Remzi Karaca 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 Bu da bizim bahçe Bugün günlerden bahçe günü [emoji4] 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 Şehirde yaşayan biri olarak bu konunun ruhsal sağlığa zarar verici öğeler içerdiğini görüyor ve konuyu kapatıyorum 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2018 Bu da bizim bahçe Bugün günlerden bahçe günü [emoji4]Detay alalım Neler var Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 Bahçe babamın, arkada görünen Hirfanlı barajı. İlk başlarda baraj manzaralı diyorduk ama ağaçlar büyüyünce baraj zor görünüyor. Sulama barajdan yapılıyor.Aslen Ceviz üzerine kurulu. Son dikilenler ile takribi 1000 tane ceviz, aralarında ağırlıklı kiraz, üzüm, elma, daha seyrek olarak armut, erik, kayısı, şeftali, vişne, trabzon/cennet hurması, dut vs. yetişecek bütün ağaçlar var desem yeridir. Hee unutmuşum ayva ve iğde de var. Muhakkak başka unuttuğum da vardır.Zamanında denemek için dikilen bağzı ağaçlar oldu verim alınamadı. Bir de bademler çok böceklendigi ve diğer ağaçlara zarar verdiği için söküldü.Bahsettiğim neredeyse bütün ağaçlardan satılacak kadar mahsul alınıyor. Bazılarında tonlarca mahsul alınıyor. Öyle zaman oluyor ki toplamaya yetişemiyoruz. Bahçe 9 yıllık. Aslı ceviz olduğu için cevizler büyüdükçe aradakiler sökülüyorlar. Elma ve kiraz epey rahmetli oldu. Bunların dışında yiyecek kadar sezonluk sebze meyve dikiliyor. Yiyecek kadar derken, biz çok yeriz [emoji4]Bu güne kadar değişik diyebileceğim altın çilek ve Goji berry dikildi. Ağaç olarak aklıma şimdi gelen ıhlamur da var ama daha mahsulü yok. Bir de çamlar var meyve vermiyor diye onu saymamazlık etmeyeyim. Bahçede traktör ve bilimum ekipman var. Hem tarım hem de el aletleri olarak. Kaynak makinesine kadar var, gerisini siz düşünün. Babamın bu ikinci bahçesi o nedenle burası gayet tecrübeyle oluşturuldu. Profesyonel/Yarı Profesyonel desem yeridir. Kendini emekliye ayırdıktan sonra bağ bahçe işlerine sardı. Sakın heveslenmeyin çok meşakkatli bir iş. En son üzümleri kuşlardan korumak için aşağıdaki fileleri aldık. Olgunlaşanları örtüyoruz. Akıllı kuşlar tatlanmaya başlamadan yaklaşmıyorlar. İşte bunları kesmeye başladık Arada çocuklar ile ATV turları yapıyoruz Şehirde yaşayan biri olarak bu konunun ruhsal sağlığa zarar verici öğeler içerdiğini görüyor ve konuyu kapatıyorum Bizde şehirde yaşıyor hafta sonları kaçamak yapıyoruz 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2018 2 saat önce, Remzi Karaca yazdı: Sakın heveslenmeyin çok meşakkatli bir iş. En son üzümleri kuşlardan korumak için aşağıdaki fileleri aldık. Olgunlaşanları örtüyoruz. Akıllı kuşlar tatlanmaya başlamadan yaklaşmıyorlar. Heveslendik artık.. Yapacak bişey kalmadı.. Hiç göstermemeliydin.. Ben çok beğendim.. Bayıldım. Allah ürününüzü bereket versin. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 2 saat önce, Remzi Karaca yazdı: Bahçe babamın, arkada görünen Hirfanlı barajı. İlk başlarda baraj manzaralı diyorduk ama ağaçlar büyüyünce baraj zor görünüyor. Sulama barajdan yapılıyor. Aslen Ceviz üzerine kurulu. Son dikilenler ile takribi 1000 tane ceviz, aralarında ağırlıklı kiraz, üzüm, elma, daha seyrek olarak armut, erik, kayısı, şeftali, vişne, trabzon/cennet hurması, dut vs. yetişecek bütün ağaçlar var desem yeridir. Hee unutmuşum ayva ve iğde de var. Muhakkak başka unuttuğum da vardır. Zamanında denemek için dikilen bağzı ağaçlar oldu verim alınamadı. Bir de bademler çok böceklendigi ve diğer ağaçlara zarar verdiği için söküldü. Bahsettiğim neredeyse bütün ağaçlardan satılacak kadar mahsul alınıyor. Bazılarında tonlarca mahsul alınıyor. Öyle zaman oluyor ki toplamaya yetişemiyoruz. Bahçe 9 yıllık. Aslı ceviz olduğu için cevizler büyüdükçe aradakiler sökülüyorlar. Elma ve kiraz epey rahmetli oldu. Bunların dışında yiyecek kadar sezonluk sebze meyve dikiliyor. Yiyecek kadar derken, biz çok yeriz Bu güne kadar değişik diyebileceğim altın çilek ve Goji berry dikildi. Ağaç olarak aklıma şimdi gelen ıhlamur da var ama daha mahsulü yok. Bir de çamlar var meyve vermiyor diye onu saymamazlık etmeyeyim. Bahçede traktör ve bilimum ekipman var. Hem tarım hem de el aletleri olarak. Kaynak makinesine kadar var, gerisini siz düşünün. Babamın bu ikinci bahçesi o nedenle burası gayet tecrübeyle oluşturuldu. Profesyonel/Yarı Profesyonel desem yeridir. Kendini emekliye ayırdıktan sonra bağ bahçe işlerine sardı. Sakın heveslenmeyin çok meşakkatli bir iş. En son üzümleri kuşlardan korumak için aşağıdaki fileleri aldık. Olgunlaşanları örtüyoruz. Akıllı kuşlar tatlanmaya başlamadan yaklaşmıyorlar. İşte bunları kesmeye başladık Arada çocuklar ile ATV turları yapıyoruz Bizde şehirde yaşıyor hafta sonları kaçamak yapıyoruz Ama bu haksızlık, Remzi, böyle yerin vardı da biz neye Ankara'nın betonlarında toplantı yapıyoruz. Yazdın bir kere .Ne demişler "Bülbülün çektiği klavyesindedir." Ne zaman mangal yapıyoruz ora da ( Sonrasın da Baban seni reddebilir evlatlıktan) 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 3 saat önce, Remzi Karaca yazdı: Bizde şehirde yaşıyor hafta sonları kaçamak yapıyoruz Çççok çok güzelmiş. Maşallah. Böyle bir bahçeyi yıllar sonra bende paylaşabilecekmiyim acaba. 1 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 28 Temmuz 2018 Paylaş 28 Temmuz 2018 Ama bu haksızlık, Remzi, böyle yerin vardı da biz neye Ankara'nın betonlarında toplantı yapıyoruz. Yazdın bir kere .Ne demişler "Bülbülün çektiği klavyesindedir." Ne zaman mangal yapıyoruz ora da ( Sonrasın da Baban seni reddebilir evlatlıktan)Ankara'ya 160 km abi gidince kalıyorum genelde, yoksa git gel çekilmiyor... 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 Bugün yine bahçeden yetişenleri topladım... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 Senin domatesler salçalıkmış. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 5 adet sitil dikmiştim üste onlar denk gelmiş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 (düzenlendi) Çeri Domates Salçalık Domates Pembe Çanak Domates Tokat Dallı Domates 2 Ağustos 2018 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Harf eksikligi 3 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 Çeşit çokmuş seneye bende çeşiti çoğaltayım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 15 gün sonra gör sen çeşitlerimi [emoji85] Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 Domatesleri mi? Diğer sebzeleri mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 Domates. Göremediğimi 3-4 çeşit daha var. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 5 dakika önce, Kemal Korkmaz yazdı: 5 adet sitil dikmiştim üste onlar denk gelmiş şitil mi 😊 cok eski bir tabirdir. genelde fide haline donuserek zamanla unutuldu... cumlede gectigi icin cok hosuma gitti... tesekkurler👏 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 Sitil. Biz de kullanırız 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 Daha ne kadar çeşit kaldı ki.. şitil mi [emoji4] cok eski bir tabirdir. genelde fide haline donuserek zamanla unutuldu... cumlede gectigi icin cok hosuma gitti... tesekkurler[emoji122]Bizim burda eski kendi tohumdan yetiştirenler var onlar bağ ile satıyorlar bir bağda 12 tane sitil oluyor ama onları tutturmak zor oluyor ben tüplü aldım hepsini.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 Bizim burda eski kendi tohumdan yetiştirenler var onlar bağ ile satıyorlar bir bağda 12 tane sitil oluyor ama onları tutturmak zor oluyor ben tüplü aldım hepsini..Domates çok kolay tutar Bunları dün sitilledim Budarken atmayıp suyun içine koymuştum. Kısa sürede köklendi. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 2 Ağustos 2018 Paylaş 2 Ağustos 2018 Bir de budama mı yaptın abi..[emoji15] Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2018 Daha ne kadar çeşit kaldı ki..Görmediğin iki çeşit daha çeri var. İki çeşit de çanak var. Bir de budama mı yaptın abi..[emoji15]Gelsene bayramda. Daha neler yaptım gör Çerinin boyu 2,5 metre, başındaki Domates en az 100 adet [emoji28]Fenni gübre yok. Hormon yok. Sadece sevgi. Hepsini budadım. Hepsi askıda. Yere değmiyor hiç biri. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Görmediğin iki çeşit daha çeri var. İki çeşit de çanak var. Gelsene bayramda. Daha neler yaptım gör Çerinin boyu 2,5 metre, başındaki Domates en az 100 adet Fenni gübre yok. Hormon yok. Sadece sevgi. Hepsini budadım. Hepsi askıda. Yere değmiyor hiç biri. O zaman anzısın bir gündüz gelebilirim... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts