Misafir 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 herkese iyi akşamlar dilerim. hobi olarak ağaçların çekirdeklerini çimlendiriyorum.(meyve veren yada vermeyen) en son yaptığım çalışmam badem çekirdeği çimlendirmemi göstermek istedim sizlere 6 çekirdek çimlendirdim. fire yok 6 da 6 çimlendirdiğim fideleri neresi olursa olsun toprakla buluştururum. yıllar sonra meyvesini yiyen birisini görürsem yada dalında bir kuş yuvası görürsem çok mutlu olurum.her fırsatta ağaç dikmeye çalışırım.“kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz´´hadis-i şerifi Peygamber efendimizin sözüdür. fırınlanmamış 6 tane badem çekirdeğini kabuğunu kırarak 1 gün suyun içinde beklettim.suyun üstünde yüzerse çekirdek cansız demekdir. 1 günün sonunda nemli peçete içerisinde 4 derecede buzdolabında yaklaşık 25-30 gün çimlenmeye bıraktım.ana kök oluşmaya başlayınca toprağa aktardım. bu kadar basit. nasip olursa baharın tamamen saksıdan çıkıp toprağa geçecekler şimdilik kaloriferli odada baharlarını yaşıyorlar. güncel fotoları olmadığı için bunları yükledim şuanda 6 sıda 60-70 cm civarındalar. bundan sonraki çalışmam biraz zor olacak ARDIÇ ağacının ttohumlarını ardıç kuşssuz çimlendirmeye çalışacağım. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Güzel ve faydalı bir hobi. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 2 dakika önce, İnan Çınar yazdı: Güzel ve faydalı bir hobi. Kolay gelsin. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Harika. Allah razı olsun buz dolabı kısmını anlamadım. Neden 4 derece. Sıcakta daha iyi olmaz mı ? 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Ellerinize saglik. Agac ekene, Toprakla ufaktan dahi ugrasana saygim herzaman sonsuzdur👏👏 Konuyu hobi kismina tasidim bilginize.. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 35 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Harika. Allah razı olsun buz dolabı kısmını anlamadım. Neden 4 derece. Sıcakta daha iyi olmaz mı ? soguk katlama diye bir yöntemdir bu daha hızlı çimlenmesi için 35 dakika önce, Alpay Sumer yazdı: Ellerinize saglik. Agac ekene, Toprakla ufaktan dahi ugrasana saygim herzaman sonsuzdur👏👏 Konuyu hobi kismina tasidim bilginize.. teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 İşin püf noktasını öğrenmiş olduk sayenizde. Limon çekirdeği ile denemelerim olmuştu oda sıcaklığında. Becerememiştim. Bir de böyle deneyeyim. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 8 saat önce, Buhari Aygün yazdı: soguk katlama diye bir yöntemdir bu daha hızlı çimlenmesi için Siz bu konuda bilgili bir abiye benziyorsunuz. Sizinle çok konuşacağız Hepsi çok güzel görünüyor. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 çok güzel bir uğraşı,fidan tohum dikmek,ağaç sevgisi,doğa,ellerinize sağlık heryerde sizin gibi bu işlere zaman ayırıp gönül verecek insana ihityacımızı var.... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 11 dakika önce, Erdem Bozkurt yazdı: çok güzel bir uğraşı,fidan tohum dikmek,ağaç sevgisi,doğa,ellerinize sağlık heryerde sizin gibi bu işlere zaman ayırıp gönül verecek insana ihityacımızı var.... 1 saat önce, Erdoğan Temur yazdı: Siz bu konuda bilgili bir abiye benziyorsunuz. Sizinle çok konuşacağız Hepsi çok güzel görünüyor. 9 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı: İşin püf noktasını öğrenmiş olduk sayenizde. Limon çekirdeği ile denemelerim olmuştu oda sıcaklığında. Becerememiştim. Bir de böyle deneyeyim. 9 saat önce, Tayfun Aydın yazdı: mükemmel.. tebrikler hocam.. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Tüm tohumlara bu şekilde mi davranıyoruz Buhari Bey Mesela ceviz Nasıl yapmalıyım. ? Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Çok güzel bir hobi gerçekten. Bende yediğim meyvelerin çekirdeklerini dikmeye çalışırım küçücük bir bahçem var. Buzdolabı kısmı bütün meyve tohumlaında uygulanması gereken bişeymi acaba? Limon, elma ve armut gibi meyve dikmek istiyorum bahçeme. Fidan almaktansa kendim çimlendirirsem çok daha güzel olur. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Tüm tohumlara bu şekilde mi davranıyoruz Buhari Bey Mesela ceviz Nasıl yapmalıyım. ? Ceviz en kolayi 2 kurdan bir bardak şu .https://youtu.be/igk4Kdjlrsk Şimdi, Buhari Aygün yazdı: Ceviz en kolayi 2 kurdan bir bardak şu .https://youtu.be/igk4Kdjlrsk Genç bir delikanlı güzel anlatmış burda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Genç bir delikanlı güzel anlatmış burda.Denedim. Ataşlar kısa geldi. Ataşsız denedim. Bakalım nolacak. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 15 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Denedim. Ataşlar kısa geldi. Ataşsız denedim. Bakalım nolacak. Çıkar mehmet bey sorun olacağını sanmıyorum.cunki onlar da canlı hayata tutunmaya çalışacaklardır.😊 Şimdi, Buhari Aygün yazdı: Çıkar mehmet bey sorun olacağını sanmıyorum.cunki onlar da canlı hayata tutunmaya çalışacaklardır.😊 Buzdolabı yöntemini cevizdede yapabilirsiniz.ama yetistirdiginiz fidelere sonra asiyaptırmanız gerekir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Buzdolabı yöntemini cevizdede yapabilirsiniz.ama yetistirdiginiz fidelere sonra asiyaptırmanız gerekir.Yok aşı istemiyorum. Çok güzel bir ceviz bu. Mümkünse aynısı olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 12 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Yok aşı istemiyorum. Çok güzel bir ceviz bu. Mümkünse aynısı olsun. Meyve veririr ama fazla randımanlı olmaz. Tarım fuarinda marasdan gelen bir firmadan yaklaşık 15 farklı ceviz almıştım hepsi fidan oldular 😊 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Meyve veririr ama fazla randımanlı olmaz. Tarım fuarinda marasdan gelen bir firmadan yaklaşık 15 farklı ceviz almıştım hepsi fidan oldular [emoji4]O zaman kapıdaki cevizden aşılamak gerek. Ceviz aşısı nasıl yapılıyor. ? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: O zaman kapıdaki cevizden aşılamak gerek. Ceviz aşısı nasıl yapılıyor. ? Nevşehir için geç çiçek açan chandler gibi türleri deneseniz iyi olur , diğerleri ile boşa zaman harcamayın. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Bu hobi cok guzelmis. Tesekkurler. Ben de deneyeyim. Buyudukce saga sola ekerim. Meyve cekirdeklerini cimlendirsek asi yapmasak kotu meyve mi cikar? Ya da asi nasil yapilir? Benim maksat sizinki gibi hayvanlar meyvesinden yese, yuva yapsa, dogaya oksijen verse yeter Yorum bağlantısı
Misafir 5 Kasım 2018 Paylaş 5 Kasım 2018 11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: O zaman kapıdaki cevizden aşılamak gerek. Ceviz aşısı nasıl yapılıyor. ? Asi işinden ben pek anlamam babam yapiyor😊 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Kasım 2018 Paylaş 5 Kasım 2018 Bu hobi cok guzelmis. Tesekkurler. Ben de deneyeyim. Buyudukce saga sola ekerim. Meyve cekirdeklerini cimlendirsek asi yapmasak kotu meyve mi cikar? Ya da asi nasil yapilir? Benim maksat sizinki gibi hayvanlar meyvesinden yese, yuva yapsa, dogaya oksijen verse yeterBunun için çaba harcamaya gerek yok. Hiç bir tohumu çöpe atma, biriktir. Kavun karpuz kayısı armut vs. Arabayla çıktığında araziye at. Hiç bişey olmasa ilk baharda yeşerir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts