Alptuğ Özcan 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Herkese hayırlı akşamlar. Aracima 4 adet kışlık lastik araştırıyorum. Piyasada ismi çok bilindik markaların(Michelin,Continental,Hankook,Bridgestone, Nokian vs) fiyat olarak yanına yanaşılmıyor masallah. Bu yüzden fiyatları daha ucuz olan ve sürekli karşıma çıkan Petlas, Falken, Dayton vs gibi markaları araştırmaya başladım. Bu lastikler hakkında bilgi sahibi olanlar, kullananlar varsa aydınlatırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 laufen. Ağır kış şartlarında denemis biri olarak net. Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Dün Focus aracıma 4 adet Petlas Snowmaster W651 aldım. Daha öncede Petlas kullandım memnundum yerliden devam. 1 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Petlas Kırşehir’de, Dunlop ve Falken Çankırı’da üretiliyor. 3 markada birlikte satılıyor. Bayiler, aralarında en iyisinin dunlop olduğunu söylüyorlar. Fiyatları birbirine yakın oluyor. Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Lastik Markası Alt Markaları Ülke Üretim Yaptıkları Yerler GOODYEAR Dunlop Fulda Sava Falken Debica Amerika Birleşik Devletleri Amerik, Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya kıtaları MICHELIN Kleber BFGoodrich Uniroyal Riken Tigar Kormoran Taurus Fransa 17 ülke ve 68 tesis BRIDGESTONE Firestone Lassa Dayton Europatyres Japonya Asya, Avusturalya, Amerika ve Avrupa ülkeleri Continental Uniroyal General Tire Barum Semperit Gislaved Almanya Almanya başta olmak üzere birçok kıta ülkesi PIRELLI Ceat Formula İtalya 12 ülke 25 tesis PETLAS Starmaxx Türkiye Türkiye COOPER TIRES Avon Tyres Mastercraft Roadmaster Mickey Thompson Amerika Birleşik Devletleri Amerika TOYO TIRES Silverstone Japonya Japonya ve ABD ülkeleri YOKOHAMA Advan Japonya Japonya başta olmak üzere 11 tesisi bulunmaktadır. NEXEN Roadstone Güney Kore KUMHO TYRE Marshal Admiral Güney Kore Güney Kore, Çin, Vietnam ve Amerika ülkeleri NOKIAN TYRES Finlandiya Finlandiya ve Rusya ülkeleri HANKOOK Kore Kore, Amerika, Çin, Macaristan ve Endonezya ülkeleri SENTURY Landsail Delinte Çin Çin ehliyetsinavihazirlik.com sitesinden alıntı. Bilgilendirme amaçlı. 6 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Dunlop Alman değil miydi? Ucuz lastik alınacaksa Petlas alınmalı bence. Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Selim Bilgin yazdı: Dunlop Alman değil miydi? Genişlet Esasen İngiliz menşeilidir. Şu an hisselerinin %75’ Amerikan Goodyear Tire&Rubber Company’ye; %25’i ise Sumitomo JRI’ye ait. Dunlop Türkiye distribütörlüğünü Abdülkadir Özcan A.Ş. yürütüyor. Çankırı AKÖ fabrikasında ise Japon yönetim çatısı altında Dunlop lastiklerinin üretimi yapılıyor. 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 VAG grubu OE olarak kullandığı için aklımda öyle kalmış sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Falken sanki iyi bir f/p gibi. o da yerli değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Çin işi "Sailun" alabilirsiniz. beklentilerimi aşıp 6 sene boyunca yumuşak kaldı. En son yaz lastiği olarak jantlar ile birlikte sattım. Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Bana kalırsa Good Year Onun dışında kışlıkta Kumho başarılı demişlerdi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Ekim 2018 Paylaş 28 Ekim 2018 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Bana kalırsa Good Year Onun dışında kışlıkta Kumho başarılı demişlerdi. Genişlet 3.0 wk da fabrikasyon gelen goodyearler wranglerlar, eskidikleri süre içinde pıtırpıtır döküldüler. Bunu ucuz dandik lastikler dahil hiçbirşey de görmemiştim. Bu sebeple asla ve asla goodyear almam ben. Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Dogan Arsiray yazdı: 3.0 wk da fabrikasyon gelen goodyearler wranglerlar, eskidikleri süre içinde pıtırpıtır döküldüler. Bunu ucuz dandik lastikler dahil hiçbirşey de görmemiştim. Bu sebeple asla ve asla goodyear almam ben. Genişlet Bende bugüne kadar kullandığım en iyi lastik diyebilirim. Şanssızlık olmuş biraz. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Good Year’ın serileri arasında çok fark ediyor. Fiestada kullandığım ekonomi sınıfı lastiği berbattı. Alfa’ya Eagle F1 aldım, çok iyi. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Bende bugüne kadar kullandığım en iyi lastik diyebilirim. Şanssızlık olmuş biraz. Genişlet belki. bilemiyorum. Dodge journey e sava aldım mesela, tamamen ucuz oldukları için. yoksa onları da almazdım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Dogan Arsiray yazdı: 3.0 wk da fabrikasyon gelen goodyearler wranglerlar, eskidikleri süre içinde pıtırpıtır döküldüler. Bunu ucuz dandik lastikler dahil hiçbirşey de görmemiştim. Bu sebeple asla ve asla goodyear almam ben. Genişlet w.k. da tümü dökülüyor özelikle ön lastikler, markadan bağımsız bir olay o, grand sağolsun dayanmıyor Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Dayton kullanıyorum kesinlikle tavsiye etmem. Kış lastiği olarak Petlas var. Daha tavsiye edilir nitelikte. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Petlas ilk sene çok iyi ama ikinci sene çok sertleşiyor. 3 sene önce michelen kışlık kullanmıştım. 3 sezon oldukça iyi götürmüştü. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 neredeyse tüm ucuz lastikler çabuk setleşiyor zaten. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 30 Ekim 2018 Yazar Paylaş 30 Ekim 2018 Alpay Sumer yazdı: laufen. Ağır kış şartlarında denemis biri olarak net. Genişlet Laufen de sanki öyle ucuz bir ürün değil. Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Bana kalırsa Good Year Onun dışında kışlıkta Kumho başarılı demişlerdi. Genişlet Kumho araştıracağım. Sanırım kışlık lastik olarak tek bir modeli var Mehmet Göktürk yazdı: Falken sanki iyi bit f/p gibi. o da yerli değil mi? Genişlet Onur Bulut yazdı: Kesinlikle Falken. Genişlet Seçenekler arasında Erhan Doruk yazdı: Petlas ilk sene çok iyi ama ikinci sene çok sertleşiyor. 3 sene önce michelen kışlık kullanmıştım. 3 sezon oldukça iyi götürmüştü. Genişlet "Ucuz etin yahnisi yavan olur"a gidiyor bu durum fakat ülke koşulları bizi ucuz lastiğe yönlendiriyor maalesef. Yoksa kim istemez Hankook, Michelin, Continental marka lastik kullanmak. Yazılanlara genel olarak bakıyorum oklar Petlas'ı gösteriyor gibi. Falken kafamı karıştırmıyor değil fakat daha önce hiç kullanmadığım için bir tereddüt yok değil. Petlas'ı daha önce aile aracımızda kullanmıştık(gerçi onun da lastik tabanındaki teller kırılmıştı) Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 @Alptuğ Özcan laufenin fiyati almis basini gitmis.haklisiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts