Ertan Çabuk 31 Temmuz 2018 Paylaş 31 Temmuz 2018 Bir eksiğimizi daha giderelim dedik. Bir kaç ay önce aldığım şnorkeli takmak yeni nasip oldu. Taktıktan sonra resim çekmedim ama kısaca takımı anlatacağım. 1. İlk olarak şablonları (şnorkel ile birlikte şablon ve tüm aksesuarlar geliyor) ve malzemeleri kontrol edip gerekli alet edevatı hazırlıyoruz. En çok lazım olacak şey 60mm çapında metal delmek için punç ucu. Bir de perçin tabancası olması gerekli. 2. İlk olarak aracın sağ tarafındaki çamurluk panelini söküp şablonu yapıştırıyoruz ve delinecek ve kesilecek yerleri işaretliyoruz. 4 parça şablon var. İki tanesi en dış boyalı panel için bir tanesi en içteki sac için biri de ortadaki sac için. 3 kat sac var araçta. 3. İşaretlemeyi yaptıktan sonra delme ve kesme işlerini hallediyoruz ve şnorkel ucunun gireceği yeri deliyoruz. 4. Hava filtresini söküp ön girişi perçin ve silikon yardımı ile kapatıyoruz. Ön girişi kapatmak için metal plaka yine parçalar arasında var. Şnorkel ile birlikte veriliyor. Yan taraftan ( sağ yandan) şnorkel bağlantısı için delik açıyoruz. Ve yine şnorkel ile gelen parçayı ve metal contayı perçinleyip dıştan silikonluyoruz. Silikonun kuruması için biraz beklemek lazım. Ben ilk gün yetiştiremediğim için ertesi gün akşamına kadar bekledi. 5. Daha önceden işaretleyip dediğim en dış plakaya şnorkeli Monte ediyorum. 4 adet cıvata ile panele sabitleniyor iki adet cıvata ile se yan direğe 6. Daha sonra şnorkelin yan direğe montajı için verilen metal plakayı şnorkel üzerine koyup direkte delinecek yerleri işaretliyoruz. Ve delip perçinle sabitliyoruz. Bununla birlikte yan direkte bulunan alüminyum fitili uygun yerden kesiyoruz ki plaka tam otursun. 6. Hava filtresinin yeni girişine şnorkelin girişini ayarlayıp paneli şnorkel ile birlikte monte ediyoruz. Ve söktüğümüz vidaları tekrar takıp aracı topluyoruz. İşin toplam yapım süresi 7-8 saat sürüyor. Montaj sonrası resimleri se saha sonra ekleyeceğim inşallah... 13 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Temmuz 2018 Paylaş 31 Temmuz 2018 İlla 1 metre dereden geçecem diyorsun.Arazi için ciddi ihtiyaç. Faydası çok. Su geçişlerinde en büyük korku manifoldun su çekmesi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Temmuz 2018 Paylaş 31 Temmuz 2018 Ee arabanın içine doluyor su. O nolacak 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Ee arabanın içine doluyor su. O nolacak Bi şnorkel de sürücüye [emoji16] 4 2 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Onda sıkıntı yok abi. Motora su gitmesin yeter [emoji16] Arabanın burnunu rampa yukarı verince boşalıyor o suEe arabanın içine doluyor su. O nolacak 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Seni yaradana kurban.. yok o benim repliğim değildi. 😜 abi eline koluna sağlık, imrenerek izliyorum 3 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Derin Suda artik engel olmaktan cikti . 2 Grand sahibi arkadas kiskanip calarlar snorkeli arabanin tamponuna kangal bagla ertan abi 😂😂 resimleri bekliyoruz eline saglik araba harika oldu 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Seni yaradana kurban.. yok o benim repliğim değildi. [emoji12] abi eline koluna sağlık, imrenerek izliyorumGardaşımın repliğine sahip çıkma. Gelir şimdi... Derin Suda artik engel olmaktan cikti . 2 Grand sahibi arkadas kiskanip calarlar snorkeli arabanin tamponuna kangal bagla ertan abi [emoji23][emoji23] resimleri bekliyoruz eline saglik araba harika oldu Ters gelir onlara [emoji16]. Bildiğim onların filitre ters tarafta... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Sence bozarmıyım. [emoji16]Şeytan kulağına kurşun... Daha bir güzel çalışıyor... Abi arabayı bozmazsın dimi ..[emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 17 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Bozma denmiş geldim. Konu ne Yanlış alarm , patlama demedi sakin ol abi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Az geride dur sa şeolmasın...Bozma denmiş geldim. Konu ne Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Her yeri hunharca kesiyor bu adam... 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 (düzenlendi) Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Her yeri hunharca kesiyor bu adam... Daha yeni verdikleri tamponu kestiğimi söylemedim sana değil mi 33 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Gitti seramik kaplama Seramik dediğin lavaboda olur. Klozet vs. 1 Ağustos 2018 tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Yanlış alarm , patlama demedi sakin ol abi Gideyim bari Az geride dur sa şeolmasın...Taam Gitti seramik kaplama [emoji3]Hakket la Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Nano çamur kaplama yaptırdık. Sonuçta seramiğin hammaddesi ...Azcık ısınınca pişer olur seramikHakket la Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Her yeri hunharca kesiyor bu adam... Tavanda lamba için delik açmayacaktım. Ondan dolayı oldu Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Tavanda lamba için delik açmayacaktım. Ondan dolayı oldu Oraya anten bağlayacam... Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Montajlı hâliyle fotoyu biz hayal mi ediyoruz yoksa tarayıcımda sıkıntı mı var? :)) 1 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Önce hayal edeceksiniz [emoji41][emoji5] Montajlı hâliyle fotoyu biz hayal mi ediyoruz yoksa tarayıcımda sıkıntı mı var? ) 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Benim hayal ettiklerim hep böyle abi, sen gerçeğini koysan da görsek. 3 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2018 Benim hayal ettiklerim hep böyle abi, sen gerçeğini koysan da görsek.Senin hayallerine yetişemeyiz uçmuş onlar...İş yapar mı yapar ama [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts