İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Adnan Çakır yazdı:

Kaç metre emoji848.png bir ben bulamıyorum şu metre işi lastikten emoji2959.png

dükknda rulosu ordan kesip veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Tekrarlayan motor arıza ışığı ve yağ kaçağı olan ön amortisörle muayeneye girdik hafif kusurlu geçtik bakalım. Bu sefer o taraflarda işimiz var diye Kırıkkale-Yahşihan TUV istasyonuna gittik. Bu elemanlar her yerde aynı sanırım. Havalar bir milyon. Arabaya pati çektirmeler, bitirim bitirim konuşmalar. Memlekette inisiyatifi eline geçiren bazı tipler malesef hemen Ali Kıran Baş Kesen moduna geçiveriyor. İnna sabirin çeke çeke bir hal oldum. 

Şimdi sırada iyi bir egr-manifold temizliği ve muhtemelen bir takım amortisör değişimi var. Çalışmayan dış ısı sensörü sıcak yaz günlerinde psikolojik rahatlama sağlıyor. Dış sıcaklığı eksilerde telaffuz ediyor ve buzlanmaya karşı uyarıyor o yüzden ellemiyorum :D Bir ara bozuk olan park sensörüne de el atmam lazım. Ama her şeyden önce maddi olarak biraz kendime gelmem gerekiyor. Malum vergi ayı da geldi. Kibrit kutusundan hallice 2010 model kamyonetimize 500 küsür lira MTV ödeyeceğim :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yurdaer Elay yazdı:

Çalışmayan dış ısı sensörü sıcak yaz günlerinde psikolojik rahatlama sağlıyor. Dış sıcaklığı eksilerde telaffuz ediyor ve buzlanmaya karşı uyarıyor o yüzden ellemiyorum

Bu klima performansını bayağı düşürüyor. Bu sebeple acilen onarımı bu sıcaklar için çok iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Sani Gerşon yazdı:

Bu klima performansını bayağı düşürüyor. Bu sebeple acilen onarımı bu sıcaklar için çok iyi olacaktır.

Doğrudur lakin bizim araba henüz o kadar akıllı değil :) Manuel klima var ve soğutmasında hiçbir sıkıntı yok..

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçen su bitmişti, doldurdum ama gelmedi. 1000 km yaptım hafta sonu eksikliğini hissettim, ustama gittim karantinaya girmiş. Kendim giriştim, lastik ve davlumbaz sökmek gerektiği için yordu ama hallettim. Cekvalf den su geçmiyor, söktüm kurcaladım ama nedense salmiyordu. Yayını biraz kısalttim oldu.

Şu tanzigi artı, şoför tarafı verimsiz çalışıyordu şuan arkaya gönderiyor, onu da temizlemem gerekiyor yada yenisi alacağım yağmurlama tip ama tek noktadan yukarıya atıyor, malûm ayar da yok küfür yeriz yolda :)

ymaGI.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

225*45*17 Goodyear Vector 4 season Gen-3 lastikleri taktım. Varta agm 70 amper akü için de fiyat alarak kendimi gerdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

İstanbul-Muğla-Ordu güzergahındaki seyahatimiz sona erdi.1.6 dizel mondem 3 yetişkin,1 çocuk,full bagaj ve sürekli klima açık halde 43 kuruş ortalama ile yolu tamamladık.Yolculuk esnasında zaman zaman bastık ve uğramamız gereken yerler olduğu için sık sık otoyol dışında yollara da girdik.Ortalama tüketim biraz yüksek gibi geldi bana ama yakıta gelen zamlar ve araç ağırlığını düşününce kabul edilebilir diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Geçen su bitmişti, doldurdum ama gelmedi. 1000 km yaptım hafta sonu eksikliğini hissettim, ustama gittim karantinaya girmiş. Kendim giriştim, lastik ve davlumbaz sökmek gerektiği için yordu ama hallettim. Cekvalf den su geçmiyor, söktüm kurcaladım ama nedense salmiyordu. Yayını biraz kısalttim oldu.

Şu tanzigi artı, şoför tarafı verimsiz çalışıyordu şuan arkaya gönderiyor, onu da temizlemem gerekiyor yada yenisi alacağım yağmurlama tip ama tek noktadan yukarıya atıyor, malûm ayar da yok küfür yeriz yolda :)

ymaGI.jpg

Eline sağlık arkadan ben denk gelirsem benim ön cama da hayrına su atmış olursun. Bizimki de eski stil hiç memnun değilim. Acaba püf noktası var mı? İğne ile düzeltiyorum eh işte idare ediyor. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Yeter yazdı:

İğne ile düzeltiyorum eh işte idare ediyor

En güzeli 😁 bunlarda ayar yeri yok yeni alacağız mecburen. Temizledim ama birşey değişmedi.

Antalya'dan gelecekken arkamdaki araçların farlarindan duman attığımı gördüm. Birazda tatsız geldi çekiş, rampaya gelince bariz çekmediğini anladım. Ses de geliyordu benzinlide geçtim baktım intercoolerdan gelen sert boru yarılmış. 0 dan 1000 rakıma çıkmam gerekiyordu, dik yerlerde 3. vites 50-60 (Allah kimseyi turbosuz bırakmasın normalde 110 ile çıkarım) düzde 90-110 geldik şükür eve kadar, yolda bırakmadı.

Orjinal 350-850 arası, cey, BSG falan marka 50-150 arası fiyatlar var. Kafanda orjinal var siz ne dersiniz, muadil uzun ömürlü olmuyor sanırım.

https://www.ersford.com/focus-c-max/turbo-hortumu-1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

En güzeli 😁 bunlarda ayar yeri yok yeni alacağız mecburen. Temizledim ama birşey değişmedi.

Antalya'dan gelecekken arkamdaki araçların farlarindan duman attığımı gördüm. Birazda tatsız geldi çekiş, rampaya gelince bariz çekmediğini anladım. Ses de geliyordu benzinlide geçtim baktım intercoolerdan gelen sert boru yarılmış. 0 dan 1000 rakıma çıkmam gerekiyordu, dik yerlerde 3. vites 50-60 (Allah kimseyi turbosuz bırakmasın normalde 110 ile çıkarım) düzde 90-110 geldik şükür eve kadar, yolda bırakmadı.

Orjinal 350-850 arası, cey, BSG falan marka 50-150 arası fiyatlar var. Kafanda orjinal var siz ne dersiniz, muadil uzun ömürlü olmuyor sanırım.

https://www.ersford.com/focus-c-max/turbo-hortumu-1

Geçmiş olsun orjinal den şaşma deriö durum varsa. Benimde nefes yollarına baktırmam lazım. Enjektörlere baktırmam lazım. En azından bir kontrol lazım. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Emrah Korkmazz yazdı:

Ortalama tüketim biraz yüksek gibi geldi bana ama yakıta gelen zamlar ve araç ağırlığını düşününce kabul edilebilir diye düşünüyorum. 

Kuruş yerine litre olarak ölçerseniz zamlardan etkilenmez. :) 

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Orjinal 350-850 arası

Aynı malzeme hem 350’ye hem de 850’ye mi var? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Selim Bilgin yazdı:

Aynı malzeme hem 350’ye hem de 850’ye mi var? 

Bir yerde 320 TL (link attığım) bir yerde 850 gördüm, diğer hepsi 470-500 TL. 320 olandan şüphe ettim o yüzden 😁

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Selim Bilgin yazdı:

Kuruş yerine litre olarak ölçerseniz zamlardan etkilenmez. :) 

😃

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emrah Korkmazz yazdı:

İstanbul-Muğla-Ordu güzergahındaki seyahatimiz sona erdi.1.6 dizel mondem 3 yetişkin,1 çocuk,full bagaj ve sürekli klima açık halde 43 kuruş ortalama ile yolu tamamladık.

Mazot o gün kaç liraydı ? mazot bugün kaç lira. ?

Kuruş hesabı maalesef bu ülkede hiç bir zaman geçerli bir sonuç olmadı.. 

100 km ortalama tüketiminiz kaç litreydi Emrah bey ? :)

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Alpay Sumer yazdı:

Arac tl bilmez. lt bilir. Ki aracı da ilgilendirmez o lt ye bakar 😂🤭

bizim türkçe efsane harfleri yer değiştir her türlü anlam taşıyor. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ümit Türk yazdı:

bizim türkçe efsane harfleri yer değiştir her türlü anlam taşıyor. 

tekerleme bile yapılır 😂

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Alpay Sumer yazdı:

Arac tl bilmez. lt bilir. Ki aracı da ilgilendirmez o lt ye bakar 😂🤭

Onu da paylaşmıştım aslında daha önce.Bu sefer TL hesabı yazayım dedim.Litre hesabı 5,7 lt yaktık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mazot o gün kaç liraydı ? mazot bugün kaç lira. ?

Kuruş hesabı maalesef bu ülkede hiç bir zaman geçerli bir sonuç olmadı.. 

100 km ortalama tüketiminiz kaç litreydi Emrah bey ? :)

Aslında litre hesabını Muğla'ya varışımda yazmıştım.Bu sefer TL cinsinden yazayım dedim Mehmet abi😃 Litre cinsinden 5,7 lt yaktık abi söylediğim şartlar altında.İstanbul-Ordu güzergahında ortalamam 5 litre gösterirdi.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Fiyat güncel değilmiş... 500 üzeri fiyatı dedi ama net rakam da vermedi satıcı... Antalya'dan aldım N11 üzerinden, çek de varmış 456 TL ye geldi.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

10 tl ye yıkattım 2.5 dak da. kupkuru çıktı bezle de siliyor makina. bayıldım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Çağlar Bayur yazdı:

10 tl ye yıkattım 2.5 dak da. kupkuru çıktı bezle de siliyor makina. bayıldım

Büyük şehrin güzellikleri abi. Biz burada (şırnak) normal eski sistem fırçayla yıkayan otomatik cihazlar bile bulamıyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Yolda Rüzgarlıkların çıkardığı sesten o kadar rahatsız oldum ki cinnet getirip dörtlüyle kenarda durdum çekerek kırdım ön rüzgarlıkları. Gençleştim resmen bu kadar mı farkeder :D 

Birde arka cama eski sahipleri zamanında "Only God Can Judge Me! (Beni sadece Tanrı yargılar)" yazıp silmişler ama yazılan yerde harfler güneş vurunca belli oluyor yazıların gölgesi hala camda. Yazı cama mı geçmiş film var da onun mu üzerinde emin değilim

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Çağrı Alaf yazdı:

Birde arka cama eski sahipleri zamanında "Only God Can Judge Me! (Beni sadece Tanrı yargılar)" yazıp silmişler ama yazılan yerde harfler güneş vurunca belli oluyor yazıların gölgesi hala camda. Yazı cama mı geçmiş film var da onun mu üzerinde emin değilim

Dıştan mı yazı içten mi? Dıştan ise harflerin yapiskani kalmış olabilir. Camdan boyayaya akmayacak sekilde pamuk yada bez uzerine aseton ile silebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...