İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Serhan Kaya

Aracıma kil uygulaması yaptım ve sonrasında sonax hızlı cila uyguladım. Arkadaşlara tavsiyem yılda en az 1 kez kaliteli kil ile aracınızı temizlemeniz. Aracınızın kaportası evrim geçiriyor resmen.

fbfeb4ae0a1e533bdfbd399e5864b0cf.jpga3b99bb88db0b6b8da85f443b0e03d13.jpgd6e59e80bae372d9185c107398447ea3.jpge2f29500911c321c0ff96082e03e2249.jpg65baf5173d722602e628102be5865f3a.jpg7e16ad85a33e70532314656b5c9a22ed.jpg

• Beğen 8
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Mondeomun ön balataları değişirken diskleri tornalatmıştım ama bir süre sonra frene basınca titremeye başladı. Memlekette meşhur bir rot balansçı vardı sürekli duyduğum.Diskleri araç üzerinde torna yapan makinası varmış çok övdüler gittik diskleri üzerinde torna yaptırdık. Biraz alışsın balatalar sonucu yazıcam. Gitmişken rot balans ayarımızı da yaptırdık. Özellikle mondeonun arka ayarı bayağı bozukmuş hatta hafif yemeye başlamış dedi usta lastikleri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Berke

Fusion'u kapalı garaja bıraktım, 20 gün kadar kalacak. Caravelle'e malzemeleri doldurdum, yakıt aldım, kısmetse 2 saate yola çıkacağım. Kazasız belasız inşallah.

1 yıl geçmesi sebebiyle Caravelle'in bakımını yaptım. Sorun çıkarmaz bu zalım umarım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Kaş yaparken göz çıkarmaya devam :)
014c0c51b4bdefaf322941b304e51d4e.jpg

Fışkiyeyi kim kırdı? 😅

• Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Fıskiyenin altında kalan bağlantı dirsek ve T si. Boyayı bozduk ama silecek işini de yapamamişiz. Fıskiyenin biri Orjinal biri yeni tipti, şimdi ikisinde kırıldı, bağlantı yerleride dağıldı, sanırım porçöz bunlara da iyi gelmedi.

Burada bulamadim, bayram dönüşü internetten alıp halledeceğim artık, gerçi tanzik hala yok, deloyu ve motoru kontrol edeceğim birde.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bkr6e-11 soğuk nikel buji aldım. Bayrampaşa ilsem oto. Çok Büyük ve uygun fiyatlı bir yer. Güvenilir. 

Yola çıkmadan yağ ve filtre değişimi yaptım. 

Yağı fazla aldım. Önce 3 lt koyup eski yağla 10dk çalkaladım. Sonra yağ filtre değişimi yaptım. Karter tapası ve kapak oringi yeniledim. Hava filtresini değiştirdim. Tüm ürünleri servisten orijinal aldım. Hava ve yağ filtrelerinin orijinal olması bence bakımdaki en önemli şeylerden biri. Çooook araştırıp aynı geçirgenliğe ve süzme yeteneğine sahip filtre bulmak yerine kafam rahat etsin. 

Yağ total quartz 9000 nfc 5w30 

acea a5

api sl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fıskiyenin altında kalan bağlantı dirsek ve T si. Boyayı bozduk ama silecek işini de yapamamişiz. Fıskiyenin biri Orjinal biri yeni tipti, şimdi ikisinde kırıldı, bağlantı yerleride dağıldı, sanırım porçöz bunlara da iyi gelmedi.
Burada bulamadim, bayram dönüşü internetten alıp halledeceğim artık, gerçi tanzik hala yok, deloyu ve motoru kontrol edeceğim birde.

Motordur o.
Bkr6e-11 soğuk nikel buji aldım. Bayrampaşa ilsem oto. Çok Büyük ve uygun fiyatlı bir yer. Güvenilir. 

Yola çıkmadan yağ ve filtre değişimi yaptım. 

Yağı fazla aldım. Önce 3 lt koyup eski yağla 10dk çalkaladım. Sonra yağ filtre değişimi yaptım. Karter tapası ve kapak oringi yeniledim. Hava filtresini değiştirdim. Tüm ürünleri servisten orijinal aldım. Hava ve yağ filtrelerinin orijinal olması bence bakımdaki en önemli şeylerden biri. Çooook araştırıp aynı geçirgenliğe ve süzme yeteneğine sahip filtre bulmak yerine kafam rahat etsin. 

Yağ total quartz 9000 nfc 5w30 
acea a5
api sl

Değişimden önce katılan temizlik ürünleri hakkında ne düşünüyorsun ?
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bu T boruları en azından yenisi gelene kadar sun fix ile yapıştırabilirsiniz. Tipi bozuk olur ama sızdırmaz.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Motordur o

Aparatlar kırılınca orjinal fıskiyeyi direk taktım, tek olunca gayet güzel fışkıriyor. Yarı performans var yani resmen. Motora bakmak için lastiği sokemedim, bunlar da dağılınca bıraktım, bayram sonrası artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Dün servise uğradım mondeonun polen filtresi değişmemiş görünüyordu onu değiştirdim. Torpido gözü yerinden çıkarılarak değişti 260 tl tuttu. Kapıların menteşeleri ve kilitleri sıvı gres ile yaşlandı. Gitmişken fiestanın sigortaları yenilendi 1793 tl tuttu. Dönüşte opetten depoyu doldurdum 275 tl tuttu artık bayram sonrası yolculuğa hazır.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Uzunoğlu yazdı:

Dün servise uğradım mondeonun polen filtresi değişmemiş görünüyordu onu değiştirdim. Torpido gözü yerinden çıkarılarak değişti 260 tl tuttu.

Aslanin helal hosu olsun😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sökmüşken temizledim, motora dalacagim şimdi, 5 sene önce alıp 1 kere kullandığım sonax motor temizleme şeyi bozulmadıysa :)
34a8aeb943a36397f81d6ae57f28ba99.jpg3a12f74bc523955a8c960aae724f8315.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Yıllardan sanırım 1989 1990 yılları skoda sanzıman dagıtmış toplatmış ertesi gün yıne kırmısdı kırılan dişli sanırım grup 2 vites dişlisiae4243476586756bb2bab90deb1f6189.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Değişimden önce katılan temizlik ürünleri hakkında ne düşünüyorsun ?

Yüksek km’li motorlarda aşınmalar illa ki vardır. Aşınmış yerlerin ekstra bir temizleyiciyle temizlenmesi taraftarı değilim abi. Motor parçaları kendi uyumunu zamanla yakalıyor. Özel bi temizlik bir ihtimal istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Doğurduğu da olmuş. İstoç otocenter’ın yanında oturuyorum. Ne numaralar dönüyor bu katkılar sayesinde bir bilseniz. Anlık, ekspertiz sırasında yağ kaçaklarını bile kesiyor. Manifold, motor Çatlak varsa onu bile kesenler var. Soğutma suyuna bi poşet atıp test ediyorlar ya, onun bile çözümünü bulmuşlar. Ama aracı aldıktan 3 gün sonra boom :) işini bilen yasalara göre iş yapıp geri veriyor aracı. Eskiden daha çok oluyordu. Yasalar ciddi ciddi bu işleri bir nebze kesti. 

Şirket araçlarımız 10 binde sadece yağ filtre değişimi ile 300-400 bin km’leri görüyor. Gayet iyi yeterli değerler. Katkı katsam 500 bin km görme garantisi var mı? Testi var mı? Yok. 

Sadece yağı sulandırıp daha kolay akıtmaksa amaç, yine motora yabancı madde sokmadan 3 litre ile çalkalayarak akmayan yağı da almış oluyoruz. 7 litre yağdan değişim sonrası nolur nolmaz diye yarım litre kaldı bende. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sağ arka janta düzeltme yapıldı, ilk aldığımda da yapılmıştı ama memnun kalmamıştım.

Şimdi güzel oldu gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Siyah beyaz, film gibi biraz [emoji4]
[mention=23]Mehmet Ozyurek[/mention]'e ithafen [emoji48]

48487902576_2c518606c6_c.jpg

Direksiyon nerde ?
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...