İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Alpay Sumer
Arif Aykın yazdı:

Arabayı 2 ay sonra bugün yıkattık daha nazar mı değdi ne olduysa sürttük arabayı 😔😔😔 

rnfl9qf.jpeg

3b98pfx.jpeg

fbw8g7h.jpeg

Uff uzuldum vallahi.😔

Gecmis olsun. Erken farketmissin. yoksa boydan boya giderdi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Eyüp Çetin yazdı:

Geçmiş olsun Arif. Çok sinir bozucu bir durum ama buna da şükür.

Aynen öyle çok üzüldüm ama elden ne gelir. Arkadaş yapacak kaskodan yaklaşık 800-1000 TL arası masraf çıkar dedi bakalım.

Alpay Sumer yazdı:

Uff uzuldum vallahi.😔

Gecmis olsun. Erken farketmissin. yoksa boydan boya giderdi..

Farketmemek elde değildi cayırtı koptu aslında belki bu kadar olmayabilirdi ama riske atamazdım o anda. İleri giderken sürttüm aynı şekilde geri geldim direksiyonu sola çevirip birazdaha gitsem kapıya sürtmeye devam edermiydi yoksaki daha az masraf mı oluşurdu bilmiyorum sağlık olsun artık ne yapalım hele ki dün iş yerinden bir arkadaşım kaza yaptı 4 yaşında kızı vefat etti arkadaşımı Bolu’ya sevk ettiler çocuğunun öldüğünden haberi yok bugün defin işlemi gerçekleşti😔 bu tarz olayları görünce şükür ediyoruz yine de ama üzülüyor insan.

https://www.karabuknethaber.com/m/manset/piknik-donusu-feci-kaza-kagit-gibi-parcalandi-1-olu-2-yarali-h95906.html

• Üzgün 6
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

tofaşların acilen trafikten çekilmesi lazım.hem araçların durumu hem de kullanan kitle açısından. (genelleme yapmıyorum ama ne dediğimi anladınız) çok üzücü Allah sabırlar versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)
Haluk Şentürk yazdı:

tofaşların acilen trafikten çekilmesi lazım.hem araçların durumu hem de kullanan kitle açısından.

hocam çekmeye bir başlasak ucunun dokunmadığı marka kalmaz herhalde, 1 araç+1 araç=1 araç diye dev bir sektör var bu ülkede, pres kuyrukları yıllarca bitmez.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Eski standart arabaların hepsi böyle kaportaları zayıf.Mecbur bırakanlar utansın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Umut Taşlı yazdı:

hocam çekmeye bir başlasak ucunun dokunmadığı marka kalmaz herhalde, 1 araç+1 araç=1 araç diye dev bir sektör var bu ülkede, pres kuyrukları yıllarca bitmez.

Civic+corsa+clio+fiesta+520i+320+.......diye uzar gider. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Arif Aykın yazdı:

dün iş yerinden bir arkadaşım kaza yaptı 4 yaşında kızı vefat etti arkadaşımı Bolu’ya sevk ettiler çocuğunun öldüğünden haberi yok bugün defin işlemi gerçekleşti

Allah rahmet eylesin. Gece gece kahroldum 😭 4 ve 8 yaşındaki oğlullarimi çocuk koltuğuna oturtuyorum diye takılanlar var "daha kaç yaşına kadar oturacak bunlar" diye. Şimdi bu anne baba vicdan azabı çekmeyecek mi ömür boyu... Allah kimseye yaşatmasın böyle olaylar.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Başınız sağolsun. Bu kazada kullanılan otomobilde ESP olsaydı o kaza yaşanmazdı. Tamda esp nin önlediği kazalar kapsamına giriyor. Yapılan araştırmaya göre (2017 idi galiba) Mercedesin ilk espyi hizmete sokmasından bu yana yarım milyon insanın hayatını kurtardığı belirtilmiş. 

Bosch açıklaması 

"Bosch Salı günü bir basın açıklamasında, sistemin 15.000 hayat kurtardığını ve kişisel yaralanmalara neden olabilecek yarım milyondan az kazayı önlediğini iddia etti."

https://www.motorauthority.com/news/1128228_bosch-s-electronic-stability-control-system-has-been-saving-lives-for-25-years#:~:text=The system has saved 15%2C000,counteract skidding—began in 1983.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Allah rahmet eylesin. Gece gece kahroldum 😭 4 ve 8 yaşındaki oğlullarimi çocuk koltuğuna oturtuyorum diye takılanlar var "daha kaç yaşına kadar oturacak bunlar" diye. Şimdi bu anne baba vicdan azabı çekmeyecek mi ömür boyu... Allah kimseye yaşatmasın böyle olaylar.

Kesinlikle haklısın çocuk piknikte uyuya kalmış arka koltuğa yatırmışlar, arkadaşın söylemesine göre kendilerinin emniyet kemerleri takılıymış fakat çoğu tofaşta emniyet kemeri kilidi boştatır ani kaza esnasında halatı tutmamakta. 

Aynı durum bana da geçerli 1.5 yaşındaki çocuğum doğduğu günden beri bebek koltuğunda desem yalan olmaz herhalde, oturtuyorum şu anda emniyet kemerinin tokalarını kendisi tutuyor hiç ağlamıyor çok şükür, 6 yaşındaki oğlum ise 4 yaşına kadar oto koltuğu kullandı şu an kardeşinin kullandığını şimdi ise koltuk yükseltici aldım onda oturuyor ve kemeri takmadan kapının önünden ayrılırsam arabayı hareket ettirirsem başlıyor ağlamaya zırlamaya. 

Alıştırmak ve alışmak bu hayatta çok önemli.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arif Aykın yazdı:

Aynı durum bana da geçerli 1.5 yaşındaki çocuğum doğduğu günden beri bebek koltuğunda desem yalan olmaz herhalde, oturtuyorum şu anda emniyet kemerinin tokalarını kendisi tutuyor hiç ağlamıyor çok şükür, 6 yaşındaki oğlum ise 4 yaşına kadar oto koltuğu kullandı şu an kardeşinin kullandığını şimdi ise koltuk yükseltici aldım onda oturuyor ve kemeri takmadan kapının önünden ayrılırsam arabayı hareket ettirirsem başlıyor ağlamaya zırlamaya. 

Alıştırmak ve alışmak bu hayatta çok önemli.

Haklısınız ama bizim çocuğa ne ettiysek koltuğu bir türlü sevdiremedik. 5 yaşına geldi artık kemerleri de açabiliyor. 10 saatlik yolculuğun 3 saatini koltuktan bağımsız geçiriyor. Bize sanırım yeni bir koltuk lazım..

20 kg ve üstü için güzel koltuk tavsiyesi alabilir miyim bu vesileyle?

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Haluk Şentürk yazdı:

tofaşların acilen trafikten çekilmesi lazım.hem araçların durumu hem de kullanan kitle açısından. (genelleme yapmıyorum ama ne dediğimi anladınız) çok üzücü Allah sabırlar versin. 

e0vu4qe.jpg

Daha yeni gördüm.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Emre Şimşek yazdı:

Haklısınız ama bizim çocuğa ne ettiysek koltuğu bir türlü sevdiremedik. 5 yaşına geldi artık kemerleri de açabiliyor. 10 saatlik yolculuğun 3 saatini koltuktan bağımsız geçiriyor. Bize sanırım yeni bir koltuk lazım..

Ben de 4,5 yaşındaki oğlum için Maxi Cosi Tobi 9-18 kullanıyordum. Artık küçük gelmeye başlamıştı. Bu yaz uzun yolculuk zor olacak gibiydi.

Araştırmalarım sonucunda E-Bebek' te satılan Baby Plus Düet 2in1 Isofixli Yükseltici Oto Koltuğu & Mama Sandalyesi ürününü aldım.

Bu tarz ürünler içinde en kullanışlısı. 

Şuan indirimde. 

Bana bugün teslim edildi.

https://www.e-bebek.com/baby-plus-duet-2in1-isofixli-yukseltici-oto-koltugu-mama-sandalyesi-p-byp-100002/

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Aynı sınıf koltuklara ben de bakıyorum. Yükselticiler uzun yol kullanımı için bana çok uygun gelmedi. 15-36 olanlara bakıyorum, 1. Kriter adac testi, 2. Kriter de yatış özelliği olması. Bunlar da be safe ve britax romer de var. Bunların fiyatı da yüksek, ya ikinci el az kullanılmış temiz birşey bakacağım ya da duruma göre ödenek ayırıp sıfır alacağım. 9-18 be safe kullanmıştım, çok memnundum. Başkalarının koltuk sevmeyen çocukları bile huysuzluk etmeden oturuyordu. Çocuk koltuğunda bu iki marka gerçekten çok başarılı.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Ben koltuk değilde şöyle bir ürün kullanıyorum. Çocuk uyuduğu zaman sıkıntı yaşıyor sadece kısa mesafedeyse düz durabiliyor ama kendinden geçince sağa sola devriliyor. O yüzden yanlarına yumuşak destek koyuyoruz mecbur. 

a3blaq7.JPGt.gif

Sadece süngeri az çocuk rahatsız olur diye koltuk tamiri yapan yere verdim ekstra sünger döşemesi yaptırdım altına. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Aydın Sert yazdı:

Ben de 4,5 yaşındaki oğlum için Maxi Cosi Tobi 9-18 kullanıyordum. Artık küçük gelmeye başlamıştı. Bu yaz uzun yolculuk zor olacak gibiydi.

Araştırmalarım sonucunda E-Bebek' te satılan Baby Plus Düet 2in1 Isofixli Yükseltici Oto Koltuğu & Mama Sandalyesi ürününü aldım.

Şuan indirimde. 

https://www.e-bebek.com/baby-plus-duet-2in1-isofixli-yukseltici-oto-koltugu-mama-sandalyesi-p-byp-100002/

Bende bundan değil eski aracımda isofix yoktu almamıştık bir önceki paylaşımdakini almıştım. Valla ani firen yaptığımda bile çocuk yerinden oynamıyor. Emniyet kemeri boğazına denk gelmemiş oluyor o yüzden kullanışlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Erdal Aydın yazdı:

Aynı sınıf koltuklara ben de bakıyorum. Yükselticiler uzun yol kullanımı için bana çok uygun gelmedi. 15-36 olanlara bakıyorum, 1. Kriter adac testi, 2. Kriter de yatış özelliği olması. Bunlar da be safe ve britax romer de var. Bunların fiyatı da yüksek, ya ikinci el az kullanılmış temiz birşey bakacağım ya da duruma göre ödenek ayırıp sıfır alacağım. 9-18 be safe kullanmıştım, çok memnundum. Başkalarının koltuk sevmeyen çocukları bile huysuzluk etmeden oturuyordu. Çocuk koltuğunda bu iki marka gerçekten çok başarılı.

Ben de ilk etapta 15-36 koltuk baktım fakat hem aşırı pahalı hem de fazlaca yer kaplıyor.

Önerdiğim ürünü denedik mağazada.

Oturma pozisyonu rahat. Isofix sayesinde oldukça güvenli. Benim aracın arka koltuğunun sırt kısmı yatabiliyor. Bu sebeple tam geri yatırdığımda uzun yolda uyku sorunu olmaz. Boyun için C şeklinde uyku yastığımız var. Rahat edeceğini düşünüyorum.

Arif Aykın yazdı:

Ben koltuk değilde şöyle bir ürün kullanıyorum. Çocuk uyuduğu zaman sıkıntı yaşıyor sadece kısa mesafedeyse düz durabiliyor ama kendinden geçince sağa sola devriliyor. O yüzden yanlarına yumuşak destek koyuyoruz mecbur. 

t.gif

Sadece süngeri az çocuk rahatsız olur diye koltuk tamiri yapan yere verdim ekstra sünger döşemesi yaptırdım altına. 

Linkini eklediğim ürün bu markanın masalı olanı. Diğer markalarda bu özellik yoktu.

Oturma kısmının süngeri az evet. Ben de 60 dansite süngerden 2 adet birbirine yapıştırarak kalıbını aldıktan sonra altına koydum. Oldukça konforlu oldu.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bu arada şoför ve eşinin kemeri takılıymış, Şoförün vücudunda boydan boya kemer morluk yaratmış kilolu arkadaştı, eşi ise hiçbir yerinde çizik bile yokmuş 1 saat müşaade de tutmuşlar sadece , Belkiler işte ama belki eşinin kucağında olsaydı kızımız belki hayatta olacaktı fakat -önde oturup vefat etseydi bu seferde keşke arkada otursaydı denilecekti :( Dünyada yiyeceği rızk bu kadarmış demekten başka bir şey kalmıyor geriye :( 

Evren Erakçora yazdı:

Yükseltici kullananlar memnun mu? 

Ben gayet memnunum.

Aydın Sert yazdı:

Ben de ilk etapta 15-36 koltuk baktım fakat hem aşırı pahalı hem de fazlaca yer kaplıyor.

Önerdiğim ürünü denedik mağazada.

Oturma pozisyonu rahat. Isofix sayesinde oldukça güvenli. Benim aracın arka koltuğunun sırt kısmı yatabiliyor. Bu sebeple tam geri yatırdığımda uzun yolda uyku sorunu olmaz. Boyun için C şeklinde uyku yastığımız var. Rahat edeceğini düşünüyorum.

Linkini eklediğim ürün bu markanın masalı olanı. Diğer markalarda bu özellik yoktu.

Oturma kısmının süngeri az evet. Ben de 60 dansite süngerden 2 adet birbirine yapıştırarak kalıbını aldıktan sonra altına koydum. Oldukça konforlu oldu.

Senin için C yastık iş görür koltuk yatıyorsa benimkinde C yastık kullanıyorum fakat yine de kafa yatıyor kemer arasına sıkıştırmak istemiyorum o zamanda ha kemer bağlamışsın ha bağlamamışsın hatta daha da tehlikeli duruma düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Arif Aykın yazdı:

Senin için C yastık iş görür koltuk yatıyorsa benimkinde C yastık kullanıyorum fakat yine de kafa yatıyor kemer arasına sıkıştırmak istemiyorum o zamanda ha kemer bağlamışsın ha bağlamamışsın hatta daha da tehlikeli duruma düşüyor. 

Uzun yola çıkmadan önce deneyimleyeceğim. 

Duruma göre ekstra önlemler almaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

4 ve 8 yaşındaki oğlullarimi çocuk koltuğuna oturtuyorum diye takılanlar var "daha kaç yaşına kadar oturacak bunlar" diye.

araçta arkaya  iki çocuk , öne de eşim ve ben  oturunca   geriye bir kişilik yer kalıyor.bunu başkalarına izah etmek zor oluyor. çocuklar kenara sıkışabilir ya da kucakta gidebilir diye düşünülüyor.araca almadık diye kırılanlar bile oldu.ben tutarım çocuğu diyor. ne diyeyim sonra ah vah .bir de trafikte gördüğüm sürücünün kucağındaki çocuk meselesi. daha çook ekmek yememiz lazım. Allah rahmet eylesin Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Haluk Şentürk yazdı:

araca almadık diye kırılanlar bile oldu.

İstediği kadar kırılabilirler, vicdan azabı nasıl diner böyle bir durumda bilmiyorum. Allah yardımcıları olsun.

O0hxnR.jpg

15 kg üstü için cybex solution X öneririm (sağdaki bütün olan) 500 TL ye almıştım zamanında ama şuan 3 katı gibi bir fiyatı var...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım

Geri kayıt kamerası eski arabadan söktüğümden beri yatıyordu. Bir sene sonra takmak nasip oldu.
Smarnoo T65276a4b8faf95e420db4144dc08a3652d5.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Aydın Sert yazdı:

Şuan indirimde. 

Böyle bir şey olabilir aslında. İsofixli olması güzel. Bizim arka koltukların yatabilmesi de güzel. Tek sorun yükselticinin süngerinin yeterli olup olmadığı. Yorumlardan birinde orasını eleştirmişler. Müsait zamanda oturma yerini inceler misiniz?

Erdal Aydın yazdı:
Emre Şimşek yazdı:

Britax Romer’i ikinci duyuşum. Bunlar da olabilir. Ama eğer şansım varsa yükselticiye geçip çocuk koltuğunu minimalize etmek isterim.

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

İstediği kadar kırılabilirler, vicdan azabı nasıl diner böyle bir durumda bilmiyorum. Allah yardımcıları olsun.

O0hxnR.jpg

15 kg üstü için cybex solution X öneririm (sağdaki bütün olan) 500 TL ye almıştım zamanında ama şuan 3 katı gibi bir fiyatı var...

Bunu da araştıracağım.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

O0hxnR.jpg

Bende bugün çocuklar otururken çekecektim unuttum. Arabayı sanayiye bırakacağım alacağım ikame araca geçireceğim koltukları direkt

Emre Şimşek yazdı:

Böyle bir şey olabilir aslında. İsofixli olması güzel. Bizim arka koltukların yatabilmesi de güzel. Tek sorun yükselticinin süngerinin yeterli olup olmadığı. Yorumlardan birinde orasını eleştirmişler. Müsait zamanda oturma yerini inceler misiniz?

Britax Romer’i ikinci duyuşum. Bunlar da olabilir. Ama eğer şansım varsa yükselticiye geçip çocuk koltuğunu minimalize etmek isterim.

Belli yaştan sonra çocuk koltuğuda sıkıntı yaratıyor çocukta bizler bile arabada sürekli oturunca terliyoruz onlarda o yüzden hareket etmek öne sağa sola yatmak istiyorlar. Oturma yerlerindeki sünger gerçekten çok ince ben koltuk tamircisine bıraktım kılıfı söküp içerisine sünger yerleştirdi kemer geçen yerlere dahi çok iyi oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...