL oldu. Biraz indirim yaptılar 2900 TL ödedim. Parça ve işçilik fiyatları acayip uçmuş. Geçen yıl yaptırdığım yağ filtre bakımına 450 TL ödemiştim. Allah yardımcımız olsun. Bakımı Bosch Nevşehir Servisinde yaptırdım. Şimdilik arabada hiç bir problem yok. Ama cüzdanımda hasar çok. 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Aslında fiyatlar yeni normal ama insanların gelirleri normal değil çok ezildi malesef. Balataların işçiliği biraz fazla geldi bana, benzin pompası ne kadar uğraştırdı bilmiyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Şöyle bir şeyler yaptım: https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/301580-oiiiiiiio/?do=findComment&comment=3673963 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Erdoğan Temur yazdı: O nasıl filtre öyle. 2 defa filtre değiştirmek nasip oldu. hepsi tertemiz çıkmıştı. Valla bende anlamadım sadece shellden aldığım halde. Tek mantıklı açıklama ihtimali dolum kapağı olmadığından her alışta oradaki pisliğin depoya gitmesi ama bu kadar olur mı bilemedim. Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Sağ arka amortisörden bir süredir tıkırtı geliyordu. Bugün söktürdüm. Burcu kırılmış. 1 yıl garantili yaptırdım. Sesi soluğu kesildi beyfendinin. Merhabalar işlemi nerede yaptırdınız ve fiyatını öğrenebilir miyim benim de on amortisör sorunlu da tamir ve sıfır arasında kaldım fiyat bilmediğim için sormak istedim teşekkürler 28 Ağustos 2021 tarihinde Ali Uymaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Gedik 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Emre Şimşek yazdı: Balataların işçiliği biraz fazla geldi bana, benzin pompası ne kadar uğraştırdı bilmiyorum.. Çok haklısınız Emre bey. Bizim kazancımız düşük o yüzden yüksek geliyor bize. Ben de balataların işçiliğini çok buldum. Benzin pompasını değiştirmek için depoyu tamamen sökmeleri gerekiyormuş. Ona da 400 TL işçilik yazdılar. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 (düzenlendi) Aynadan baktım. 29 Ağustos 2021 tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Hiç belirtisiz aküm bitti 480 lira verdim yeniledim 😄 2 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Ben de bugün bakımını 2 bin km kadar geciktirdiğim aracımın bakımını yaptırdım. Açıkçası beni biraz üzdü. Bakımdan son üç dört gün önceden itibaren, soğuk sıcak farketmeksizin ilk çalıştırmada ya çalışmıyordu ya da çalışıp (gaza bassam dahi) yavaş yavaş stop ediyordu. Çalışmaya devam etse de gaza geçene kadar rolanti düzensizliği oluyordu. Hatta bazen normal çalışıyor, motor soğuksa vitese taktığımda stop etmeye yüz tutup tekrar gaz verip devam ediyordu. Bu problemlerin hiç biri LPG de çalışırken olmadı. Servise aracı bıraktım. Peryodik bakım yapılmasını istedim. Fren balataları 50 bin km önce değişmişti. Onları değiştirdiler. Bujiler iki bakımdır değişmemişti 4 tane buji değiştirdiler. Benzin pompası arızalanmış. Basıncı düşükmüş çok. Depo söküldü benzin pompası değişti. 750 TL + 400 TL işçilik ile giderildi. 150 TL peryodik bakım işçiliği. 4 buji takma işçiliği 100 TL, Balataları takma işçiliği de 350 TL yazdılar. Toplamda 3095 TL oldu. Biraz indirim yaptılar 2900 TL ödedim. Parça ve işçilik fiyatları acayip uçmuş. Geçen yıl yaptırdığım yağ filtre bakımına 450 TL ödemiştim. Allah yardımcımız olsun. Bakımı Bosch Nevşehir Servisinde yaptırdım. Şimdilik arabada hiç bir problem yok. Ama cüzdanımda hasar çok. Periyodik bakım işçiliğine 30, buji değişim işçiliğine para ödemedim. İkisinde de parçaları dışardan aldım. Kurumsal firmayla sanayi ustalığının farkı galiba. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Ali Uymaz yazdı: Merhabalar işlemi nerede yaptırdınız ve fiyatını öğrenebilir miyim benim de on amortisör sorunlu da tamir ve sıfır arasında kaldım fiyat bilmediğim için sormak istedim teşekkürler Ankara ostim de nam amortisör var. 150 liraya yapıyorlar. Tamirli orjinal amortisör takıyorlar. 1 yıl garantisi oluyor. Babamın arabasına da ayni işlemi yaptırmıştım burada. 1 yıl dolmaya yakınken arızalandı. Ücretsiz değişim yaptırdım. Halen kullanıyoruz. Bir sorun sıkıntı yaşamadık. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Daha önce de konusu geçti de, azıcık empati yaparsak 30 liraya 50 liraya bakım yaparak dükkan dönmeyeceğini anlarız. Hakkıyla yapılan bir bakım bir ustanın en az 1 saati demek. Tabi yılların tecrübesi + 1 saat. 3 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Günümüz Türkiyesinde çok doğru yorum 1 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Ankara ostim de nam amortisör var. 150 liraya yapıyorlar. Tamirli orjinal amortisör takıyorlar. 1 yıl garantisi oluyor. Babamın arabasına da ayni işlemi yaptırmıştım burada. 1 yıl dolmaya yakınken arızalandı. Ücretsiz değişim yaptırdım. Halen kullanıyoruz. Bir sorun sıkıntı yaşamadık. Teşekkürler çok sağolun 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Ali Uymaz yazdı: Teşekkürler çok sağolun Bu arada araçtan çıkan amortisörü de alıyorlar. Belirtmeyi unutmuşum 1 Yorum bağlantısı
Semih Keskin 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Ford Fiesta 1.25 Trend X aracım için modifiyeli elm327 cihazı aldım. Araçta Bluetooth, Aux gibi özellikler olmayınca, özellik açmak için satın aldım ama tecrübem yok. Varsa bilen eden aydınlatırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Hangi arabaya? Logan gitmedi mi? Yenisi mi geldi? Neden görmedik? Logan gitti Era geldi. Sani Gerşon yazdı: Ümit bey yeni araç aldınız mı? Ben kaçırdım mı konuyu? Hayırlı olsun. Evet loganı sattım Era aldım. 3 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Bugün de kaskoyu yaptık, bir kaldı yıl sonu muayene 😕 Semih Keskin yazdı: Ford Fiesta 1.25 Trend X aracım için modifiyeli elm327 cihazı aldım. Araçta Bluetooth, Aux gibi özellikler olmayınca, özellik açmak için satın aldım ama tecrübem yok. Varsa bilen eden aydınlatırsa sevinirim. Aux için ünitede çıkış var mı ona bakmak lazım. Bazısında aux çıkışı yok, kablo kesmek vs gerekiyor. Özellik açmak için uygun zaman olursa uzaktan bağlantı ile açma konusunda yardımcı olabilirim. Forscan programını kurun, deneme lisansını alın uzaktan bağlantı ile yaparız 🙂 1 Yorum bağlantısı
Semih Keskin 31 Ağustos 2021 Paylaş 31 Ağustos 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Bugün de kaskoyu yaptık, bir kaldı yıl sonu muayene 😕 Aux için ünitede çıkış var mı ona bakmak lazım. Bazısında aux çıkışı yok, kablo kesmek vs gerekiyor. Özellik açmak için uygun zaman olursa uzaktan bağlantı ile açma konusunda yardımcı olabilirim. Forscan programını kurun, deneme lisansını alın uzaktan bağlantı ile yaparız 🙂 Teşekkür ederim yardım teklifiniz için. Bugün elm327 cihazıyla bağlanmayı başardım. Otomatik kilit kısmını başarıyla aktif ettim, denedim, olmuş. Otomatikman kilit açtığım menüden Aux aktif etmek için ilgili yere tıklayınca 4 tane seçenek çıktı. Hangisini seçmem gerektiğini bilemedim ve bu nedenle ellemedim daha fazla. Aux aktif etmek için hangi seçimi yapmalıyım? Bir de otomatik kiliti aktif ettiğim yerden mi yapılıyor bu aux işi? Teşekkür ederim cevabınız için. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Semih Keskin yazdı: Teşekkür ederim yardım teklifiniz için. Bugün elm327 cihazıyla bağlanmayı başardım. Otomatik kilit kısmını başarıyla aktif ettim, denedim, olmuş. Otomatikman kilit açtığım menüden Aux aktif etmek için ilgili yere tıklayınca 4 tane seçenek çıktı. Hangisini seçmem gerektiğini bilemedim ve bu nedenle ellemedim daha fazla. Aux aktif etmek için hangi seçimi yapmalıyım? Bir de otomatik kiliti aktif ettiğim yerden mi yapılıyor bu aux işi? Teşekkür ederim cevabınız için. Farklı modülden de olabilir, ezbere menü söyleyemem ancak aynı modülün altında olması lazım diye kalmış aklımda. Yorum bağlantısı
Semih Keskin 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Farklı modülden de olabilir, ezbere menü söyleyemem ancak aynı modülün altında olması lazım diye kalmış aklımda. Teşekkür ederim. Bugün veya yarın müsait olunca bir kez daha deneyeceğim. İşin ilginci açık olup olmadığını bilemeyeceğim Bluetooth modülü hemen takamayacağımdan. Yorum bağlantısı
Yücel Metin 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 (düzenlendi) Valeo marka dot4 fren hidroliği 1lt alarak, aracımın 10 yıldır değişmeyen fren sıvısı değişimini yaptım -İç çapı 4 mm olan akvaryum hortumu. -akvaryumlarda kullanılan tek yönlü valf - balata spreyi Sol arka tekerden başlayarak,8 defa pompa yapıp hortumun ucuna taktığım pet şişeye yeni yağ gelene kadar eksildikçe ekleyerek işlemi gerçekleştirdim. 1 Eylül 2021 tarihinde Yücel Meta tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Eylül 2021 Paylaş 2 Eylül 2021 Arif Aykın yazdı: İki gün önce bakımlar için sipariş vermiş olduğun ürünler bugün elime ulaştı ve bakımı yaptırdım. 5-30 liqui-Moly 4600 5 lt Hava filtresi filtron polen filtresi filtron yağ filtresi gm marka, ayrıca krater korumada ve motor üzerinde terleme şeklinde yağ gördüğüm için yağ sızıntı önleyici würth, arka bakayalar bittiğinden apatech marka Balata taktılar ses sorunu yaşarsan direkt gel dediler garanti verdiler. Km 80690, 300 işlik, 120 sızıntı giderici, 200 Balata ve 25 TL temizleme spreyi ücreti ödedim. 360 TL yağa ödeme yaptım hb üzerinden, 151 TL filtrelere ücret ödedim. 1150 TL bitirdik işi. Bakım öncesi arabanın motor hali Motor gövdesindeki yağlanma Komple işlem bittikten sonra würth temizleme spreyi ile heryer temizlendi birdahaki gelirse ona göre yer tespiti yapılacak. Arabanın yıllık bakımı yapıldı detaylar sayfada. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts