İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Çağrı Alaf
Sinan Akgöl yazdı:

Dıştan mı yazı içten mi? Dıştan ise harflerin yapiskani kalmış olabilir. Camdan boyayaya akmayacak sekilde pamuk yada bez uzerine aseton ile silebilirsiniz. 

1 senedir itina ile dışını çitiliyorum ama hiç solmadı bile sanırım içeriden yazdırılmış. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Çağrı Alaf yazdı:

1 senedir itina ile dışını çitiliyorum ama hiç solmadı bile sanırım içeriden yazdırılmış. 

Arka cam resistasinin ustune gelen kisim yoksa icten citilenicek demekki bir de oyle deneyebilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bugün hanımın pilotluğunda fiesta 1,25 ile aşırı dolu bagaj ve 4 kişi Düzceden Antalyaya geldik. Otoyolda 4'e düşmedi ama bilecek bozhuyuk, Kütahya Afyon arasında 4 kere 4.vitese düştü.125 km/h aşılmadı yolculuk boyunca klima 2 ve 3.kademede hep açıktı. Düzceden çıkarken 50 km ortalaması 7 lt iken yol sonunda 705 km ortalaması yol bilgisayarına göre 6,5 lt vmax benzin oldu.

Bugün hanımın pilotluğunda Antalyadan Düzceye sağ salim vardık. Farklı olarak Antalyadan Bucak Uğurlu ya kadar aracı ben kullandım. Antalyadan çıkışta ki çubuk beli rampalarında araç klima açıkken 3.vitese düştü ama 75~80 km/h altına düşmedi. Aracın devir çevirmesi çok hoşuma gitti. Yolculuk 655 km sürdü, ortalama hızı 94 km/h ortalama tüketim 6.5 lt oldu. Pompa 6.55 lt çıktı.

Bu yolculuğun bana kazandırdığı büyük rampalar (çubuk beli gibi) çok yoğun değilse fiesta 1.25 82 hp benzinli asgari düzeyde yeterli bir araçmış.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Araba P0170 ve P0301 hatası verdi. 

Kompresyon testinde 1 numara sıfır değer. Diğerleri 160 80 arasi değeri verdi.

Usta 15 - 20 bin masrafı var motor yapılacak dedi. Bayram arefesi arabayı bıraktım çıktım. 

Bana güven vermedi ama bayramdan sonra göreceğiz. Edremit te bildik usta da yok.

Buraya inşallah arabaya bugün motor yaptırdım demem. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Araba P0170 ve P0301 hatası verdi. 
Kompresyon testinde 1 numara sıfır değer. Diğerleri 160 80 arasi değeri verdi.
Usta 15 - 20 bin masrafı var motor yapılacak dedi. Bayram arefesi arabayı bıraktım çıktım. 

Bana güven vermedi ama bayramdan sonra göreceğiz. Edremit te bildik usta da yok.

Buraya inşallah arabaya bugün motor yaptırdım demem. 

Belki subap yanık ?
Neden direk motor yapıyor.
Yağlı test yaptı mı ?
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Geçenlerde insta da idi sanırım, adam arabayı silecek değişimi için bırakıyor almaya geldiğinde usta motoru indirmiş vs. Adam diyorki usta benim araba hazır mı silecek değişimi olacaktı. Usta da diyor ki silecek mi içinden tabi. Diyor hoca sen geç bir çay felan iç ben geliyorum deyip motoru topluyordu. Artık biz de sanırım Avrupa seviyesine geldik. En ufak şeyde hadi komple motor atalım. Komple şunu bunu degistirelimci olmuşuz. Hayır olsun demekten başka bir şey aklıma gelmiyor.

Umarım aracınız en kısa sürede düzelmiş olur. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Belki subap yanık ?
Neden direk motor yapıyor.
Yağlı test yaptı mı ?

Yok yapmadı. 

Subaplar  4 yıl önce çelik subaplarla değişti.

İstanbul'daki ustamla konuştum 4 tane bujiyi değiştirsin arabayı al buraya getir dedi.

Sani Gerşon yazdı:

Böyle olsaydı araç marş basmazdı. @Çağlar Bayur ?

Araba sadece tekleme yapıyor 130km hıza çok rahat çıkıyor. Bütün olay benzin deposunu fulleyince başladı. Arabada bir isteksiz hızlanmalar başladı. Gaza basıyorum gitmiyor bazende çok rahat çalışıyor. Geçen hafta ışık yakmıştı. Yakıt hava karışımını iyi değil diye.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bence MAF sensörü falan hataya düştü. İstanbul'daki ustanızı dinleyin derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdoğan Temur yazdı:

Araba sadece tekleme yapıyor 130km hıza çok rahat çıkıyor. Bütün olay benzin deposunu fulleyince başladı. Arabada bir isteksiz hızlanmalar başladı. Gaza basıyorum gitmiyor bazende çok rahat çalışıyor. Geçen hafta ışık yakmıştı. Yakıt hava karışımını iyi değil diye.

Teklesin.. motor açtırma oralarda 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Geçenlerde insta da idi sanırım, adam arabayı silecek değişimi için bırakıyor almaya geldiğinde usta motoru indirmiş vs. Adam diyorki usta benim araba hazır mı silecek değişimi olacaktı. Usta da diyor ki silecek mi içinden tabi. Diyor hoca sen geç bir çay felan iç ben geliyorum deyip motoru topluyordu. Artık biz de sanırım Avrupa seviyesine geldik. En ufak şeyde hadi komple motor atalım. Komple şunu bunu degistirelimci olmuşuz. Hayır olsun demekten başka bir şey aklıma gelmiyor.

Umarım aracınız en kısa sürede düzelmiş olur. Geçmiş olsun.

Bu olay eğer gerçekse araç sahibi bu durumu çoktan hak etmiş. Cam silecek değişimi için araç bırakılır mı hiç. Değişemiyorsan bekle değişsin al git.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Bu olay eğer gerçekse araç sahibi bu durumu çoktan hak etmiş. Cam silecek değişimi için araç bırakılır mı hiç. Değişemiyorsan bekle değişsin al git.
Şaka tabi. Bugünkü durumun bir yansıması vb. Gibi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Kaput altına varana kadar elimden geldiğince temizledim arabayı. Tatilde müstakil evde olunca kendim temizlemeyi tercih ediyorum. Bir haftadır yatıyordu araba. Soğutmalı torpidoda kutu kola kalmış ve içinde patlamış. Allah'tan minik bir delik açılmış sadece biraz akmış sadece. Belki biraz daha farketmesek daha beter olacakmış. Aklınızda olsun sıcakta arabanın içinde unutmayın. 

hpcihyb.jpg

kvwvbas.jpg

En son örtüsünü çektik üzerine. 

pxfen3z.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Biz yokken onu eve bıraktık bir haftadır gölgede yatıyor 😆 bundan güzel iyilik mi olur 

IMG-20210420-WA0011-1.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Bayram oncesi yapamadigimiz temizligi yaptik. Mukemmel yapamasak da eski haline gore idare eder [emoji2]2e97104cab1ae130dc5940fce1ea388f.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Geçen hafta memleketteydim. .Abimin arabaya pasta cila yaptık. .Tavanda hafif sararma vardı. .O da halloldu..

20210715_193147.jpg

20210715_193147h.jpg

Tabii yorulduk haliyle..

20210714_225951.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

1770 metrede hava aldı biraz.

4 ay oldu ama filtre değişimi yapsam olacak İzmir yolculuğu öncesi :)

6uocp1a.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

A 101 de satılan Michelin hızlı cilayı denedim bu gün..Sonuçtan çokta memnun kalmadım açıkçası..Gerçi fazla uğraşmadım..O nedenle olabilir..Sonra bir daha deneyecem bakalım..

IMG_20210723_185629.jpgIMG_20210723_185637.jpg

IMG_20210723_185646.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Mankal yazdı:

A 101 de satılan Michelin hızlı cilayı denedim bu gün..Sonuçtan çokta memnun kalmadım açıkçası..Gerçi fazla uğraşmadım..O nedenle olabilir..Sonra bir daha deneyecem bakalım..

IMG_20210723_185629.jpgIMG_20210723_185637.jpg

IMG_20210723_185646.jpg

diger urunlerden aldınız mı? torpido bakım icin olan vs?

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Alpay Sumer yazdı:

diger urunlerden aldınız mı? torpido bakım icin olan vs?

Girdiğim markette sadece şampuanla cila vardı.. İkisini aldım ama şampuanı henüz denemedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Biz yokken onu eve bıraktık
 IMG-20210420-WA0011-1.jpg

Biraz korkmuş hatta ağlamış galiba [emoji3064]
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Adnan Çakır yazdı:

Biraz korkmuş hatta ağlamış galiba emoji3064.png

Öbürü adana mersin sıcağında pişti bu da değer bilsin işte hep kapris hep kapris olmaz 😀 gelir gelmez bi çalıştırdım şanzıman uyarısı verdi yine en kısa sürede gidip güncellemeyi yükletmemiz lazım sinir bozucu olmaya başladı

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

gelir gelmez bi çalıştırdım şanzıman uyarısı verdi

Adnan Çakır yazdı:

Biraz korkmuş hatta ağlamış galiba emoji3064.png

Hem de küsmüş :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Depoyu fulledim, Kopan küçük sileceği değiştirdim. Parasıyla yıkattım. 2 litre cam suyu doldurdum. 

AM-JKLUZJuSJah9PxFuC_XuxO3L2oNOsaoQIeMjB

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...