Fatih Altınay 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Selam arkadaşlar 2014 fiesta trend bi gün aracı yıkadım aradan bi saat geçti aracı çalıştırıyım dedim kontağı çevirdim araç çalışmadı. Dedim heralde akü bitti neyse hemen başka bi araçtan takviye çektik araç çalıştı. Arandan 10-15 gün geçti bu süreçte araçta herhangi bi problem olmadı neyse 15. Gün yine araç çalışmadı. Akü var korna far vs çalışıyor fakat araç marş basmıyor dedim yine akü bitti. Yine takviye edelim dedim bu defa takviye de fayda etmedi araç çalışmadı. Arabayı vurdurdum çalıştı sanayiye götürdüm elektrik tesisatında kaçak olabilir dediler kaçak çıkmadı şaseye giden kabloyu değiştirdik falan araba 3 -4 gün yine sorunsuz çalıştı 4. Gün yine aynı aküyü ölçüyoruz akü sapasağlam kaçakta yok sonra marş motorunu el yordamıyla kontrol ettik vs araç çalıştı bugün sanayiye götürdüm marş motorundaki elektrik soketleri oksitlenmiş küflenmiş usta onları yaptı falan şuan araç faal inşallah bu sefer yine aynı sorunla karşılaşmam karşılaşırsam nasıl bi yol izleyeceğim bilmiyorum. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Marş kablosu nasıl paslanmış anlamadım ama bence marş motoru elden geçmeli. İkinci bir ihtimal de kontak arızası olabilir. Aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi misiniz ? Marş yaparken akü gerilimi ölçülerek akım çekiyor mu bakmak gerek ayrıca .. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 13 Haziran 2018 Paylaş 13 Haziran 2018 bişey olmaz artık mars motoru tamir yapıldıysa. Yorum bağlantısı
Bekir Memur 13 Haziran 2018 Paylaş 13 Haziran 2018 (düzenlendi) Yakın birşeyi yaşadım arabanın marş durumu çok iyiydi bir sabah marşa bastım akünün gücü marş motorunu çevirmeye yetmedi Ardından kutup başını söktüm kontrol kalemiyle test yaptım kaçak var gibi lamba yanıyor bende arabada kaçak var sanıyorum meğerki yeni tüm arabalar bir miktar güç çekermiş. Ertesi gün sanayiye götürdüm elektrikçi aküye bir cihaz bağladı aküyü test etti şarj durumu %100 fakat akünün ömrü bittiğinden dolayı 1 günde akünün gücü tamamen boşalıyormuş, içerisinde kısa devre gibi birşey olabilir denildi. Yenisiyle değiştirdik sorun ortadan kalktı. Bazı elektrikçilerde test cihazı felan var bağlıyolar kaçak varmı akünün durumu nedir hepsi rapor halinde çıkıyor 30 saniyeyi almayan bir işlem. 13 Haziran 2018 tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 14 Haziran 2018 Paylaş 14 Haziran 2018 Bende de bugün 2015 model Fiesta da sabah marş bastım bir kaç kez gönülsüz de bastı .baktım ki araç çalışmayacak Vurdurdum çalıştım 5 - 6 km kim yere gittim. Orada marş bastım çalışmıştı.aradan 4 5 saat geçti marş bastım yine çalışmadı. Araç 3 yıllık üzerinde varta akü var ve her gün çalışan araba akunun bitmemesi gerek diye düşünüyorum. Sizce sorun akü mu Yoksa başka bir sorun mu var Yorum bağlantısı
Fatih Altınay 15 Haziran 2018 Yazar Paylaş 15 Haziran 2018 İhtimaller, 1) akü ömrünü tamamlamış olabilir 2) elektrik kaçağı olabilir 3) marş motoru/marş tetiği arızalanmış olabilir 4) şarj dinamosu aküyü şarj etmeyebilir. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 17 Haziran 2018 Paylaş 17 Haziran 2018 On 14.06.2018 at 21:59, Muhammet Ergün yazdı: Bende de bugün 2015 model Fiesta da sabah marş bastım bir kaç kez gönülsüz de bastı .baktım ki araç çalışmayacak Vurdurdum çalıştım 5 - 6 km kim yere gittim. Orada marş bastım çalışmıştı.aradan 4 5 saat geçti marş bastım yine çalışmadı. Araç 3 yıllık üzerinde varta akü var ve her gün çalışan araba akunun bitmemesi gerek diye düşünüyorum. Sizce sorun akü mu Yoksa başka bir sorun mu var Araç kısa mesafelerde kullanılıyorsa akü yeterli şarj olamıyordur. Ayrıca araçta LPG varsa bu sistem arac park halindeyken de ekstradan elektrik tüketir. Ben focus da 4. yılda Aküyu değiştirmek zorunda kalmıştım. Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 19 Haziran 2018 Paylaş 19 Haziran 2018 Tahmin edildiği gibi akü bitmiş. Yiğit akunun yan ürünü olan 60 A lik turkuaz akü ile değişti. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Haziran 2018 Paylaş 19 Haziran 2018 Not: bu arabalar asla vurdurulmaz, benden söylemesi..... akü bittiyse takviye yada yeni akü lazım.... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts