Erhan Doruk 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Evimizin ikinci ufaklığı 2015 1.2 Vti Access otomatik 7380 km de. ilk bakımını ilk yaşında 1400km deyken yapıldı. 2 yıldır ikinci bakım yapılmadı. Araçta düz yolda giderken bazen ESP ışığı yanıp sesli uyarı veriyor. (Patinaj yapmıyor) Ancak her zaman vermiyor. Forumda PUG tecrübesi olan biri varsa fikrini paylaşabilirse sevinirim. Birde Ankara"da periyodik bakım için servis tavsiye etmek isteyen varsa buyursun Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 bu aracla cok bilgili degilim ama ben olsam ilk lastik durumu nedir derdim? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 2 senedir bakım yapılmamış mı anladığım? Nasıl bi özgüvendir Erhan bey Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Önce lastiklerden şüphe edilmeli. 56 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: 2 senedir bakım yapılmamış mı anladığım? Nasıl bi özgüvendir Erhan bey Bu kilometre ve kullanımında hiçbir şey olmaz. Motor 500k gideceğine 400k gider onu da sahibi görmez 😊 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Benim anladığım kayma olmadan esp ışığı yanıyor. Öncelikle arıza kodu atıyor mu bir bakmak lazım. Mutlaka atıyordur. Bir çok sebebi olabilir. Teker devir sensöründen tutun da yanal ivme sensörü, hatta fren pedalı müşürüne kadar her şey olabilir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2018 2 saat önce, Sani Gerşon yazdı: 2 senedir bakım yapılmamış mı anladığım? Nasıl bi özgüvendir Erhan bey Araç günlük 8 km kullanılıyor. Pek yıpranmadığı için bakımı epey ertelemiştim. Hatta 10k ya kadar bekleyecektim ama esp olayını bir göstereyim dedim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 54 dakika önce, Erhan Doruk yazdı: Araç günlük 8 km kullanılıyor. Pek yıpranmadığı için bakımı epey ertelemiştim. en son bunu diyenin motorunda ana kol yatak sarmıştı 4 Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 19 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: en son bunu diyenin motorunda ana kol yatak sarmıştı 5000 km de bir gereğinden fazla bakım yapıp durduk yere yağlamayı kesen keza conta yakan sıfır araçlar gördük. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Konuya dönecek olursak. Bence esp devreye girmiyor. Aksine devreden çıkıyor. İlk önce araç şarjı kontrol edilmeli. Varsa hata kodlarına bakılmalı 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 7 dakika önce, Koray Demir yazdı: 5000 km de bir gereğinden fazla bakım yapıp durduk yere yağlamayı kesen keza conta yakan sıfır araçlar gördük. yağlama kesen conta yakmaz. conta aşırı sıcaklık ile yamuklaşan üst ve altın aralığının ayrılmasıdır. km başı bakım yapmak da şansı tesadüfü kaderi etkilemez. bahtsız bedeviyi o kutup ayısı gider fizanda da bulur otomotiv üreticilerinin bakım yazıları şiir değildir, tekniktir. uymalı. 7 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Konuya dönecek olursak keşke.... konu sapmasa 6 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Esp devrede iken de ikaz çıkar devre dışı olunca da. Esp bileşenleri kontrol edilmeli. Abs sensör/selenoidler Esp beyni yahu rate sensör Direksiyon açı sensör. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: yağlama kesen conta yakmaz. conta aşırı sıcaklık ile yamuklaşan üst ve altın aralığının ayrılmasıdır. km başı bakım yapmak da şansı tesadüfü kaderi etkilemez. bahtsız bedeviyi o kutup ayısı gider fizanda da bulur otomotiv üreticilerinin bakım yazıları şiir değildir, tekniktir. uymalı. İkisini ayrı ayrı kastetmiştim. Konudaki esas soruna bir çözüm bulabildiniz mi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 5 saat önce, Erhan Doruk yazdı: ESP ışığı yanıp sesli uyarı veriyor. arıza kodu okunmadan yorum yapmak bu gibi arızada mümkün değildir. açı sensörüne katılıyorum mesela ancak öncelikle yetkili servisinde kod okutunuz 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadır 9 Ağustos 2018 Paylaş 9 Ağustos 2018 Forumda esp ile ilgili iki tane konu buldum. Belki işinze yarayacak biliger vardır. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244807-2006-model-307-xt-premium-esp-sorunu/ https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/185910-esp-sorunu/?tab=comments#comment-809188 4 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Eylül 2018 Yazar Paylaş 13 Eylül 2018 (düzenlendi) Merhabalar Bugün aracı servise götürdüm . hem periyodik bakımı yapıldı hem esp ışığı sorununa bakıldı. Sorunun kaynağı oldukça basitmiş. Akü kutup başı gevşediği için beyin ile arasındaki iletişim zaman zaman kesildiğinden hataya sebebiyet veriyor ve enteresan şekilde esp lambasını yakıyormuş. Kutup başı sıkılınca sorun halloldu. polen+yağ+hava filtresi + motor yağı + işçilik ile 350TL ödedim. yaptırdığım yer; Atisan daki Vatan Peugeot On 09.08.2018 at 22:45, Mehmet Ozyurek yazdı: Konuya dönecek olursak. Bence esp devreye girmiyor. Aksine devreden çıkıyor. İlk önce araç şarjı kontrol edilmeli. Varsa hata kodlarına bakılmalı bu arada Mehmet Beyi de tebrik ediyorum. Uzaktan tam nokta atışı yapmış. 13 Eylül 2018 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 15 dakika önce, Erhan Doruk yazdı: polen+yağ+hava filtresi + motor yağı + işçilik ile 350TL ödedim. yaptırdığım yer; Atisan daki Vatan Peugeot Yetkili servismi burası ? Yorum bağlantısı
Ali Gök 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 inşallah sorun odur. benim fluancem varken ara sıra abs ışığı yanıyordu . servis dediki akü kutup başı gevşekmiş ondan yapıyor sıktık düzeldi dedi. arabayı aldım yine aynı. abs kaptüürmü sensörümü ne kabrosu sıyrıkmış özellikle sudan geçince direk devre dışı kalıyormuş. gittim servise dedim hanü aküydü bu yine bozuk sonra buldular da yaptılar geçmiş olsun . 350 tl ye yetkili serviste bakımmı yaptırdınız şuan ağzım açık kaldı Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Eylül 2018 Yazar Paylaş 13 Eylül 2018 4 saat önce, Ersen Tapan yazdı: Yetkili servismi burası ? Bir saat önce, Ali Gök yazdı: inşallah sorun odur. benim fluancem varken ara sıra abs ışığı yanıyordu . servis dediki akü kutup başı gevşekmiş ondan yapıyor sıktık düzeldi dedi. arabayı aldım yine aynı. abs kaptüürmü sensörümü ne kabrosu sıyrıkmış özellikle sudan geçince direk devre dışı kalıyormuş. gittim servise dedim hanü aküydü bu yine bozuk sonra buldular da yaptılar geçmiş olsun . 350 tl ye yetkili serviste bakımmı yaptırdınız şuan ağzım açık kaldı Özel servis. Yetkili 750 tl istemişti . 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 Benim pejo da aku bitmeye yakinken arada sirada ilk calistirmada esp isigi yakiyordu. Demek ki pejoda aku sorunu esp isigindan anlasiliyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts