İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Motor Soğutma Suyu Hakkında

Fatih Saygın

Recommended Posts

Fatih Saygın

Merhaba arkadaşlar. Aracı alalı 15 gün oldu ancak suyunu kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti. Bugün baktığımda şu deposunun bırak minimumu çok daha altta çok az dolu olduğunu gördüm. Aracın kitapçığına baktım.

"Yalnızca Ford teknik özelliklerine uygun soğutma suyu ekleyiniz" yazıyor. Bu özellik de "fmy super plus xlc" olarak belirtilmiş. Bu markalı ürünün antifriz olduğunu gözlemledim. Ne yapacağımı bilemedim.

Motor suyuna Max noktasına kadar içme suyu eklersem sıkıntı olur mu? Normalde içme suyu eklenmiyor mudur? 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)

İlla o markalar olacak diye bir kaide yok...

Kaliteli bir markadan organik kirmizi renkli antifiriz alip ekleyebilirsiniz.. Antifriz kisin donmayi engelledigi gibi yazinda su gibi erken kaynamadigindan faydalidir.Elinizden geliyorsa komple degisin.. havasini alin...Yok yapamam derseniz usta birinde yaptirmaniz cok iyi olacaktir. Not: Kisa sureligine antifriz ekleme degistirme yapincaya kadar Normal su ekleyebilirsiniz ama  Aksatmayin bu durumu, motor sogutma sivisi arac icin cok onemlidir..

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

İçme suyu olmaz sisteme zararlıdır ekleme yapılacaksa saf su ile takviye yapmak gerekli yalnız aynı renk antifriz ile karışım sağlanarak bulunduğunuz yere uygun donma noktası sağlanmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Saygın

Saf su mu içme suyu mu çeşme suyu mu ekleyeyim şimdi idare etmek için onu anlayamadım :)

sonrasında en yakın zamanda servise gidip değiştirteyim 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Şimdi, Fatih Saygın yazdı:

Saf su mu içme suyu mu çeşme suyu mu ekleyeyim şimdi idare etmek için onu anlayamadım :)

sonrasında en yakın zamanda servise gidip değiştirteyim 

Cok ahim şahım kirecli degilse normal icme suyu koyabilirsiniz...Okadar da farketmez..

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İçme suyu olmaz sisteme zararlıdır ekleme yapılacaksa saf su ile takviye yapmak gerekli yalnız aynı renk antifriz ile karışım sağlanarak bulunduğunuz yere uygun donma noktası sağlanmalı.
İlk defa duyuyorum bunu. Yıllardır basıyoruz suyu motora.
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

motora koyacağınız içme suyuncaki kireç böbreklerinizde biriken kirecin yüzbinde biri olur. Devede kulak olduğu için önemsemiyoruz. Belki bilgisayar soğutma felan devrelerinde anlamlı olabilir. 

o soğutma suyunun içinde öyle saçma sapan şeyler zaten yüzüyor ki biraz kireç de yüzse sorun olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
1 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

motora koyacağınız içme suyuncaki kireç böbreklerinizde biriken kirecin yüzbinde biri olur. Devede kulak olduğu için önemsemiyoruz. Belki bilgisayar soğutma felan devrelerinde anlamlı olabilir. 

o soğutma suyunun içinde öyle saçma sapan şeyler zaten yüzüyor ki biraz kireç de yüzse sorun olmaz.

Hocam Gerekli bilgileri yukarida yazdim.normal icme suyu tabiki kullanilabilir. Benim suan bulundugum yerde icme suyu kirecin sulandirilmis hali gibi.Ha ne olur hicbisey olmaz, ama Her ne olursa olsun boyle ise araca konulmamasi taraftariyim bu nedenlede boyle yazdim.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
52 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

İlk defa duyuyorum bunu. Yıllardır basıyoruz suyu motora.

Üretici diyor mu ki çeşme suyu ile ekleme yapılabilir?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
44 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Devede kulak olduğu için önemsemiyoruz.

Neden teknik kural üzerinden gitmiyoruz hocam? Bugün başımıza ne geliyorsa devede kulak hesabı ince detaycı olmamamızdan geliyor bir de çabuk unutuyoruz tarihi hafıza kötü.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
7 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Su diyor. Şu specler olacak demiyor

50/50 antifriz ve su karışımı veya doğru özelliği karşılayan önceden seyreltilmiş motor soğutma sıvısı ile tamamlanır diyelim o zaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
4 saat önce, Fatih Saygın yazdı:

Ne yapacağımı bilemedim.

su ekleyin öncelikle motor zarr görmesin yine eksilirse takip edin. önmüz kış, donma derecesine baktırın iyi olur aracın geçmişini bilmiyoruz

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
4 saat önce, Koray Demir yazdı:

Örnek değişim videosu burada uygun antifriz ve su ile doğru şekilde ayarlanıyor

Güzel bir anlatım, üç kere ağzına burnuna su vermiş adam arabanın. :)

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bekir Memur
(düzenlendi)

Bir ford parçacısına gidin size uygun fmy antifrizi verirler.

Su olarak saf su herzaman daha iyidir kireç önemsenmese dahi içeride dolaşması bana mantıklı gelmiyor. Biraz daha alta inersek marketteki erikli suyu önerenler var kireci az oluyo diyolar.

tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
2 saat önce, Fatih Saygın yazdı:

Herkese çok teşekkür ederim 

Özetle aracınıza titizseniz kireçsiz saf su ekleyin değilseniz basın çeşme suyunu gitsin.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

erikli suyu candır. yere döküp üzerinde ofroad yapan arkadaşlar bile var :D 

yahu bu kadar takılırsanız arabaya binemessiniz. farketmez doğru antfiriz ile doğru oranda suyu karıştırın gitsin

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

radaytöre saf su koydum diye fatura eden ustayı,  müşteri levye ile kovalar. Edd china emekli olmadan gelse keşke buralara

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...