Metin Mankal 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 Herkese merhabalar. Son zamanlarda 2011-2016 arası üretilen elantralarla aramızda duygusal bir bağ oluştu. Nedendir bilmiyorum, hep o nu düşünüyorum. Bu duygusallığımla bir çılgınlık yapasım var.Ne dersiniz..Mesela şu araç..Bir süredir takipteyim.. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-99-binde-orjinal-memurdan-613496272/detay Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 1 dakika önce, Metin Mankal yazdı: Mesela şu araç..Bir süredir takipteyim. hiç kullandınız mı? 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 30 Ekim 2018 Yazar Paylaş 30 Ekim 2018 3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: hiç kullandınız mı? Yok. Hiç kullanmadım. Dedğim gibi araç alırken tamamen duygusal yaklaşıyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 1 dakika önce, Metin Mankal yazdı: Yok. Hiç kullanmadım. Dedğim gibi araç alırken tamamen duygusal yaklaşıyorum. önce bir kullanın. Her sürüş tarzına hitap eden bir seçenek değildir. Sakin konforlu biraz da kalender olunursa lezzet verir 2 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 (düzenlendi) bende 2011 1.6 132ps benzinli olanı vardı. Çok çok sert araç, fordlardan daha sert arka torsiyon, konfor namına bir şey yok. Direksiyon kutusu tam elektrikli yavaş hızlarda yumuşak ancak yüksek hızlarda da yumuşak güven vermiyor his sıfır. Havalandırmaları yanlış yere koymuşlar sonra düzelttiler. Yakıt olarak 8-10 lt arası yakıyordu otomatik olanı. İç genişlik çok iyidir özellikle ön bölüm hatta orta konsol ile göğüs arası iç açılı olduğundan dizi bacağı rahatsız etmez. Arka diz mesafesi azdır. Tasarım efsanedir çok iddialıdır. Sonraki kasalarında uysallaştırdılar. LPG uyumu vardır. Motoru çok iyidir ancak turbo olmadığı için 4 kişi binince yokuşta bayılma yapar çok üst devir çevirmeniz lazım. Otomatiklerine çift kavrama deseler de tam otomatik gibidir yavaş vites değiştirir. Otomatikleri ve düzleri 6 ileridir. 2014'te 50.000'deki aracı 37.500'e vermiştim şimdi 60 olmuştur. edit: trim sesi bol miktarda var gövde burulması ve fitil sesi çok fazla. 30 Ekim 2018 tarihinde Erdem Çağla tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 6 dakika önce, Erdem Çağla yazdı: bende 2011 1.6 132ps benzinli olanı vardı. Çok çok sert araç, fordlardan daha sert arka torsiyon, konfor namına bir şey yok. Direksiyon kutusu tam elektrikli yavaş hızlarda yumuşak ancak yüksek hızlarda da yumuşak güven vermiyor his sıfır. Havalandırmaları yanlış yere koymuşlar sonra düzelttiler. Yakıt olarak 8-10 lt arası yakıyordu otomatik olanı. İç genişlik çok iyidir özellikle ön bölüm hatta orta konsol ile göğüs arası iç açılı olduğundan dizi bacağı rahatsız etmez. Arka diz mesafesi azdır. Tasarım efsanedir çok iddialıdır. Sonraki kasalarında uysallaştırdılar. LPG uyumu vardır. Motoru çok iyidir ancak turbo olmadığı için 4 kişi binince yokuşta bayılma yapar çok üst devir çevirmeniz lazım. Otomatiklerine çift kavrama deseler de tam otomatik gibidir yavaş vites değiştirir. Otomatikleri ve düzleri 6 ileridir. 2014'te 50.000'deki aracı 37.500'e vermiştim şimdi 60 olmuştur. edit: trim sesi bol miktarda var gövde burulması ve fitil sesi çok fazla. +1 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 30 Ekim 2018 Yazar Paylaş 30 Ekim 2018 7 dakika önce, Erdem Çağla yazdı: Çok çok sert araç, fordlardan daha sert arka torsiyon, konfor namına bir şey yok Erdem çok teşekkür ederim.Aracımı değiştirmek istememdeki en büyük neden süspansiyonların sert olması..Yokuşlarda bayılacağı ve dizeli aratacağı muhakkak.Bunlar beklediğim şeyler zaten.Ama artık biraz konfor ve sessizlik istiyorum.. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 (düzenlendi) en iddali gorunuse sahip araclarin basinda yer almakta. İc kalite bana biraz dusuk geliyor. 30 Ekim 2018 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 2017 sinin düz şanzımanlı olanını kullanıyorum, 18 bin km oldu. Hala birşeyler eksik. Yol tutuş, direksiyon keyifsiz. Asla bir focus değil. Yakıt tüketimi seleflerine göre 1-1,5 lt daha düşük. Tek iyi yanı Tın tın gidince bi sakinlik bi dinginlik kaplıyor insanın içini... Aslında performansı iyi ama o güçte değilmiş gibi sürücüye geri bildirimde bulunuyor. Mantık gel gel diyor bu araç için. Kesinlikle görevini yerine getiriyor, A dan B ye gidiyorsun zevksiz ve yavan bir şekilde. 2 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Orta konsol şu ana kadar gördüğüm en saçma konsol. Boğazı sıkılmış kedi gibi duruyor ve çok çirkin. Ayrıca en üst donanım paketinde dahi Hyundai hangi akla hizmet bu araca hız sabitleyici koymaz ki? Hyundai donanım konusunda bazen saçmalıyor mesela otomatik ix35'lerin bil en üst paketinde hız sabitleyici yok. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Otomatik olanını kiralık olarak 10 gün kadar kullanmıştım. Uzun yolda bile yokuşlarda bayılma yapıyor.Yol tutuş Ford gibi iyi değildi. Ses sistemi, iç mekan kalitesi d sınıf bir araca göre bence zayıf. Bu fiyata alınır mı? Bence manuel kullanırım diyorsanız, alınır. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Süspasiyon ise mesele Toyota alın derim. 3 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 elantra D sınıf değil C segmenttir. Sonata'nı sıfırını göremediğimiz için D sanmanız normal. D hyundai olarak yeni modelli tek i40 var ülkemizde. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 2 sene önce test sürüşü yapmıştık, o zaman dizel otomatik fiyatı 83.000tl idi ama ben aracı sevemedim. arada bir segment accent blue ile aynı segment gibi birşey.. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Bacanakta vardı epey bir kullandım. Yol tut zayıf geldi. CVT şanzıman oldum olası beğenmiyorum. Hissiz geliyor bana. Elektrikli motor gibi kesintisiz hızlanıyor. Ben motorun devrini hissitmeyi seven biriyim. Konfor ve donanım elite modellerde iyidir. Geri görüş kamerası, sunroof falan vardı. Atmosferik motorların dezavantajı devir çevirmesi gerekmesi. Devir çevirince de sağlam yakıyor. 10 litreyi aşan tüketimleri göze aldıktan sonra neden turbo şarjlı bir motor zevkinden mahrum olayım sorusu geliyor insanın aklına. Tasarımdan ötürü içi bayağı basık. Fiyat bandında mantıklı bir araç. Lpg olmadan yürütmek zor. Ses yalıtımı sınıfına göre biraz daha iyi geldi bana. Aklıma gelen bunlar. Sürüş alışkanlıklarınıza göre karar vermeniz gereken bir model. Usul usul giderim, sağlam olsun masraf çıkarmasın diyenler için güzel bir tercih. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 2 saat önce, Ayhan Asil yazdı: Süspasiyon ise mesele Toyota alın derim. Bütçe uygunsa yeni kasa 1,6 otomatik corolla alması daha mantıklı olur. 2009 yılı kasasının otomatik vitesi pek iyi değil. 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 31 Ekim 2018 Yazar Paylaş 31 Ekim 2018 Doğrusu aracı pek araştıramadım.Buradan bir fikir alayım dedim..Çokta cazip gelmedi şimdi..Hepinize çok teşekkür ederim.Ama güzel araba (görünüşü)..Bakalım kısmet diyorum şimdilik.. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 1 dakika önce, Metin Mankal yazdı: Doğrusu aracı pek araştıramadım.Buradan bir fikir alayım dedim..Çokta cazip gelmedi şimdi..Hepinize çok teşekkür ederim.Ama güzel araba (görünüşü)..Bakalım kısmet diyorum şimdilik.. 2 yıl önce focusu almadan önce bu arabayla çok ilgilendim. Görünüşü çok güzel fakat bir taksici abimin tavisyesi üzerine bunu almaktan vaz geçmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 4 dakika önce, Metin Mankal yazdı: Doğrusu aracı pek araştıramadım.Buradan bir fikir alayım dedim..Çokta cazip gelmedi şimdi..Hepinize çok teşekkür ederim.Ama güzel araba (görünüşü)..Bakalım kısmet diyorum şimdilik.. Ben kendiniz deneyimleyin derim yine de. Ekseri yorumlar kötü gibi ancak bence şans verilmesi gereken bir model. Herkesin üzerinde mutabık kalacağı bir araç henüz görmedim. Hepsine bir kulp itina ile takarız. Mühendisler gelip bize özel en mükemmelini yapsalar @Ali Cihangiroğlu Abimiz gelir mındar der, en kötü ihtimal 😀. 1 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 20 dakika önce, Metin Mankal yazdı: Doğrusu aracı pek araştıramadım.Buradan bir fikir alayım dedim..Çokta cazip gelmedi şimdi..Hepinize çok teşekkür ederim.Ama güzel araba (görünüşü)..Bakalım kısmet diyorum şimdilik.. Başa döneceğim ama en doğrusu yarım saatlik bir sürüş.. Yıllarca Cee’d sayıkladım durdum. Almak üzereyken 1 defa kullandım arabadan anında soğudum. Buradaki yorumlar tabiki değerli ama hiç bir şey kendi gözleminiz kadar etkili olmuyor, akılda kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 1 saat önce, Ahmet Gül yazdı: Mühendisler gelip bize özel en mükemmelini yapsalar @Ali Cihangiroğlu Abimiz gelir mındar der, en kötü ihtimal 😀. Hepte bana patlıyor bu konular mükemmellik sadece Allah a has olduğundan dediğin gibi her yeni modeli beğenen beğenmeyende olacaktır, bakma sen bana, bende gücüm yettiğince en düzgününü almaya çalışırım, mesela şuan LR2 ye taktım, arkası pek hoşuma gtmesede fena değil, ama bunun arkası diğerinin önü yanı içi vs. derken ortada kalacağız, o yüzden çokta kasmayacaksın, al gitsin sat gitsin işte bu kadaaar 4 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Dizelleri sorunsuz ama benzinlisi nasıldır bilmiyorum açıkcası. Bildiğim yanları , içi geniş ve rahat bagajı genişdir arka diz mesefesi yeterlidir. manuelinin sıkıntı çıkardığını hiç duymadım otomatikleri her marka kadar çıkartıyor örnek ford kadar. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Senede çok km yapmıyorsanız benzinlisi alınır, miss gibide binilir. Çok güzel arabadır. 1 Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin 31 Ekim 2018 Paylaş 31 Ekim 2018 Aracı 6 ay kadar kullandım,vw den sonra bana yavan geldi,güvensiz geldi,gösterişli bir araç.İçi geniş,diz mesafesi orta şekerli,araç kuzenimindi,kendisi uçan teneke diyor :)Ben arabadan çok anlamam ama vw den sonra bana güvensiz geldi.Hayırlısı neyse o olsun,aracı kullandığım için nacizane fikrimi belirtmek istedim,Daha önce kullandığınız araç çok önemli,bazı şeyleri bu araçta bulamayabilirsiniz (güven hissi)Kader ,kısmet bu işler işiniz rast gitsin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts