Osman Dumanlı 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Ozan bey bana geldiğinde uzuuuuuun bir zamandır aracının hararet problemi olduğunu kimsenin çözemediğini ifade etmişti. (Hani bana geri gelmiyor kullanmak istemiyor aracı.) diye uzuun yazdım. İfadesi o çünkü. Tamam dedim dert etmeyin nedir ki hararet bu hiç olmazssa neden olduğunu söylerim ister yaptırır ister yaptırmaz.. Baktım alt hortum buz gibi termostad açmamış. Suyu kokladım garklı bir koku var ama yanık gibi değil. Önceki bir ustanın temizlemek için bir ilaç koyduğunu söyledi. Evet onun gibi bir koku. Eksoz gibi değil. İnşallah conta değildir dur bakalım iyi gidiyoruz dedim. Hatta bana ilk geldiği için yanımda herşeyi birebir görmesini istedim. Sökelim dedim termostadı beraber bakalım . Ama sıkıntılı işe gitmesi gerek sürekli bir panik halinde.. Telefonlar açıldı izinler alındı evden , tamam değişelim dedi..neyse söktüm kötü bir durumda termostad.. Daha iyi anlaması için termostatın çalışma prensibinden konuşurken mutfaktan ketılı aldım indim aşağı bak dedim, parçayı bunun içinde kaynatıp bakıcaz açıyormu açmıyormu diye. Bi sigara yaktım bekliyoruz. “Allahım benim şansım yok açar bu şimdi conta yanıktır” dedi.. yok dur bakalım o kadar karamsar olma bekle dedim.. kaynadı kaynadı açmadı..Hatta elle bile asıldım gelmedi.. gördünmü bak kaynamış dedim parçaladım içini gösterdim bak sıkışmış diye.. Mutlu olduk. 😊 Tamam dedim termostad şipariş ettim geldi. Takmadan önce üzerindeki müşür çalışıyormu diye kontrol ettim hakkatten çalışmıyordu. ÇÜNKÜ TAKTIĞIM PARÇALARI ORJİNAL DE OLSA TEST EDERİM.. Başka istedim yok , çatalca dan gelecek bir iki saate. “Eyvah dedi geç kalıcam” sakin dedim bi işe geç kalmayla insan işten mi çıkarılır dedim..” Bilmiyorsun abi dedi bu arabanın yüzünden benim kaçıncı işe gitmeyişim geç kalışım” dedi.. bekliyoruz parçayı bu arada sürekli bir panik halinde kovacaklar beni yandım ben. Geldi taktım tabi gitmesi gerek. Panikle ben gittim dedi . Hava yapar su eksilir durunca bi kontrol et bana bilgi ver dedim.yolda iyi ama rampada yine hararet yapıyor dedi. O zaman dedim contadır tüh.. Yarın sabah gel sökeyim termostadı(Arızalı olabilir kısmet) boş takayım birlikte görelim contamı . GELMEDİ..... BEN ARACI TEST EDEBİLDİMMİ???? HAYIR...CONTA KESİN DİYE TEŞHİSMİ YAPTIM??? HAYIR...ARABANIN BENİMLE İŞİ BİTTİMİ??? HAYIRR.. OSMAN USTA BU ARABAYI YAPAMADI DENİRMİ??? HAYIR... “Ben aracı başka yerde yaptırdım termostad mış getirip geri iade etmek istiyorum” diye mesaj attı.Ona da tabiki dedim.. GELDİMİ?? HAYIR...ERTESİ SABAH BANA GELSEYDİ BEN BU SORUNU ÇÖZERMİYDİM?? EVETT.. 11 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Bu kadar işte. Sağol Osman. Senden beklenen tüm eylem ve hareketleri yapmışsın. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Yanlış anlamayın ama sonra sanayi ustalarının adı kötü oluyor. Osman usta gerekeni yapmış. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 10 seneden fazladır araçlarımı Osman usta'ya götürüyorum. Karşımdaki bi insan, ilah değil. HAtası olabilir. Bir usta değilim, yaptıklarını "evet doğru yapmış" diyebilmem ancak kendi tecrübemle sınırlı ki, bence doğru yapmış. Ozan bey aceleci davranarak ve ikinci kez gitmeyerek hata etmiş. Mehmet hoca'nın durumu bu kadar abartmasına şaşırdım zira bildiğim kadar hocam, sen usta ile görüşmeden, tek taraflı dinleyerek konuyu yorumluyorsun. Şu an Ozan bey'e geçmiş olsun demekten başka yapabilecek bir şeyimiz yok. Mutlu olmuştur inşallah yapılan son tamirat ile. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Anladığım kadarıyla, ortada açmayan bir termostat varmış ve yeni takılan da açmamış. Yani olayın vehametinde bir artış yok. Usta da bekle değiştirelim şu termostatı demesine rağmen beklememiş ve bozuk olma ihtimali olan termostat ile yola çıkmış. Devamında olaylar karman çorman olmuş. Sonuç Ozan Bey beni silin demiş. Osman Usta hepimizin yüz yüze gördüğü, yine göreceği güvendiğimiz biri. Tanıdığımız kadarıyla ve Bu şartlar altında yalan söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Osman Usta'nın yorumlarını okuyunca, gerekeni yapmış olduğunu söyleyebilirim. Olaylar tek taraflı dinlendiği için bunlar böyle oluyor diyorum. Her duyduğumuza inanmayacağız. Yanlış anlaşılmış olabilir, kulaktan kulağa söylenirken değişmiş olabilir. Olaylar abartılmış olabilir. Diyeceğim budur. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 (düzenlendi) Osman Dumanlı yazdı: Ozan bey bana geldiğinde uzuuuuuun bir zamandır aracının hararet problemi olduğunu kimsenin çözemediğini ifade etmişti. (Hani bana geri gelmiyor kullanmak istemiyor aracı.) diye uzuun yazdım. İfadesi o çünkü. Tamam dedim dert etmeyin nedir ki hararet bu hiç olmazssa neden olduğunu söylerim ister yaptırır ister yaptırmaz.. Baktım alt hortum buz gibi termostad açmamış. Suyu kokladım garklı bir koku var ama yanık gibi değil. Önceki bir ustanın temizlemek için bir ilaç koyduğunu söyledi. Evet onun gibi bir koku. Eksoz gibi değil. İnşallah conta değildir dur bakalım iyi gidiyoruz dedim. Hatta bana ilk geldiği için yanımda herşeyi birebir görmesini istedim. Sökelim dedim termostadı beraber bakalım . Ama sıkıntılı işe gitmesi gerek sürekli bir panik halinde.. Telefonlar açıldı izinler alındı evden , tamam değişelim dedi..neyse söktüm kötü bir durumda termostad.. Daha iyi anlaması için termostatın çalışma prensibinden konuşurken mutfaktan ketılı aldım indim aşağı bak dedim, parçayı bunun içinde kaynatıp bakıcaz açıyormu açmıyormu diye. Bi sigara yaktım bekliyoruz. “Allahım benim şansım yok açar bu şimdi conta yanıktır” dedi.. yok dur bakalım o kadar karamsar olma bekle dedim.. kaynadı kaynadı açmadı..Hatta elle bile asıldım gelmedi.. gördünmü bak kaynamış dedim parçaladım içini gösterdim bak sıkışmış diye.. Mutlu olduk. 😊 Tamam dedim termostad şipariş ettim geldi. Takmadan önce üzerindeki müşür çalışıyormu diye kontrol ettim hakkatten çalışmıyordu. ÇÜNKÜ TAKTIĞIM PARÇALARI ORJİNAL DE OLSA TEST EDERİM.. Başka istedim yok , çatalca dan gelecek bir iki saate. “Eyvah dedi geç kalıcam” sakin dedim bi işe geç kalmayla insan işten mi çıkarılır dedim..” Bilmiyorsun abi dedi bu arabanın yüzünden benim kaçıncı işe gitmeyişim geç kalışım” dedi.. bekliyoruz parçayı bu arada sürekli bir panik halinde kovacaklar beni yandım ben. Geldi taktım tabi gitmesi gerek. Panikle ben gittim dedi . Hava yapar su eksilir durunca bi kontrol et bana bilgi ver dedim.yolda iyi ama rampada yine hararet yapıyor dedi. O zaman dedim contadır tüh.. Yarın sabah gel sökeyim termostadı(Arızalı olabilir kısmet) boş takayım birlikte görelim contamı . GELMEDİ..... BEN ARACI TEST EDEBİLDİMMİ???? HAYIR...CONTA KESİN DİYE TEŞHİSMİ YAPTIM??? HAYIR...ARABANIN BENİMLE İŞİ BİTTİMİ??? HAYIRR.. OSMAN USTA BU ARABAYI YAPAMADI DENİRMİ??? HAYIR... “Ben aracı başka yerde yaptırdım termostad mış getirip geri iade etmek istiyorum” diye mesaj attı.Ona da tabiki dedim.. GELDİMİ?? HAYIR...ERTESİ SABAH BANA GELSEYDİ BEN BU SORUNU ÇÖZERMİYDİM?? EVETT.. Osman bey termostatı taktıktan sonra sizi aradığımda termostat açmıyor conta yanık dediniz mi. Dediniz. Termostatı yeni gözünün önünde taktım bozuk dil termostat dediniz mi. Dediniz. Gel termostatı boşaltıcam araç yine şişecek dediniz mi dediniz. Sonra bana conta değişim ücereti bu olur dediniz kapatık. 1 gün sonra yine aradım sizi hafta sonu olma sebebiyle geleme şansımda yok. Bana contan yanık hava yapıyor termostata su değmiypr açmıypr dedin. Osman bey termostat bozuk olamazmı onu denesek dedim yok olamaz dedin ama sana ispatlamak için içini boşaltıcam demedinmi osman bey . beni niye yaşlancı cıkartmaya çalışıyporsunuz bu konuşmaşar yalansız böyle oldu. sana güvenip niye geliyim birdaha. Taktığın silecek su motoru 10 dakika sonra bozuldu bence sen parçacını değiştir. Osman bey bu konuşmayı doğrula kapatalım artık fazla uzadı çünkü osman bey 5 Ağustos 2019 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Bencede kapatın bu konuyu. ben uzaktan uzağa asla bir arabaya teşhis koymam.gelin termostatsız bir görelim dedim gelmediniz..Bana aracı test etme imkanı bile tanımadınız koşarak işe gittiniz .sonra telefonda ben conta yanıktır diye tahmin yürüttüm gelin dedim, kesin yanık size ispatlarım gibi bir kelime kullanmadım.o tarz konuşanı da sevmem. Sağlıcakla kalın.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Yanlış anlamayın ama sonra sanayi ustalarının adı kötü oluyor. Osman usta gerekeni yapmış. Ben bu konudaki kimseyi tanımıyorum, ancak acele ile sanayide iş yapılmaz, yaptırılmaz. Özellikle yeni ustanızı tanımıyorsanız, vakit ayırmalı, beklemeli. İnsan ilişkisi sonuçta. Güven meselesi çünkü çok fazla kasap var bu bir gerçek. Sonra nasılsa teslim olunur. İkincisi yedek parçanın mutlaka kalitelisi alınmalı, soğutma sisteminde ucuza kaçılmaz. Bunlar da benim deneyimlerim. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Kan govdeyi goturecek bu gidisle cok atesli konu olmaya basladi takipteyim:) Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 osman ustada haklı müsteride haklı. gelmedi, gitmedi bu durumda: zaten müsteriler direk ustayı dükkanı karalama derdinde bizde de oluyor hemen sayfaya (google maps) yorum yapılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2019 Paylaş 5 Ağustos 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: Kan govdeyi goturecek bu gidisle cok atesli konu olmaya basladi takipteyim:) Kan gövdelik bir şey yok ortada.. Usta bu araba conta yakmış olabilir gel bakalım demiş. Müşteri de gitmemiş başka ustaya gitmiş.. Olay bu kadar basit.. Çok fazla detaya inmeye, sen şöyle dediydin ben şöyle yaptıydım. öyle değilmiydi. böyle değilmiydilere girecek halimiz yok burada.. Parça bozuk olabilir.. Usta hata yapabilir. Müşteri başka ustaya gidebilir. Hepimizin başına her an gelebilecek şeyler. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ağustos 2019 Paylaş 14 Ağustos 2019 Mehmet Kaya yazdı: Sağlam termostatla sonucu merak ediyorduk. Bilgilendirme için teşekkürler. Demekki yeni takılan parça da arızalı olabilirmiş beklemiyordun hocam?bayağı bir bilgin vardı spesifikl olarak hatta konu açılmadan 3 gün önce gece yarısı wasup ta genel bir arıza gibi ağız arıyordun? 1000 km uzaktan 3. ağızdan duyum ile yola çıkarsan yolda kalırsın, herkes işini yapmalı layığı ile... Halil ibrahim Oruc yazdı: Kan govdeyi goturecek bu gidisle cok atesli konu olmaya basladi takipteyim:) takip iyidir, buraları da bayağı sıcak 1 Yorum bağlantısı
Mert MERDOL 1 Ekim 2019 Paylaş 1 Ekim 2019 Öncelikle merhaba aracım ford mondeo 2.0 benzinli lpg li otomatik 247 bin km 'de Aracımda ki sıkıntım lambalarda dururken veya dur kalk trafikte rolantide çalışırken fan açar gibi yapıp rolantide biraz düşüş yapıyor ancak fan açmıyor ve stop a kadar düşmüyor stop etmiyor.. Bunu da her dur kalk ta da yapmaya biliyor normal seyir halinde çekişte veya aracın gidişinde herhangi bir sıkıntım yok. Sorunum hakkında ki yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2019 Paylaş 1 Ekim 2019 ilk ve öncelikle bakılacak yer vakum hortumlarında kaçak olup olmadığı, sonra rölanti valfi denemek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Merhaba arkadaşlar mk2 mondemu 3 gün önce sattım. mk3 2.0 benzili 2001 model bir mondeo almak üzereyim. Önce forumu okuyup gittim, dersimi biraz çalıştım. Şimdi hocalarıma sorum şu. Aracı 5 km kadar sıkıştırarak kullandım ama hararet ibresi (gösterge panelinin solunda) ilk çizgi ile 2. çizgi arasında kaldı. Kaloriferi açtığımda içerisi (ekranda hı yazarken ve full çalışmada) ısınmadı. Bu da bana %90 termostat arızası olarak geldi, durumu yorumlar mısınız rica etsem. Satıcı masrafları düşeceğim dedi adama da haksızlık etmek istemem. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Bulunduğunuz hava ortamı soguksa 5 dakika devirli kullanma ısıyı yukseltmeyebilir. Termostat arızası en belirgin yokuş aşağı inerken hararet düşmesi olursa sürekli açık tutuyor denebilir. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Kemal Bey cevap için teşekkürler, dün hava sıcaklığı dış ortam 15 derece civarı idi bu sıcaklık yeterli mi ? Ama araç sahibi de dediğimi doğruladı o hiç yükselmiyor şeklinde. Ne dersiniz ? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Hararet hiç yükselmiyormu yani tam ortaya kadar gelmiyor muymuş? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Mk3 mondeo hararet göstergesi Mk2 gibi değildir.. Oynamaz. ilk çizgi ve 2. çizgi ortasına gelir ve orada kalır. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Kemal Mert yazdı: Hararet hiç yükselmiyormu yani tam ortaya kadar gelmiyor muymuş? Araç yeni çalışmıştı, kaputu açtığımda sıcaklık yoktu üst kapağa dokundum çünkü. Ben aldım yola çıktım 5 km kadar kullandım. 2-3-4 vites 5 bin devir civarı vites attım. O arada kaloriferi en yüksek fan hızında çalıştırdım dış sirkülasyonda, fakat içeri giren hava çok ılıktı. Mehmet Ozyurek yazdı: Mk3 mondeo hararet göstergesi Mk2 gibi değildir.. Oynamaz. ilk çizgi ve 2. çizgi ortasına gelir ve orada kalır. Hım bunu bilmiyordum, ama ilk çizgi ile 2. çizgi arasında neredeyse tam ortada kaldı bu süre zarfında. Ama yanlış duymadıysam durduğumda fan sesi geliyordu makinadan. Kaçta fan açıyor mk2 gibi 103 derece mi ? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Mk3 mondeo hararet göstergesi Mk2 gibi değildir.. Oynamaz. ilk çizgi ve 2. çizgi ortasına gelir ve orada kalır. Abi 2001 model kasada çizgi sayısı fazla, senin bahsettiğin tam orta oluyor. Ama burda 1. Ve 2. Çizgi dersen durum değişiyor. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Şurada işaretledim kırmızı ile, sıcaklık bu 2 nokta arasında idi. https://eksiup.com/p/i4221144a6v9 Kemal Mert yazdı: Abi 2001 model kasada çizgi sayısı fazla, senin bahsettiğin tam orta oluyor. Ama burda 1. Ve 2. Çizgi dersen durum değişiyor. Ben ifadeyi biraz eksik yazmışım, 4 e bölersek göstergeyi senin attığın fotoya göre, ilk çeyrek içerisinde kaldı hararet çubuğu. Şimdi daha doğru anlaşılacak umuyorum 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Şurada işaretledim kırmızı ile, sıcaklık bu 2 nokta arasında idi. https://eksiup.com/p/i4221144a6v9Evet tamda dediğim gibi. Normalde tam ortada olması gerekir. Tam ortaya gelir ve orda kalır. Termostat arızası olduğunda yokuş aşağı soğuk havalarda ibre düşer. İbrenin bu noktada kalması düşündürücü. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Şimdi motorcuya gidiyor araba baksınlar bakalım, orj termostat için 900 tl fiyat aldım yerli için 160 tl. Ama forumda gördüğüm herkes orj alınmasından yana sağlıklı olması için. Bu konuda da fikir rica etsem. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Şimdi motorcuya gidiyor araba baksınlar bakalım, orj termostat için 900 tl fiyat aldım yerli için 160 tl. Ama forumda gördüğüm herkes orj alınmasından yana sağlıklı olması için. Bu konuda da fikir rica etsem.Sorun termostatsa orijinal tabiki. Ama bahsi geçen nokta 70 dereceler gibi. Bu noktada kalmamamasi gerekir. 90 a gelip yanı tam ortaya gelip durması gerekir. Bana bu sorun termostat sorunu gibi gelmiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts