İçeriğe Yönlendir

O Bir Şaka Makinesi

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Önder Özcan

Öyle miydi acaba? Ben mi yanlış anladım? Kargodan (orjinal) siyah gelmiş, bu arkadaş griye boyamıştı. Lastik takoz muydu onlar? 🤔

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
(düzenlendi)

Madem istek gelmiş paylaşalım, jant kapaklarını aldım taktım siyah renkti, yaa dedim olmadı bu ne yapalım ne yapalım derken gözüme jant boyaları ilişti aha dedim bu olur, saate baktım iftarada epey var hadi dedim yap.

738e8c02723d0112e30257f28b93337b.jpg

cf8ad21a3b6dad425b0e69b961a66611.jpg

d2a314cfb9dda075a30108dafb318d20.jpg

0399c3ebfdbb284cd355da9147cdd72b.jpg

b06753dc46bcf0020f53098c2a2e9476.jpg

a8d3952b954ee4b5f2de67fd7785f8d0.jpg

tarihinde Hasan Karabekiroglu tarafından düzenlendi
  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
(düzenlendi)

Şifreli bijon somunu gibi durmuş, kendi bijonları çok mu tipsizdi 😀

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
4 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu ne be.. ilk defa görüyorum.. 

Vag lar genelde koyar abi...

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Olmuş olmuş, benim boyadığım jantlar kadar olmuş işte :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Hersey bir tarafa da sepet uzerinde siralaman da ayri bir taktir ister bence😊

Sadece 3. sira soldan ilk biraz egri😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan Karabekiroglu

Bizim renk skalası çok dar. Mavi ve gri tonları hep :)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Servet Aydın yazdı:

50 ton? 

Oraya girmesek abi :) Tamam bi daha Passat bozulmuş demicem.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Loading... dedik devamını getirelim...

Aracı ilk aldığımdan beri sürücü tarafındaki düğmeler ile sağ arka camı indirip kaldıramıyordum. Arka camı çok kullanmadığım için ve çocukların emniyeti için hep kapalı tuttuğumdan dolayı önemsememiştim, boş vakit kalınca sürücü kapısındaki cam kaldırma tuşlarını söktüm, çok basit çıkıyor klipsli ama dikkat edilmeli, tuşların kartını kontrol ettim bozuk birşey görünmüyordu, sonra dikkat ettim ki tuşlar ile kart arasındaki teması sağlayan küçük metallerin biri eksik, benden önceki sahibi muhtemelen sökmüş veya söktürmüş geri takılırken parçayı takmamışlar, tabi söküm esnasında birkaç klips yerini de kırmışlar. Ben tuş takımını komple yenilemeyi düşünüp @Önder Özcan ve @Köksal Yılmaz ile istişare halindeyken, sanayide elektrikçi olan arkadaşım aradı başka bir konu için, benimde aklıma geldi dedim bu tuşlardan varmı ? Dükkana gel kutuda yığınla buton var herhalde biri uyar hemde çay içeriz gittim baktım kutudan bir tane düğme bulduk açtık içini parça orada beni bekliyor. Aldım kaç para bu dedim "Bi gidermisin" dedi gittim. :) 

Z5DLaG.jpg

Orda içilen çay kestimi bizi kesinlikle hayır, başka bir arkadaşımı ziyarete gittim. Arkadaşım almış bu neonları "şunu aldım yapacaktım ama gerek kalmadı al sen kullanırsın" dedi, normal de böyle şeyleri pek sevmem ( :) ), yani iyi yapılmamışları sevmem, örneklerini çok gördüm adam konsolun bir ucundan bi başlamış girmediği çıkıntı kalmamış, açıldığı zaman sanırsın arabanın önü harita.. gerek yok... aklımda nereye yapsam diye bir soru vardı. @Metin Akbal fazla abartma "Güzel Hoş Zarif Naif" olsun dedi. Dedim iki ön kapıya da yapalım.

Bu neonlardan daha önce elime hiç geçmemişti ben normal led standartlarında çalıştığını düşünüyordum, aldım ledi ve modülü elime, ölçü aletinin düğmesini yanlış yere kıvırmışım, sanıyorum ki bu ledler 0,02v ile çalışıyor, e diyorum modüle de 12v giriyor demek ki bu adaptör şeklinde. @Servet Aydın a yazdım abi durum böyle, adam başladı kahkaha atmaya...Dedi olum sen manyak mısın ? :) bir kere elindeki o modül adaptör değil inventör, bu neonlar 0,02 v değil 110v ile çalışıyor. Çalışıp çalışmadığını ledin ucuna dilini değdirerek anlayabilirsin... Tabi denedik sonuç e güzel biraz dilin kıpraşıyor ama tadı güzel :) 

Bu neonlar kesilebiliyor içinde kıl gibi incecik kablolar var birleştirmesi biraz ustalık istiyor. 

r0QgyN.jpg

gP5kbR.jpg

9Y4Vb3.jpg

Bağlantıları yukarıdaki gibi yaptım, @Servet Aydın 110v dedi ya voltaj biraz yüksek geldi tırsdım ve aynı zamanda iş daha profesyonel olsun diye makaron ile kapattım.

OrqRW0.jpg

lQ7kGr.jpg

nb7A6M.jpg

Normal de neonun boyu 2 metre tek modül ile tamamı aydınlatılabiliyor ama ben bir kaç ayrı yere yapacağım için kestim, modülü bir yere yerleştirir kapılara birer kablo ile girer tek merkezden ikisine birden  dağıtırım diyorum ama olmadı aracın içinden kapılara giremesinler diye yapmış Almanlar, aslında inat edip geçirirdim ama çok fazla yeri sökmek gerektiği için vazgeçtim, kapılardaki cam kaldırma butonu elektriğinden almaya karar verim. Haricen 2 adet modül daha aldım ve kapı içine montajını yaptım.

lQ7k5Q.jpg

VQVlWB.jpg

2Og2M0.jpg

Daha önce kapı sökmüşlüğüm çoktur. Özellikle Ford araçlarımın hepsini söktüm taktım, ama Vw başka olur düşüncesiyle biraz itinalı ve dikkatli davrandım ama özünde basit bir iş, kapıların altında 3 tane civata var onları aldım, kapıların kenarlarında kapı kaportasına giren sustalar var onları bıraktırdıktan sonra kapıyı yukarı doğru kaldırınca, kapı yüzü çıkıyor, kapı kolunun halatına ve diğer elektrik bağlantılarına dikkat etmek gerekiyor...

M1EE56.jpg

QPAAEA.jpg

Montaj edildikten sonra hem akşam hem gündüz görünüm bu şekilde...

kMkkrm.jpg

RgYYyj.jpg

mXPPlV.jpg

EOYYQn.jpg

jq55zJ.jpg

Ayrıca şunu da belirteyim, gösterge ışık şiddetini kıstığınız zaman kapı buton aydınlatmaları da kısılıyor, bende elektriği butonlardan aldığım için onlarla birlikte ışık şiddetide ayarlanabiliyor.

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Mavi park ampullerinden sonra gelinen nokta beni çok duygulandırdı :D

Güzel olmuş eline sağlık.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Maşallah. Bence aracın beygirlerinden çalmış gibi. İnsanı bir huzur kaplıyor çünkü. Basası gelmez adamın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...