İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Haluk Şentürk

Arka orjinal hoparlörlerden biri cızırdıyordu,patlamış, ikisini de değiştik.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Bir süredir kaskoda bulunan 250bin limiti olan ihtiyari mali mesuliyet limitimin artik yetersiz olduğunu düşünüyordum çünkü  Istanbul trafiginde cok lüks araclarla karsilasmaniz mümkün.Forumda @Mehmet Ozyurek abimin de konuyla ilgili yazdıklarını okuyunca bu limiti yükseltmeye karar verdim.Yükseltmisken limitsiz olsun madem dedim ama sigortacım kasko yaptırdığım somponun sınırsız seçeneği olmadığını ama ak sigortada sırf imm için sınırsız bir poliçe olduğunu söyledi. Ben de o poliçeyi yaptırdım kaskoya ek olarak 283tl karşılığında.Bu arada kaskosu olmayanlar da bu poliçeden faydalanabiliyormus.Bilginize.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Beyler, 

Kafamda değişmesi gereken bir ton parça listesi yarattım. Bu parçalar her ay azar azar alsam , montaj zamanına kadar biriktirsem mantıklı bir hareketmi olur sizce. meblağ 6000- 7000 tl geçiyor. Bazıları gerekli bazıları ise güven amaçlı değiştireceğim parçalar.  Alıp arabanın bagajında saklamak istiyorum.  olurda araba yolda kalırsa o parçaları kullarak sıkıntıyı çözmek, eski parçalarıda dibine kadar kullanmak istiyorum. 

Varyatör 

Triger

su pompası 

motor yağı 

filtreler

amorsitör takozları 

kayışlar

v gergi kolu 

debriyaj

debriyaj merkezi. 

Conta takımı. 

Düşünceniz nerdir.  

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Almaya başla parça fiyatları ne olue belirsiz
En acili neyse sıraya koy
Ben olsam trigerden başlarım
Şu an baskı balata elzem değil
Yolda kalana kadar devam

Triger daha yeni,  5 sene olmadı. Onu en son almayı düşünüyorum. 140 bin kmde yani 15000 km sonraya takılacak.  

İlk alacağım paça :https://www.hepsiburada.com/delphi-chevrolet-cruze-rot-basi-p-HBV00000H9YUU

İkinci alıacanak : https://www.hepparca.com/urun/chevrolet-cruze-on-amortisor-takozu-bilyali/

Üçüncü sıraya bunu koydum : https://www.hepparca.com/urun/chevrolet-cruze-1-6-debriyaj-seti-valeo-bilyali/

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Kendi aracıma değil kayınbirader in ASM Fiestasına birşeyler yaptım.

1. Sol kısa yanmıyor diyordu, iki tane narva ile çift değiştirdim.

2. Baktım arka sinyaller Beyaz yanıyor, soyulmuş boyası (muayenede sıkıntı sanırım) değiştirdim. Allah'tan parçasının orada söktüm şaşı tırnakmiş.

3. Yağmur kaydırıcı vardı elimde, uyguladım. İki camda önceki sahibinin söktürdügü cam filminin kalıntıları vardı, IPA ile sildim temizledim.

4. Yağına suyuna baktım, yağ çubuğun ucundaki kısımda yağ, bitmiş yani, en yakın zamanda bakım yapılacak.

YoM5vA.jpg

Bir el atın da şu ekrandan bulalım. Nedense bulamadım internete.

YoMJFn.jpg

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bir el atın da şu ekrandan bulalım. Nedense bulamadım internete.

YoMJFn.jpg

Kadran tamiri yapılan yere bakılması lazım. Kesin vardır ellerinde ekran.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Kod falan bulsam ben değiştiririm de buladim bir bilgi yada böyle bir değişim yapan. Kronik birşey değil sanırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun

YEVjYR.jpg

Focus C-Max Hız Sabitleme Aydınlatması,Şerit led ile yaptım. Şu konudan faydalandım. Hava yastığı sökümü ve 12v alınan yer farklı(dimmer),ayrıca soketlere girmesi için şu şekilde pin kullandım. Özel pensesi ile sıktım, sokete tam oturdu.

YEVZz1.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Kisliklara gececelim dedik bijonlarin kapaklar su koyduverdi, yeniledik.. Gecen sene 60 verdigim degisim yaz basi 80 idi, simdi 100 olmuş. Biz ayni ucrete calismaya devam. [emoji19]
150de bijonlar tuttu. Internette takim 130 civari. c466b895cdc7b27c8ab181ba0d6bbeec.jpgaa96d789575d56e238cc9913f4acf588.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2 saatte yeni DRL+sis lerin montajını yaptım. Ayarı aşağıda kalmiş ama yinede DRL ve viraj aydınlatma fonksiyonu dışında aydınlatma da arttı 👍

YE455U.jpg

Ayrıntı ve video konusunda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Usta

Çinden gelen anahtar kabini degistirdim.Anahtar ucunu acmaya 30 Lira verdim.anahtar gumruk vergisi dahil 60 liraya geldi724467c089b5d46fa156a6dc1df5ad8c.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Usta

Otom marka araca özel koltuk kumasini kendim kumasini tasarlayip sectim. Istenilen renk yapilabiliyor deri suet jakarli kumas renk secimi size kalmis.korona nedeniyle 1.5 aydir bekliyordum geldi sonunda taktirdim.8d55fd3c5e24c673fdf7992960399037.jpgf6c45c3bcd5278f109738fa40b9ae5f7.jpgcb11871c12be69ca3f5c33bf987f96b7.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Emre Usta yazdı:

Otom marka araca özel koltuk kumasini kendim kumasini tasarlayip sectim. Istenilen renk yapilabiliyor deri suet jakarli kumas renk secimi size kalmis.korona nedeniyle 1.5 aydir bekliyordum geldi sonunda taktirdim.

Nerede yaptırdınız kılıfı. Site,iletişim no vs var mı?

Yorum bağlantısı
Emre Usta
Koltuk kiliflari otom marka otomstore sitesinden hazir kaliplar var ayni firmanin otomid sitesinde kumas tasarlayabiliyosunuz
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Emre Usta yazdı:
Alptuğ Özcan yazdı:

Koltuk kiliflari otom marka otomstore sitesinden hazir kaliplar var ayni firmanin otomid sitesinde kumas tasarlayabiliyosunuz

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Gozlerim yaşardı amcamın aracı muayeneye getirdim kusursuz geçti 4e831029c14e99ddbfaeea14844be2d8.jpg

• Beğen 2
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
İlk defa kusursuz geçen bir araç görüyorum [emoji846]
Yakın zamanda cam filmlerine rağmen benim araç da kusursuz geçti. Benim için de bir ilk oldu [emoji51]
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Son dönem yanmayan şöför iç kapi kolu aydinlatmaya el attim, komple pandizotu sökmek durumumda kaldim.
Bir sey yapmadim, bir kac kez fişi söküp takinca calisti. [emoji56]
Bir de uzun zamandir sol arka kapi acik uyarisi veriyordu. Onun icin de pandizotu söktüm ama kilit mekanizmayi sökemedim, lanet vidalar nasil sıkıysa tornavida(6li yildiz yoktu tam oturan duz ile denedim) esnedi vidalar çıkmadı
Kurcalarken, kapi acikken manuel tornavida ile dili kapittim duzeldi. "Sanirim zamanla plastikte asinma oldu swiche tam bastirmiyor" diye dusundum. Mekanizmayida gevsetemedigime gore, kilit karsiligina denemek icin bant sardim. Otoparkta denemelerimde uyari gelmedi.
Simdilik sorun cozuldu gibi ama vidalardan biri gitti. [emoji19]9f5b61ce04856dc2f51ef686589a0565.jpg493e7f50a755cc65858c08204cc54e1b.jpg4bc80cd174d8365e43f56eccc63f7d6a.jpga145c0015ee5ad7716c5faf3060d6d40.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Gedik yazdı:

İlk defa kusursuz geçen bir araç görüyorum 🙂

Benim qashqai de cam filmine rağmen kusursuz geçmişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...