İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Haluk Şentürk yazdı:

plan değişti. pazartesi ya da salıya kaldı. yasak işi hesapta yoktu.

Geç gördüm yazdığınızı. Benim de aynen öyle oldu lastikçi cuma cumartesi açmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
Alptuğ Özcan yazdı:

Geç gördüm yazdığınızı. Benim de aynen öyle oldu lastikçi cuma cumartesi açmadı. 

Neye göre açıyorlar acaba, bugün saat 17.30 gibi işe gitmek için arabaya bindim 30m gittim arabada bir gariplik var indim baktım lastik patlamış. Değiştirdim yedek lastikle sonra yolumun üzerindeki benzinlikteki lastikçiye baktım açıktı hemen yaptırdım. Benden sonra kapatmaya hazırlandılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Onur Çelebi yazdı:

Neye göre açıyorlar acaba,

Hiç bilmiyorum ki. Kışlıklara geçerken cumartesi günü gitmiştim aynı lastikçiye açıktı. Ama bu sefer sorduğumda kapalıyız dedi. Onların da kafası karışık anlaşılan :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hem Tiguan'ın hem de Polo'nun yazlık lastiklerini taktırdık sabah. Havalar ısınınca yazlık lastiklerle gitmiyordu araçlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Havalar ısınınca yazlık lastiklerle gitmiyordu araçla

Çok çabuk erir bir de hocam iyi yapmışsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yazlıklarımızı taktırdık. Jantlı değişim 60, jantsız değişim 80. Toplamda 140 tl ödedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Dün, aldığımda da kırık olan şoför koltuğu sol alt plastiği değiştirdim. 2 vida ve sırt ayar tekerleği tutuyor.
Ön vida çok kısa bu yüzden atıyor, muhtemelen atma sonucu sarkan plastik zamanla bir şekilde kırıldı. (ileri geri harekette takılma yapıyor)
Biraz daha uzun siyah bir vida ayarlayacağım.

350 liraya alındı.
Lazım olanlar için parça kodu: AM51 R600B13 CD38C5

Ayrıca hafiften icin temizlendi3c59a254105bd8070195061e32a29cd0.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

İş çıkışı lastikcime uğradım. 

Falkenleri söktük. Çok şikayet geliyor dedi. 

Petlas starmaxx falken dunlop Çankırı fabrikasınds üretiliyor hepsinde sertleşme şikayeti alıyoruz dedi. 

Sökmüşken kaliperleri de boyadım. 

IMG_20210427_173228.md.jpg

Dayton touring 2 aldım. Param buna yetti. Gönül isterdi sınıf bir lastik alayım. Şimdilik çok çok iyi. Sert viraja girdim freni kökledim gazı kökledim beklentilerimi karşıladı. 

IMG_20210427_173719.jpg

IMG_20210427_180903.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Evren Erakçora yazdı:

Brisa ürünü , yerli. 

Bridgestone lassa bunlarda brissa ve yerli hocam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Sabah lastiği yarınca stepne yi taktım michelin energy saver hiç bi bayi de yoktu stepne aynı marka olunca onu kullandım yedeğe sıfır tigar aldım 450tl ama araç hafif sola çekiyor baktırmam gerekiyor
859c42698c76526360fdc7c4966447f4.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Memleket yolculuğu öncesinde kışlık lastikleri söküp Mondeo'ya kış öncesi aldığım 215 50 17 ebadinda sıfır yazlık Falken ze310lari taktım.Yaklasik 900km yolculukta gözlemlediğim Nokianlara göre sert hamurlu bir lastik yolu daha çok hissediyorsunuz,kuru zemin frenlemesi ve virajlar gayet stabil.İslak zemin performansını henüz test edemedim.Uzun vadede sorun yasatmazsa fiyatına göre iyi bir tercih.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Cruze motorunun sıkışık trafikte havaların ısınması ile şiştiğini farkettim. Çekiş giderek düşüyor. Rampada dur kalk trafikte tepkisi giderek yavaşlıyor.  Motor kendi harareti ile çevresindeki havayıda ısıtıp emilmesine sebep oluyor. Arama çekişi düşüyor, düz yolada gelse şişmiş motor toparlayamıyor. Gaz pedalına daha fazla basmak gerekiyor. İki akşamdır otobana çıkıp ferahlatıyorum motoru, 4 km rampayı ayak gazdan çekerek iniyorum. Hararet yeterince düşmüyor. Yağ harareti düşmesi gerekiyor . 

Yakıt tüketimine etkisi yok, daha az yaktığı ölçülebiliyor. Ama şişmesi hoşuma gitmiyor. Motor içi basıncı silindirlerin aşaği yukarı gitmesine zorluyormuş gibi hissediyorum. 

https://youtu.be/37W2USjxwYU 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Dayton touring 2 aldım. Param buna yetti. Gönül isterdi sınıf bir lastik alayım. Şimdilik çok çok iyi. Sert viraja girdim freni kökledim gazı kökledim beklentilerimi karşıladı. 

hadi hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız kullanırsın inşallah

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Çekiş giderek düşüyor. Rampada dur kalk trafikte tepkisi giderek yavaşlıyor.

blok kompresyon ölçülmeli sıcak ve soğuk , ovalleşme varsa

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

O conta buraya gelecek.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

PCV valf testi yaptım. Kitabına göre yaptım, yutube göre değil. Hiç bir sorun göstermedi. PCV valf sağlam onu biliyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Haluk Şentürk yazdı:

hadi hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız kullanırsın inşallah

Sağolun hocam. Biliyorum pek iyi bir lastik değil. Ama buna yaptığım 500 600 liralık masrafı yapmasaydım, yarın tekerlerden dolayı araba durmazsa daha fazlasına mal olacaktı. En kötü tamponu boyatmak zorunda kalsam 400 lira kafadan gidecekti. Amin cümlemize kazasız belasız sürüşler olsun inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

İş çıkışı lastikcime uğradım. 

Falkenleri söktük. Çok şikayet geliyor dedi. 

Petlas starmaxx falken dunlop Çankırı fabrikasınds üretiliyor hepsinde sertleşme şikayeti alıyoruz dedi. 

Sökmüşken kaliperleri de boyadım. 

IMG_20210427_173228.md.jpg

IMG_20210427_173719.jpg

IMG_20210427_180903.jpg

Hayırlı olsun. Sökülenler ile aradaki fark belki sadece bir kez lazım olur, ama o bir kere yaptığın yatırıma değer. 

Petlas starmaxx falken dunlop grubundan petlası biliyorum, şu an takılı, dunlop kullandım, starmaxxı da biliyorum, hepsi sertleşiyor. Bir tek falken hakkında fikrim yoktu, sayende o da oldu :) Almayacaklarım listesine ekledim :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
Hayırlı olsun. Sökülenler ile aradaki fark belki sadece bir kez lazım olur, ama o bir kere yaptığın yatırıma değer. 
Petlas starmaxx falken dunlop grubundan petlası biliyorum, şu an takılı, dunlop kullandım, starmaxxı da biliyorum, hepsi sertleşiyor. Bir tek falken hakkında fikrim yoktu, sayende o da oldu [emoji4] Almayacaklarım listesine ekledim [emoji4] 
Murat hocam bende yeni lastik aldım. Yorumları o kadar çok okudum ki en son bildiğimden şaşmıcam dedim Goodyear aldım.
Falken alacaktım Ali önermişti sertleşme sorunundan dolayı vazgeçtim.
Binlerce lira arabaya veriyoruz bin lira lastiğe vermeye eriniyoruz. Arabayı yolda tutan unsurlardan biri. Doğru seçim yapmak lazım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ercüment Yıldırım yazdı:

Murat hocam bende yeni lastik aldım. Yorumları o kadar çok okudum ki en son bildiğimden şaşmıcam dedim Goodyear aldım.
Falken alacaktım Ali önermişti sertleşme sorunundan dolayı vazgeçtim.
Binlerce lira arabaya veriyoruz bin lira lastiğe vermeye eriniyoruz. Arabayı yolda tutan unsurlardan biri. Doğru seçim yapmak lazım.

Ercüment hocam, kesinlikle katılıyorum. Astra G aracıma dunlop takmıştım. Aslında Lassa almaya gitmiştim, ikna edip dunlop taktılar. İlk yıl çok güzeldi. İkinci yıl o kadar sertleşti ki arabayı kışın sattım, üzernde kışlık lastikler takılıydı. Astrayı verince linea alma konusu kesindi, hatta aynı gün astrayı verip lineayı aldım, lastik ebatları da aynı, buna rağmen dunlopları takmaya değer bulmadığımdan arabayla beraber verdim :) 

Sanırım hem yazlık hem kışlık için nokian tercih ederim, bir ihtimal bütçe elverirse continental. Bir farın 500 lira olduğunu düşününce kalitesiz/ucuz lastik hiç karlı değil :) 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

otobana çıkıp

Otobana karşı tavır almıştın. Benmi yanlış hatırlıyorum.  Daha da otobana gelmem :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Otobana karşı tavır almıştın. Benmi yanlış hatırlıyorum.  Daha da otobana gelmem :) 

Hgs üstüme aldım . Ödemeleri kendim yapıyorum artık. 

bıhtım... 

https://youtu.be/hCoTFTjQWKE

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bu sabah bende yazlıklara(Falken Ziex Ze310 Ecorun) geçiş yaptım. Kışlık lastiklerden sonra bana da biraz sert geldi. Kışlık lastik yumuşaklığına alışmaşım.

Lastiğin 2. sezonu olacak. Fazla sıkıştırma şansım olmadı, akşam biraz zorlayacağım bakalım olumsuz bir şey gözlemleyecek miyim göreceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...