Buğra Höngül 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Merhaba arkadaşlar dilimin döndüğü kadar anlatmak istedim yeni tip polikarbon plastik farlar cam farların yerini almıştır 80'lerin sonuna doğru hem estetik açıdan hem maliyetlerden dolayı polikarbon fara geçerek klasik kare dikdörtgen farlardanda kurtulmuş olduk ancak cam farlarda yaşamadığımız sorun zamanla kendini polikarbon farlarda göstermeye başladı '' sararma'' bunda birden fazla etken olduğunu söylemek gerekir bunların başında ise güneşin zararlı uv ışınları ülkemizde akdeniz kesimlerinde daha çok sararmış far görmemizin nedenlerinin başında gelir aşındırıcı kimyasal yıkamalar, kostik, farın yarattığı ısı gibi birçok etken bulunmaktadır bunlar zamanla fabrika çıkışı far üstündeki parlaklığı veren ve koruyucu tabakayı kaldırarak farın matlaşmasına sararmasına neden olmaktadır Peki sararan farlarınızı nasıl düzeltirsiniz piyasada bunlar için bir çok ürün olmasına karşın( soft99 light one gibi) hiç birisi zımpara etkisi yaratmamaktadır çünkü zımpara sonrasında yapılan polish işlemine müteakip aldığımız sonucu kesinlikle kimyasal temizleyicilerden alamamaktayız kimyasal temizleyiciler sadece farın üstünde oluşan sararmış tabakayı alır ancak çizikleri alamaz ve sonuç siz detay severleri memnun etmeyecektir zımpara işlemine farın durumuna göre 600p den başlayıp 3000p ile finale gidebiliriz üstüne ise uygun polish işlemleri yapıp son katımıza ise uygun bir koruyucu kullanabiliriz Fotoğrafta kendi uygulamamdan %50 yaptığım bir fotoğraf paylaştım umarım yardımcı olabildim sizlere 12 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Keşke sararmasalar. Bende 1997 model ford scorpio varken arka stoplara ve akadaki plastik lamba aksamına pasta yapınca parlamıştı.Aynı işlemi yüksek model araca uygulayınca bir etki olmamıştı.İlla zımpara gerekiyordu. Malzeme kalitesininde önemi vardır herhalde? Yorum bağlantısı
Tahir Ak 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 6 saat önce, Buğra Höngül yazdı: Araç dmax mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Paylaşım için teşekkür ederiz Buğra ancak; birkaç kez deneyip tecrübe ederek öğrenmek lazım. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 5 dakika önce, Ayhan Asil yazdı: Paylaşım için teşekkür ederiz Buğra ancak; birkaç kez deneyip tecrübe ederek öğrenmek lazım. Aslinda cikmacilardan falan cok ucuz veya atilacak parcalari alip uzerinde denemeler yapmak lazim Yorum bağlantısı
Murat Azalma 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 (düzenlendi) Elinize sağlık. Bende kendi aracıma yapmıştım. 2bin kum sulu zimpara ile once kalın tabakayı cok bastırmadan oval hareketler ile temizledim. Sonra pasta ile uzerinden geçtim. En son plastik cilasi ile cila yapıp temiz bezle parlattım. Tabi kağıt bant ile mutlaka kenarları maskeleyin. Metal veya plastik kisimlarin boyasi çizimlesin. 23 Ekim 2018 tarihinde Murat Azalma tarafından düzenlendi imla hatası 6 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 (düzenlendi) Bir saat önce, Murat Azalma yazdı: Elinize sağlık. Bende kendi aracıma yapmıştım. 2bin kum sulu zimpara ile once kalın tabakayı cok bastırmadan oval hareketler ile temizledim. Sonra pasta ile uzerinden geçtim. En son plastik cilasi ile cila yapıp temiz bezle parlattım. Tabi kağıt bant ile mutlaka kenarları maskeleyin. Metal veya plastik kisimlarin boyasi çizimlesin. sonuna kadar güzel, ama eksik, birkaç ay sonra geri dönülmez seviyede bozulabilir, plastik cilasından sonra farın güzel görünür ama korunması sıfırdır, sert koruyucu katman yada vernik atmadığın sürece o far ölmeye mahkum haberin olsun kardeş. mesela şuan farın üstüne şundan sıkman lazım.... https://www.hepsiburada.com/motip-akrilik-vernik-500ml-made-in-holland-p-HBV00000D50R2?magaza=FZRulman&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIsePu_MKc3gIVxFQYCh11iAVPEAQYASABEgLrLfD_BwE 23 Ekim 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 7 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: vernik atmadığın sürece o far ölmeye mahkum haberin olsun kardeş. Haklısın Ali abi. 3 ayda bir yapıyorum aynı işlemi. vernik aklıma gelmedi ama korumam gerektiği konusu doğru. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 (düzenlendi) olay şu zımpara+plastik cilası(plastix)+sert koruma (vernik yada bu işi için özel madde) zımpara ile traşladığınız sert katmanı yerine koymadığınız sürece parlatmanız sadece parlatma olarak kalır, o tabaka plastik cilası atıp sadece görüntüyü güzel yapmakla yerine gelmez arkadaşlar, unutmayalım.... Bir saat önce, Murat Azalma yazdı: Haklısın Ali abi. 3 ayda bir yapıyorum aynı işlemi. vernik aklıma gelmedi ama korumam gerektiği konusu doğru. aynen öyle, 3 ayda bir habire yaparsın, bu arada yüzey yapsanda zarar görmekte, vernik yada başka şey yap senelerce rahat et al şundan bitsin iş yada, bunu defalarca kullanırsın, sana 3-4 kez yenilemene yeter, buda 4 sene falan demektir, yada yazdıklarını yap üzerine linkini verdiğim vernikten at.... kolay olan vernik yerine bunu alman, dediğim gibi defalarca kullanırsın içindeki sertleştiriciyi... https://www.kimyasaladamlar.com/Light-One-50ml8mlfar-sinyal-lambasi-ve-arka-lamba-temizleyicisi,PR-30.html kutudan çıkan 8ml. lik mini şişedeki üründen azıcık süngerine döküp (birkaç damlacık), düz hatlar (dairesel yapma aynen iz kalır yeniden zımpara atarsın) olacak şekilde tek yönde yani,fara uygula 24 saat el sürme su falan görmesin... 23 Ekim 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Peki bu Polish denen işlem nedir, ve elimizle yapabilir miyiz. Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 23 Ekim 2018 Yazar Paylaş 23 Ekim 2018 Polisaj anlamında yazıldı Peki bu Polish denen işlem nedir, ve elimizle yapabilir miyiz. Herkesin yazası varmış beni beklemiş sanki Benim uygulama yaptığım araç fusion 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 39 dakika önce, Buğra Höngül yazdı: Polisaj anlamında yazıldı Herkesin yazası varmış beni beklemiş sanki Benim uygulama yaptığım araç fusion Bu polisaj işlemi için bende şu drill aletlerinden var. Onun ucuna bir şey takara polisaj yapabilir miyim. Ya da ne takmak lazım, polisaj işleminde süngerimsi bir şey mi kullanılıyor? Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 23 Ekim 2018 Yazar Paylaş 23 Ekim 2018 Polisaj makinesi tabla ve uygun pedler gerekir Bu polisaj işlemi için bende şu drill aletlerinden var. Onun ucuna bir şey takara polisaj yapabilir miyim. Ya da ne takmak lazım, polisaj işleminde süngerimsi bir şey mi kullanılıyor?Nerde bunun sertleştiricisi nerde bunun akrilik tineri sonuna kadar güzel, ama eksik, birkaç ay sonra geri dönülmez seviyede bozulabilir, plastik cilasından sonra farın güzel görünür ama korunması sıfırdır, sert koruyucu katman yada vernik atmadığın sürece o far ölmeye mahkum haberin olsun kardeş. mesela şuan farın üstüne şundan sıkman lazım.... https://www.hepsiburada.com/motip-akrilik-vernik-500ml-made-in-holland-p-HBV00000D50R2?magaza=FZRulman&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIsePu_MKc3gIVxFQYCh11iAVPEAQYASABEgLrLfD_BwE 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 2 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: kutudan çıkan 8ml. lik mini şişedeki üründen azıcık süngerine döküp (birkaç damlacık), düz hatlar (dairesel yapma aynen iz kalır yeniden zımpara atarsın) olacak şekilde tek yönde yani,fara uygula 24 saat el sürme su falan görmesin... Bunu ilk vakitte alacağım. şu anda farın birinde buhar sorunu baş gösterdi. onu halledip ik işim denemek olacak. Teşekkürler tavsiye için Ali abi. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 3 saat önce, Tahir Ak yazdı: 3 saat önce, Buğra Höngül yazdı: 3 saat önce, Cem Işık yazdı: Ford connect. Ellerine sağlık Buğra Araç dmax mi? Bence fusion Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Sadece güneş değil içerdeki ampul de etkiler. Özellikle çakma ampuller. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 Köpüklü yıkama çıktı polikarbon bitti 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Ekim 2018 Paylaş 23 Ekim 2018 cam candırGözlük bile polikarbon artık 1 Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 24 Ekim 2018 Paylaş 24 Ekim 2018 19 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: sonuna kadar güzel, ama eksik, birkaç ay sonra geri dönülmez seviyede bozulabilir, plastik cilasından sonra farın güzel görünür ama korunması sıfırdır, sert koruyucu katman yada vernik atmadığın sürece o far ölmeye mahkum haberin olsun kardeş. mesela şuan farın üstüne şundan sıkman lazım.... https://www.hepsiburada.com/motip-akrilik-vernik-500ml-made-in-holland-p-HBV00000D50R2?magaza=FZRulman&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIsePu_MKc3gIVxFQYCh11iAVPEAQYASABEgLrLfD_BwE abi güzel hoş demişsin ama ben böyle bir akrilik vernik aldım denediğim yerlerde portakal efekti denen bi buzlu cam gibi görüntü bıraktı:( belki kalitesinden belki başka sebep... Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Ekim 2018 Paylaş 24 Ekim 2018 2 dakika önce, Sedat Demircan yazdı: abi güzel hoş demişsin ama ben böyle bir akrilik vernik aldım denediğim yerlerde portakal efekti denen bi buzlu cam gibi görüntü bıraktı:( belki kalitesinden belki başka sebep... VErnik sonrası da üzerine orta bir pasta yada çok ince su zımparası ile portakal kabuğu görünüme elveda denir 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Ekim 2018 Paylaş 24 Ekim 2018 (düzenlendi) 4 saat önce, Sedat Demircan yazdı: abi güzel hoş demişsin ama ben böyle bir akrilik vernik aldım denediğim yerlerde portakal efekti denen bi buzlu cam gibi görüntü bıraktı:( belki kalitesinden belki başka sebep... sonrası onada pasta atarsın ki yazmış arkadaşlar zaten, verniği atmakta zordur el alışkanlığı gerekir, o yüzden en kolayı bu soft99 denen ürün, çok kolay uygulaması.... 24 Ekim 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 24 Ekim 2018 Paylaş 24 Ekim 2018 Far üzerine vernik uygulayıp uzun süre sorunsuz kullanan var mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts