İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Dizel Manuel Vites Otomatiğe Çevrilir mi?

Levent Caner

Recommended Posts

Levent Caner

Herkese selamünaleyküm. Bende 2004 Fiesta TDCİ (manuel vites) var. Kitapta durashift est’li (otomatik) in de verileri var. Türkiye ‘de hiç rastlamadım ama Almanya ve İngiltere sitelerine girince bu otomatik vites araca rastlıyorsunuz. Şimdi sorum şu; manuel bu aracın şanzımanını değiştirerek otomatiğe çevirebilir miyiz? Daha önce hiç rastladınız mı böyle bir araca? Bildiğiniz bir usta var mı bunu yapan? Herhangi bir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Dizel otomatik focusları düz vites yapabiliyoruz sizin araçta otomatik olur ama pişman eder, vazgeçin.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

sanzimanin motora baglanti yerleri ve sanzimanin saseye baglantilari farklidir..

uyar mi cok buyuk ugras lazim..

Yorum bağlantısı
Levent Caner
5 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Dizel otomatik focusları düz vites yapabiliyoruz sizin araçta otomatik olur ama pişman eder, vazgeçin.. ;)

Serkan bey, neden pişman eder? Pahalı mı yoksa motoru bozuyor mu? Randımanlı deği mi? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

sanzimanin motora baglanti yerleri ve sanzimanin saseye baglantilari farklidir..

uyar mi cok buyuk ugras lazim..

Motora bağlantı değişmez çünkü otomatik ve düz vites motoru aynı. Bağlantı yerleri fark etmez. Birebir takılır şanzuman.

Bu arada hep sana muhalefet yazıyorum gibi oluyorsa üyeliğimi sildirebilirim.. :D Dostane mesajdır yanlış anlaşılmasın.. ;)

1 dakika önce, Levent Caner yazdı:

Serkan bey, neden pişman eder? Pahalı mı yoksa motoru bozuyor mu? Randımanlı deği mi? Teşekkürler.

Otomatiği öyle ahım şahım bir otomatik değildir. Dik rampalarda falan kalkışlarda sıkıntı yaşayanlar oldu, bence yine söylüyorum vazgeçin satıp otomatik bir araba alın derim.. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
2 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Motora bağlantı değişmez çünkü otomatik ve düz vites motoru aynı. Bağlantı yerleri fark etmez. Birebir takılır şanzuman.

Bu arada hep sana muhalefet yazıyorum gibi oluyorsa üyeliğimi sildirebilirim.. :D Dostane mesajdır yanlış anlaşılmasın.. ;)

Estagfurullah...

Kediyle bir fotograf cektiriseniz hallederiz 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Levent Caner
5 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Otomatiği öyle ahım şahım bir otomatik değildir. Dik rampalarda falan kalkışlarda sıkıntı yaşayanlar oldu, bence yine söylüyorum vazgeçin satıp otomatik bir araba alın derim.. 

estağfurullah, yanlış anlamadım, ben yanlış yazdım kusura bakmayın

teşekkür ederim görüşleriniz için

bu arada biz bu maaşlarla artık bi on yıl araba filan alamayız, yani en azından ben alamam artık. sıfırının fiyatlarını gördüm 😮 ikinci ellerinin de pek yanına yaklaşılır tarafı yok 🙁

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 dakika önce, Levent Caner yazdı:

estağfurullah, yanlış anlamadım, ben yanlış yazdım kusura bakmayın

teşekkür ederim görüşleriniz için

Size yazmadım Levent bey ne kusuru, lütfen.. Ben teşekkür ederim, oradaki iletim Alpay bey içindi, ikinci paragraf sizin için.. :)

5 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Estagfurullah...

Kediyle bir fotograf cektiriseniz hallederiz 😁

Kediyi bulmam lazım önce.. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
36 dakika önce, Levent Caner yazdı:

Herkese selamünaleyküm. Bende 2004 Fiesta TDCİ (manuel vites) var. Kitapta durashift est’li (otomatik) in de verileri var. Türkiye ‘de hiç rastlamadım ama Almanya ve İngiltere sitelerine girince bu otomatik vites araca rastlıyorsunuz. Şimdi sorum şu; manuel bu aracın şanzımanını değiştirerek otomatiğe çevirebilir miyiz? Daha önce hiç rastladınız mı böyle bir araca? Bildiğiniz bir usta var mı bunu yapan? Herhangi bir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Teşekkürler.

sizdeki kasada asm vardı, dsg nin aptalı gibi düşünün. manuel şanzımana ototmatik debriyaj yani.

sonradan dönüşüm rakamını ödemezsiniz. satıp otomatiğini almak daha makul

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Bir çok aracın otomatikten manuele bir şekilde çevrildiği gördüm ama tersini görmedim henüz. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bende scorpio varken otomatik şanzımanı manuele çeviriyorlardı.Bu konuyu araştırmıştım.Oluyor olmasınada randıman vermiyor.Verilen emeğe paraya değmez.Siz tam tersi manueli otomatiğe çevirmek istiyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Şimdi, Fatih Sarıkaya yazdı:

Bende scorpio varken otomatik şanzımanı manuele çeviriyorlardı.Bu konuyu araştırmıştım.Oluyor olmasınada randıman vermiyor.Verilen emeğe paraya değmez.Siz tam tersi manueli otomatiğe çevirmek istiyorsunuz.

Onlarca cvt yi manuele çevirdik olumsuz geri dönen olmadı.. ;) Scorpio denemedik ama gerçi scorpio apayrı bir dünya anlatılmaz yaşanır.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Aslında sonradan bir aparat takıp manuel aracı otomatize etmek zor değil.

Debriyaj telli. vites de kollu. Basit bir robotik projesi ve gaz pedalına ve vakum miktarına avansa bağlı bir kontrol devresi. çalışır yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

olur ama çok çok büyük masraf olur. en iyisi manueli satıp otomatik almak.  

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Bence aracınızı satıp üzerine 2-3 bin tl daha ekleyip (aynı aracın otomatiğini düşünerek yazıyorum) otomatiğini almak sanki daha mantıklı olur. Veya benzer rakamlarda getz'in otomatiği de düşünülebilir. Ama önünüzde bolca örneği olmayan bir durum için aracınızı riske etmeye değmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
1 saat önce, Murat Kırmızı yazdı:

Bence aracınızı satıp üzerine 2-3 bin tl daha ekleyip (aynı aracın otomatiğini düşünerek yazıyorum) otomatiğini almak sanki daha mantıklı olur. Veya benzer rakamlarda getz'in otomatiği de düşünülebilir. Ama önünüzde bolca örneği olmayan bir durum için aracınızı riske etmeye değmez.

2-3 bin çok iyimser aynı araç için, hem de ülkemizde denk gelmemiş konu sahibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
2 saat önce, Murat Kırmızı yazdı:

+1

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bu kasa dizel Fiesta' yı be ASM' ye çevirmek için uğraşırım ne de, satıp ASM viteslisini alırım. Yine bu kasa Fiesta' da illa otomatik isteniyorsa, 1,6 benzinli 100 ps. tork konvertörlü otomatik vites alırım. Yakıt dert edersem de, mis gibi LPG uyumlu motora LPG taktırır, sorunsuz şanzıman ve motoruyla gezer dururum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
12 saat önce, Serkan Toker yazdı:

olumsuz geri dönen olmadı

dönememiştir belki :rofl:

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı
1 saat önce, Metin Akbal yazdı:

2-3 bin çok iyimser aynı araç için, hem de ülkemizde denk gelmemiş konu sahibi :)

Metin bey 1.4 TDCİ comfort modelin otomatik vitesleri mevcut. Mevzuyu yanlış anlamamış isem üstüne birkaç bin tl fark ekleyip alınabiliyor gerçekten. Piyasada otomatik ve manuel şanzıman fiyatları arasında uçuk farklar yok eski modellerde. Gene arkadaşın kendisi bilir tabi doğrusunu.

https://www.sahibinden.com/ford-fiesta-1.4-tdci-comfort/otomatik,yari-otomatik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)
2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

dönememiştir belki :rofl:

Çekiciyle bile olsa dönüş olurdu sanki ya.. :D

12 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Aslında sonradan bir aparat takıp manuel aracı otomatize etmek zor değil.

Debriyaj telli. vites de kollu. Basit bir robotik projesi ve gaz pedalına ve vakum miktarına avansa bağlı bir kontrol devresi. çalışır yani.

Fiesta da beşinci kişi oturacak yer bulamıyor, bu sistemleri nasıl sığdıracağız arabaya hocam ? :D

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...