İçeriğe Yönlendir

Yeni Trafik Cezaları

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çakar’a 276.000 lira kesmişler. Eleman ağlıyor. Bu kadar yüksek meblağ umarım çözüm olur. Ders olur yani

https://x.com/asayisberkemal0/status/1885298235998150893?

İyi olmuş. Keyif aldım izlerken. Kaç kişiye neler yapmışlardır kimbilir.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bana muayenem geçtiği için ceza yazmışlardı 10 gün kadar önce,  muayene yaptırdım, cezayı da ödedim.

Postacı eve bir ceza makbuzu daha getirmiş. Aynı cezayı tebliğ etmişler. İmza karşılığı aldığım aynı ceza olduğunu görünce mutlu oldum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

Bana muayenem geçtiği için ceza yazmışlardı 10 gün kadar önce,  muayene yaptırdım, cezayı da ödedim.

Postacı eve bir ceza makbuzu daha getirmiş. Aynı cezayı tebliğ etmişler. İmza karşılığı aldığım aynı ceza olduğunu görünce mutlu oldum :)

bir avukata danışmak lazım.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Yorumlarda biri ilk cezaya 130k küsür ceza, bir sene içinde tekrarlanırsa 270bin ceza yazmış. Eğer öyleyse bu 270de akıllandırmaz. Arabanın bağlandığıda görünüyor. Cabası.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Görkem Karakaş yazdı:

Yorumlarda biri ilk cezaya 130k küsür ceza, bir sene içinde tekrarlanırsa 270bin ceza yazmış. Eğer öyleyse bu 270de akıllandırmaz. Arabanın bağlandığıda görünüyor. Cabası.

acaba çakar takınca daha çok mu kazanıyor? 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

IMG_4496.jpeg.031cb35edbbc3f14302bb25dbebbc426.jpegIMG_4497.jpeg.cec3ca7df8b7a94b30876db890c65f33.jpeg

Megane hız yapıyor, vatandaş şikayet ediyor. Highway Patrol dediğimiz trafik polisi intikal ediyor. Bu adamlar robot gibi kural neyse o der gözümün taşına bakmaz. 

Velhasıl sürat 60’lık yerde 110. Yani neredeyse %100 aşım var. Araç sahibine niye diye soruluyor o da “Kötü bir gün geçiriyorum, eve gitmek istiyordum.” diyor. 

Hız limiti 45km/h üzerinde aşılıyor. Bu en yüksek kulvardan ceza yemek demek. 

$3.000 para cezasına ek olarak 6 ehliyet puanı (Maks 11) kırılıyor, araç ruhsatı ve plakası ayrı ayrı 3 aylığına kayıttan düşürülüyor, sürücünün ehliyeti de 6 aylığına alınıyor. 

6 ayın sonunda sürücünün kalan 6 ay boyunca sadece 5 ehliyet puanı olacak. Kırmızı ışık cezası 3 puan. Yani eğer hafta içi kırmızı ışıkta 2 kere geçerse ya da hafta sonu kırmızı ışıkta 1 sefer geçerse ehliyeti yine 6 aylığına gitmiş olacak. Haftasonları ceza miktarları ikiye katlar çünkü. Yani bu süreçte de ekstra dikkatli olması lazım. 

Nasıl ceza? Bence incitecek cinsten. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağrı Alaf yazdı:

IMG_4496.jpeg.031cb35edbbc3f14302bb25dbebbc426.jpegIMG_4497.jpeg.cec3ca7df8b7a94b30876db890c65f33.jpeg

Megane hız yapıyor, vatandaş şikayet ediyor. Highway Patrol dediğimiz trafik polisi intikal ediyor. Bu adamlar robot gibi kural neyse o der gözümün taşına bakmaz. 

Velhasıl sürat 60’lık yerde 110. Yani neredeyse %100 aşım var. Araç sahibine niye diye soruluyor o da “Kötü bir gün geçiriyorum, eve gitmek istiyordum.” diyor. 

Hız limiti 45km/h üzerinde aşılıyor. Bu en yüksek kulvardan ceza yemek demek. 

$3.000 para cezasına ek olarak 6 ehliyet puanı (Maks 11) kırılıyor, araç ruhsatı ve plakası ayrı ayrı 3 aylığına kayıttan düşürülüyor, sürücünün ehliyeti de 6 aylığına alınıyor. 

6 ayın sonunda sürücünün kalan 6 ay boyunca sadece 5 ehliyet puanı olacak. Kırmızı ışık cezası 3 puan. Yani eğer hafta içi kırmızı ışıkta 2 kere geçerse ya da hafta sonu kırmızı ışıkta 1 sefer geçerse ehliyeti yine 6 aylığına gitmiş olacak. Haftasonları ceza miktarları ikiye katlar çünkü. Yani bu süreçte de ekstra dikkatli olması lazım. 

Boş metrobüste ayakta seyahat eder artık. 

Durak falan kaçırmamak için yani :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
İlkay Başaran yazdı:

Boş metrobüste ayakta seyahat eder artık. 

Durak falan kaçırmamak için yani :crazy:

Biraz daha hızlı gitseymiş akbiline bile el koyacaklarmış kamilin. :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağrı Alaf yazdı:

Bizde işlemez. Daha doğrusu kanuna uyana işler. Bizde ehliyeti iptal edilenler trafikte fink atmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Bizde işlemez. Daha doğrusu kanuna uyana işler. Bizde ehliyeti iptal edilenler trafikte fink atmaya devam ediyor.

Öyle olursa direkt hapis cezası sorgu sual yok. Öyle 2 seneyi geçmezse yatmasın falan da yok. Bi 3.000 dolar daha cezaya ek 12 aya kadar yatarlı hapis. 

Bizde cezaevi yok diye 30 suç kaydı olan adamı salıyorlar daha. Ya da bu adamlar bazı siyasilere yakın olduklarından her seferinde salınıveriyorlar bilemiyorum. Sesli düşünüyorum sadece. Sanki vergi değil lahana yaprağı veriyoruz. Cezaevi yoksa yap? Dünyada daha kolay şey mi var? Nerenin etrafını dikenli telle çevirsen cezaevi zaten. Bak El-Salvador turist çekmeye başladı. Adamlar 1 günde tertemiz ettiler. İnsan hakları diye ağlayanlara da isterseniz sizin ülkenize göndeririz yoksa da çok konuşmayın dedi kestirdi attılar. 

Babam aradı dün sokağa çıkamıyoruz araba süremiyorum diyor. Ortalık mayın dolu. Geride bıraktıklarım için endişe ediyorum.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu hafta 460 bin ceza kesilmiş. Makas işinde ehliyet iptali ve aracın trafikten mem edilmesi yasalaşacakmış. Daha da fazla yasal düzenleme gelecekmiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağrı Alaf yazdı:

Bizde cezaevi yok diye 30 suç kaydı olan adamı salıyorlar daha. Ya da bu adamlar bazı siyasilere yakın olduklarından her seferinde salınıveriyorlar bilemiyorum. Sesli düşünüyorum sadece. Sanki vergi değil lahana yaprağı veriyoruz. Cezaevi yoksa yap? Dünyada daha kolay şey mi var?

Bizde cezaevi yok değil var. Ama farklı amaçlarla kullanılıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

Megane hız yapıyor,

bizde olsa instada fenomen olur yutub videoları rekorla izlenir czn ile hamburger açılış videoları çekerler, ne cezası, madalya takarlar muteber kişi olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mertol Kip yazdı:

Bizde cezaevi yok değil var. Ama farklı amaçlarla kullanılıyor. 

Bunu ben bilmiyorum. İpucu lazım. 

Çağlar Bayur yazdı:

bizde olsa instada fenomen olur yutub videoları rekorla izlenir czn ile hamburger açılış videoları çekerler, ne cezası, madalya takarlar muteber kişi olur

BeDeL öDeNdİ. :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ceza var uygulama yok. laçka durumda. umarım düzenleme yaparlar ama ekipleri de eğitmek lazım. robin hoodluk yapıyorlar bazen. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Ceza var uygulama yok. laçka durumda. umarım düzenleme yaparlar ama ekipleri de eğitmek lazım. robin hoodluk yapıyorlar bazen. 

Ayvalıkta dokunsan dökülmek üzere olan motorlar falan çevirmeye girmez hiç. Ööyle geçer giderler karşı kaldırımdan. Kimse de hoop gel bakalım demez. Adam zaten fakir yoksa buna biner mi diye insiyatifle adalet dağıtıyorlar sanırım. Biz salağız zaten her evrağımız tam.

Bu bahsi geçenlerde ne plaka ve far ne muayene hiçbirşey yok. Eksik yazmışım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Evren Erakçora yazdı:

Az bile ,iyi olmuş. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çakar’a 276.000 lira kesmişler. Eleman ağlıyor. Bu kadar yüksek meblağ umarım çözüm olur. Ders olur yani

https://x.com/asayisberkemal0/status/1885298235998150893?

Katılıyorum.. Az olmuş. 

Çakarı tak, sireni tak, sonra emniyet şeridinden bas. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

27 şubat - 6 mart arasında 528 bin kişiye işlem yapılmış. rakamlar çok ciddi boyutta

"Hız ihlalinde bulunan 149 bin 309, periyodik muayenesi yaptırılmamış 29 bin 367, emniyet kemeri kullanmayan 26 bin 462 ve sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 62 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 997 olmak üzere diğer işlemlerle toplam 528 bin 511 araca/sürücüye işlem yapıldı."

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Birşeyleri düzeltme niyeti hiç görmüyorum ben sistemde. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

6-13 mart arası 566 bin 903 sürücüye cezai işlem uygulandı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

6-13 mart arası 566 bin 903 sürücüye cezai işlem uygulandı. 

kaç adet denetimde? 700 bin denetimde ise başka 7 milyon denetim yapılmışsa başka toplam araç sayısı 17 milyon civarı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kaç adet denetimde? 700 bin denetimde ise başka 7 milyon denetim yapılmışsa başka toplam araç sayısı 17 milyon civarı.

önemi yok. Tez yazmayacağız. Hangi ilçede saat kaçta gibi grafikler bizim işimiz değil. Zira sadece kamera cezaları da var. 24 saatlik denetim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakamlar ciddi boyutta değil o zaman  daha çok yazılmalı idi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...