İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Oğuzkan Işık
Çağrı Alaf yazdı:

Bugün çok yoğundum sadece Yarım metre felan deneme atışı yaptım sağ ön kapıdan cızırtı geliyordu içerisinde ki döşeme fitillerinin 1'i kırık sanırım. Onun tıkırtısını kesti. Hissiyatı güzel bilinen ısı bandına kumaş katmışlar. Uygulama çok kolay. Torpido çizgisi için - Kapı Döşemeleri - Fitillerin geçtiği her yer için kullanılabilir. Puan vermek için yeterli işlemi yapmadım henüz. Yarın daha detaylı bilgi verebilirim dilerseniz.

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/arac-oto-kapi-ses-titresim-trim-engelleyici-yapiskanli-fitil-eva-3x15-10-metre_pdp_584518002

Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Oğuzkan Erışık yazdı:

Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Bugün tam anlamı ile uygulama yaptım. Yapışması ve dar yerlere sıkışması çok iyi. Yapısını çok beğendim yapıştırdığınız yerden tık ses gelmez kumaştan yumuşak pamuktan sert bir şey gayet başarılı buldum. Ses veren yerlere uygulama yaptım zorlamama rağmen sıkışıp sertleşir yapısını kaybetmedi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

8500 km olmuştu yağ değiştireli. Bu süreçte genelde çok sıkıştırdığım için yağ ve filtreleri değiştirdik. Çıkan yağ için ustam kötü değilmiş dese de aklımda kalmasın diye değiştirdiğim için boş ver dedim. Hava filtresi ziyadesi ile kirliydi. Hep asfaltta kullanmama rağmen nedense 8500 km'de aşırı kirlenmiş. Fren balataları da kontrol edildi, sonraki bakımda değiştireceğiz.

Tabi usta da değiştireceğim. Fren hidroliği ve şanzuman yağı değişmez, ömürlük onlar dedi. Onu ikna etmeye uğraşamam.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

8500 km olmuştu yağ değiştireli. Bu süreçte genelde çok sıkıştırdığım için yağ ve filtreleri değiştirdik. Çıkan yağ için ustam kötü değilmiş dese de aklımda kalmasın diye değiştirdiğim için boş ver dedim. Hava filtresi ziyadesi ile kirliydi. Hep asfaltta kullanmama rağmen nedense 8500 km'de aşırı kirlenmiş. Fren balataları da kontrol edildi, sonraki bakımda değiştireceğiz.

Tabi usta da değiştireceğim. Fren hidroliği ve şanzuman yağı değişmez, ömürlük onlar dedi. Onu ikna etmeye uğraşamam.

5 litre yağa 330 tl veren ben 9000 km de değiştirdiğimi düşünsen içime oturu :D

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

5 litre yağa 330 tl veren ben 9000 km de değiştirdiğimi düşünsen içime oturu :D

Sen hipercisin, sende yağ pek bozulmaz hocam :) Zaten genelde devirli kullanırım ama bu son 8500 km'de en az 7000 km şehir içi ve hep bol sıkıştırmalı sürüşlerden oluşuyor. Öyle olunca, değiştirmek mantıklı geldi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Sen hipercisin, sende yağ pek bozulmaz hocam :) Zaten genelde devirli kullanırım ama bu son 8500 km'de en az 7000 km şehir içi ve hep bol sıkıştırmalı sürüşlerden oluşuyor. Öyle olunca, değiştirmek mantıklı geldi. 

Ne marka yağ kullanıyorsun egeada. Pardon linea olcak

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Fren hidroliği ömürlük dedi.

Şaka yapıyorum de lütfen :D 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Ne marka yağ kullanıyorsun egeada. Pardon linea olcak

Opar kullandım bu sefer. Aslında hiç tercih etmiyorum öyle yağlar ama aklımda ağır bakım var, fırsatım olmadığı için erteliyorum hep. 2-3 bin km, 2-3 ay içinde yaptıracağım. Bu bakımda tekrar değiştireceğim muhtemelen. O yüzden opar tercih ettim. Oparı yetkili servis koyuyor normalde, opetin yağı diye biliyorum.

Neyse, kısa zaman içinde enjektörler yapılacak, aklıma yağ soğutucu takılıyor. Onu da muhtemelen değiştireceğim. Bütün sıvılar değişecek. Tabi öncesinde soğutma sistemi temizleyici katıp araç bir süre o şekilde kullanılacak, sonra genleşme tankı ya temizlenecek ya değişecek. Fren balataları değişecek. Kızdırma bujileri de değişecek. Tabi buralara kadar girmişken artık şu emme manifoldu ve egr temizliği içini de halledeceğim. Hatta engine flush kullanıp sonrasında karteri de söktürüp temizletmek gibi bir şey var aklımda. 4 bin lira civarı bütçe ayırdım, aşağı yukarı yeter muhtemelen. O arada tekrar yağ değişecek mecburen. O aşamada muhtemelen ya motul ya liqumoly tercih edeceğim. Aracın mazisini az çok (önceki sahibini tanırım) bilsem de aklıma takılıyor bazı şeylerin nasıl yapıldığı. Söz gelimi triger değişti, onu biliyorum, ama işte o esnada yağ soğutucu değişti mi devirdaim değişti mi bilemiyorum. Mesela devirdaim orjinali 250 lira civarı bir şey. Kafamı yoruyor. En güzeli bu işlemleri yaptırırken değiştirip kafayı rahatlatmak. Hatta bütçeyi 5 bin liraya çıkartıp yağ pompasını bile değiştirebirim. Yani bütün bunları yaptırdığımda kafam rahat istediğim gibi binebilirim. Acaba diyeceğim bir şey kalmaz aklımda. 

Çağrı Alaf yazdı:

Şaka yapıyorum de lütfen :D 

Sen hiç sanayiye gitmedin ellam :D 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

@Murat Sahin Sen çok fazla para harcamak için bütçeyi yaratmışsın. Demekki arabayı satmaya pek gönlün yok. Daha uzun yıllar binmeye talipsin. Ben seni yakın zamanda 1,6 terfi eder bekliyordum. Eski bir linea kullanıcısı olarak özelikle 5 nci vitesi hiç sevmiyorum. Bu arabaya 6 ncı vites lazımmış, fiyat düşmek için kısmışlar gibi olmuş.  Vites oranlarıda ekisk gibi. Hadi Cruze da 6 vites yok ama çok büyük oranlı 5 nci vites var.  6 yı aratmıyor.  Ama linea 1,3 ve egea 1,3 nasıl desem 5 nci vitesi çok yakın. otoban hızlarında bağırıyor araba. 6 ileri olsa tadından yenmezdi. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

ellam

Toprak kokusunda boğdun beni abi :D 

Murat Sahın yazdı:

Sen hiç sanayiye gitmedin ellam :D 

Yok gittim de Bana sadece  şanzıman ömürlük diyollar Fren Hirdoliğini değiştirttiriyollar :D Gerçi Şanzıman Karteli çok pis olmasına rağmen yağı cidden temizdi. Tüm Pislik Tapada ki Mıknatısın etrafında toplamış Yağ Açık kırmızı seçiliyordu Organik Anti-Freeze gibi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

@Murat Sahin Sen çok fazla para harcamak için bütçeyi yaratmışsın. Demekki arabayı satmaya pek gönlün yok. Daha uzun yıllar binmeye talipsin. Ben seni yakın zamanda 1,6 terfi eder bekliyordum. Eski bir linea kullanıcısı olarak özelikle 5 nci vitesi hiç sevmiyorum. Bu arabaya 6 ncı vites lazımmış, fiyat düşmek için kısmışlar gibi olmuş.  Vites oranlarıda ekisk gibi. Hadi Cruze da 6 vites yok ama çok büyük oranlı 5 nci vites var.  6 yı aratmıyor.  Ama linea 1,3 ve egea 1,3 nasıl desem 5 nci vitesi çok yakın. otoban hızlarında bağırıyor araba. 6 ileri olsa tadından yenmezdi. 

Aklımda değiştirmek var aslında, ama şöyle söyleyim, elimde lineayı satınca üzerine ekleyebileceğim para yok sayılır. Yani para var da yatırımı arabaya toplamak istemiyorum, başka planlarım var. Ben lineayı satıp söz gelimi üzerine de 10-15 bin lira ekleyip araç değiştirmeyi düşünüyordum. Baya da baktım ancak anladım ki aldığım araç ya lineanın üzerine katmayacak (söz gelimi 1.5 dci symbol) ya da sanayiden çıkmayacak. Bagaja olan ihtiyacım sebebiyle seçeneğimde kısıtlı. Öyle olunca 3-4 yıl daha ertelenecek araç değiştirme işi. Bu süreçte aklımı kurcalayacağına yaptırayım diyorum. Hepsinin makul gerekçeleri var aslında.

Mesela yağ soğutucu. Patlarsa yağı suya ya da suyu yağa karıştırıyor. Suyu yağa katarsa gidip motor yaptırıyorsun tesadüfen ilk aşamada fark edemezsen. Yok yağı suya katarsa bu sefer bir sürü uğraşıyorlar soğutma sisteminden yağ kalıntısını temizlemek için, dünyanın işçiliğini istiyorlar. Yine geç fark edersen motor yaptırmak durumunda kalabiliyorsun :) 

Enjektörler kesin değil ama araçta yükte duman atma var fakat bütün ustaların hemfikir olduğu, buna ya enjektörün ya egr'nin sebep olduğu. İkisini de aradan çıkartmak aklımda kalmasından iyidir. Enjektör işeme yaparsa sonuç yine motor yaptırmak olabiliyor fark edilmezse. 

Yap pompası, kışın bir kez 10 günlük parktan sonra araç komple buz içindeyken ilk çalıştırmada uyarı verdi yağ basıncı düşük diye. Motoru durdurun dedi. Stop ettim hemen. Tekrar marşladım, arızayı vermedi. Bir daha da o arızayı görmedim. Bütün ustalar çok soğuktan dolayı yoğunlaşan yağın yağ basıncını okuyan sensöre geç gitmesi sebebiyle o arızayı gördüğümü söylüyor. Ama işte kurt düştü içime :) 

Özetle madem 4 yıl daha bineceğim, arızalanacak, yolda kalacak büyük masraf açacak bir şey kalmasın, rahat rahat bineyim

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ayna altına kartal gözü yerine daha düzgün birey olsun dedim, elden alacak yer bulamayınca da internetten aldım, almışken de biraz fazlaca aldım sanırım :)

10 dakika çalıştırdim, ısınıyor biraz ama ayna altı o kadar uzun yanmıyor zaten.

1 W mi 3 W mi kullanayım karar veremedim, akşam bir deneyeyim. 5-10-20-30-45-60 ve 90 derece lens aldım, muhtemelen 90 kullanırım. Sürücü 6-15 volt arası çalışıyor sağlıklı olarak.

NjvqDY.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

1 W mi 3 W mi kullanayım karar veremedim, akşam bir deneyeyim

3 W kullanmaya karar verdim ama ısınıyor meret, nasıl yaparım bilemedim, ayna içi dar gelir arkasına soğutucu taksam. Sadece star PCB dedikleri soğutucu ile çalışsa sıkıntı olur mu ki, sürekli yanmayacak ama emin olamadım.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Ali Darbaz yazdı:

60 Ah İnci akü taktım. 330 tl

giphy.gif

Güle güle kullan abi. Bedavadan biraz pahalı. Çok iyi almışsın

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mert Yeldan yazdı:

Plakayı bastırdım

a82174d1de6f0c46a701acd5646d53d5.jpg

Hayırlı olsun plakaları nerede kaça yaptırdınız? 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Hayırlı olsun plakaları nerede kaça yaptırdınız? 

Arabanın konusunda linkini koydum hocam.
fotolar yok

Akü yok?
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

3 hafta önce sunroof tahliye hortumunun alt kısımdan suyu dışarı akıtan ağzı için terazi hortumunu ile ek yaparak sorunu çözdük. Bütün kapı Fitillerinin içine terazi hortumu yerleştirdik. Ses denemesi yapma fırsatım olmadı ama muhtemelen iyi olmuştur. Kapıların kapanış sesi daha tok oldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
3 W kullanmaya karar verdim ama ısınıyor meret, nasıl yaparım bilemedim, ayna içi dar gelir arkasına soğutucu taksam. Sadece star PCB dedikleri soğutucu ile çalışsa sıkıntı olur mu ki, sürekli yanmayacak ama emin olamadım.
http://www.uygunmarket.com/gomme-mercekli-power-led-beyaz-1-adet

Linki bir inceleseniz link de vidyoda var tavsiye ederim.
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Hayrettin Gücin yazdı:

http://www.uygunmarket.com/gomme-mercekli-power-led-beyaz-1-adet

Linki bir inceleseniz link de vidyoda var tavsiye ederim.

Görmüştüm onu, 8 derece aydınlatma için yetersiz bence, ,daha çok gündüz farı gibi kullanmak için tasarlanmış. 1 W olduğu için sıkıntı yoktur muhtemelen ama ben 3 W olanı kullanmak istiyorum, doğal olarak daha çok ısınıyor.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Görmüştüm onu, 8 derece aydınlatma için yetersiz bence, ,daha çok gündüz farı gibi kullanmak için tasarlanmış. 1 W olduğu için sıkıntı yoktur muhtemelen ama ben 3 W olanı kullanmak istiyorum, doğal olarak daha çok ısınıyor.

Hocam Elektriği Göğüs Lambasından alırsan en fazla 1 dk görev yapar o süre zarfında kendine veya ayna içi tertibata zarar verecek kadar ısınamaz zaten. Ben içini açtım devreleri kontrol ettim İçerisinde ısınmadan kaynaklanacak hiç bir sıkıntı yok. Hatta bazı yerleri o kadar ucuz yapılmış ki en fazla kendini yakar devreyi keser. Bu yüzden içerisine Yanmaz Plastik lehim koruması yapmak zorunda kaldım. Bence 3.5W'lık Led'i kullanabilirsiniz. Özellikle karanlık yerlerde çok işime yarıyor 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Servise bırakmak zorunda kaldım. 3 te kapanıyormuş git gel yapmayalım dedik. Kapsamlı bi bakım var, konusunu açarım pazartesi akşamı7b29184f2f4d393ddb516f7aff7601f9.jpg

Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa

Marş esnasında 9.6 volta kadar düşen aküyü değiştirdim. Çıkan 82 amper İnci akü idi, yenisi 80 amper Mutlu akü. Karta 4 taksit 575 TL. ye alındı.b9a3eab517b57ef97b2b1bd12b5844dd.jpg627621c8be9b011c1c7a31eaa078b5a7.jpg241d32dbaf8115dfa3eebb7c29e544b1.jpgd372d663763b7d743597b0ca120fc035.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...