İçeriğe Yönlendir

Milenyum Kasa Accent 1.3 LX

Can Ömer

Recommended Posts

Can Ömer

Bugün 2000 model,milenyum diye tabir edilen Hyundai Accent 1.3 lx modeline baktım alıcı olarak.Araç 187000 km'de.

Değişen olaraktan sol çamurluk varmış.

Aracı sanayide ustaya götürdüm motoruna baktı,hafif yağ yakma var normal dedi LPG olduğu için.Ama çalışması sağlıklı, motor güzel dedi. Kaporta için de yarın bir yere gideceğiz.

Şasi no ile hasar geçmişini ,plaka ilede km bilgilerini teyit ettim hepsi tutuyor.

Kısmet olursa 18,600₺ anlaştık arkadaş ile. Fiyat nasıl acaba? Bu yaşta  araçlar da illaki Ufak tefek birşeyler çıkar. Piyasaya göre iyi gibi ama yinede size sormak istedim.

Araç klasik; 4 cam otomatik,Hidrolik direksiyon,Klimalı.

Başka sorgulama yapabileceğ bir yerler var mı acaba ? Veya Şuna dikkat et diyebileceğiniz.

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Komple ön arka alt takımlara ve bağlantı yerlerine de baktirmanizda fayda var.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Piyasasını bilmeden konuşmak gerekirse, oldukça makul bir fiyat bence.

Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2000 model araçta anlatım ile rakam hakkında yorum yapması imknasız ve yanlış olur. . 100 bi,n km de olanı ile aşağı yukarı yakın fiyat. 2000 model araçta boyaya bakıp da araba almak iyi cesaret tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
Can Ömer
7 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

2000 model araçta anlatım ile rakam hakkında yorum yapması imknasız ve yanlış olur. . 100 bi,n km de olanı ile aşağı yukarı yakın fiyat. 2000 model araçta boyaya bakıp da araba almak iyi cesaret tebrik ederim.

Genelde taksi çıkması oluyor bunlar o yüzden boyaya v.s baktırmak istedim abi. 18 yaşında araba sonuçta İllaki boya olur.Ama sahibi boya yok diyor ve araba parlak duruyor. Birde rengi lacivert. Güneş yanığı olması lazım bu araçta ama sadece tavanda var yanık. Eğer öneriniz varsa ona uyalım. Kimisi de Expere götür sanayiye güvenme diyor. Şimdi ben napiyim ? Herkes birşeyler diyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aşırı sorunsuz mekanikli bir seçenek değildir, bunu bilerek alın sadece. Hafif yağ yakma dediği hadisenin geri dönüşü 3-4 bin olabilir. çok basit gibi geldi o cümle.

Yorum bağlantısı
Can Ömer
3 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

devirdaimini kontrol edin. Bu kasada cok duyuyorum devirdaim sorunlarini..

Nasıl anlayacağız abi peki ? Fan ,müşür gibi şeylerden mı bahsediyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ne arabaydı. üniversitedeki arabam. acaip az yakardı. konforluydu. bir keresinde hypermilling yapıp, kadıköyden çıkıp ankara incek'e kadar gelmiştim. toplam 21 litre benzin yaktırmıştım. 430 km yol.ama hız hep 90 km nin altında kalmıştı. sabır taşı olsa çatlar.

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

1.5 i vardı bizde milenyum kasa , fişek gibi şehir içinde ama kaporta zayıf araç tamamen ucuz bir maliyet ile üretilmiş sorunsuz, mekaniği çok sağlam , iç trim sesi kesinlikle olmayan, az yakan , uzun yola pek sürülmemesi gereken bir araç.Kalite arayan biriyseniz hatalı bir seçim fakat yukarıda da yazıldığı gibi tofas grubu bir araca binmektense Avrupa araç diye tabir edilen bir araca binmek daha mantıklı.Sorunsuzluk kelimesi bir arabaya karşılık gelirse o araba bu araba .

O zamanlar 1.5gl klimalı 140 kusur bin km tavan hariç boya değişen yok 13 bin TL para vermiştik

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
14 saat önce, Can Ömer yazdı:

Nasıl anlayacağız abi peki ? Fan ,müşür gibi şeylerden mı bahsediyorsunuz? 

ustalar anlarlar. Hararet durumuna baktirin. Genel kontrol iyidir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Fiyat makul. Sessiz konforlu güzel araçlardır. Kuş serisine binmektense çok iyi bir seçim.

Yorum bağlantısı
Can Ömer
(düzenlendi)
22 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

devirdaimini kontrol edin. Bu kasada cok duyuyorum devirdaim sorunlarini..

tarihinde Can Ömer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Ömer

Bugün Expere gittik. Sanayiye gitmeye korktum yanlış bişey derler diye.

Tavan,kaput,bagaj hariç yanlarında boya var macunsuz ama dedi. 

Üst kapak contasında terleme, yağ kütüğü  terleme,debriyaj bilye rulmanı boşluk, şanzıman kulakları zayıf  çıktı. Diger aksamlari sıkıntısız. Bende aracı alacağımı söyledim kısmet olursa yarın devrini alacağım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Şöyle düşündüm de Broadway parasına alacağım neredeyse. İllaki ufak tefek şeyler çıkıyor onada yapacak bir şey yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Ömer

Aracı alırken noterde ki kişi, satış bedeline kaç lira yazalım v.s diyor. Aldığımız fiyat mi yazılması lazım acaba

Ben bundan önce Fiesta vardı aracı 11500₺'e aldım satan arkadaş 8000₺ yazalım dedi notere. Bana sıkıntı çıkaracak birşey olmaz değil mi?

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Bence bu devirde 20bin altı klimalı araç kaçırılmaz. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
5 saat önce, Can Ömer yazdı:

Aracı alırken noterde ki kişi, satış bedeline kaç lira yazalım v.s diyor. Aldığımız fiyat mi yazılması lazım acaba

Ben bundan önce Fiesta vardı aracı 11500₺'e aldım satan arkadaş 8000₺ yazalım dedi notere. Bana sıkıntı çıkaracak birşey olmaz değil mi?

Anlaştığınız rakam neyse onu yazdırın, sağlam olsun işlem. Yarın bir sorun çıkar, söyleyip ucuza vermiştik sorunu bilerek aldı falan diyemesin satıcı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Ömer
Bir saat önce, Cem Işık yazdı:

Anlaştığınız rakam neyse onu yazdırın, sağlam olsun işlem. Yarın bir sorun çıkar, söyleyip ucuza vermiştik sorunu bilerek aldı falan diyemesin satıcı.

Öyle yaptım abi sağolasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akif Yusuf Turkmen

O aracı 1.5 yıl kullandım gerçekten güzel kaliteli sıkıntısız bir araç 1.3 leri herkese küçük gibi geliyor ama ben rahat 180 görüyordum ayrıca şimdi cruzem var hyundainin çekişi daha iyiydi

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Hyundai Accent bakıyorum bir yandan da. Fakat o kadar çok seçenek var ki kafam allak bullak oldu. Yumurta kasa dedikleri ayrı, milenyum kasa dedikleri ayrı, Admire ayrı, Era ayrı, Blue ayrı vs vs. Bütçemden dolayı Era ve Blue'yu direkt eliyorum. Geriye kalan Accentlerde klima+2 hava yastığı olan modeller hangileri? (Bir de ABS varsa tadından yenmez tabi). Aşağıdaki motor seçeneklerinin altında hangilerini seçmeliyim ki hava yastığı ve klima olanlar çıksın?

Ekran Alıntısı  Ekran Alıntısı1  Ekran Alıntısı2  Ekran Alıntısı3

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

1.3 LS ve LX de klima yoktur. opsiyoneldir ve hava yastığı da yoktur. 1.5 lere bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Abs bu kasalarda biraz lükse kaçıyor, bulmak zor veya pahalı olabilir. Admire vardı bende ilk arabam güzel arabaydı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Dogan Arsiray yazdı:

1.3 LS ve LX de klima yoktur. opsiyoneldir ve hava yastığı da yoktur. 1.5 lere bakmak lazım.

Hava yastığı da opsiyonel mi peki yoksa hiç mi yok?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...