İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Oğuzkan Işık
Aytac Sakal yazdı:

Bu gölgeler içte sanırım söksem elimde kalırmı acaba sonuçta 13 yıllık far.

Neodyum mıknatısla ben temizlemiştim önceki aracımın farlarının içini. 

İki parmak genişliğinde mikrofiber bezi makinede diktirdim. Çorap gibi oldu. 10 cm uzunluğunda. İçine 2 tane 1 mm kesitinde neodyum mıknatıs attım. Naylon iple ağzını bağladım. İpi uzun tuttum. Sinyal ampülünü söküp içine attım. Dışardan mıknatısla bezi hareket ettirerek temizlerim. O gölge gibi görünen yerler tozmuş meğer. 

Sinyal lambasının yansıtıcısına ip takıldı hareket ettiremedim geri çekemedim beynimden aşağı kaynar sular dökülmüştü 😅 dikkatli olarak temizlenebilir. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Oğuzkan Erışık yazdı:

Neodyum mıknatısla ben temizlemiştim önceki aracımın farlarının içini. 

İki parmak genişliğinde mikrofiber bezi makinede diktirdim. Çorap gibi oldu. 10 cm uzunluğunda. İçine 2 tane 1 mm kesitinde neodyum mıknatıs attım. Naylon iple ağzını bağladım. İpi uzun tuttum. Sinyal ampülünü söküp içine attım. Dışardan mıknatısla bezi hareket ettirerek temizlerim. O gölge gibi görünen yerler tozmuş meğer. 

Sinyal lambasının yansıtıcısına ip takıldı hareket ettiremedim geri çekemedim beynimden aşağı kaynar sular dökülmüştü 😅 dikkatli olarak temizlenebilir. 

Bu benim diğer far 2. uygulama öncesi fotoğrafta farın üstünde çok daha belli oluyor içte diye düşünmüştüm ama içte sizinde dediğiniz gibi sadece toz olur görüşü hakim yanlıs algıladım sanırım dışta olma ihtimali güçlü görünüyor  karartı biraz düzeldi biraz daha su krom zımpara ve pasta uygulasak farı mahvedermiyiz.

Çok sordum kusura bakmayın acemiyiz bu konuda 🙂

https://r.resimlink.com/gFkwPNqx.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Resim ekleme
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Asperox ve Fiber bez ile Ön Farları sildim Farların yüzüne bakılacağı kalmadı, çizik içerisinde kaldı eskisinden de kötü oldu. Birazdan farcıya gidip Zımpara ve Kloroform uygulaması yaptıracağım. Ayrıca aracımın içeride neredeyse her tarafı yumuşak plastik. Yumuşak trimlere değdiği zamanda serleşme gevreme yaptırıyor. Arabasını sevenin Jantından yukarı çıkmaması gereken bir Sıvı Sarı Mucize dedikleri zımbırtı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan
Aytac Sakal yazdı:

Bu gölgeler içte sanırım söksem elimde kalırmı acaba sonuçta 13 yıllık far.

Çok bilgim yok Aytaç Bey, sonrasında nem, buğu yapmasıda ihtimal dahilinde olabilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

araba bakım malzemesine laf eden taş olsun, marine 10/40 motor yağı 1 lt 500 tl. internette biraz ucuza bulunabiliyor. dişli yağı da 900ml 650TL. 75w/90. işçilik elden geliyor zaten çoğu denize çıkan da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Çağrı Alaf yazdı:

Asperox ve Fiber bez ile Ön Farları sildim Farların yüzüne bakılacağı kalmadı, çizik içerisinde kaldı eskisinden de kötü oldu. Birazdan farcıya gidip Zımpara ve Kloroform uygulaması yaptıracağım. Ayrıca aracımın içeride neredeyse her tarafı yumuşak plastik. Yumuşak trimlere değdiği zamanda serleşme gevreme yaptırıyor. Arabasını sevenin Jantından yukarı çıkmaması gereken bir Sıvı Sarı Mucize dedikleri zımbırtı. 

Bende aynı şoku yaşadım 🙂 zımpara sonrası çizik içindeydi pasta ile geçmeni tavsiye ederim , yaptım düzeldi.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Aytac Sakal yazdı:

Bu benim diğer far 2. uygulama öncesi fotoğrafta farın üstünde çok daha belli oluyor içte diye düşünmüştüm ama içte sizinde dediğiniz gibi sadece toz olur görüşü hakim yanlıs algıladım sanırım dışta olma ihtimali güçlü görünüyor  karartı biraz düzeldi biraz daha su krom zımpara ve pasta uygulasak farı mahvedermiyiz.

Çok sordum kusura bakmayın acemiyiz bu konuda 🙂

https://r.resimlink.com/gFkwPNqx.jpg

Krom zımpara nedir anlamadım. 

Ben sırasıyla 1000 1500 2000 2500 sulu zımpara yapıp sonrasında pasta yapıyorum. Zımpara düzgün olmazsa güzel çıkmıyor far. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Oğuzkan Erışık yazdı:

Krom zımpara nedir anlamadım. 

Ben sırasıyla 1000 1500 2000 2500 sulu zımpara yapıp sonrasında pasta yapıyorum. Zımpara düzgün olmazsa güzel çıkmıyor far. 

Krom zımpara bu yanlız '''kesinlikle tavsiye etmiyorum''' ben cesaret edip denedim çünkü farlar berbat derecede kötüydü arkadaşımın aracında fena sonuç vermeyince bende kullandım ince ince yoğun su ile kısa seans kullandım , başka aracta sıkıntı olabilir bilemem.

https://www.3m.co.uk/3M/en_GB/p/d/b40071976/

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Aytac Sakal yazdı:

Bende aynı şoku yaşadım 🙂 zımpara sonrası çizik içindeydi pasta ile geçmeni tavsiye ederim , yaptım düzeldi.

Bir daha fara sadece su dökerim. Durduk yere masraf ettik Allahtan güzel bir şeye benzedi çizikler gitti. 

360-500-800-1200-2000-2500 

o5i1gt5.jpg

fhs6qjf.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Çağrı Alaf yazdı:

Bir daha fara sadece su dökerim. Durduk yere masraf ettik Allahtan güzel bir şeye benzedi çizikler gitti. 

o5i1gt5.jpg

fhs6qjf.jpg

Güzel olmuş kazasız belasız.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Çağrı Alaf yazdı:

Farın camında cam bırakmamışsın Çağrı 😅 parmağınla bi tıklat bakalım çatlayacak mı 😅

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Oğuzkan Erışık yazdı:

Farın camında cam bırakmamışsın Çağrı 😅 parmağınla bi tıklat bakalım çatlayacak mı 😅

2 Milim kadar kırptık ne var yani öyle hemen çatlayacaksa benzini döküp yakalım :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bugün kalan gölgeler nedeni ile farı söktüm birde baktım farın toz koruyucu kauçuklarından biri kayıp gölgeler dışta değil içteymiş olay netleşti , 1.5 ve 2.5 mm flex kabloya elyaf sardım uzunları söküp gölgeleri yani tozları kabloları yatıra yatıra temizledim içime sindi.

Tozlanma nedeni...

https://www.resimyukle.org/i/KrA1J

Temizlik...

https://www.resimyukle.org/i/Kri3C

https://www.resimyukle.org/i/KrRev

Sonuç...

https://www.resimyukle.org/i/Kr4Qh

https://www.resimyukle.org/i/KrskS

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Bakıma götürdüm bu gün.. Yağ (castrol edge  5W 30),yağ filtresi ,hava ,polen ve mazot filtreleri değişti. Ön diskler tornalandı ,klima gazı yenilendi..Toplamda işçilik dahil 750 TL ödedim..500 TL  yağ ve filtreler ,250 TL de işçilik ,torna ve klima gazı için..Aslında yağ internette daha ucuz ama son zamanlarda çok fazla sahte yağ haberiyle karşılaşınca hiç riske girmek istemedim..Bu arada aracıma iki tane de müşteri çıktı..Boya takıntısı pek kalmamış heralde insanlarda..4 parça boyalı desemde kimsenin boya umrunda değil gibi..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Mankal yazdı:

Bakıma götürdüm bu gün.. Yağ (castrol edge  5W 30),yağ filtresi ,hava ,polen ve mazot filtreleri değişti. Ön diskler tornalandı ,klima gazı yenilendi..Toplamda işçilik dahil 750 TL ödedim..500 TL  yağ ve filtreler ,250 TL de işçilik ,torna ve klima gazı için..Aslında yağ internette daha ucuz ama son zamanlarda çok fazla sahte yağ haberiyle karşılaşınca hiç riske girmek istemedim..Bu arada aracıma iki tane de müşteri çıktı..Boya takıntısı pek kalmamış heralde insanlarda..4 parça boyalı desemde kimsenin boya umrunda değil gibi..

Rakamlar iyiymiş...güzel günlerde kullanın, temiz araba her zaman satılır, alacağını ayarlamadan satmak sıkıntı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Uçuşa hazır mıyız? 😅

Varan 2. Sargı yine koptu, yeniliyoruz. 

ObeGbq.jpg

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Uçuşa hazır mıyız? 😅

Varan 2. Sargı yine koptu, yeniliyoruz. 

geçmiş olsun .

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sargı yine koptu

Geçmiş olsun. Nedir bu Megane 2 direksiyon sargısı yahu, kronik sanırım epey sıkıntı yaşayan var.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Geçmiş olsun. Nedir bu Megane 2 direksiyon sargısı yahu, kronik sanırım epey sıkıntı yaşayan var.

Sağol Ahmet abi. 

Tamamen tasarım hatası. İç içe geçen dişlilerin aralarında boşluk oluyor. Orta kasnağın altına 3d yazıcı ile yapılan halka koyup boşluğu almıştık daha öncesinde. 

Bu seferde suçlu başka bir parça. 

Kablo piminin başında ucu esnek ince plastik malzeme var o kırılmış. Kablo sürtündükce zedelenmiş hep. Sargı kablosuna başka bir yol yaptık pimin önünden. Ruslar öyle yapmış. Esnek parçayı devreden çıkardık. Bakalım daha fazla mı faydası olacak bu işlemin. 

Esnek parça bu. Uzun olan kısım kırılmış. 

ObtrIA.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

2009'a kadar 96 Vectra A'mızın evi olan garajımız taşınmamız nedeni ile 12 senedir atıl haldeydi. İçerisinde çuvallar dolusu hayvan gübresi, yakılacak odun, saman, yüzlerce boş meyve kasası,antika radyo, abur cubur ambalajları, taş, mermer kırıkları, ıslanıp taşlaşmış çimento gibi 1-2 sene depo olarak kullanan bir adamın çöpleri ile doluydu ve yüzüne bakılacağı yoktu. Bir pazarı harcadım ama içeriyi tertemiz yaptım. Duvarları su ile yıkadım, fırçaladım, haftaya pazar altına Kum karıp beton tasviye yapacağım duvarları da badana veya iç cephe ile boyayacağım. Yerin altında temel hizasında olduğu için, Şu sıcak yaz günlerinde içerisi 15 dereceyi geçmiyor, kışın da sıcacık.  C kasaya bulunmaz nimet. srnqnyo.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
2009'a kadar 96 Vectra A'mızın evi olan garajımız taşınmamız nedeni ile 12 senedir atıl haldeydi. İçerisinde çuvallar dolusu hayvan gübresi, yakılacak odun, saman, yüzlerce boş meyve kasası,antika radyo, abur cubur ambalajları, taş, mermer kırıkları, ıslanıp taşlaşmış çimento gibi 1-2 sene depo olarak kullanan bir adamın çöpleri ile doluydu ve yüzüne bakılacağı yoktu. Bir pazarı harcadım ama içeriyi tertemiz yaptım. Duvarları su ile yıkadım, fırçaladım, haftaya pazar altına Kum karıp beton tasviye yapacağım duvarları da badana veya iç cephe ile boyayacağım. Yerin altında temel hizasında olduğu için, Şu sıcak yaz günlerinde içerisi 15 dereceyi geçmiyor, kışın da sıcacık.  C kasaya bulunmaz nimet. srnqnyo.jpg
Elinize sağlık, bu sıralar bende bağ evine eskiyi yıkıp 3.bağımsız yer ile uğraşıyorum, kolay gelsin. Duvarlara boya tavsiyem TAVAN BOYASI olur. fotodaki evlerin içlerinde herdaim tavan boyası ile boyatıyorum. c4ba1e515c19972effef6ad7d4ed343a.jpg63134aa7b479ae8f0c9f64077749e504.jpg
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Hayrettin Gücin yazdı:

Duvarlara boya tavsiyem TAVAN BOYASI olur.

Mutlaka göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim 

Hayrettin Gücin yazdı:

bu sıralar bende bağ evine eskiyi yıkıp 3.bağımsız yer ile uğraşıyorum,

Size de kolay gelsin sağlam bir şey olacağa benziyor, Sac Çatı mı olacak? bittiğinde fotoğraflarını bekliyorum 😊 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...