İçeriğe Yönlendir

O Bir Şaka Makinesi

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Sani Gerşon

Çok güzel olmuş. Bence sağ yolcu tarafındaki aluminyumun altına da yapmalı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Güzel olmuş. Beyaz daha güzel dururdu sanki ama sanırım kadran mavi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Güzel olmuş ama an konsoldada devam etse fena olmaz.

O modüller bazen yanabiliyor, kapılardan duman ve koku gelince elektriği kapatın hemen ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yanıyorsa eğer voltajda bir sorun vardır. Yine de bir anahtar yapmış Hasan Bey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Emre Şimşek yazdı:

Eski aracım Connect'te 2 kere başıma geldi. Parklardan almıştım elektriği araç çalışırken 14.2-14.3v elektirik oluyordu sürekli takip ederim. Voltaj kaynaklı olsa kısa sürede veya uzun kullanımda hemen sorun yapması gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Uğur Kamil yazdı:

Eski aracım Connect'te 2 kere başıma geldi. Parklardan almıştım elektriği araç çalışırken 14.2-14.3v elektirik oluyordu sürekli takip ederim. Voltaj kaynaklı olsa kısa sürede veya uzun kullanımda hemen sorun yapması gerekir.

Bir dönem mobiletin ön farına uygun bir halojen lamba bulamadığım için ledlerle oynadım. Malesef çok farklı voltajlara gelemiyorlar yanıveriyorlar. 12’den çalışınca 14’e çıkması bir handikap bence. O yüzden bir voltaj düzenleyici olması lazım bu tip hassas şeyler için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Eline sağlık Hasan. Yapılan iş de anlatım da çok güzel olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Emre Şimşek yazdı:

Bir dönem mobiletin ön farına uygun bir halojen lamba bulamadığım için ledlerle oynadım. Malesef çok farklı voltajlara gelemiyorlar yanıveriyorlar. 12’den çalışınca 14’e çıkması bir handikap bence. O yüzden bir voltaj düzenleyici olması lazım bu tip hassas şeyler için.

Bütün araçlar çalışır vaziyette 14v cıvarı çıkar.
Bugüne kadar hiç bir aracımda led veya normal ampul'de kesme sorunu yaşamadım. Bu neonların modülleri hakkında bilgim yok, hangi şartlara dayanabiliyor diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O modüller ne işe yarıyor
Modülün girişi kaç çıkışı kaç volt ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

O modüller ne işe yarıyor
Modülün girişi kaç çıkışı kaç volt ?

12 giriş 1.5kv çıkış. Ac inverter 2ma

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bunlarin seffaf veya beyaz gorunumlu olani yok mu? Ben malzemenin goruntusunun renkli olmasini istemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Metin Akbal yazdı:

Bunlarin seffaf veya beyaz gorunumlu olani yok mu? Ben malzemenin goruntusunun renkli olmasini istemiyorum.

Beyaz yananları, seffaf beyaz gri arası bir renk oluyor ;)
394445102_tn30_0.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Beyaz yananları, seffaf beyaz gri arası bir renk oluyor [emoji6]

394445102_tn30_0.jpg

Ama ben kirmizi yanmasini istiyorum fakat malzemenin kirmizi gorunmesini istemiyorum [emoji6]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

LED’li bir şeyler yapmak lazım. RGB ledli. Android multimedyaya da ufak bir yazılım yazıp ekrandan istediğin rengi ayarlayacan. Oh mis. Projem geldi bak şimdi :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Dogan Arsiray yazdı:

Arduino ile yapilir led vs. Ama saglam vakit alir.

1 günde projenin tamamı hallolur. :)  

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Recep Selim Kaya yazdı:

Maşallah. Bence aracın beygirlerinden çalmış gibi. İnsanı bir huzur kaplıyor çünkü. Basası gelmez adamın.

Zaten öyle olsun diye yaptık, yakıt ekonomisine katkısı olacak mı göreceğiz...

Sani Gerşon yazdı:

Çok güzel olmuş. Bence sağ yolcu tarafındaki aluminyumun altına da yapmalı :)

P7qn87.jpg

7Bk79a.jpg

@Sani Gerşon istemiş yapmamak olmaz tabi...

Mert Yeldan yazdı:

Güzel olmuş. Beyaz daha güzel dururdu sanki ama sanırım kadran mavi.

İlk olarak beyaz düşündüm bende, gidim bunu aksesuarcıdan takas edeyim dedim, sonra aracın iç aydınlatmalarının hep kırmızı ve mavi olmasından dolayı mavi tercih ettim, gösterge ve diğer aydınlatmalar ile bütünlük sağlasın istedim...

Uğur Kamil yazdı:

Güzel olmuş ama an konsoldada devam etse fena olmaz.

O modüller bazen yanabiliyor, kapılardan duman ve koku gelince elektriği kapatın hemen ;)

Emre Şimşek yazdı:

EOYgnq.jpg

Şu anahtarlardan sipariş verdim. Her ışık için ayrı anahtar yapıyorum kapı ceplerinin içinde, sürücü veya yolcunun elini uzattığı zaman kolayca ulaşacağı bir yere, yolcuyu veya sürücüyü rahatsız ettiği zaman komple kapatılabilir

Uğur Kamil yazdı:

Emre Şimşek yazdı:

Uğur Kamil yazdı:

Bütün araçlar çalışır vaziyette 14v cıvarı çıkar.
Bugüne kadar hiç bir aracımda led veya normal ampul'de kesme sorunu yaşamadım. Bu neonların modülleri hakkında bilgim yok, hangi şartlara dayanabiliyor diye.

Yukarıda anlatılanların önüne geçmek için Vw mühendislerinin zekasını kullandım, aracın herhangi bir yerindeki elektrikten almak yerine üreticinin zaten aydınlattığı ledlerin akımından aldım, böylelikle marşlarda voltaj düzensizliklerinde zaten mühendisin yaptığı koruma veya regüle istemi kullanmış oldum açık halde marş yapmak veya başka durumda ledler etkilenmiyor.

Önder Özcan yazdı:

Eline sağlık Hasan. Yapılan iş de anlatım da çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim ne demek. W211 e de yapalım, ama aynı ürünün premium u varmı bakalım. 

Servet Aydın yazdı:

110 değil 1.1 ila 1.5 kv 

Servet Aydın yazdı:

12 giriş 1.5kv çıkış. Ac inverter 2ma

Hı hı, dil testi şahane oluyor ama, ne ile uğraştığının farkına varıyorsun :) 

Metin Akbal yazdı:

Ama ben kirmizi yanmasini istiyorum fakat malzemenin kirmizi gorunmesini istemiyorum emoji6.png

Ürün soyulabiliyor @Metin Akbal bir adet beyaz al bir adet kımızı al ikisinide soy, beyazın içinden kırmızıyı geçir olur. Herhalde olur :) 

Mustafa Arıkan yazdı:

LED’li bir şeyler yapmak lazım. RGB ledli. Android multimedyaya da ufak bir yazılım yazıp ekrandan istediğin rengi ayarlayacan. Oh mis. Projem geldi bak şimdi :) 

Dogan Arsiray yazdı:

Arduino ile yapilir led vs. Ama saglam vakit alir.

Ohoo yok öyle ilk önce benim aklıma geldi, arabanın içindeki andorid teybe uygulamayı kuracan,  android ecudan aldığı hız verisi ile rgb renk değiştirecek. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Arıkan yazdı:

Mustafa Arıkan yazdı:

1 günde projenin tamamı hallolur. :)  

@Mehmet Ozyurek abi bu muhabbet tanidik geliyor mu :) 5 seneye bitmez diyorum ben.

Hasan Karabekiroglu yazdı:

Ürün soyulabiliyor @Metin Akbal bir adet beyaz al bir adet kımızı al ikisinide soy, beyazın içinden kırmızıyı geçir olur. Herhalde olur

Agam niye o kadar masraf :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Metin Akbal yazdı:

Agam niye o kadar masraf

Sen iste yeterki, üreticiye derim yaparlar istediğini :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sen iste yeterki, üreticiye derim yaparlar istediğini [emoji4] 
Bide ureticiye yollatsan cok makbule gecer [emoji16]
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

@Mehmet Ozyurek abi bu muhabbet tanidik geliyor mu :) 5 seneye bitmez diyorum ben.

Agam niye o kadar masraf :)

Akşam yapayım da yollayayım ufaktan bir video :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Metin Akbal yazdı:

Bide ureticiye yollatsan cok makbule gecer emoji16.png

İyisinden, kalınlığını kendin belirlediğin şeffaf misina, ucuna kırmızı led. Gerisi sende :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Akşam yapayım da yollayayım ufaktan bir video [emoji4] 

Parcalari toplamada sikinti yok, sen onu montaj yapmadan satarsin :)

İyisinden, kalınlığını kendin belirlediğin şeffaf misina, ucuna kırmızı led. Gerisi sende [emoji4] 
Nasil tutturacaz araya
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

Parcalari toplamada sikinti yok, sen onu montaj yapmadan satarsin :)

Nasil tutturacaz araya

Bak ona söz veremem işte :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...